Mesetarisznya 19 csillagozás

Füzesi Zsuzsa: Mesetarisznya

Füzesi Zsuzsa, számos gyerekkönyv illusztrátora nem első alkalommal szemelget az ifjúsági irodalom kincseiből; Mondókáskönyvei (legutóbb: 9407179) után most a népek meséiből válogatott. Orosz és indus, Fülöp-szigeti és francia, norvég és spanyol, kínai és kanadai történetek reprezentálják a népek családjának mesekincsét. A magyar folklór sajátos darabjai – köztük ismertebb antológiadarabok (A macskacicó; A rest macska) – mosolyogtatják majd meg a gyerekolvasókat. Tanulsága mindegyik mesének van; a jóra, a nemesre oktatnak a példázatok meggyőző erejével (A meggondolatlan teknősbéka; A kislány meg a róka). Az átváltozásos mesék az izgalmas fordulatok varázsát rejtik (Sárkány a rózsabokorban). A legtöbb mese – alkalmazkodva a kis olvasók figyelméhez – rövid, s színességüket, költői ihletettségüket hangsúlyozzák az illusztrációk, a válogató groteszk hangulatú, karakteres rajzai. – A huszonöt mesét tartalmazó, színpompás antológia az óvodás korú gyerekeknek ajánlott.

Perly>!
Füzesi Zsuzsa: Mesetarisznya

Emlékszem, régen nagyon szerettem ezt a könyvet, de a borítóját biztosan. Most, hogy újraolvastam, már nem az igazi (de a borítóért még mindig odáig vagyok! :D). A legtöbb mese benne nagyon morbid. Teli van halállal és erőszakkal. Igaz, burkoltan, de ott vannak.
Az illusztrációk viszont nagyon szépek, pedig ez is sima papírra lett nyomva, mint a Mondókáskönyv 2

AnitaZoé P>!
Füzesi Zsuzsa: Mesetarisznya

Alsós korom egyik kedvence volt, 8 évesen a könyv egyik meséjével indultam mesemondó versenyen. :)