A könyv egy Magyarországon – sőt világszerte – jól ismert és közkedvelt gasztronómiai termék, a szódavíz és a tőle elválaszthatatlan fröccs történetét kíséri nyomon a 19. század első harmadától napjainkig. A szerző munkája többéves tudományos kutatás eredménye. A kötetben kitér a termékek társadalmi, kultúrtörténeti összefüggéseire, támpontokat ad a szódavíz jelentéseinek, régi és új szerepének megértéséhez. bemutatja a téma sokszínűségét, feltérképezi azt az utat, mely a két árucikk felértékelődéséhez, végül a hungarikum minősítés elnyeréséhez vezetett. A szikvizes tárgyi emlékek magyarországi társadalmi-kulturális eseményeken, világkiállításokon, nemzetközi köz- és magángyűjteményekben egyaránt megtalálhatók. Múzeumi tárggyá válásukat, bemutatásuk szakmai rejtelmeit is alaposan körüljárja a szerző, azt összevetve a nemzetközi gyakorlattal. A közel száz, többnyire színes képpel és dokumentummal illusztrált, irodalmi vonatkozásokban is gazdag, olvasmányos könyvet nemcsak a… (tovább)
A borvíztől a hungarikumig 0 csillagozás
Hasonló könyvek címkék alapján
- Rolf Bichsel: Francia pezsgők ·
Összehasonlítás - Tittel Kinga: Mesélő Budapest 96% ·
Összehasonlítás - A pszichológia nagykönyve 96% ·
Összehasonlítás - Ráth-Végh István: Fekete krónika 96% ·
Összehasonlítás - Barack Obama: Egy ígéret földje 95% ·
Összehasonlítás - Ann Swanson: A jóga tudománya 97% ·
Összehasonlítás - Bob Thomas: Walt Disney 96% ·
Összehasonlítás - Szécsi Noémi – Géra Eleonóra: A budapesti úrinő magánélete 94% ·
Összehasonlítás - Rutger Bregman: Emberiség 94% ·
Összehasonlítás - Ördög Nóra: Pozitív 94% ·
Összehasonlítás