A ​tigris szeme 20 csillagozás

Gabriel Russ: A tigris szeme

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A szavannák vadregényes világát az orvvadászat, a pénzért való szisztematikus öldöklés évtizedek óta egyre közelebb sodorja az ökológiai katasztrófához.
Vajon bele lehet vagy kell ebbe nyugodnunk?
Világunk utolsó esélyét főhőseink képviselik, akik őszinték, dacosak és nem megvehetők. Náluk nem a zöld hasú ropogásáig tartanak az elvek. Ugyan a világ két távoli pontján élnek, mégis együtt veszik fel a harcot egy kegyetlen orvvadásszal és az általa vezetett bűnszervezettel.
Gabriel Russ lebilincselő, szerelmi szállal is átitatott regénye egzotikus tájakra kalauzolja el az olvasót, és mutatja be ezt a kegyetlen világot.
Harc egy ügyért, ami már száz éve is halott volt .

>!
Magánkiadás, Budapest, 2019
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150064369

Kedvencelte 4

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

Amikor az állatok iránt érzett végtelen alázat és szeretet találkozik az írói tehetséggel. Így jellemezném ezt a könyvet.

Egy ideje nagyon mérges vagyok az orvvadászokra és el vagyok keseredve mennyi pusztítást okoznak a világnak. Mintha az a rengeteg természeti katasztrófa nem lenne elég nagy baj… Ezért is hatott rám ilyen erősen ez a történet. Izgalmas és fordulatos volt, a szerelmi szál pedig szívet melengető.

k_beby>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

Huhhh, hát ez megint ütős volt. Az apa után sejtettem, hogy nem fogok kevésbé ütőset olvasni, de erre megint nem számítottam. A borító gyönyörű, a tigris az egyik legszebb állat, ezt el kell ismerni. Tudtam, hogy vannak orvvadászok, de valahogy mindig sikerült elhatárolódnom ettől. Ezzel a könyvvel viszont elég mély betekintést nyerhetünk ebbe a világba és letaglózó volt. Maga a könyv nagyon jól van felépítve, látszik a rengeteg háttérmunka. Nem mondtam volna meg, hogy ez az író első könyve. Jackson az elejétől nagyon szimpatikus volt, nagyon bírtam a szövegét. Ő maga gazdája volt egy tigrisnek, akit megmentett és aztán megtartotta. Adam pedig szintén nagy állatbarát, szeretett volna küzdeni az állatok leölése ellen. Aztán ennek a két embernek évek múlva keresztezte egymást az útja. Természetesen megjelentik a könyvben a szerelem is, ami szintén végigkíséri az egész könyvet. Összegezve egy letehetetlen, csodálatosan megírt könyvet olvashattam. Kedves Russ Gabriel, kívánok Neked a jövőben még sok-sok ilyen könyvet, de kérlek, a következőben legyen sokkal több vidám jelenet :) Nem szeretek ennyit sírni :) Köszönöm, hogy olvashattam ezt is és betekintést nyerhettem egy szörnyű világba.

2 hozzászólás
Gaby70 P>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

Nehéz megszólalni a könyv elolvasása után!Gyönyörű könyv,nehéz és a mai napig létező problémával.Beleláthatunk az orvvadászok elleni küzdelembe.Izgalom, kaland, romantika.Az író annyira szépen fogalmaz, hogy úgy éreztem, én is ott vagyok a dzsungelben a szereplőkkel együtt.A napnyugtáról én még nem olvastam ilyen szép megfogalmazást, mint ebben a könyvben.Csak ajánlani tudom mindenkinek!
„Csak az ismeri a lenyűgöző szó igazi jelentését, aki látta már, amint a lemenő nap vöröses fényével bevilágítja az indiai dzsungelt.”

Nora42>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

Hát nem egyszerű egy ilyen könyv után rendszerezni a gondolataimat! Mikor megláttam a borítót, és belenéztem a tigris szemébe, éreztem hogy kialakul köztünk egy kapcsolat, és nekem ez a könyv kell! A megérkezése után se sokáig bírtam ellenállni neki! Folyton a könyvre tévedt a tekintetem, hívott, csábított! Hatalmas élményt kaptam! Betekintést az orvvadászok elleni küzdelembe, picit az állatok életébe. Megmondom őszintén erről szívesen olvastam volna többet, Jacksonról és az Ő kalandjairól! Néhol félelmetes és hátborzongató volt, volt hogy úgy éreztem kicsit szélsőséges Jackson, de hamar túlléptem rajt. Nem tudom adott szítuációban én mit tettem volna. Lehet azt amit Ő! Egy olyan világba kaptunk betekintést, ami ismeretlen, elképzelhetetlen, és félelmetes! Mindenképp Jackson lett a kedvencem, annyira helyén volt a szíve, csak csodálni tudom! Annyira imádtam olvasni, peregtek előttem a képek, szinte átéltem az egész történetet. Becsszó, de néha még az illatokat, szagokat is éreztem! Minden szabad percemben csak olvastam, egy percét sem úntam! Az író mindenről, mindenkiről színesen ír, szinte megelevenedik! Egy hibáját azért találtam! Nagyon rövid volt! Olvastam volna még!! Köszönöm hogy olvashattam!! Fantasztikus élmény volt! Most csak ülök és bambulok ki a fejemből!! Egy bíztos! Az író ezzel a könyvével megvett magának, alíg várom a következőt!!

aurora_lewis_turner IP>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

A tigris szeme egy elgondolkodtató, filozofikus mű, mely fellép az orvvadászat és állatkínzás ellen. Végigizgultam a kalandokat, együtt sírtam, együtt nevettem a szereplőkkel. Érzelmileg hatott rám a hajsza, nagyon vártam, hogy a rossz elnyerje méltó büntetését. Ezután kicsit hiányoltam, hogy miként lesz tovább. Attól, hogy egy-két orvvadászt kivonnak a forgalomból, sajnos a munka még nem áll meg! Úgy vélem, a világnak sok-sok Adamre és Jackson Curtisre van szüksége. Olyanokra, akik kiállnak azok mellett, akik nem tudnak védekezni a puskagolyók ellen. Nagy dicséret illeti az írót, hogy megragadta ezt a témát. Szerethetők voltak a karakterek, gördülékenyen haladt a történet. Ha lesz folytatása, örömmel fogom kézbe venni!
Bővebb véleményem itt olvasható: https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2021/02/gabr…

Zsanett>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

Nagyon megfogott a borító sokat szemeztem ezzel a könyvvel mire megvettem és elolvastam. A történet témája nagyon komoly és a mai napig igen aktuális. A szereplők nagyon szimpatikusak voltak.
Egy reménnyel, küzdelemmel és kalanddal teli történetet kaptam, ami teljesen meghatott.
Nagyon sajnáltam Adamet és az biztos, hogy sok ilyen ember kéne a világba mint ő.

Moncsi22>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

Biztos, hogy egy első könyves magyar íróról van szó? Komolyan mondom számomra ritka az ilyen szépen felépített könyv, pláne ha egy első könyves íróról van szó. Le a kalappal az író előtt, egy fantasztikusan zseniális történet bontakozott ki a szemeim előtt. Komolyan mondom élvezet volt olvasni, de zsepi kellett hozzá sok. Megmondom őszintén nem erre számítottam, nem ezt vártam. A történet tele volt meglepetésekkel, fordulattal, szeretettel, szerelemmel, harccal, tájleírással, olyan információkkal amelyek még érdekesebbé teszik a könyvet. Ami nagyon meglepett az az érzelmi szál benne.
Na szóval kaptam egy történetet ami az állatkínzás és az orvvadászat veszélyeire és problémáira hívja fel a figyelmet. Főleg a kihaló félben lévő állatokéra, nagymacskákéra köztük a Tigrisekre is. Ezeket az állatokat sokan trófeának nézik, főleg a gazdagok. Pedig ezek az állatok szabadok. Erre szeretné az író felhívni a három főhősével a figyelmet. Adammel, Eve-val és Jacksonnal, A három fiatal aki hősiesen küzd az orvvadászokkal, az állatok védelmével. Az író Adam és Eve kapcsolatának kibontakozását élethűen írja le. A szerelmük a szemünk előtt révbe ér, de vajon meddig lehet így? Komolyan mondom, kicsit mérges vagyok egy-két dolog miatt az íróra. Egyszerűen olyan fordulatot tett bele, amire nem gondoltam. Sokat sírtam a könyvön. Emellett Rengeteg érdekesség volt benne, és élvezet volt. De a legérdekesebb az utolsó fejezet. Hogy miért? Maradjunk annyiban ha elolvasod megtudod. Meg annyit mondhatnék a különleges emberi és a különleges tigris szem egyedi értékekkel bír. Gratulálok az írónak. Várom a következő könyvét/könyveit

Kinga_Komlós>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

A könyvet karácsonyi ajándékba kapta tőlem a férjem, aki még akkor el is olvasta. Nagyon tetszett neki, meg is lepődtünk, hogy 2 délután alatt elolvasta. Én most jutottam oda, hogy elolvassam, de azt kell írjam, megérte rá ennyit „várnom”. Az alap téma egész világunkat érintő probléma, ami köré a történetet szőtte az író. Csodálatos, és egyben kegyetlen világba kalauzol el bennünket a könyv, ahol az itt élőknek, legyenek állatok, vagy emberek szinte naponta meg kell küzdeniük az életben maradásért. Az írótól olyan fordulatokat kaptam, amelyekre nem számítottam, izgalmas és fordulatos könyv, szerethető karakterekkel, és komolyan elgondolkodtató témákkal.

Kovács_Ági_3>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

Egy szó: Zseniális! Fantasztikus! Jó, ez kettő volt… De akkor is. Amennyire lassan indult be a történet, annyira gyorsan végére is értem. Anyám.. Ez…. Nem találok szavakat. Hogy, hogy nem előbb adta már ki a szerző ezt a történetet? Ezer éve ki kellett volna adnia. Komolyan.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2020/02/gabriel-russ-tigris…

Harriet P>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

Imádom az állatokat, így mikor megláttam ennek a könyvnek a borítóját és elolvastam a fülszövegét, nem volt kérdés, hogy valamikor sort kerítek arra, hogy elolvassam. A cselekmény logikusan felépített, kontinenseken átívelő, és az üzenete roppant fontos. Rámutat egy globális problémára, az orvvadászat veszélyeire, mely nemcsak egy adott állat életét fenyegeti, hanem egész fajok kipusztulását okozhatja, sőt, a bolygót is tönkreteheti, ha nem vigyázunk. A történet két férfi főszereplője Adam és Jackson, akik megrögzött természetvédők, az életüket annak szentelik, hogy védjék az állatokat és elkapják a vadorzókat. Egy ponton keresztezik egymást az útjaik, és onnantól együtt küzdenek e nemes célért. A legjobban azokat a részeket szerettem, ahol az író az állatokról mesél. A kedvencem Jackson, a birtoka csodás, a tigrise és a majma imádnivaló. Luna és Abigail szinte megelevenedtek a szemem előtt olvasás közben és vágytam rá, hogy a falkájukhoz tartozzak én is. Gombóc érzéseit is teljesen átéltem. Azon fejezetek viszont, amik nem a vadonban játszódtak, nem érintettek meg különösebben. Az emberi kapcsolatokat valahogy nem sikerült jól átadnia Gabriel Russnak, mert azokat a jeleneteket olvasva csak a betűket láttam magam előtt, a szereplőket nem. spoiler Kegyetlen, de egyben szépséges is. Nem tökéletes regény, de biztos vagyok benne, hogy A tigris szeme sokáig az emlékeztemben marad.


Népszerű idézetek

Gaby70 P>!

Csak az ismeri a lenyűgöző szó igazi jelentését, aki látta már, amint a lemenő nap vöröses fényével bevilágítja az indiai dzsungelt.

Moncsi22>!

A buddhizmus úgy tartja, hogy a halállal csak a test szűnik meg. A lélek tovább él. Visszaszületünk a földre. Hogy milyen formában, az attól függ, hogyan éltünk, de egyes hiedelmek szerint mi választjuk meg.
Gabriel Russ A tigris szeme

35. oldal

Moncsi22>!

Csend van. Néma csend. Szinte hallatszik, ahogy a Föld lélegzik. Csak az éjszaka lényeinek neszei hallhatók, mintha lidércek bujkálnának a fák között.
Gabriel Russ A tigris szeme

38. oldal

Gaby70 P>!

A rögösebb út megtanít az egyenetlenségeket is legyőzni, ha úgy tetszik, akkor akadályokat leküzdeni, a viharfelhő esőben táncolni, a hullámok meg fennmaradni a vízen akkor is, amikor minden a vesztedet akarja.
De Te addigra tölgyfa leszel a búzamezőn, ahol mindenki elhajlott, aki a könnyebb utat választotta.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Pusztai Andrea: A zöld szemű kígyó
J. Goldenlane: Csillagok szikrái
Bíró Szabolcs: Ötvenezer lándzsa
Bán Mór: A Holló háborúja
J. Goldenlane: A jósnő hercege
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Szép Zsolt: Kárpát Walzer
Karczag György: Idegen páncélban