A ​bunker (Odalent 1.) 25 csillagozás

Gabriel Wolf: A bunker

Thomas ​egy titkos föld alatti bázison él az anyjával, aki kutatóként dolgozik ott. Tom nem tudja, hogy pontosan miből is áll anyja munkája, mert az „titkos”. A Scarabeus bázison minden titkos, és a kamaszfiú utálja az egész helyet. Alig várja, hogy végre elhúzhassanak innen. Egy hete vannak itt, de már most unja a rengeteg hülye szabályt és figyelmeztetést. Az ember levegőt sem vehet anélkül, hogy egy katonának emiatt meg ne remegne az ujja a ravaszon.
Tom egyetlen barátja a bázison Katherine, aki szintén nem igazán találja a helyét. Ő édesapjával van itt, aki a főnöke a létesítménynek. Tom és Kat sokat lógnak együtt, szüleik szerint túl sokat is. A fiatalok nem egyszer bajba kerülnek, amikor „véletlenül” tiltott területre tévednek.
Sem a dolgozók, sem velük élő családtagjaik nem hagyhatják el a föld alatti bázist, amíg a munka tart. A bezártság miatt sok ember klausztrofóbiás tüneteket mutatott, ezért a kormány minden helyiségbe ablakot szereltetett. „Odakintre”, azaz… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
158 oldal · ISBN: 9780463661895

Kedvencelte 4

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

Black_Dawn>!
Gabriel Wolf: A bunker

Még csak az elején járok, de már most gyanítom, hogy megvan az új kedvenc sorozatom, aminek várni fogom ezentúl a folytatását, mint egy TV-sorozatnak! :)

update másnap:
Valóban nagyon tetszik eddig a sorozat! Már közben is érdekfeszítőnek találtam benne a misztikumokat és jópofának a karaktereket, de a végére még ki is csúcsosodott az egész dolog egyfajta katarzissá. Nagyon érdekelne a folytatás!

Gombolyag>!
Gabriel Wolf: A bunker

Tökéletes YA scifi! Rendkívül sok a misztikum, és még mi lesz később!
Ez ugye egy sorozat első része (Wolf sorozatokban ír, amiből később mindig regényeket csinál). Kérdés, hogy mi minden fog még kiderülni a későbbi folytatásokból! Én már nagyon várom. Főleg azt, hogy mi történhetett Kattal!

kratas P>!
Gabriel Wolf: A bunker

Oké, érdekes volt, de a stílusba elég nehezen sikerült belerázódnom, ameddig rá nem jöttem, hogy a nagy része poén (vagyis remélem, hogy az). Tom nem tűnik 16 évesnek, inkább 12-13 év körülre tenném az életkorát és ahhoz képest, hogy milyen igénytelen néha, nagyon is sokat foglalkozik a külsőségekkel. Katról még nem tudom, hogy mit gondoljak, az tuti, hogy folytatni fogom, mert kíváncsi vagyok, hogy valami eredeti ötlettel találkozom majd, vagy egy nagy maflással.

1 hozzászólás
valszi>!
Gabriel Wolf: A bunker

Gondoltam, Wolf ebbe a műfajba csak belebukik már végre és meg tudom akkor a gyenge pontját, de nem, mert ez is lenyűgözően izgalmas és fordulatos! :)))
Már nagyon várom a második részt. Rég olvastam ennyire izgalmas befejezést!

jana749>!
Gabriel Wolf: A bunker

Tetszett, hogy a csávó (Thomas) szerencsétlen, de ugyanakkor jó fej is. Jól hozza a könyv ezt a kamaszos stílust. A misztikumok pedig érződik, hogy nagyon komolyan meg vannak támogatva. Sejthető, hogy ezekből még sok minden ki fog alakulni később. Ezek olyan misztikumok, amire jó hosszú sorozatokat lehetne építeni. Remélem, így is lesz! Várom a folytatást.

eki>!
Gabriel Wolf: A bunker

Piszok izgalmas! Rengeteg a kérdés. Kíváncsi vagyok mi minden lesz még ezekből! Például katonák, akikre nincs hatással a veszélyes zóna? Pedig, aki átlépi a vonalat, azoknak elvileg már halottnak kéne lenniük! Emberek, akik sosem néznek rád? Mintha nem látnának pontosan? Na, ebből meg mi a fene fog kiderülni?! :))
A karakterek is sokkal valóságosabbak szerintem, mint mondjuk, egy Hunger Games-ben. Itt nem gyönyörű kirakatbábok szaladgálnak, hanem valódi húsvér emberek.
Minden Young Adult rajongónak tudom ajánlani ezt a könyvet, de egyébként a hagyományos tudományos fantasztikum olvasóknak is. Egyáltalán nem gyerekes ugyanis. Azt leszámítva, hogy két kamasz a főszereplő, a veszélyek nagyon is komolyak és tulajdonképpen felnőtt módjára viselkednek, már amennyire képesek rá. :)

SeZsu25>!
Gabriel Wolf: A bunker

Nagyon tetszett a sztori, és csak amiatt nem adok öt csillagot, mert tudom, hogy sorozat, de ekkora függővéget hagyni?? Kegyetlenség. :)
Nagyon várom a folytatást, mert nagyon érdekel mi lesz a fiatalokkal. ;)

omeron>!
Gabriel Wolf: A bunker

Először azt hittem, hogy olyan gyerekes lesz, mint a Mazerunner. De nem! Pont eltalálta azt a határt, hogy vicces és izgalmas, de még nem annyira yong adultos, hogy gyermeteg legyen. Izgultam rajta. Főleg a végén. Az valami eszelősen fordulatos és feszült volt! Alig várom a következő részt! Pláne majd a teljes regényt!

Zeline>!
Gabriel Wolf: A bunker

Nagyon szórakoztató, ahogy egy „12 egy tucat” YA sztorit is sikerül Wolf úrnak úgy tálalni, hogy valami betegesen más legyen.:)
Nem igazán kedvelem a műfajt, de ez a könyv visszaadta a reményt, hogy itt is lehet értékelhetőt alkotni.
Végre nem föld buta, irritáló tinik szaladgálnak, hanem tudok velük azonosulni spoiler

1 hozzászólás
Rin_7>!
Gabriel Wolf: A bunker

Részemről ez bizony 5*. Ismét egy kortárs magyar író, akinek művét jobban élveztem, mint a legtöbb nemzetközi bestseller íróét a kategóriában. Őszintén beismerem, hogy sokáig viszolyogtam a magyar irodalomtól – az iskolának hála –, de ennek már vége. Mostmár úgy vagyok vele, hogy a külföldi írók könyveit válogatom nagyon meg, hogy legyen elég időm többek között Gabriel Wolf, Böszörményi Gyula, Bán Mór, Csikász Lajos, Pusztai Andrea, On Sai, Kelényi Angelika, Budai Lotti munkáira. Visszatérve a Bunkerre, epekedve várom a folytatást. Amint megjelenik, már veszem is.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Panni154 >!

Megpróbáltam udvariasságból visszamosolyogni. Bár szerintem annyira sikerült, mint amikor egy krokodil kinyitja a száját haldoklás közben, és böfög még egy utolsót. Ennyire lehetett kb. vonzó a mosolyom!


A sorozat következő kötete

Odalent sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn
Kelemen Zoltán: Első 21 novella
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Catherine Fisher: Incarceron
J. Goldenlane: Napnak fénye
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
A. M. Aranth: Oculus
Láng Attila D.: Auwelia
Láng Attila D.: Nicky