A ​Felvidék rejtőzködő kincsei 1 csillagozás

Fucskár Ágnes – Fucskár József Attila: A Felvidék rejtőzködő kincsei

Évezredek történelme vonul végig a Felvidéken, amely olyan, mint egy mesekirályság, hegycsúcsokon megülő várromokkal, kastélyokkal, vízesésekkel és barlangokkal. Ám minden szépségével és regényességével együtt valódi tájról van szó, a magyar történelem egyik legfontosabb színteréről.
A fotós házaspár, Fucskár Ágnes és Fucskár József Attila értő szemmel és nyitott lélekkel járta be újra ezt a vidéket, hogy megörökítsék számos felfedezésre váró csodáját: ezernyi év történelméről mesélő templomokat, hegycsúcsokon megbúvó várakat, reneszánsz kastélyokat, az itt élő sokféle nép kultúráját őrző falvakat, sötét erdőket és festményekre illő látképeket. Induljunk hát velük együtt felfedezőútra!

>!
Alexandra, Pécs, 2016
176 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633577943

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

ppeva P>!
Fucskár Ágnes – Fucskár József Attila: A Felvidék rejtőzködő kincsei

Ugyanolyan szép és igényes, mint ez itt. Vannak a két albumban pici átfedések, de ez egyáltalán nem baj. Sok a kis, eldugott, „rejtőzködő” kincs ebben az albumban (is), amiket még sosem láttam. Az információ itt sem sok, épp csak annyi, hogy tudd, mit látsz, hogy kedvet csináljon további kutakodásra. Annyi minden van benne, amit még szeretnék majd egyszer, valamikor látni!
És a hiány pótolva: benne van Rozsnyó is! Egy nagy kép a Főtérről, amit gyerekkorom óta az emlékezetemben őrzök! :))) Talán négyszer-ötször jártunk ott, 10-14 éves korom között (a hatvanas évek muszáj-bevásárlóturizmusa: csempészcigi és csempészkorona, amiből lett mackó, iskolaszerek, gyerekcipő, fehérnemű, kötőfonal, ételízesítő… – máig tudom, melyik bolt hol volt a Főtéren és a mellékutcákban), egy-egy kis kirándulással, városnézéssel fűszerezve. Alig várom már, hogy újra lássam, annyi év után!
Még egy bónusz, ami rajtam kívül a kutyát se érdekli (kivéve persze a juhászkutyákat): öt birkanyájas fotó van a könyvben. :))) Ez azt sugallja, hogy vannak arrafelé birkák, és remélem, hogy az utazásunk során is szembejön velünk majd néhány nyáj…
Ezzel az utazásra való vizuális felkészülést sikeresen befejezettnek tekintem, most aztán jöhetnek a szöveges(ebb), információban gazdagabb könyvek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lengyel Miklós: Dél-Korea
Nyerges Magda: Magyar felfedezők és világjárók
Bodnár Gyula (szerk.): Érsekújvár – Komárom
Bodnár Gyula (szerk.): Rozsnyó – Kassa
ifj. Gyergyádesz László – Rácz Attila: Kecskemét és a környék nevezetességei
Szinetár Miklós: Röptében a világ körül
Kaiser Ottó – Papp Márió: Szerelmem, Horvátország
Kocsis András Sándor: Irán ezeregy arca
Baja
Rappai Zsuzsa (szerk.): Szépséges Balaton