Árnyak ​prófétája (Árnyak prófétája 1.) 41 csillagozás

G. P. Taylor: Árnyak prófétája

Az ​Árnyak prófétája olyan világ kapuit nyitja meg, amelyben lépten-nyomon boszorkányságba, babonákba és mágiába botlik az olvasó, ahol semmit nem lehet biztosra venni, és ahol az embernek végső áldozatként talán az életéről kell lemondania. Obadiah Demurral varázsló az egész Világegyetem legnagyobb erejét kívánja megszerezni, és nincs az a hatalom, amely megállítaná ebben. Talán egyedül Raphah, Kate és Thomas – valamint a titokzatos férfi, Jacob Crane – hiúsíthatja meg, hogy elérje célját. Az izgalmasan szőtt hősies történet, amelynek minden fordulatában kultúrtörténeti, néprajzi érdekességekre, csalókra és varázslókra bukkanhatunk, minden korosztály számára lebilincselő olvasmány. A borzongás, a feszültség és a veszély szinte tapintható közelsége megragadja a figyelmet, és a végletekig feszíti a képzelőerőt. A fantázia baljós tartományainak határát feszegető, lebilincselően megírt regény arra keresi a választ, hogy felülkerekedhet-e az ember a gonosz erőkön. Vagy az ördög… (tovább)

Eredeti mű: G. P. Taylor: Shadowmancer

>!
Alexandra, Pécs, 2004
342 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633689953 · Fordította: Császár László

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Jacob Crane · Farrell kapitány · Kate Coglan · Mr. Coglan · Obadiah Demurral · Raphah · Thomas Barrick


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Belle_Maundrell 
G. P. Taylor: Árnyak prófétája

Nem égek a vágytól, hogy újra kézbe vegyem. Az eleje még jól indult – gonosz pap, zátonyra futott hajók, miegymás – de aztán rettenetesen ellaposodottés egy fantasy elemekkel megtűzdelt vallási fanatizmustól terhelt maszlag lett. Nem szeretem a vallási fanatizmust. A karakterek élettelenek és laposak, a történet vontatott, talán ezért is van, hogy én nagyon lassan haladtam vele, pedig egyáltalán nem vastag könyv. Viszont voltak benne szép idéznivaló mondatok, ezt azért nagyra értékelem. Egyáltalán nem erre számítottam. Talán ha hitbuzgó lennék, jobban bejött volna. (Így egy hét után semmi másra nem emlékszem, csak a Riathamus kultuszra)

>!
Naira
G. P. Taylor: Árnyak prófétája

Nagyon jól indult a könyv, érdekesnek és végre nem csupán egy sablonos történetnek tűnt. El is csodálkoztam azon, hogy a fordítás miatt tetszik-e ennyire, vagy maga a történet ragadott magával. Nos mindez egészen addig volt igaz, amíg az „elrejtett” vallási párhuzamot fel nem fedeztem benne. Onnantól kezdve számomra egy mélyrepülés volt, amit némely jelenet izgalma sem tudott velem elfeledtetni. A vége pedig klisé, pont a vallásos tartalom miatt. Összességében örülök, hogy potom áron jutottam hozzá a könyvhöz, mert különben most nagyon mérges lennék a kidobott pénz miatt.

>!
Kriana
G. P. Taylor: Árnyak prófétája

Végigszenvedtem, talán ez rá a legjobb szó. Sokszor kaptam magam azon olvasás közben, hogy csak bámulom a papírt, de nem haladok a könyvvel. Letettem, pár óra múlva ismét nekiveselkedtem, de néhány oldal után ismét félbehagytam.
Az eleje még tetszett, de igen hamar (kb. 70 oldal után) ellaposodott, és egy vallási fanatizmussal átitatott, fantasy köntösbe beleerőltetett ifjúsági (?) regény érzetét kelti a szememben.
A könnyen felejthető kategória nálam.

>!
nyolcadikutas
G. P. Taylor: Árnyak prófétája

Néha az ember nem tud mit kezdeni azzal a kitétellel, hogy világsiker. (Már ha igaz és nem csak reklám fogás.) Számomra ez a regény könnyen felejthető.

>!
Enoia
G. P. Taylor: Árnyak prófétája

Képtelen voltam végigolvasni. Egyszerűen nem ment. Ültem felette, próbáltam a szavakra koncentrálni, de egyszerűen nem fogott meg. Tudom, nagy butaság egy könyvet a háromnegyedénél abbahagyni, de ha az ember már csupán kényszernek érzi az olvasását, az bizony rég rossz.
Ezért aztán elolvastam az utolsó oldalt… és mikor megtettem, végképp elment a kedvem tőle. :S

>!
Tessa_Linyssim
G. P. Taylor: Árnyak prófétája

Nem igazán jött át a lényeg. Az elejét még csak-csak elolvastam egybe, utána viszont csak nagyon döcögősen haladtam vele, már-már képtelen voltam végigolvasni(ami nálam nagy szó…). :/

>!
CassyBlacksmith
G. P. Taylor: Árnyak prófétája

Bírom az ilyen vallásos könyveket, igaz, hogy sokaknak nem tetszett, de szerintem jó könyv volt. Egyetlen hátránya, hogy nem figyelt annyira a jellemek megformálására, én szerettem volna tudni, hogy Thomas milyen valójában, illetve az elején nem is lehetett pontosan tudni, hogy ki akar lenni a főszereplő. De ha belegondolok, hogy inkább gyerekmese, így nem is olyan fontosak ezek a részletek. :) A lényeg az izgalom, a sok kaland, amibe a szereplők keverednek és a sok természetfeletti.

>!
Viv_
G. P. Taylor: Árnyak prófétája

Számomra elég erőltetett volt, és valahogy olyan érzésem volt, mintha kapcsolatban lenne az Égbolt-sárkánnyal, hiszen voltak benne hasonló szereplők, sőt, volt aki ugyanaz volt, de ezzel a könyvvel sosem tudtam dűlőre jutni. Még most sem.

>!
Leelian
G. P. Taylor: Árnyak prófétája

na ezt félbehagytam…pontosabban negyedbe, nagyon nem tetszett…


Népszerű idézetek

>!
Belle_Maundrell 

Titkot osztani meg egy gyerekkel, és azt mondani neki, hogy tartsa is meg, olyan hasztalan próbálkozás, mint egy pillangót életben tartani a hóvihar közepette.

123. oldal, 9. Az akasztott ember

Kapcsolódó szócikkek: gyerek · Kate Coglan · lepke · Mr. Coglan · titok
>!
Kyra

Bennünket letaszítottak a mennyekből, benneteket pedig kidobtak a kertből…hagytátok, hogy egy kígyó túljárjon az eszeteken.

166. oldal

>!
Belle_Maundrell 

Milyen világ ez, amikor elég egyetlen rövid pillanat, hogy minden energiát, az élet minden anyagát egyszeriben csak úgy el lehet fújni, mint amikor az ember egy gyertya lángját fújja el?

116-117. oldal, 9. Az akasztott ember

Kapcsolódó szócikkek: Thomas Barrick
>!
Kyra

Ne azt rettegd, mi elpusztíthatja a tested, hanem azt, mi a lelked öli meg.

199. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate Coglan · Raphah · Thomas Barrick
>!
Belle_Maundrell 

– A teremtmény az, ami a gonoszt magában hordozza – mondta Raphah. – Ahol élet van van, oda halált hoz, ahol növekedés, oda rothadást, ahol fény, oda sötétséget.

267. oldal, 21. A göcsörtös tölgy

Kapcsolódó szócikkek: Raphah
>!
Belle_Maundrell 

Az álmok vagy az eljövendő dolgok, vagy saját lelkünk árnyai; soha nem szabad félned tőlük, inkább fogadd magadba, és használd őket a saját céljaidra.

38-39. oldal, 3. A szárnyas oltárkép

Kapcsolódó szócikkek: álom
>!
Kyra

A hatalmat az emberek mindig sokkal jobban akarták, mint a szeretetet, és sokan nem jönnek rá, hogy a valódi hatalommal csak az igaz szeretet ruházhat fel bárkit is. Ezt az igazságot kell megőriznünk a szívünkben mindannyiunknak.

267. oldal

>!
Belle_Maundrell 

Szeretem inkább elmélkedéssel tölteni az időmet.. Az elmúlt időkre való emlékezés ugyanis egyszerűen a csodával határos képesség. Ha az ember felidézi magában az eseményeket, gyakran olyan dolgokra is felfigyelhet, amelyek fölött a legelső alkalommal áthaladt. Mintha az agy képes volna eltárolni magában minden egyes látványt, illatot, ízt vagy akár gondolatot, ennek ellenére életünk során hatalmas mennyiségű emléket elveszítünk.

313. oldal, 24. Vitae veritas

>!
Belle_Maundrell 

– Nincs szükséged szemekre, hogy meglásd a halált, és nincs szükséged szájra, hogy beszélhess róla.

212. oldal, 16. A Fehér-láp banyája

Kapcsolódó szócikkek: halál · Jacob Crane
>!
Belle_Maundrell 

Az ember nem dobálózik csak úgy a varázslatokkal, hogy elvégezhessen olyasmit, amit a saját két kezével is el tud. A varázslat különleges, gyönyörű, szívmelengető dolog. A varázslat olyan, mint amikor az ember egy mesterművet fest, és a legkiválóbb festők soha nem pocsékolnak.

218. oldal, 17. A kerub

Kapcsolódó szócikkek: Farrell kapitány · Obadiah Demurral

A sorozat következő kötete

Árnyak prófétája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Noud van den Eerenbeemt: A fehér mágia könyve
Morgana Sythove: A boszorkányseprűn túl
Charles G. Leland: A cigányok mágiája és jövendőmondó eljárása
Démonomágia
Sarah Mlynowski: Melltartó és seprűnyél
Kurt Seligmann: Mágia és okkultizmus az európai gondolkodásban
Fritz Leiber: Éjasszonyok
Selene Silverwind: Boszorkány kézikönyv
John Updike: Az eastwicki boszorkányok
Diane Canwell – Jonathan Sutherland: Boszorkányok – Múlt és jelen