A ​Madárijesztő-ház (Hárman a szekrény tetején 8.) 48 csillagozás

G. Szabó Judit: A Madárijesztő-ház G. Szabó Judit: A Madárijesztő-ház

Az írónő új regénye új környezetben, de az ismert hősök szereplésével játszódik. A történet főszereplője és egyben mesélője, a tizenéves Anikó vidékre utazik, hogy „birtokba vegye” a családi örökséget, amely nem más, mint a Madárijesztő-ház az erdő közepén. Nyári szünet van, Anikó csak egy-két napot akar egyedül eltölteni a házban, várja a család később érkező tagjait, de az idillinek induló nyaralás sötét fordulatot vesz. Mintha kísértetek járnának az öreg házban, amelyet jogos örökösein kívül többen is meg akarnak kaparintani. Feltünedeznek a szomszédok, a távoli rokonok is előkerülnek. Anikó szerencsére nem sokáig marad egyedül a titokzatos, visszatérő éjszakai látogatóval, mert megérkeznek a testvérei, majd a nagymama is, és a végén fény derül a rejtélyre.

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pöttyös könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2008
174 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631184402 · Illusztrálta: Kelemen István
>!
Móra, Budapest, 2007
174 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631183375 · Illusztrálta: Kelemen István

Kapcsolódó zóna

!

G. Szabó Judit rajongók

21 tag · 22 karc · Utolsó karc: 2023. január 6., 20:19 · Bővebben


Enciklopédia 2


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

konyvolvaso>!
G. Szabó Judit: A Madárijesztő-ház

Ami tetszik benne hogy egy kicsit a múltat idézi fel számomra, szerény de barátságos erdőszéli házban.Összegyűlik lassan az egész család és már annyira nem is rémisztő az oda látogató idegenek sora, akik mindannyian valahogy maguknak érzik a kis házat.
Rövid, könnyed olvasmány. A prégi pöttyös könyvek a kedvenceim, gyermekkorom kedvenc olvasmányai.

AeS P>!
G. Szabó Judit: A Madárijesztő-ház

Ez a rész megüti az első néhány rész színvonalát, kiszabadulunk a Práter utcából ugyanis, és ezúttal egy dimbes-dombos vidéki házban kell Anikónak megküzdenie a szellemekkel, szomszédokkal és rokonsággal.
Izgalmas történet, és én külön rajongok azért, ahogyan a szereplők életkora alig változik a sorozat alatt. Annyira jó ez az állandóság, lehet, hogy Anikónak már mobilja van és nem a nehezen megszerzett vezetékes telefon próbál beszélni, ha a dinka Mari végre letette, de a szereplők mégis ugyanolyanok maradtak.

Annamarie P>!
G. Szabó Judit: A Madárijesztő-ház

A Hárman a szekrény tetején sorozat nyolcadik kötete, de én csak egyetlen részét olvastam eddig, azt is nagyon régen. Ettől függetlenül teljesen érthető és élvezhető volt a történet, ami nem szólt másról, mint a nyárról, a furi vakációról, a testvérek közötti örök évődésről és nem utolsó sorban egy titokzatos kísértetről, aki rémisztgeti a Madárijesztő-ház lakóit.
G.Szabó Judit írásaiban van valami megfogalmazhatatlan báj, ami olvasmányossá, élményszerűvé tesz mindent. Tipikusan az a könyv, amit még nem épp fiatalon is élvezni tudtam, mert annyira kikapcsol, de ugyanakkor igényes is.

Habók P>!
G. Szabó Judit: A Madárijesztő-ház

Egy pöttyös krimi némi kamasz szerelemmel, testvérek civódásaival, harcias nagymamával, pénzvágyó rokonokkal és G. Szabó Judit humorával. Esős, otthonülős napokra kiváló!

Babó_Buca P>!
G. Szabó Judit: A Madárijesztő-ház

Tetszett a nyomozós szál, aminek kiindulópontja az örökösödési kalamajka. Kicsit gyors volt nekem, viszont kisebbként tudom, hogy nagyon élveztem volna. Jelenleg viszont a nosztalgiafaktor befolyásolt, no meg helyszín. Végre egy könyv, ami Sopronban játszódik. Nagyon jó érzés volt az ismerős helyszínekről, mint a Deák-kútról, az Erzsébet kertről vagy a Fekete Sas térről olvasni. Itt már sokkal inkább azt az írói stílust kaptam vissza, amire emlékeztem, és Anikó is egyre kevésbé viselkedik úgy, mint egy csitri.

Bővebben: https://egy-lany-blogja.blogspot.com/2022/09/nosztalgik…

Baba082>!
G. Szabó Judit: A Madárijesztő-ház

Kedves kis történet egy nyaralásról, ami nem is annyira nyaralásnak minősül. Van benne szerelmi szál, némi krimi és kísértet história is, mi kell még egy pöttyös könyvhöz? Nem egy eget rengető darab, de kedvesek, szerethetőek a szereplők, szépek, érzékletesek a tájleíró részek, szóval maximálisan ki tudja kapcsolni az olvasót.
Bár ez egy sorozat nyolcadik kötete, én ezzel kezdtem, mert ennek volt szimpatikus a címe, viszont azt hiszem apránként ki fogom olvasni a könyvtárból azokat a részeket is, amik megvannak ott.

lenne P>!
G. Szabó Judit: A Madárijesztő-ház

Ez már igen! Ilyen G.Szabó Juditot akarok még! Végre itt Anikó-anikós volt, bár korábbi éveihez képest jóval enyhébb temperamentumú, a nagymama-nagymamás, a pici Éva meg évásabb, mint az előzőleg olvasott Hárman a szekrény tetején kötetben (Nálam a Sok a csinos lány c. kötet volt ez). Igazi kriminek indult és a végére minden megoldódott.

csak_egy_könyvmoly>!
G. Szabó Judit: A Madárijesztő-ház

Ez a kötet, amit a legkevesebbszer olvastam a sorozatból, még csak most volt érkezésem másodjára olvasni. És mennyire más felnőtt fejjel olvasni! Amikor gyerekként olvastam először, nem sok maradt meg, csak az, hogy teljesen rám ijesztett és nem igazán tetszett. Most bezzeg! Hihetetlen, hogy G. Szabó Judit hogy képes ilyen keserédes hangnemben írni a felnőttek dolgairól! Hihetetlen, hogy mennyire más ez a könyv felnőtt fejjel. Jó kis csavaros történet volt, szokásosan jó csattanóval.

Szívecske>!
G. Szabó Judit: A Madárijesztő-ház

Már az első oldal után éreztem, hogy ez a kötet tetszeni fog. És tényleg. Végre újra a realitások talaján állunk, de azért izgalmat is kapunk. Szegény Anikó szegény billentyűje!
Nagymama örököl egy házat, amire sokaknak fáj a foga. Egyet nem értettem csak, mit keresett egyedül Anikó ott? Értem, mindenki elfoglalt, de akkor miért nem 1-2 nappal később mentek le közösen?
Tehát adott egy ház, és akad pár család, akik vágynak rá. Vajon eladja végül a nagymama? spoiler
Senki sem az, akinek látszik. Kinek hihetünk, ha mindenki gyanús?

Parlandorka IP>!
G. Szabó Judit: A Madárijesztő-ház

Felüdítő, jó kis kamasz-krimi, G. Szabó Judit már megszokott, fanyar humorú hangján. A végén, mikor persze minden jóra fordult, még sírtam is.


Népszerű idézetek

Habók P>!

Anyánk szerint ha valaki hirtelen szépnek látja magát, annak a poros tükör az oka.

Az érkezés

lenne P>!

Félix szerint olyan vagyok, mint egy üveg finom pezsgő. „És Margit?” "Margit csak egy bögre aludttej."

104. oldal, VII. Fejezet, A kincs

konyvolvaso>!

És mindenki rendes. Ha nekitámasztod este a kapunak a gereblyét, az ott lesz reggel is.

18. oldal

Baba082>!

– Ez nem pálinka! Ez orvosság! – biztatott az Őrnagy. Rámosolyogtam.
– Mire orvosság ez az orvosság?
– A világ ellen.

38. oldal

1 hozzászólás
Baba082>!

Csak még annyit, ha valakit nem kedveltek, könnyen elhiszitek róla a rosszat. Akkor is, ha teljesen ártatlan.

132. oldal

lenne P>!

Szépen erősödnek a fák! Már senki sem mondhatja, hogy ez csak közönséges préri. Vilma szerint túl sokat ültettem, és túl közel. „Nem lesz a kertedben napsütés!” Mire a fák megnőnek, öreg leszek. Az öregnek jólesik az árnyék.

113. oldal, VIII. Fejezet, Fél pár gyöngy fülönfüggő

Alison>!

Emlékszem, Vivien azt kérdezte sírós hangon: mi a szeretet? Eszik? Isszák?!
Pedig, tessék, milyen egyszerű! Tudja még egy közönséges, háromszínű, növendék kismacska is.

XI. fejezet. 168. o.

>!

– Csak akkor alszom ott, amikor alszom! És amikor nem alszom, akkor a nagy ágyban köztetek alszom!

65. oldal

konyvolvaso>!

A furcsán világos augusztusi éjszakában, Rita kerítése mentén, sorra guggoltak a bokrok.

68. oldal


A sorozat következő kötete

Hárman a szekrény tetején sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Egyszer
Leiner Laura: Bízz bennem
Leiner Laura: Ég veled
Kerstin Gier: Zafírkék
Leiner Laura: Bábel
Bakó Liza: Csíííz!
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Leiner Laura: Mindig karácsony
Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly
Rachel Renée Russell: Szívzűrök