Goodbye, ​Things 10 csillagozás

The New Japanese Minimalism
Fumio Sasaki: Goodbye, Things Fumio Sasaki: Goodbye, Things Fumio Sasaki: Goodbye, Things

Fumio Sasaki is not an enlightened minimalism expert; he’s just a regular guy who was stressed at work, insecure, and constantly comparing himself to others—until one day he decided to change his life by reducing his possessions to the bare minimum. The benefits were instantaneous and absolutely remarkable: without all his “stuff,” Sasaki finally felt true freedom, peace of mind, and appreciation for the present moment.

Goodbye, Things explores why we measure our worth by the things we own and how the new minimalist movement will not only transform your space but truly enrich your life. Along the way, Sasaki modestly shares his personal minimalist experience, offering tips on the minimizing process and revealing the profound ways he has changed since he got rid of everything he didn’t need. The benefits of a minimalist life can be realized by anyone, and Sasaki’s humble vision of true happiness will open your eyes to minimalism’s potential.

>!
Penguin, London, UK, 2018
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141986388
>!
W. W. Norton & Company, New York, 2015

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

pufirizs>!
Fumio Sasaki: Goodbye, Things

Fumio Sasaki: Goodbye, Things The New Japanese Minimalism

Micsoda szerencsés véletlen, hogy pont lomtalanítás előtt olvastam el a könyvet!
A fejezetnél, amikor biztat Fumio, hogy menj, és dobj ki valamit most azonnal, meg is tettem, már egy halom felesleges, használatlan tárgyam zacskókban áll az ajtó előtt, várva, hogy megválhassunk egymástól, illetve volt, amit sikerült eladnom még a könyv befejezése előtt. Szeretnék még több dologtól megszabadulni, bár sokszor nehéz kidobni olyan dolgokat, amiket számomra fontos emberektől kaptam. Trükköztem is sokat, „ez a szép kis fémdoboz maradhat, mert bele tudom rakni a rúzsaimat, így ni”, és társai, így vicces volt két fejezettel odébb olvasni, hogy ne légy kreatív szelektálás közben :D.
Számomra már sok az a mértékű minimalizmus, amit az író megél, spoiler, de nagyon szimpatizálok ezzel az életvitellel, és igyekezni fogok, hogy a minimumra csökkentsem az engem körülvevő tárgyakat, mert nagyon szeretném magaménak tudni azt a felszabadító érzést, amiről ő beszél.

Bougainvillea>!
Fumio Sasaki: Goodbye, Things

Fumio Sasaki: Goodbye, Things The New Japanese Minimalism

Marie Condo gyakorlatiasabb könyveihez képest ez a könyv inkább elméleti síkon közelíti meg mind a túlfogyasztásból fakadó és ránk kivetülő frusztrációt mind pedig a minimalista életmódra való törekvést követő, nekem eddig megmagyarázhatatlannak tűnő pozitív változásokat (pl.: fogyás). Érdekes és elgondolkodtató könyv, néhol ugyan ismételte önmagát. A hasznos információk birtokában gyorsan én is megszabadultam néhány holmitól :)

kpityike>!
Fumio Sasaki: Goodbye, Things

Fumio Sasaki: Goodbye, Things The New Japanese Minimalism

Több minimalista és lomtalanító könyv után ez lépett a második helyre Marie Kondo után a személyes listámon. Nagyon hasznos tanácsokat ad, pontokba szedi a legfontosabb tudnivalókat. Meggyőző és motiváló. Persze túlzás az a mértékű minimalizmus számomra, amit ő elért, de többször elhangzik a könyvben, hogy neked magadnak kell megtalálni, mi a számodra élhető minimalizmus, és persze ő sem egyszerre csökkentette a tárgyait ilyen mértékben. Konmari mellett ez a könyv is kedvenc lett.


Népszerű idézetek

Natkó_Anna>!

„Why do we own so many things when we don’t need them? What is their purpose? I think the answer is quite clear: We’re desperate to convey our own worth, our own value to others. We use objects to tell people just how valuable we are.”

Fumio Sasaki: Goodbye, Things The New Japanese Minimalism


Hasonló könyvek címkék alapján

Joshua Fields Millburn – Ryan Nicodemus: Everything That Remains
Bea Johnson: Zero Waste Home
Joshua Fields Millburn – Ryan Nicodemus: Minimalism: Essential Essays
Bekka Thomas: Minimalism
Marie Kondo: The Life-Changing Magic of Tidying Up
Marie Kondo: Spark Joy
Joshua Becker: The Minimalist Home
Madeleine Olivia: Minimal
Sterling Jaquith: Not of This World
Joshua Fields Millburn – Ryan Nicodemus: Minimalism