Fegyverek ​Háza (A fegyverforgató 1.) 221 csillagozás

Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Egy lány.
Egy farkas.
Egy tőr.
Egy történet…

A harcos lélek küzdeni fog a végsőkig, a gyenge feladja, mielőtt célba érne.
A tizenhét éves Megaira feszegeti saját határait, mindent megtesz, hogy kiderítse, mire hivatott.
Miközben próbál rájönni, valójában hová tartozik, rejtélyes meghívást kap a Fegyverek Házába.
Vajon az a sorsa, hogy fegyverforgatóvá váljon?
Ahhoz harcos lélek kell, Megaira azonban még soha életében nem emelt kezet senkire.
Megállja majd így a helyét?
A válaszok keresése közben rájön, hogy a háttérben sötét erők munkálkodnak veszélybe sodorva a világot, amibe csöppent és a jövőjét, ami felé eddig csupán pár lépést tett.
Lehet egy békés természetű lányból fegyverforgató?
Tényleg ezt a sorsot szánták neki, vagy valami egészen mást?
Meg tud küzdeni a rá leselkedő veszélyekkel, vagy elbukik?

A tét hatalmas, sikerén vagy bukásán több múlik, mint gondolná…

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
NewLine, 2020
276 oldal · ISBN: 9786156182432
>!
NewLine, 2020
494 oldal · ISBN: 9786156182449
>!
NewLine, Bakháza, 2020
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156182425

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Christopher · Megaira · Jack · Lukasz · Brendon · Harto · Rick · Tony · Sarah


Kedvencelte 46

Most olvassa 7

Várólistára tette 256

Kívánságlistára tette 256

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Először azt akartam írni, hogy az utóbbi időszak egyik legjobb fantasy-ja, de tovább megyek: az utóbbi évek egyik legjobb könyve! Én bármit el fogok olvasni ezután, amit az írónő ír! Imádtam az első betűtől az utolsóig, a cselekményt, az iskolát, a szereplőket, MINDENT. Semmibe nem tudok belekötni a hosszán kívül, nekem még legalább ezer oldalra szükségem lett volna ebből a csodából. ❤

5 hozzászólás
Janka196>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Csodálatos borító, hihetetlen történet és fantasztikus karakterek. Engem teljes mértékben megfogott és magához láncolt ez a könyv. Humoros, fordulatos, barátságos, bátor, akaratos karakterekkel mutat be egy igazán érdekes történetet. Alig bírtam letenni, még munka közben is hívogatott, ezért kénytelen voltam otthon hagyni, hogy ne legyen akkor a kísértés. :D
Választékos a szókincs, jó a karakterábrázolás és a környezet pontos leírása miatt teljesen magam előtt láttam mindent.
Alig várom hogy kezembe foghassam a folytatását. ☺

4 hozzászólás
Gorkie P>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Az év egyik nagy meglepetése számomra ez a könyv. Kicsit félve kezdtem el, mert az ifjúsági könyvek nem mindig tudnak megfogni. Általában, témától függ.
A borító azonnal megvett magának és azok a molyok, akiknek adok a véleményére, nagyon dicsérték. Szerencsémre. :))
Én ezt a könyvet imádtam úgy, ahogy van. Bár Megaira tiszteletlensége a tanáraival szemben kissé sok volt nekem, ettől függetlenül, hamar megkedveltem és nagyon izgultam, hogy mi lesz a sorsa.
Szerettem a szereplőket, érdekesek, változatosak. A cselekmény izgalmas, pörgős, alig tudtam letenni. A megalkotott világot pedig imádom. Alig várom, hogy folytassam a sorozatot már beszereztem, nagyon kedvenc gyanús nálam. :)

Kedves @Fróna_Zsófia!
Írj még nagyon-nagyon sokat, mert szeretem a stílusod és a megalkotott világod. :)

4 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Mikor először megláttam ezt a könyvet, teljesen beleszerettem a borítójába és alig vártam, hogy olvashassam. Több ismerősöm is ajánlotta utána, mert olvasták és nekik tetszett, szóval nagyon nagy reményeket fűztem ehhez a kötethez és szerencsére nem kellett csalódnom benne. Bár nem egy rövid könyv, mégis nagyon gyorsan lehetett haladni benne, csak úgy peregtek az események és ezáltal a lapok. Engem teljes mértékben magával ragadott, beszippantott és még most, hogy befejeztem a kötetet, most sem eresztett. Alig várom, hogy olvashassam a következő kötetet. Nekem volt egy kis Harry Potter, Éhezők Viadala és Beavatott érzetem a könyv olvasása közben, ami miatt még inkább tetszett számomra a történet.
spoiler

40 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Először a borító fogott meg, aztán a figyeltjeim értékelései alapján döntöttem úgy, hogy szerencsét próbálok a könyvvel. Az első könyves ismeretlen szerzők művei mindig kétesélyesek, ez most szerencsére ( erre is számítottam), pozitív lett. Nem tudom miért, de a fülszöveg alapján nem a jelenlegi Angliába képzeltem el az iskolát. Ettől függetlenül hamar beszippantott ez a fura világ, ahol egyes fegyvereknek lelkük van. Bár ifjúsági kategória, kimaradt belőle a nyálas romantika, sőt szerelmi többszög. Bár én vélek felfedezni némi szikrát Meg és C. között, abból még lehet valami. De egyelőre ez így pont jó, mert van épp elég rejtélyünk amivel elvagyunk, meg néhány érdekes szereplőnk, akiket lehet szeretni vagy utálni. Mindenképpen elolvasom a folytatást is.

2 hozzászólás
Cs_N_Kinga>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Nos, nézegettem itt a hozzászólásokat és újat nem igazán tudok mondani. De engem teljesen megvett ez a könyv. Hasonlíthat bármire, jöhettek ötletek bárhonnan, de szerintem ez egy tök jól megírt történet és új kedvencet is avattam. Alapból vevő vagyok az ilyen típusú könyvekre, de ha még ilyen jó is. Mert volt benne csavar nem is egy, sokszor azt hittem tudom mi jön és nem. Nagyon jól kitalált karakterek, még mindig egy csomó nyitott kérdés, egy sorozatindító kötetnél nem is kell több. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra és remélem az írónő megörvendeztet bennünket még nagyon sok könyvvel, mert ha ilyen az első, akkor már az összes további könyve is várólistás látatlanban is:)))
A szerelmi szál háromfelé ágazása, a gyökértelenség és kérdés, hogy honnan is jött Megaira, a két másik testvér, a fegyver/tőr maga, miért is gyűlöli ennyire az a lány, jaj még a főgonoszt ki is hagytam, mert annyira szerteágazó és mégis, annyira követhető és élvezhető…..
Csak ajánlani tudom nem csak a fantasy, hanem alapból a jó könyvek kedvelőinek.

13 hozzászólás
Smurfettereads P>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Imádtam olvasni, amint belerázódtam egyre jobban élveztem a könyv olvasását, és már az első perctől kezdve megkedveltem Megaire-t és a barátait. :D Örülök, hogy ezt is megvettem a könyvhéten. :D Annyira érdekes volt ez a sztori, teljesen beszippantott engem, egy-egy beszóláson akkorákat nevettem, de ez leginkább Christopher és Megaira párbeszédeinek köszönhető, olykor nagyon meg tudtak nevettetni engemet, annyira imádom őket. :D Remélem, a következő részben is ilyen viccesek, és szórakoztatóak lesznek. :D Fróna Zsófia humorát is imádom, meg azt is, ahogy felépítette ezt a lenyűgöző világot, ezekkel a nagyszerű karakterekkel, akiket csak megkedvelni lehet. :D Az írói stílusát is megszerettem, nagyon tetszik nekem, szóval kíváncsi vagyok, mit tud még ezen kívül az írónő, és tudja-e fokozni a folytatásokban, amit ebben a részben felépített. :D Kíváncsian várom. :D

Nagyon tetszett nekem ez a sztori, főleg azért is, mert nagyon izgalmas volt, egyszerűen letehetetlen volt. Minden megvolt benne, amitől jó egy fantasy, és ezért én imádtam. :D Szóval, hamarosan tuti sorra kerül a második része is. :D Imádtam végig követni Megaire és a barátai, na meg a farkas történetét, alig várom, hogy folytathassam ezt az utazást. :D Amint befejeztem ezt a könyvet, már le is adtam a folytatásokra a rendelésemet a NewLine kiadónál. :D Megaire nem az a hisztis, beképzelt csaj, hanem nagyon vagány. Annyira bírtam, amikor oda-odamondogatott a tanároknak, főleg Christophernek. XD Na, az ő párbeszédeiket nagyon bírtam, néha fetrengtem a röhögéstől, ahogy cukkolták néha egymást, vagy egymást oltogatták. Tök viccesek voltak, bár néha Christopher annyira bunkó tudott lenni, de nem csak Megaire-el szemben, hanem a többi diákkal szemben is. :D

További értékelésem:
link

link

10 hozzászólás
Papírra_vetett_gondolataim>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Új kedvencet avattam! Ez a történet egyszerűen fantasztikus volt, és én nagyon imádtam! Ez az egész fantasy világ nagyon összetett és varázslatos, sokszor csak úgy ámultam, hogy mennyi minden lehetőség van még ebben a történetben, világban. Már nálam van a folytatás, de mit csinálok utána ha azt is ilyen gyorsan elolvasom? :D
https://youtu.be/CYTBYc8ooB4

4 hozzászólás
SignoraSchneider IP>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Be kell vallanom, ahogy mindig is teszem, hogy nem vagyok nagy fantasy-rajongó – leszámítva a klasszikusokat, például a Gyűrűk Ura vagy a Harry Potter –, de most már nem idegen tőlem a zsáner, így sokkal bátrabban előveszem, ha meglátok egy könyvet ebben a műfajban. Most Fróna Zsófia is bekerült a panoptikumba.

Azt is be kell vallanom, hogy egy kicsit úgy álltam hozzá, hogy “na, milyen fiatal, milyen népszerű, lessük csak meg, mi az oka”. Hamar kiderült, hogy teljesen jól megérdemli a népszerűséget ilyen fiatalon, mert képes volt olyat alkotni, ami számomra totálisan új, friss, ötletes és rendre hozta az “aha!”-élményt, hol a “tudtamtudtamtudtam”, hol pedig a “nab*zmeg” vonalán; ráadásul szinte minden pontján maximálisan fenntartotta a figyelmemet, ami kevés könyvről elmondható. Határozottan benne van a lélekmentő és testgyógyító csomagban.

Az írónő szereti a mémeket, és van az, amikor Batman és Robin véleményt ütköztetnek – konkrétan “apa” lepofozza a “fiát” –, mondván:
– A fegyverforgató tiszta Harry P…
– (Csatt!) Nem, mert itt nem a festmények, hanem a fegyverek pofáznak!
És tényleg!

Mivel egy szuszra olvastam ki a három részt, nem igazán tudok különálló értékelést írni. Így csak listázom, de remélem, valamennyire ez is érthető és élvezhető lesz.

Ami könnyű volt: adaptálódni a történethez
Ami nehéz volt: az elején beazonosítani, ki kicsoda (de aztán belejöttem)

Kedvenc tanár: Christopher
Kedvenc mellékszereplő: Jack, Lukasz
Kedvenc fegyver: Sakura, a katana
Kedvenc állat: a farkas
Kedvenc egyéb: borító

Bővebben: https://robinowrightly.wordpress.com/2022/02/09/te-mily…

(OLD: Hamarosan kifejtem… :) Ez valóban egy jövőbe látó értékelés volt! ;) )

23 hozzászólás
Noémi_Zsófi_Tóvári P>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Ajánlom. Ajánlom. Ajánlom!

Szerintem maga történet és a Fegyverek Házának a világa egyszerűen remek! Nagyon jól fel van építve az elejétől a végéig. Pörgős, fordulatos, rejtélyes. Vannak sejtéseim a folytatással kapcsolatban, nagyon remélem, hogy igazam van benne :)

Megaira-t és társait nagyon megszerettem, élmény volt velük az első év a Fegyverek Házában. Szerintem nagyon színvonalas ifjúsági fantasy történet!
Kíváncsian várom a folytatását!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Chöpp >!

[…] én már eddig is tudtam, hogy veled nem stimmel valami. Túl normális vagy, és a normálisokról végül mindig kiderül, hogy kettyósabbak, mint az átlag!

Kapcsolódó szócikkek: normális / normalitás
Kovács_Ági_3>!

– Ó, hogy az a cifra farkú, megkeseredett, sánta öreganyátok szégyellné el magát!

dreams_of_august>!

A titkokban az a legjobb, hogy idővel napvilágot látnak. Egyszerűen ilyen a természetük.

30. oldal

Kovács_Ági_3>!

Mindenkit más nyugtat meg. Az öregasszonyok kötögetnek, én lőni járok.

Kovács_Ági_3>!

– Engem Alan Davidsonnak hívnak. – Te ezt tudtad? – súgta Megaira Tony fülébe.
– Nagyon megharagszol, ha azt mondom, hogy igen?
– Naná!
– Akkor nem.

Stella_Cohen P>!

– Christopher – mondta –, de jó, hogy itt van.
– Na, ilyet se mondott még nekem senki.

417. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Christopher · Megaira
Chöpp >!

A bögre ölelése nevű kávézónál tette ki őket.

Chöpp >!

– Szerinted valami baj van velem?
– Ugyan, nincs semmi baj veled, csak kicsit… stikkes vagy…


Népszerű triviák

Fróna_Zsófia IP>!

A fegyverforgató – Fegyverek Házában szereplő tőr, Setan Kober legendája egy létező indonéz legenda.

[www.facebook.com]

Kapcsolódó könyvek: Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Kapcsolódó alkotók: Fróna Zsófia

Fróna_Zsófia IP>!

Megaira a három erinnüsz, a bosszúállás istennőinek egyike. A latin mitológiában ők a fúriák. Főleg az apagyilkosságot bosszulják meg.

[hu.wikipedia.org]

Kapcsolódó könyvek: Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Kapcsolódó alkotók: Fróna Zsófia


A sorozat következő kötete

A fegyverforgató sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén
Holly Black – Cassandra Clare: Az ezüstmaszk
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Csóti Lili: Hetedvérig
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Marosi Katalin: Teddy bosszúja