Epebetegek ​diétáskönyve 1 csillagozás

Gaálné Póda Bernadette – Zajkás Gábor: Epebetegek diétáskönyve Gaálné Póda Bernadette – Zajkás Gábor: Epebetegek diétáskönyve

A nagy sikerű diétáskönyv-sorozat e kötete az epebetegségben szenvedőknek szeretne segítséget nyújtani. Az epebetegségek eredményesen kezelhetők diétával és az ehhez kapcsolódó életmódváltozással. Ily módon a panaszok jelentkezése megelőzhető, ugyanakkor a megfelelően elkészített, az előírásoknak megfelelő összetételű táplálék a beteg gyógyulását is elősegíti. Az epebetegek számára összeállított könyv foglalkozik az epebetegségek kialakulásával, a megelőzés lehetőségeivel; ismerteti a betegségben javasolt élelmi anyagokat és azok napi fogyasztható mennyiségét. Részletesen ismerteti az alkalmazható ételkészítési eljárásokat és étrendeket, valamint ételrecepteket is közöl. A szerzők szeretnék a beteg családtagjainak szemléletét is befolyásolni az egész család egészségesebb életmódja kialakításának érdekében.

>!
Medicina, Budapest, 2005
206 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632428846
>!
Medicina, Budapest, 2001
204 oldal · ISBN: 9632426967
>!
Medicina, Budapest, 1999
204 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632425464

Kiemelt értékelések

Mária_Hans>!
Gaálné Póda Bernadette – Zajkás Gábor: Epebetegek diétáskönyve

Sajnos saját érdekemben kellett elő keresnem ezt a könyvet. Sajnos szülés után epekövem lett és be is gyulladt az epehólyagom is. Az elején nem csinálhattam diétát, de később neki állhattam. Sajnos nekem ez a diéta sem segített, hogy elkerüljem a műtétet, de most, hogy kivették az epehólyagomat azóta nincs semmilyen panaszom. De még, így is sokat segített a könyv és egy dietetikus tanácsa is.
Az elején fura lehet, nehézkes stb., de megéri, ha beválik a diéta. Amondó vagyok néha nem árt alapból is kicsit ilyesfajta diétát beiktatni az életünkbe, mert meghálálja a szervezetünk. Műtét után is kb. 1 hónapig folytattam a diétát és csak utána kezdtem szépen lassan visszaszoktatni magam a megszokott étkezéshez. Műtét után mindenkinek máshogy viszonyul a szervezete, azaz ki kell tapasztalnunk mi változott és mi nem. A könyvben leírtak alapján állítottam össze a menüt magamnak. A diétám tápláló, egészséges, egyáltalán nem, vagy csak kevés zsíradékot, olajat és semmilyen édességet tartalmazott. Az elején nehézkes volt az átállás és fura, de meg lehet szokni.
Akinek szintén van ilyen problémája, vagy csak szeretne epekímélő ételeket is fogyasztani azoknak ajánlani tudom. Igaz nekem már kivették az epehólyagomat, de én szeretnék időközönként is ilyen ételeket rakni az asztalra.


Hasonló könyvek címkék alapján

Figler Mária – Kubányi Jolán: Dietetika a háziorvosi gyakorlatban
Lelovics Zsuzsanna: Mit (t)ehetek?
Rosztóczy András – Lada Szilvia: Reflux és diéta
Szlatky Mária (szerk.): A jó egészség megtartásának módjáról
Marion Grillparzer: A leves gyógyít
Bordi Edit – Papp Rita – Zakar Gábor: Krónikus vesebetegek étrendje és életmódja
Béres Alexandra: Imádok enni!
Frank Júlia: Desszerteskönyv cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak
Frank Júlia – Sommer András: Diétás sütemények lisztérzékenyeknek és cukorbetegeknek
Michael Mosley: A 8 hetes vércukordiéta