Chemtrail ​Kamélon 6 csillagozás

G. Arthur Brown – Komor Zoltán: Chemtrail Kamélon

Nemi erőszak torták, agyszüret és sebkéregetők az utcán! Egy férfi ablakot épít a feleségébe, hogy átlásson végre a nőn. Valaki más felfedezi a legendás majomember lábnyomát a prosztatája helyén. Egy kislány csecsemő pedig ondót kezd könnyezni, így ejtve teherbe önmagát. És persze minden mögött ott áll a sötét chemtrail összeesküvés, és a hatalomra törő reptilián-gyülekezet is.

Az amerikai, Wonderland Book Award-ra jelölt G. Arthur Brown, akinek a kultikus Eraserhead Press-nél jelent meg első könyve 2012-ben, és Komor Zoltán összeálltak, hogy kiadjanak egy közösen írt kis füzetet az Egyesült Államokban – s ez a kispróza gyűjtemény immár magyarul is elérhető.

Eredeti cím: G. Arthur Brown – Komor Zoltán: Chemtrail Kaméleon

Tartalomjegyzék

>!
48 oldal · ISBN: 9789631262773

Enciklopédia 2


Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Csabi P>!
G. Arthur Brown – Komor Zoltán: Chemtrail Kamélon

Ez már kicsit más tészta, mint a Húgycsőbalerina. Nem csak azért, mert az egy hosszabb írás (inkább egy hosszabb novella, mint kisregény), míg ebben a kötetben rövid novellák sorakoznak. Először gyanakodtam, hogy Brown Komor szüleménye, és csak csőbe akar húzni, de tényleg létezik és bizarrot ír. A rövidség amúgy a bizarro védjegye, egyrészt az olvasó sem tudná 300 oldalban befogadni a tömény bizarróságot, másrészt megírni sem lehetne könnyű egy ilyen témát nagyobb hosszúságban.
Nagyjából fele-fele arányban szerepelnek a könyvben a szerzők, 1-3 oldalas írásokkal. Mondhatnám, hogy egypercesek, és nem csak a terjedelmük miatt ötlött fel bennem Örkény, de van ezekben az írásokban valami az ő abszurd világlátásából. Itt van például a feleség, akibe ablakot épített a férje, hogy átlásson rajta, vagy a vállfaárus, aki drótvállfákat árul önabortuszhoz, vagy a nemi erőszak után járó torta, ami már-már orwelli magasságokba emelkedik, nem folytatom.
Igazi abszurd humor csillan meg ezekben az írásokban, és a megbotránkoztatás is inkább a társadalmunk furcsaságaival való szembesítésből fakad, mint a testi funkciók nyílt ábrázolásából. Szóval lehet, hogy a bizarro nem más, mint abszurd meglocsolva spermával. Mindenesetre ezt ajánlom olvasásra.

2 hozzászólás
B_Viki29 P>!
G. Arthur Brown – Komor Zoltán: Chemtrail Kamélon

– Nem tudok elképzelni rosszabbat
annál, mint amikor megerőszakolják az embert, és még csak tortát sem kap utána.
– És mondjuk ha egy élő patkányt varrnának a gyomrába? – kockáz-tatta meg a szociális munkás.
– Nos, az elég kellemetlen lenne csakugyan, de még mindig nem olyan rossz, mint a nemi erőszak torta nélkül.

Ehhez hasonló „gyöngyszemek” találhatók a könyvben. Off..
Ha nem jelentkeztem volna a kihívásra,akkor lehet el se olvastam volna. De! Egy mazochista vagyok és akkor is megcsinálom. Nem adom fel. :D
Remélem egyszer legalább találok tőle egy „jó” értékelhető könyvet.

Annie_Lang I>!
G. Arthur Brown – Komor Zoltán: Chemtrail Kamélon

Ezt a könyvet ma a munkahelyemen olvastam ki. Mondanám, hogy összehasonlíthatatlan írás, de már több Komor Zoltán-művet is olvastam, és pontosan erre számítottam. Jó szívvel ajánlom Chemtrail- és/vagy Komorrajongóknak, illetve mindazoknak, akik szeretnék elveszíteni a józan eszüket (vagy soha nem is volt nekik).

Molymacska P>!
G. Arthur Brown – Komor Zoltán: Chemtrail Kamélon

Ha az írókról kellene valamit mondanom, biztos az lenne, hogy fantáziájuk, az van. Ennyi agyament történetet kitalálni ép ésszel lehelettelen, és sérülttel is elég sok idő lehet, szóval le a kalappal előttük. Furcsa élmény volt, valószínűleg egy ideig még élni fog bennem az a zsebkönyv, de fel fogom dolgozni magamban a sokkot, amit a könyv okozott.

Sai_home>!
G. Arthur Brown – Komor Zoltán: Chemtrail Kamélon

Beteg volt a legjobb értelemben, rövidke novellák, éremes rájuk szánni azt a pár percet :)


Népszerű idézetek

Csabi P>!

Először is: a magyarság nem ragályos. Vagy azzal születsz, vagy nem. Nem fogod elkapni, ha a szökőkútból iszol, a vécéülőkétől, vagy akár a CHEMTRAIL-től. Másodsorban pedig: azoknak a magyaroknak a száma, akik városi gyerekeket rabolnak el, és az erdei kunyhólyukban megfőzik és megeszik őket már 40 százalék alatt mozog manapság – hála a magyar kisvárosi rendőrség szigorú fellépésének.

11. oldal, G. Arthur Brown üzenete amerikai honfitársaihoz a Chemtrail Chameleon könyv kapcsán

3 hozzászólás
Csabi P>!

Ha esetleg lemaradtál volna a nagy hírről: az amerikai G. Arthur Brown és Komor Zoltán (jaja, most épp harmadik személyben beszélek magamról) összeálltak, hogy létrehozzanak egy zsebkönyvet, ami majd felfedi az összes titkot a chemtrail összeesküvésről és az alakváltó reptilián hüllőemberekről, akik embernek álcázva magukat, politikai befolyásra szert
téve manipulálják társadalmunk működését. Hogy ezt véghez vihessük, nagyon komoly kutatómunkába fogtunk: megnéztük a török X-aktákat, és legalább két teljes wikipédia oldalt olvastunk végig. Csak remélni tudjuk, hogy sikerrel járunk, de a CIA és a kisvárosi magyar rendőrség már a nyomunkban van.

10. oldal, Komor Zoltán: Előszó a Chemtrail Kaméleon című könyvhöz

Csabi P>!

Néha nagyon nehéz meggyőzni a szülőket, hogy a gyermekeik tulajdonképp árvák. Folyton csak mérgesen ordítoznak velem. Gyűlölöm látni rángatózó, gyűrött arcukat, amikor épp a tagadás fázisában vannak. Viszont elég jó vagyok meggyőzésben – legalábbis abban a fajtában, amihez kell egy kalapács és egy fémfűrész. A sorsokat bizony alakítják, és én vagyok az ő kis bútorasztalosuk.

44. oldal, G. Arthur Brown: A Szent Olívia Árvaház

Csabi P>!

Telefonál az orvos. Azt mondja, a wikipédia szerint okozhat gondot, ha nem tud ürülni a testből a széklet, de még nem talált rá megoldást, pár nap múlva újra hív.

8. oldal, Komor Zoltán: Prosztata-jeti

Komor_Zoltán I>!

Meg akarom ölni ezt a csecsemőt, csak éppen spagetti szószt főzök, és rohadtul nincs időm most ilyesmire.

(első mondat)

Annie_Lang I>!

Szóval szerettem volna zenészként regisztrálni magamat a Facebookon, mert egyszer beleejtettem egy kanalat a kávéscsészémbe, és kibaszottul new age volt a hangzása…

25. oldal, Előszó a Chemtrail Kaméleon című könyvhöz (Katapult, 2016)

Annie_Lang I>!

Most itt ülök a chemtrail kondenzcsíkokkal a fülemben, és érzem, ahogy a mérgező anyagokon át érkező zene lassan megöli az agyam.

34. oldal, Chemtrail Kaméleon (Katapult, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: chemtrail · kondenzcsík
Annie_Lang I>!

Egész életemben titkoltam, hogy valójában egy trójai falovakról szóló kispróza vagyok, de nem bírom tovább magamban tartani.

23. oldal, Trójai fallosz (Katapult, 2016)

Annie_Lang I>!

És ott van az abortusz példának okáért. Egy anya csakúgy kivágathatja a testéből védtelen magzatát, aztán a sorsára hagyhatja meghalni. Azt igazságosnak nevezhetjük? Nem, nem az. Ha azt akarjuk, hogy igazságoslegyen a dolog, eltávolítanánk műtéti úton a csecsemőt, betennénk egy hiper-inkubátorba, telipumpálnánk szteroiddal és amfetaminnal, a kezébe nyomnánk egy láncfűrészt, és beterelnénk egy küzdőarénába, ahol összecsaphat a saját anyjával. Ha elbír a szuper magzattal, na akkor az már igazságos!

41. oldal, Chemtrail Kaméleon (Katapult, 2016)

Annie_Lang I>!

Igen, félek a pénztől, elsősorban apám miatt, aki minden Halloween-kor beöltözött a családi bankszámlaszámnak, hogy így riogasson minket. Még most is látom, ahogy egy 16 számból álló számjegy üldözi keresztül-kasul a házon édesanyámat, aki ordít és a haját tépi. (Apám szerint így kell intézni a családon belüli pénzügyeket.)

47. oldal, Előszó a Chemtrail Kaméleon című könyvhöz (Katapult, 2016)


Hasonló könyvek címkék alapján

Christopher Moore: A leghülyébb angyal
Thomas Ligotti: Teatro Grottesco
Joseph Fink – Jeffrey Cranor: Welcome to Night Vale
Sherri Browning Erwin – Charlotte Brontë: Jane Slayre
Stephen King: Éjszakai műszak
Chuck Palahniuk: Make Something Up
Stephen King: A halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Ann Aguirre: Horda