A ​tigris szeme 15 csillagozás

Gabriel Russ: A tigris szeme

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A szavannák vadregényes világát az orvvadászat, a pénzért való szisztematikus öldöklés évtizedek óta egyre közelebb sodorja az ökológiai katasztrófához.
Vajon bele lehet vagy kell ebbe nyugodnunk?
Világunk utolsó esélyét főhőseink képviselik, akik őszinték, dacosak és nem megvehetők. Náluk nem a zöld hasú ropogásáig tartanak az elvek. Ugyan a világ két távoli pontján élnek, mégis együtt veszik fel a harcot egy kegyetlen orvvadásszal és az általa vezetett bűnszervezettel.
Gabriel Russ lebilincselő, szerelmi szállal is átitatott regénye egzotikus tájakra kalauzolja el az olvasót, és mutatja be ezt a kegyetlen világot.
Harc egy ügyért, ami már száz éve is halott volt .

>!
Magánkiadás, Budapest, 2019
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150064369

Kedvencelte 3

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

Amikor az állatok iránt érzett végtelen alázat és szeretet találkozik az írói tehetséggel. Így jellemezném ezt a könyvet.

Egy ideje nagyon mérges vagyok az orvvadászokra és el vagyok keseredve mennyi pusztítást okoznak a világnak. Mintha az a rengeteg természeti katasztrófa nem lenne elég nagy baj… Ezért is hatott rám ilyen erősen ez a történet. Izgalmas és fordulatos volt, a szerelmi szál pedig szívet melengető.

Nora42>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

Hát nem egyszerű egy ilyen könyv után rendszerezni a gondolataimat! Mikor megláttam a borítót, és belenéztem a tigris szemébe, éreztem hogy kialakul köztünk egy kapcsolat, és nekem ez a könyv kell! A megérkezése után se sokáig bírtam ellenállni neki! Folyton a könyvre tévedt a tekintetem, hívott, csábított! Hatalmas élményt kaptam! Betekintést az orvvadászok elleni küzdelembe, picit az állatok életébe. Megmondom őszintén erről szívesen olvastam volna többet, Jacksonról és az Ő kalandjairól! Néhol félelmetes és hátborzongató volt, volt hogy úgy éreztem kicsit szélsőséges Jackson, de hamar túlléptem rajt. Nem tudom adott szítuációban én mit tettem volna. Lehet azt amit Ő! Egy olyan világba kaptunk betekintést, ami ismeretlen, elképzelhetetlen, és félelmetes! Mindenképp Jackson lett a kedvencem, annyira helyén volt a szíve, csak csodálni tudom! Annyira imádtam olvasni, peregtek előttem a képek, szinte átéltem az egész történetet. Becsszó, de néha még az illatokat, szagokat is éreztem! Minden szabad percemben csak olvastam, egy percét sem úntam! Az író mindenről, mindenkiről színesen ír, szinte megelevenedik! Egy hibáját azért találtam! Nagyon rövid volt! Olvastam volna még!! Köszönöm hogy olvashattam!! Fantasztikus élmény volt! Most csak ülök és bambulok ki a fejemből!! Egy bíztos! Az író ezzel a könyvével megvett magának, alíg várom a következőt!!

aurora_lewis_turner IP>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

A tigris szeme egy elgondolkodtató, filozofikus mű, mely fellép az orvvadászat és állatkínzás ellen. Végigizgultam a kalandokat, együtt sírtam, együtt nevettem a szereplőkkel. Érzelmileg hatott rám a hajsza, nagyon vártam, hogy a rossz elnyerje méltó büntetését. Ezután kicsit hiányoltam, hogy miként lesz tovább. Attól, hogy egy-két orvvadászt kivonnak a forgalomból, sajnos a munka még nem áll meg! Úgy vélem, a világnak sok-sok Adamre és Jackson Curtisre van szüksége. Olyanokra, akik kiállnak azok mellett, akik nem tudnak védekezni a puskagolyók ellen. Nagy dicséret illeti az írót, hogy megragadta ezt a témát. Szerethetők voltak a karakterek, gördülékenyen haladt a történet. Ha lesz folytatása, örömmel fogom kézbe venni!
Bővebb véleményem itt olvasható: https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2021/02/gabr…

Moncsi22>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

Biztos, hogy egy első könyves magyar íróról van szó? Komolyan mondom számomra ritka az ilyen szépen felépített könyv, pláne ha egy első könyves íróról van szó. Le a kalappal az író előtt, egy fantasztikusan zseniális történet bontakozott ki a szemeim előtt. Komolyan mondom élvezet volt olvasni, de zsepi kellett hozzá sok. Megmondom őszintén nem erre számítottam, nem ezt vártam. A történet tele volt meglepetésekkel, fordulattal, szeretettel, szerelemmel, harccal, tájleírással, olyan információkkal amelyek még érdekesebbé teszik a könyvet. Ami nagyon meglepett az az érzelmi szál benne.
Na szóval kaptam egy történetet ami az állatkínzás és az orvvadászat veszélyeire és problémáira hívja fel a figyelmet. Főleg a kihaló félben lévő állatokéra, nagymacskákéra köztük a Tigrisekre is. Ezeket az állatokat sokan trófeának nézik, főleg a gazdagok. Pedig ezek az állatok szabadok. Erre szeretné az író felhívni a három főhősével a figyelmet. Adammel, Eve-val és Jacksonnal, A három fiatal aki hősiesen küzd az orvvadászokkal, az állatok védelmével. Az író Adam és Eve kapcsolatának kibontakozását élethűen írja le. A szerelmük a szemünk előtt révbe ér, de vajon meddig lehet így? Komolyan mondom, kicsit mérges vagyok egy-két dolog miatt az íróra. Egyszerűen olyan fordulatot tett bele, amire nem gondoltam. Sokat sírtam a könyvön. Emellett Rengeteg érdekesség volt benne, és élvezet volt. De a legérdekesebb az utolsó fejezet. Hogy miért? Maradjunk annyiban ha elolvasod megtudod. Meg annyit mondhatnék a különleges emberi és a különleges tigris szem egyedi értékekkel bír. Gratulálok az írónak. Várom a következő könyvét/könyveit

Kinga_Komlós>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

A könyvet karácsonyi ajándékba kapta tőlem a férjem, aki még akkor el is olvasta. Nagyon tetszett neki, meg is lepődtünk, hogy 2 délután alatt elolvasta. Én most jutottam oda, hogy elolvassam, de azt kell írjam, megérte rá ennyit „várnom”. Az alap téma egész világunkat érintő probléma, ami köré a történetet szőtte az író. Csodálatos, és egyben kegyetlen világba kalauzol el bennünket a könyv, ahol az itt élőknek, legyenek állatok, vagy emberek szinte naponta meg kell küzdeniük az életben maradásért. Az írótól olyan fordulatokat kaptam, amelyekre nem számítottam, izgalmas és fordulatos könyv, szerethető karakterekkel, és komolyan elgondolkodtató témákkal.

Kovács_Ági_3 P>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

Egy szó: Zseniális! Fantasztikus! Jó, ez kettő volt… De akkor is. Amennyire lassan indult be a történet, annyira gyorsan végére is értem. Anyám.. Ez…. Nem találok szavakat. Hogy, hogy nem előbb adta már ki a szerző ezt a történetet? Ezer éve ki kellett volna adnia. Komolyan.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2020/02/gabriel-russ-tigris…

Harriet P>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

Imádom az állatokat, így mikor megláttam ennek a könyvnek a borítóját és elolvastam a fülszövegét, nem volt kérdés, hogy valamikor sort kerítek arra, hogy elolvassam. A cselekmény logikusan felépített, kontinenseken átívelő, és az üzenete roppant fontos. Rámutat egy globális problémára, az orvvadászat veszélyeire, mely nemcsak egy adott állat életét fenyegeti, hanem egész fajok kipusztulását okozhatja, sőt, a bolygót is tönkreteheti, ha nem vigyázunk. A történet két férfi főszereplője Adam és Jackson, akik megrögzött természetvédők, az életüket annak szentelik, hogy védjék az állatokat és elkapják a vadorzókat. Egy ponton keresztezik egymást az útjaik, és onnantól együtt küzdenek e nemes célért. A legjobban azokat a részeket szerettem, ahol az író az állatokról mesél. A kedvencem Jackson, a birtoka csodás, a tigrise és a majma imádnivaló. Luna és Abigail szinte megelevenedtek a szemem előtt olvasás közben és vágytam rá, hogy a falkájukhoz tartozzak én is. Gombóc érzéseit is teljesen átéltem. Azon fejezetek viszont, amik nem a vadonban játszódtak, nem érintettek meg különösebben. Az emberi kapcsolatokat valahogy nem sikerült jól átadnia Gabriel Russnak, mert azokat a jeleneteket olvasva csak a betűket láttam magam előtt, a szereplőket nem. spoiler Kegyetlen, de egyben szépséges is. Nem tökéletes regény, de biztos vagyok benne, hogy A tigris szeme sokáig az emlékeztemben marad.

Krix>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

Fantasztikus könyv szerelem, küzdés és az állatok iránti szeretet megnyivánulásával az író egy felkiáltást tesz az orvvadászat ellen. Magával ragadó a gyönyörű megfogalmazás, fantasztikus helyszínek. Köszönöm szépen ezt a csodás élményt. Mindenkinek ajánlom ☺️

Anushka>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

Karácsonyi ajándék volt nekem ez a könyv és bátran állíthatom , dacára hogy rengeteg könyvet olvastam már ,ilyet még soha.
Egyszerűen fantasztikus !
Szerelem,kaland,utazás ,sors és valami sokkal mélyebb…
Napjaink kérdéseit boncolgatja,ugyanakkor az egymáshoz fűződő viszonyunkat is.
Az állatok és a természet iránti feltétlen szeretet és tisztelet vezette az író tollát,és az,hogy hinnünk kell magunkban és az álmainkban,mindig,minden körülmények között.
Ez a könyv megríkat,sokkol,megnevettet,és pofon vág.
Letehetetlen olvasmány!
Imádtam minden sorát !

Edina54321>!
Gabriel Russ: A tigris szeme

Hol volt ez a könyv eddig és én eddig miért nem hallottam róla? Nincs mit ragozni ezen, ez a könyv úgy zseniális ahogy van, minden sorát imádtam. A történetvezetése kiváló, az időugrások is indokoltak és egyáltalán nem zavaróak. A leírások meseszépek voltak, olvasván őket olyan érzésem volt, mintha magam is ott lennék és részese lennék a világnak, amelyet lefestett az író. A karakterek jobban kidolgozottak nem hiszem, hogy lehettek volna, imádtam, hogy nem voltak romantikus szélsőségekbe kitolva, senki nem volt pusztán fehér és fekete.
A sok minden lényege mégis csak az, hogy ez a könyv zseniális és mindenkinek kötelező olvasmány kéne legyen! Ezek után tülkön ülve várom a következő könyvét az írónak! :)


Népszerű idézetek

Moncsi22>!

A buddhizmus úgy tartja, hogy a halállal csak a test szűnik meg. A lélek tovább él. Visszaszületünk a földre. Hogy milyen formában, az attól függ, hogyan éltünk, de egyes hiedelmek szerint mi választjuk meg.
Gabriel Russ A tigris szeme

35. oldal

Moncsi22>!

Csend van. Néma csend. Szinte hallatszik, ahogy a Föld lélegzik. Csak az éjszaka lényeinek neszei hallhatók, mintha lidércek bujkálnának a fák között.
Gabriel Russ A tigris szeme

38. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Pusztai Andrea: A zöld szemű kígyó
J. Goldenlane: Csillagok szikrái
Bíró Szabolcs: Ötvenezer lándzsa
Bán Mór: A Holló háborúja
J. Goldenlane: A jósnő hercege
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Szép Zsolt: Kárpát Walzer
Karczag György: Idegen páncélban