A ​fekete fák gyermekei (Mit üzen a sír? 2.) 12 csillagozás

Gabriel Wolf: A fekete fák gyermekei

Mi ​a tudathasadás első tünete? Hogyan fogsz rájönni, ha esetleg nálad is ez van kialakulóban? Sehogy sem jössz rá! Ugyanis ez maga az első tünet!
Mi a második tünet? Az, hogy kórházban fekszel, ráadásul zárt osztályon, és fogalmad sincs, hogy hogyan kerültél oda.

A „járvány” állítólag 2017-ben kezdődött. Egy író víkendházának kertjében megfeketedett egy fa. Ő csak fabetegségre gyanakodott. Kivágta és feldarabolta. Az egyik rönk viszont meglepő módon beszélni kezdett hozzá. Később bábut faragott belőle, az pedig az ölében ülve segített neki munkájában, azaz a regényírásban. Egyre többet segített. Végül az író már semmit sem dolgozott, utolsó regényét teljes egészében a bábu írta helyette. Habár a koromfekete, izzó repedésekkel borított csöppség készséges és fáradhatatlan segítőtársnak bizonyult, sajnos időközben titokban embereket kezdett gyilkolni. Eltűnt az író felesége és több szomszédja is. Végül magának az írónak is nyoma veszett.
Amikor kiadták ezt a –… (tovább)

>!
284 oldal · ISBN: 6610000066124

Kedvencelte 4

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
Black_Dawn P
Gabriel Wolf: A fekete fák gyermekei

Már az első néhány oldal olyan hátborzongató, hogy feláll tőle a szőr a hátamon. Pedig nincs rajta sok! :)
És a vers pedig gyönyörű az elején! Nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy végül belekerült valamibe.
Még csak az elején járok. Szokásomhoz híven, a többit majd később….
(Én ilyen türelmetlen emberke vagyok. Szeretek azonnal kiordítani mindent a világba, amikor még semmit sem tudok az egészről.) :)))))
update: 2018.06.10.
Ez azért mégiscsak egy regényterjedelmű könyv volt, úgyhogy elnézést, hogy idáig húztam a végső értékelést. De a lényeg: nekem eddig Wolf könyvei közül ez tetszett a legjobban!
Ennél horrorosabb, hátborzongatóbb, kiszámíthatatlanabb már nem is lehetne. Ugyanakkor angyali és gyönyörű is egyben. Ezt nem árulom el, hogy mit jelent. Majd mindenki rájön, aki elolvassa. :)
A befejezés pedig… arra nem találok szavakat. Szerintem még soha senki nem fejezett be így regényt. Egyszerre volt gombóc a torkomban, hogy sírjak, és mégis mosolyogtam közben, mert nem tudtam megállni. Szerintem elég ha csak ennyit mondok. Bizonyos jelenetek komolyan lelkemig hatoltak, még akkor is, ha ez „csak” egy horrorregény.
Az a rész például, ami kicsit olyan drámai és kilátástalan volt, mint a Száll a kakukk fészkére. És a zárójelenet is.

>!
havoC
Gabriel Wolf: A fekete fák gyermekei

Ez a sorozat valóban különleges. Úgy általában is az, de magyar viszonylatban aztán pláne. Kár, hogy más magyar írók nem írnak ilyeneket, mert én imádom. Sok megmagyarázhatatlan dolog van a könyvben, ami nincs egyértelműen kimondva, de azért az embernek lejön, hogy miről van szó. Ezáltal az olvasó hozzá tudja tenni azt, amit saját fantáziájából képes.
Én nem szeretem az olyan horror könyveket, ahol egyértelműen egy fekete kabátos fickó a gyilkos és tőle kell rettegni. A Mit üzen a sír sorozatban szerencsére nincsenek ilyen klisék. Itt a gonosz tulajdonképpen megfoghatatlan, egy mindenek felett álló erő (olyannyira, hogy az szerintem valóban ijesztő).
A rengeteg fordulat is nagyon tetszett, hogy nem lehet tudni mi a valóság és mi csupán a képzelet műve. Azt sem lehet tudni, hogy spoiler
Wolf ebben a könyvben is bedobja a szokásos valóság kontra képzelet trükköt. Én ezt nagyon ötletesnek tartom. A helyszíneknek is egy része létezik, sőt a könyvben elhangzott dolgok (könyvek például) is egy része igazi, létező regény. Egyszerűen nem lehet tudni, hogy mi igaz és mi nem! :) Maximum csak utánanézhet az ember és csodálkozhat nagyokat. Tényleg szórakoztató!

>!
Vegita
Gabriel Wolf: A fekete fák gyermekei

Nekem is tetszett a megfoghatatlan gonosz fogalma, amit @havoC is említett az értékelésében. A fertőző elmebetegség pedig az egyik legdurvább ötlet, amit horrorban ki lehet találni. Ez rosszabb (mármint ijesztőbb), mint a zombik. Azok csak halottak. El lehet futni előlük. De hová menekülsz egy bekattant (de egyébként fizikailag egészséges) ember elől? Nagyon jó ötlet. És gyönyörűen meg is van írva. Én nem vagyok túl nagy vers és költészet rajongó, de ebben tényleg szépek a versbetétek és az is, ahogy összecseng a történettel.

>!
StephenKing
Gabriel Wolf: A fekete fák gyermekei

Mit is mondhatnék erről a BORZALMAS könyvről?! Hát azt, hogy azért borzalmas, mert ijesztő, borongós, sötét és iszonyú izgalmas. De egyébként zseniális!
Tegnap óta gondolkodom rajta, hogy melyik könyv tetszett nekem ennél jobban az elmúlt években. És nem találtam EGYET sem. Ez volt az egyik legjobb horror könyv, amit manapság olvastam, de az is lehet, hogy nagyon régóta nem olvastam már ilyen jót. A nagy részét éjszaka olvastam, mert egyszerűen nem bírtam letenni. Sikeresen rosszat is álmodtam tőle spoiler, de ez is csak azt mutatja, hogy milyen erősen hatással van az emberre.
Ebben a könyvben sosem tudod, hogy mi következik, hogy ki mit miért csinál, sőt, még azt sem, hogy mi a valóság! spoiler
Ha lesz előrendelés a Suttog a fény című folytatásra én azonnal megveszem azt is!

4 hozzászólás
>!
Tina1993
Gabriel Wolf: A fekete fák gyermekei

Borzalmas lehet úgy ébredni, hogy tudod, hogy az életed nem attól a naptól kezdődött, amikor épp magadhoz tértél valahol, de még sem emlékszel semmire. Az elején sajnáltam Mr. Flowt, de minden elalvásánál már vártam is, hogy már megint milyen téboly következik és az vajon csak álom vagy tényleg megtörténik. Én sem tudtam sokszor, hogy mi valós és kinek lehet hinni. Első horrorkönyvemként mondhatom, hogy néha megfordult a gyomrom egy-két résznél, bár azért én Mr. Flow helyében nem hagytam volna lekötözni magam, még ha a feleségére hasonlított is a nő.

>!
Zeline
Gabriel Wolf: A fekete fák gyermekei

A könyv olvasása közben többször beugrottak érzések és hangulatok az Azonosság (Identity) című filmből.
Folyamatosan azon töprengtem, hogy ez egy nagyon elborult világvége sztori vagy csak egy zavaros elme bugyraiban kalandozunk.
A feszültség keltés hibátlan, a leírások, hasonlatok, szófordulatok, már-már romantikusan szépek (főleg a „vers” spoiler ).
Többször éreztem azt, hogy nem merem letenni a könyvet, mert mi van, ha az alatt amíg nem olvasom, történik benne valami :D
A kivitelezésért és az ötletért is jár az 5*

>!
Dorka50 P
Gabriel Wolf: A fekete fák gyermekei

Te jó ég! Rég paráztam ilyen jót könyv miatt! :D Az álmok, az elmegyógyintézet, a szereplők adtak egy olyan alapot amitől alapból csak jó lehet egy könyv, de a kiszámíthatatlan történések miatt lett igazán jó. Amikor olvasod és nem tudod eldönteni, hogy álom vagy nem, csak reménykedsz, hogy az!! Fogalmad sincs, hogy ki normális és ki nem, spoiler És a végen persze, hogy spoiler , hjajj de utálom!! Szóval a lényeg, hogy nagyon élveztem a könyvet és alig várom a folytatást!! :)

4 hozzászólás
>!
zsófi84
Gabriel Wolf: A fekete fák gyermekei

Igazán egyéninek és szórakoztatónak találtam.De persze ijesztő is volt annak rendje és módja szerint. :) Az első rész is tetszett, de ott még nem is hittem volna, hogy mi minden lesz még abból a koncepcióból.

>!
Rin_7
Gabriel Wolf: A fekete fák gyermekei

Én ritkán olvasok horrort. Nem a műfajjal van bajom, hanem rémálmok gyötörtek kiskoromtól tinédzser koromig. Mondhatjuk, hogy amióta az eszemet tudom. Nem egy rémálom közülük olyan volt, amit nem értem hogy talál ki egy gyermek elméje. És valóságosnak tűnt. Szörnyen valóságosnak. Erőszakkal próbáltam felébredni. Nem tudom ezt jobban elmagyarázni, mert átélni kell. A sötétben mai napig félek. Szóval nekem ez a könyv különösen ijesztő, megrázó volt. Akkor miért olvastam el? Kíváncsiságból belelapoztam a sorozat első részébe és azon kaptam magam, hogy nem bírom letenni. Még aznap befejeztem és megrendeltem a 2. részt. És milyen jól tettem! Ez még az elsőnél is jobban tetszett. A szereplők jól kidolgozottak, a cselekmény fordulatos és izgalmas. A főszereplőhöz hasonlóan azt sem tudtam mi álom és mi valóság. Bár azt valahogy mindig sikerült eltalálnom kikkel találkozik a különböző helyszíneken. A vers egyébként nagyon tetszik. Egyszerre ijesztő és szép. Főleg azt imádtam, ahogy visszaköszöntek sorai. Kedvenc szereplőm Ronny és Nola. Az ápoló banyát utáltam, sajnos a valóságban is léteznek ilyen megkeseredett, bunkó egészségügyi dolgozók.

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Mit üzen a sír? sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Bilincsben
Paul Tremblay: Szellemek a fejben
Robert Bloch: Pszicho
John Cure: Hontalan lelkek
Veres Attila: Odakint sötétebb
Jónás Zsolt: Túlpart
Stephen King: A halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Joe Hill: NOS4A2
Carlos Ruiz Zafón: Marina