A ​borvíztől a hungarikumig 0 csillagozás

Fülöp Zoltán Ottó: A borvíztől a hungarikumig

A ​könyv egy Magyarországon – sőt világszerte – jól ismert és közkedvelt gasztronómiai termék, a szódavíz és a tőle elválaszthatatlan fröccs történetét kíséri nyomon a 19. század első harmadától napjainkig. A szerző munkája többéves tudományos kutatás eredménye. A kötetben kitér a termékek társadalmi, kultúrtörténeti összefüggéseire, támpontokat ad a szódavíz jelentéseinek, régi és új szerepének megértéséhez. bemutatja a téma sokszínűségét, feltérképezi azt az utat, mely a két árucikk felértékelődéséhez, végül a hungarikum minősítés elnyeréséhez vezetett. A szikvizes tárgyi emlékek magyarországi társadalmi-kulturális eseményeken, világkiállításokon, nemzetközi köz- és magángyűjteményekben egyaránt megtalálhatók. Múzeumi tárggyá válásukat, bemutatásuk szakmai rejtelmeit is alaposan körüljárja a szerző, azt összevetve a nemzetközi gyakorlattal. A közel száz, többnyire színes képpel és dokumentummal illusztrált, irodalmi vonatkozásokban is gazdag, olvasmányos könyvet nemcsak a… (tovább)

>!
Balassi, Budapest, 2021
242 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634560913

Hasonló könyvek címkék alapján

Rolf Bichsel: Francia pezsgők
Tittel Kinga: Mesélő Budapest
A pszichológia nagykönyve
Ráth-Végh István: Fekete krónika
Barack Obama: Egy ígéret földje
Ann Swanson: A jóga tudománya
Bob Thomas: Walt Disney
Szécsi Noémi – Géra Eleonóra: A budapesti úrinő magánélete
Rutger Bregman: Emberiség
Ördög Nóra: Pozitív