Kreatív ​szépírás és kalligráfia 14 csillagozás

Inspiráló ötletek, technikák és gyakorlatok saját kézírásos alkotások
Gabri Joy Kirkendall – Laura Lavender – Julie Manwaring – Shauna Lynn Panczyszyn – Walter Foster: Kreatív szépírás és kalligráfia

Ez a különleges kézikönyv valójában egy interaktív kalauz, amely tele van kreatív ötletekkel, mókás feladatokkal és egyszerű, lépésről lépésre követhető gyakorlatokkal. A modern kalligráfiától az illusztrációkig és a krétarajzokig, az egyszerű betűktől a bonyolultabb szavakig számtalan különleges megoldást mutatunk be, amelyekkel mindenkit elkápráztathatunk, akár ajándékba adjuk őket, akár otthonunkat díszítenénk vele. Elsajátíthatjuk a kacskaringók és virágok rajzolását, a vászonra festett betűk művészetét, elkészíthetjük saját krétarajzokkal díszített táblánkat, ékes kerámiákat, de műveinket digitalizálhatjuk és ki is nyomtathatjuk. Számtalan inspiráló és hasznos tippet kapunk, amelyek segítségével elsajátíthatjuk a kreatív szépírás fortélyait, az üres oldalakon pedig gyakorolhatjuk és kidolgozhatjuk saját stílusunkat is.

Eredeti mű: Gabri Joy Kirkendall – Laura Lavender – Julie Manwaring – Shauna Lynn Panczyszyn – Walter Foster: Creative Lettering and Beyond

>!
Kossuth, Budapest, 2017
144 oldal · ISBN: 9789630987561

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 120

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Gabri Joy Kirkendall – Laura Lavender – Julie Manwaring – Shauna Lynn Panczyszyn – Walter Foster: Kreatív szépírás és kalligráfia

Ez a könyv éppen annyira gazdag és sokrétű bemutatót tart a szépírás, a kalligráfia világáról, mint amennyi szerzője van. :)
Remek útmutató, segédlet a szépírás elsajátításához. Mi közösen próbáltuk a könyv útmutatásai alapján elsajátítani a kalligráfia alapjait Bencével. Az eszköz, amivel írunk többféle is lehet. Bence tintapatronos töltőtollal próbálkozott, én pedig ecsetfilccel.
Nagyon alapos magyarázatokat és bemutató rajzokat kapunk a szerzőktől és természetesen gyönyörű kézírásokat. Az egész könyv nagyon alapos, igényes és gyönyörű, öröm belőle, benne dolgozni, gyakorolni. Nem csak másolásra buzdít, hanem arra is, hogy megtaláljuk a saját stílusunkat, ehhez segítséget is nyújt.
Bővebben a könyvről és képeket a próbálkozásainkról találhattok a blogon:
https://konyvutca.blogspot.hu/2017/09/gabry-joy-kirkend…

4 hozzászólás
>!
mrsp
Gabri Joy Kirkendall – Laura Lavender – Julie Manwaring – Shauna Lynn Panczyszyn – Walter Foster: Kreatív szépírás és kalligráfia

Imádom a kalligráfiát, nagyon régóta szeretném már elsajátítani ezt a tudást, de eddig soha nem találtam olyan könyvet vagy online cikket, ami az alapoktól kezdte volna, és segített volna elindulni. De ez most megváltozott.

Ez a könyv tökéletes arra, hogy megtanítsa az embernek a kalligráfia csínját-bínját. Nem úgy állítja be, mintha csak több ezer forintos eszközökkel, profi tanfolyamon lehetne megtanulni, hanem elmagyarázza, milyen eszközöket, milyen testtartásban, milyen papíron használjunk. Aztán jönnek a gyakorló oldalak. Úgy tanuljuk meg a kalligráfiát, mint az első osztályban az írás, betűnként, alakzatonként, vonalanként. Vannak gyakorló sorok és oldalak, ahova kipróbálhatjuk az újonnan szerzett tudást, és a könyv csodás minőségű papírból készült, a tinta nem áztatja át a lapokat, ami nagyon jó dolog.

Ennek örömére én is beszereztem egy ilyen töltőtollat, nem a legprofibbat, elég olcsó volt, de úgy gondoltam, tanulgatni ez is jó lesz. Hát, kellett hozzá egy kis idő, mire rájöttem, hogy kell használni, de végül sikerült, és nagyon szuper érzés volt vele írni. A könyvben mutatott vastag-vékony vonalváltásokat még nem sikerült elsajátítanom, nem tudtam ráérezni, hogy mikor kell nyomni és mikor nem, de összességében nagyon élveztem, és nem akartam egyben az egészet megtanulni, hanem pár naponta szánok rá időt, és szépen végigveszem a könyvet.

Ami engem nagyon meglepett, hogy nem álltunk meg itt: oké, megtanultál szépen írni, viszont látásra! Nem. A könyv igazi „csemege” része még csak most kezdődik, ami grafomán egyéneknek maga a mennyország. Ugyanis mindenféle szuper technikát és ötletet bemutat, amiben a megszerzett tudást hasznosíthatjuk, a kalligráf képektől kezdve a díszes bútorokig mindenféle dologba bevezet minket, sőt, rengeteg ötletet ad, hogyan készítsünk egyedi, kézzel készített ajándékokat is a kalligráfia segítségével. Számomra ez a könyv egy csoda volt, nagyon sokat fogom még forgatni, és mindenkinek fogom ajánlani, aki meg szeretné tanulni a kalligráfiát.

6 hozzászólás
>!
csucsorka P
Gabri Joy Kirkendall – Laura Lavender – Julie Manwaring – Shauna Lynn Panczyszyn – Walter Foster: Kreatív szépírás és kalligráfia

Amikor a Férj hazahozta a könyvtárból, teljesen elámultam, hogy milyen óriási ez a könyv és alig vártam, hogy fejest ugorjak benne, de végül akkora csalódást okozott (a könyv, nem a férjem), hogy nagyon örültem annak, hogy csak könyvtári és nem fizettem érte hirtelen felindulásból.

Bár olyan szinten az alapoktól kezd, hogy az általános iskola első két événének szép emlékeit idézte fel bennem – de valahogy a helyes testtartás, honnan jöjjön a fény és hogyan tartsuk a tollat témakörök után kicsit olyan érzésem támadt a könyv további részeitől, mint mikor a rajzoktatós képeken az első kép a „Rajzold meg a ló fejét!” – egy karika, a második pedig a „Rajzold meg a ló többi részét” és ott egy tökéletesen kidolgozott paci, amilyet én soha életemben nem fogok tudni rajzolni.
Szóval csak oda akarok kilyukadni, hogy szerintem nem kezdőknek lett kitalálva. Aki már egy kicsit konyít a dolgokhoz, remek tippeket nyerhet – főleg ahhoz, hogyan léphet ki a papír dimenziójából a nagy betűs kalligráfus életbe – hogyan rajzolhat magának pinterestes meghívót/ültetőtáblát; pólót, posztert, bármit – aminek csak a csillagos ég szab határt, meg az ember kézügyessége, amiből nekem – a könyv alapján arra jutottam –, úgy tűnik, nem adatott ennyire sok.

3 hozzászólás
>!
Babó_Buca
Gabri Joy Kirkendall – Laura Lavender – Julie Manwaring – Shauna Lynn Panczyszyn – Walter Foster: Kreatív szépírás és kalligráfia

Tipikusan többször fellapozós ötlettár. Mert oké, hogy egyszer elolvastam, és végig gyakoroltam, de a dolog itt még nem áll meg. Fontos a rendszeresség és az alaposság, amihez a könyv ad helyet. Bár nekem volt külön vázlatfüzetem, amit nektek is csak ajánlani tudok.
Azoknak ajánlom, akiknél hiányzik az utolsó löket ahhoz, hogy elkezdjenek a kalligráfiával foglalkozni. Nagyon jól megtanít az alapokra, ami után az alkotásoknak már tényleg csak a képzelet szab határt.

www.egy-lany-blogja.blogspot.com/2017/10/irjunk-szepen-…

>!
Perly 
Gabri Joy Kirkendall – Laura Lavender – Julie Manwaring – Shauna Lynn Panczyszyn – Walter Foster: Kreatív szépírás és kalligráfia

Be kell vallanom, a borítókép alapján kisebb méretű könyvre számítottam. Teljesen ledöbbentem, amikor a könyvtáros hölgy a kezembe nyomta ezt az „óriási” példányt. Miután túltettem magamat ezen aprócska tévedésemen, nagy örömmel kezdtem bele az olvasásba.
Ez tipikusan olyan könyv, amit az ember nemcsak szimplán elolvas, hanem állandóan forgat (kivéve ha már kívülről fújja :D)!
Megfelelő íróeszköz híján, én egy egyszerű töltőtollal kezdtem bele a gyakorlásba, de a célnak ez is tökéletesen megfelelt.
Nagyon hasznos nemcsak kezdőknek, hanem a profiknak is, hiszen rengeteg ötletet, inspirációt adnak a szerzők, amit érdemes kipróbálni, vagy saját ízlésünkre alakítani.
Alig várom, hogy beszerezzek egy saját példányt, addig is igyekszem nem elfelejteni a tanultakat. :-)

>!
szonja08760
Gabri Joy Kirkendall – Laura Lavender – Julie Manwaring – Shauna Lynn Panczyszyn – Walter Foster: Kreatív szépírás és kalligráfia

Szuper könyv!
Érthetően egyszerűen magyarázza el az alapokat, jó papírral dolgoztak, amin nem üt át a festék és a filctoll.
Én nagyon jól szórakozok vele miközben a művészet egy új ágával ismerkedek. Plusz pont jár azért is, hogy a könyv végén kreatív felhasználási ötleteket találunk, ahol az eddig tanultakat felhasználhatjuk pl. névkártya, dekoráció.
Bővebben:
https://prologus.wordpress.com/2017/08/12/kreativ-szepi…


Hasonló könyvek címkék alapján

David Harris: Kalligráfusok Bibliája
Jean Bordet: Kalligráfia
E. T. A. Hoffmann: Az arany virágcserép
Módszeres tanmenet a szépíráshoz aczéltollszemekkel
Dittler Ferenc: Az ősi magyar rovásírás és mai alkalmazásai
Gáncs Nikolasz: Shodo – Az ecset útja
Vékás Éva: Kézírások / Handwritings
Horváth Edit: Grafológia
Britta Dieckmann-Busch: Olajfestés
Urmai Ungurán László: Fessünk akvarellel virágokat