Hogyan ​írjunk (és gépeljünk) szakdolgozatot 4 csillagozás

G. Szabó Sára – Gombos Péter: Hogyan írjunk (és gépeljünk) szakdolgozatot G. Szabó Sára – Gombos Péter: Hogyan írjunk (és gépeljünk) szakdolgozatot

A ​vékony könyvecske, melynek címe szándékosan utal Umberto Eco jól bevált, népszerű munkájára , tulajdonképpen az olasz író könyvének kiegészítéseként ajánlható. Ugyanis, ami Eco könyvében kevésbé hangsúlyos, az áll a középpontjában: a szakdolgozat formai követelményrendszere és szabványai, a hivatkozások módjai, típusai, és persze a különféle adatbázisok fajtái, azok elérhetőségei. Jelen munka is kitér egy rövid fejezet erejéig a szakdolgozatírás (és minden tudományos munka) egyik legnehezebb előkészületi fázisára, az irodalomkutatásra, de ennek gyakorlati fortélyait (amelyre Eco jócskán hoz példákat és ad remek tanácsokat) csak érinti. Egyszóval a kötet praktikus, kézzelfogható és a hivatalos szabványoknak megfelelő útmutatást ad arról, hogyan kell formába önteni a diplomamunka szövegét és a hozzá készített különféle jegyzeteket. A tárgymutatóval és bibliográfiával kiegészített kötet utolsó fejezete példákat hoz a típushibákra is. A tipográfiai kiemelésekkel szemléletessé tett,… (tovább)

>!
PROFUNDA KÖNYVEK, Kaposvár, 2007
80 oldal · ISBN: 9789630621052

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Bam
G. Szabó Sára – Gombos Péter: Hogyan írjunk (és gépeljünk) szakdolgozatot

Beültem ma a könyvtárba, s míg várnom kellett egy kicsit – ki is olvasgattam, egyáltalán nem nagy falat.
Annak ajánlom, akinek semmiféle fogalma sincs még arról, hogy milyen is írásbeli dolgozatot készíteni, hivatkozni – bár hivatkozásra vannak jobb módszertani könyvek. Átfutni valónak jó – de szerintem ennél lehet egy könyv alaposabb is a témában.


Hasonló könyvek címkék alapján

Wimmer Ágnes – Juhász Péter – Jeney Johanna: Hogyan írjunk…?
Fercsik Erzsébet: Dolgozatírás – felsőfokon
Bertáné Németh Ágnes: Az irodalomkutatástól a hivatkozásig
Kovács Magda: Tanácsok műszaki diplomamunka készítéséhez
Umberto Eco: Hogyan írjunk szakdolgozatot?
Marcello D'Orta: Isten ingyér teremtett bennünket
Marcello D'Orta: Én, reméljük, megúszom
Marcello D'Orta: A lestrapált tanító
Marcello D'Orta: Rómeó alulról jegyezte el Júliát
Szabó Tamás Péter: „Kirakunk táblákat, hogy csúnyán beszélni tilos”