Az ​apa 4 csillagozás

Gabriel Russ: Az apa

Történet ​egy apáról és lányáról, akiket elszakít egymástól a kegyetlen világ.
Az amerikai álom. Hírnév és csillogás. William Coleman-nek mindez megadatott. Ő a cirkáló súly regnáló világbajnoka. Veretlen és verhetetlen. De most akadt valaki, aki a padlóra küldte, ez nem más, mint a saját szíve.
Élete hatalmas fordulatot vesz, mikor kislányát elszakítják tőle, aki a születése pillanatától kezdve megigézte és rabul ejtette szívét.
Amikor az embertől elveszik azt, ami a legdrágább, akkor mérlegre kell tenni mindent. Elindul az úton, ahol csak a szeretet számít. Kettejük élete a tét. Többé már nincs csillogás, csak a sűrű, matt fekete sötétség.
Megkezdődik a versenyfutás az idővel, küzdelem a gyermek életéré. Az út végén vagy a mennyország, vagy a pokol várja őket….
Vajon lehet-e így élni? Az életed árán is harcolsz-e a világon legdrágább kincsedért, nem titkolva könnyeidet, kínlódásodat, feláldozva karrieredet?
Egy apa emberfeletti küzdelmének… (tovább)

>!
Trivium, Budapest, 2020
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155732782

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nora42>!
Gabriel Russ: Az apa

Értékelés később, ha összeszedtem szívem, lelkem darabjait, és ha látok a sírástól! Szívem szerint 1000 csillagot adnék rá, azért csak ennyit, mert széttépett.
Hú, hát nem egyszerű erről a könyvről beszélni! Széttépett, majd összerakott, de csak azért hogy ismét ízekre szedjen! Az író előző könyvét „A tigris szemét” elolvasva, tudtam hogy ez a könyv kell nekem! Már a Tigris szeme is megvett, de ez a könyv űbereli rendesen. Imádom a borítóját, jó a színösszeállítás és az egész borító úgy ahogy van! Vannak azok az írók, akiknek a megjelenő könyveit gondolkodás nélkül megveszem. Gabriel Russ az egyik aki felkerült a listámra. A könyv megérkezése se volt sima ügy, már sokaknak ott volt a kezében, mikor a Lírán még csak előjegyzésben volt. Na, de azért végre ideért, és elkezdtem olvasni. Kész, végem volt, beszippantott. Az első 50 oldalon már megríkatott az író! William/Bill egy bokszoló, az élmezőnyben játszik, tudni kell hogy sosem szerettem a boksz világát, nekem nagyon durva sport, de itt most nem zavart, el tudtam fogadni. Egy apa, aki nagyon szereti a kislányát, de eltiltják tőle. Mit él át, és hogy küzdi le önmagát, hogy együtt lehessen kislányával.
https://brigeri.blog.hu/2020/11/20/egy_konyv_ami_megvet…

2 hozzászólás
takacsera>!
Gabriel Russ: Az apa

Imádtam minden sorát. Össze kellett szednem magam a könyv olvasása után. Annyira a hatása alá kerültem, le kellett nyugodnom. Izgalmas, fájdalmasan, szívbemarkoló történet. Bill, aki imádta a kislányát és mindent meg is tett érte. Natalie, egy csodás kislány, akinek az apukája volt a mindene. „Drága kicsi lány, mit kellett átélned.” Most is elszorul a szívem és könnyezem, amikor ezeket a sorokat írom. Ann és Bill egy nagyszerű páros, egymás mellett álltak mindenben. Remek, segítőkész barátok vették körül őket. Az utolsó fejezeteket zokogva olvastam végig. Fantasztikus volt, lenyűgöző karakterekkel. Köszönöm az élményt.


Népszerű idézetek

Harriet P>!

Azért, mert gazdag vagy, ne töröld a lábad az emberekbe. Lásd meg te is a jót, és járj nyitott szemmel. A pénz jön és megy, de az, amit magad után hagysz, az örökséged, az megmarad. Minden alkalommal, amikor segítesz valakin, kicsit jobbá teszed a világot, mert kis szerencsével ő is tovább fogja adni. Ezt én úgy hívom, hogy a szeretet piramis.

81. oldal

Harriet P>!

Miután végzett a kávézással, megivott három nyers tojást kis fehérje-utánpótlás gyanánt, megitta a szokásos táplálék-kiegészítőjét, majd bement a fürdőbe zuhanyozni. Megállt a tükör előtt, és nézte benne az embert. Az embert, akinek nem maradt semmije, csak pénze. De a hamis érték mit sem ér a valódi érték nélkül. Állt, és nézte az embert, a tükör túloldalán lévő világban. Közben arra gondolt, hogy bárcsak ne lenne pénze, de itt lenne vele a valódi kincse. Aminek nincs szavatossági ideje, nem romlik, nem értéktelenedik. Aki nem tud mást adni, csak mosolyt és szeretetet, de azzal képes bearanyozni az ember életét. Bill fiatalon elég anyagias volt, csak az idő múlásával és jelen tragédiájával tanulta meg, hogy ami csillog, az tévútra visz és meg kell látni a belső fényt, mert az adja meg az élet értelmét és a motivációt a holnaphoz. Nem vette észre, de egy könnycsepp gurult végig az arcán.

10-11. oldal

Harriet P>!

Igaz, amikor a butaság egyesül a rosszindulattal, ott bármi megtörténhet, csak idő kérdése.

97. oldal

Edus35>!

-William, az élet olyan,mint az óceán, és te vagy rajta az eltévedt csónak. Evezhetsz te amilyen erősen csak tudsz, de a sodrás, meg az áramlatok úgy is oda visznek, ahová ők akarják. Apró dolgokkal tudod befolyásolni,például kiugrasz a csónakból és megfulladsz. De miért is tennéd?
Minden tenger végül partban végződik. Viszont nem mindegy, hol érsz partot. Egy városban,ahol százan fognak a segítségedre sietni, vagy egy lakatlan szigeten.

Edus35>!

Sose bánj meg semmit. Minden amit tettél, jelentőséggel bír. Hozzájárult ahhoz, aki most vagy. Mindegyik csak egy mérföldkő, amit rég elhagytál. Azokkal már nem tudsz mit kezdeni. Előre nézz. Az ember, aki a háta mögé dobott egy követ, nem keresi meg, hanem tovább megy és keres egy másikat, ami sokkal szebb mint az előző volt. A múlton rágódni olyan, mint ha megannyiszor visszaülnél a moziba, ugyanarra a filmre. Nincs értelme. Az az ember tudja leginkább értékelni a napsütést, aki előzőleg megtapasztalta a sötétséget.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Marilyn Miller: A királynő
Ella Steel: Az indíték
Szaszkó Gabriella: Vigyázz rám
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt
Marilyn Miller: A rabság gyönyöre
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
R. Kelényi Angelika: Doria
Fahidi Éva: A Dolgok Lelke