Rózsás ​Letícia (Hárman a szekrény tetején 5.) 28 csillagozás

G. Szabó Judit: Rózsás Letícia G. Szabó Judit: Rózsás Letícia

A kék szempárral kezdődött minden. A skót dudás ránézett Anikóra elbűvölően égszínkék szemével, és a lány megérezte, hogy számára a békés skóciai vakáció véget ért. A találkozás után beborul az ég, és a vihar elől Anikó egy kastélyba menekül. Itt ismeri meg az életvidám Bettyt és a bájos Rózsás Letíciát, aki nem túl eleven. Ugyanis több száz éve halott. Vagy mégsem? Erről talán a kastélyban bolyongó szellemeket kellene megkérdezni. Vagy inkább a kék szempár tulajdonosát? G. Szabó Judit új, ellenállhatatlan humorú könyve igazi különlegesség: egyszerre krimi, mese, szerelmi történet és kísértethistória.

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pöttyös könyvek

>!
Móra, Budapest, 2007
206 oldal · ISBN: 9789631183450 · Illusztrálta: Sajdik Ferenc
>!
Móra, Budapest, 2005
206 oldal · ISBN: 963118093X · Illusztrálta: Sajdik Ferenc

Kapcsolódó zóna

!

G. Szabó Judit rajongók

16 tag · 21 karc · Utolsó karc: 2017. június 24., 20:50 · Bővebben


Kedvencelte 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
AeS P
G. Szabó Judit: Rózsás Letícia

A Rózsás Letícia kiemelkedik a sorozat késői kötetei közül, én úgy éreztem, hogy rendben van a nyelvezete, a krimiszál, és volt néhány tényleg hátborzongató jelenete is! G. Szabó Judit kicsit elkalandozott a mindennapokból, elutaztatta Anikót a festői Skóciába, aztán elhajította a fantáziáját, és rittyentett egy nagyon kedves mesét. Igen, ez is más, mint a sorozat címadó kötete, vagy az első három együtt akár, de szerintem kifejezetten élvezető és fogyasztható.

>!
deardurr
G. Szabó Judit: Rózsás Letícia

Ez a Hárman a szekrény tetején rész (5.) sem volt rossz, de nem csillagos ötös. A vége egyáltalán nem lett kifejtve. spoiler Számomra sok érthetetlen dolog tornyosult fel, de azért élvezhető és kimagyarázható azzal, hogy ezt végül is Anikó írta teljes egészében.

2 hozzászólás
>!
Larawyn
G. Szabó Judit: Rózsás Letícia

Könyv Skóciáról, ráadásul egy Tíciáról? Akkor ez Nekem szól!
Aranyos történet, tele jobbnál-jobb ötletekkel és jellemrajzokkal. Aki volt már külföldön buszos úttal, biztos sokat fog rajta mosolyogni, telitalálat! Mindenki fut a csoport után, a fényképezőgépén keresztül lát minden kastélyt, vízesést, vadon nyíló nárciszt; és lecsap bármelyik szuvenírboltra, hogy ajándékot gyűjtsön az otthonmaradóknak… Pedig ha pár percre megállna, leeresztené a gépet és csöndben figyelne! (Reméljük közben a csoportja sem hagyná ott.) Talán láthatná a tó felszíne alatt elsuhanó szörnyet, hallhatná, ahogy az ódon kőfalak között szellemek suttognak, vagy egy helybéli a családi átokról mesélhetne neki.
A sorozat többi részét nem olvastam, és nem is érzek rá késztetést, valószínűleg ez se akadt volna soha a kezembe, ha egy másik országba utaztak volna a szereplői. A stílusa néha zavart, ettől függetlenül emlékezetes olvasásélmény marad.

>!
wvdorka
G. Szabó Judit: Rózsás Letícia

„Hoppá, egy G. Szabó Judit könyv! Tehát nem lehet rossz! “- így vettem le az Ugocsa Utcai Könyvtár polcáról a Rózsás Letíciát. Elkezdtem olvasni, és szerintem viccesebb, mit a többi. Sokszor volt, hogy hangosan elnevettem magam a könyvön. Nagy gond, hogy eddig egy gyerekkel sem találkoztam, aki olvasott volna már G. Szabó Judit könyvet. Nekem pedig hivatalosan is ő lett a kedven magyar írónőm. Ezért is volt, hogy meglepődtem, hogy 1928-ban született. Ahhoz képest tök mai a nyelvezete a könyvnek. Igaz, voltak kicsit követhetetlen részek, és a végén a csattanót is csak egy mondatban említik meg. Érdekes volt, hogy egyszerre van ott a szövegben a valóság, és Anikó kitalált története. Nekem ez lett a kedvenc G. Szabó Judit könyvem

>!
cloudbookatlas
G. Szabó Judit: Rózsás Letícia

Itt mindent megkapunk ami Skóciáról elsőre beugrik; régi és titokzatos kastély, gyönyörű táj, sok eső, rejtélyek amiket Anikó nagy lelkesedéssel óhajt megfejteni, na meg persze kísértetek… bizony, azok! Az egyikük neve éppen Gwendolyn. Micsoda név egy kastélyban garázdálkodó kísértetnek!

>!
kr_gyorgyi
G. Szabó Judit: Rózsás Letícia

Kicsit zavarosan volt megfogalmazva, de különben jópofa, vicces történet.

>!
Sweetyke
G. Szabó Judit: Rózsás Letícia

Aranyos kis vicces történet egy nagy fantáziával megáldott kislányról.

>!
gupa
G. Szabó Judit: Rózsás Letícia

Nagy csalódás volt nekünk az előző könyvhöz képest.

>!
Marsie
G. Szabó Judit: Rózsás Letícia

Szeretem a G. Szabó Judit könyveket, mert amikor ezeket olvasom el tudok vonatkoztatni az iskolától, az öcsémtől, egyszerűen ki tudom zárni a világot. Kikapcsolódáshoz elengedhetetlen (legalábbis számomra). :)


Népszerű idézetek

>!
Marsie

Anyánk egy szürkének és kardigánnak látszó tárgyat kötött, emlékezetem szerint már a születésem előtt elkezdte.

>!
csak_egy_könyvmoly

– Hohó! Csakhogy az nem olyan egyszerű! – Apa síri hangra váltott: – Koromsötét… sikoly az éjszakában… lassan közelít egy karmos, gonosz kéz… felemeli a nagyobbik konyhakést…
– Az életlen – szólt közbe a nagymama. – Ki kőne köszörülni.
– Megszólal egy kísérteties hang…
Éva izgatottan fordította apa felé horgolt sapkás fejét.
– És mit mond?

11. oldal és 12.o.

>!
deardurr

Éppen azt magyarázták, hogy a kastély eredetileg a McDonald kláné volt, legutolsó tulajdonosa a famíliából William, ragadványnevén Lóképű William.
– Lólábú Eduárd! – röhögött Mari.
– Ilyesmin csak a hülyék nevetnek – vélte anyánk.
– A nagymama is nevetett – nézett rá Éva.

133. oldal, 8. fejezet, Az ördög színre lép


A sorozat következő kötete

Hárman a szekrény tetején sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mészöly Ágnes: Ketten Kövespart ellen
Anthony Horowitz: Az utolsó bevetés
Irene Adler: A skarlátvörös rózsa rejtélye
Renée Holler: Nyomozás a Nílus partján
Jill Marshall: Jane Blonde 2.
Kristina Ohlsson: A kastély titka
E. L. Konigsburg: Szavak nélkül
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Bogáti Péter: Az ágasvári csata