Fegyverek ​Háza (A fegyverforgató 1.) 103 csillagozás

Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Egy lány.
Egy farkas.
Egy tőr.
Egy történet…

A harcos lélek küzdeni fog a végsőkig, a gyenge feladja, mielőtt célba érne.
A tizenhét éves Megaira feszegeti saját határait, mindent megtesz, hogy kiderítse, mire hivatott.
Miközben próbál rájönni, valójában hová tartozik, rejtélyes meghívást kap a Fegyverek Házába.
Vajon az a sorsa, hogy fegyverforgatóvá váljon?
Ahhoz harcos lélek kell, Megaira azonban még soha életében nem emelt kezet senkire.
Megállja majd így a helyét?
A válaszok keresése közben rájön, hogy a háttérben sötét erők munkálkodnak veszélybe sodorva a világot, amibe csöppent és a jövőjét, ami felé eddig csupán pár lépést tett.
Lehet egy békés természetű lányból fegyverforgató?
Tényleg ezt a sorsot szánták neki, vagy valami egészen mást?
Meg tud küzdeni a rá leselkedő veszélyekkel, vagy elbukik?

A tét hatalmas, sikerén vagy bukásán több múlik, mint gondolná…

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
NewLine, 2020
276 oldal · ISBN: 9786156182432
>!
NewLine, 2020
494 oldal · ISBN: 9786156182449
>!
NewLine, Bakháza, 2020
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156182425

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Christopher · Jack · Lukasz · Megaira · Brendon · Harto


Kedvencelte 27

Most olvassa 4

Várólistára tette 156

Kívánságlistára tette 185

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Janka196>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Csodálatos borító, hihetetlen történet és fantasztikus karakterek. Engem teljes mértékben megfogott és magához láncolt ez a könyv. Humoros, fordulatos, barátságos, bátor, akaratos karakterekkel mutat be egy igazán érdekes történetet. Alig bírtam letenni, még munka közben is hívogatott, ezért kénytelen voltam otthon hagyni, hogy ne legyen akkor a kísértés. :D
Választékos a szókincs, jó a karakterábrázolás és a környezet pontos leírása miatt teljesen magam előtt láttam mindent.
Alig várom hogy kezembe foghassam a folytatását. ☺

4 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Először a borító fogott meg, aztán a figyeltjeim értékelései alapján döntöttem úgy, hogy szerencsét próbálok a könyvvel. Az első könyves ismeretlen szerzők művei mindig kétesélyesek, ez most szerencsére ( erre is számítottam), pozitív lett. Nem tudom miért, de a fülszöveg alapján nem a jelenlegi Angliába képzeltem el az iskolát. Ettől függetlenül hamar beszippantott ez a fura világ, ahol egyes fegyvereknek lelkük van. Bár ifjúsági kategória, kimaradt belőle a nyálas romantika, sőt szerelmi többszög. Bár én vélek felfedezni némi szikrát Meg és C. között, abból még lehet valami. De egyelőre ez így pont jó, mert van épp elég rejtélyünk amivel elvagyunk, meg néhány érdekes szereplőnk, akiket lehet szeretni vagy utálni. Mindenképpen elolvasom a folytatást is.

2 hozzászólás
beecebocaღ>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Ismét kicsit kilépve a komfortzónámból úgy érzem, hogy egyre inkább megszeretem ezt a műfajt, főleg ha az ilyen jól van megírva. @Fróna_Zsófia első könyve, amely A fegyverforgató első része, egy nagyon különleges világra épül fel. Nagyon tetszett ez az egyedi világ, az egész ötlet nagyon kreatív.
Többen mondták, hogy a történet egy kicsit hasonlít a Harry Potter-re, amitől csak még jobban vártam, hogy elolvashassam.*-* És valóban van hasonlóság, mégis teljesen különböző és én ezt iszonyú módon imádtam. Megaira (akinek a nevét azóta sem tudom, hogy hogyan kellene helyesen kimondani:D) a főszereplőnk, aki bekerül a Fegyverek Házába, ami egy titokzatos iskola. Nem lehet oda csak úgy jelentkezni, oda bizony kiválasztják az embert. A történet eleje nekem kicsit lassan indult be, nem igazán tudtam, hogy vajon mi fog belőle kisülni, de egyre szebben kibontakozott a történet. Nagyon szimpatikusak voltak a szereplők (Tilde-t kivéve), a tanárokat is nagyon megszerettem. Tetszett, hogy mennyire segítik a diákokat. Miután jobban megismertük az iskolát, a fegyvereket és tantárgyakat, megjelenik a bonyodalom. Ha vannak jók, akik esetünkben a Fegyverforgatók névre hallgatnak, akkor vannak bizony rosszak is, akik nem mások, mint a parazitaként élő démonok. Az egész történet nagyon izgalmas volt egy-egy csipetnyi humorral fűszerezve. Kicsit rosszkor kezdtem el a könyvet, mert pár napig nem volt időm olvasni, de most egy hétvége alatt több mint 300 oldalt olvastam belőle, annyira rabul ejtett a történet. Főhősünk egy iszonyú talpraesett lány, akinek bár csípős a nyelve és kimondja amit gondol, de helyén van a szíve. Összességében nagyon élveztem a történetet és meg nem mondtam volna, hogy ez az írónő első könyve, akinek köszönöm szépen, hogy elolvashattam a regényét. Izgatottan várom a folytatást!♥ A borítóért pedig odáig vagyok.:3

2 hozzászólás
Papírra_vetett_gondolataim>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Új kedvencet avattam! Ez a történet egyszerűen fantasztikus volt, és én nagyon imádtam! Ez az egész fantasy világ nagyon összetett és varázslatos, sokszor csak úgy ámultam, hogy mennyi minden lehetőség van még ebben a történetben, világban. Már nálam van a folytatás, de mit csinálok utána ha azt is ilyen gyorsan elolvasom? :D
https://youtu.be/CYTBYc8ooB4

4 hozzászólás
Noémi_Zsófi_Tóvári P>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Ajánlom. Ajánlom. Ajánlom!

Szerintem maga történet és a Fegyverek Házának a világa egyszerűen remek! Nagyon jól fel van építve az elejétől a végéig. Pörgős, fordulatos, rejtélyes. Vannak sejtéseim a folytatással kapcsolatban, nagyon remélem, hogy igazam van benne :)

Megaira-t és társait nagyon megszerettem, élmény volt velük az első év a Fegyverek Házában. Szerintem nagyon színvonalas ifjúsági fantasy történet!
Kíváncsian várom a folytatását!

2 hozzászólás
Garbai_Ildikó P>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Igen! Az ilyen könyvet, történetet szeretem! Ahol tudom, hogy rég aludnom kéne, mert hajnalban kelek, de nem számít csak még egy kicsit olvasok. Csillagos ötös!!! Hol a következő rész? Magával ragadott, beszippantott és nem engedett el addig míg tartottak a sorok. Nagyon tetszett. Izgalmas és humoros is. Illetve van benne kellő rejtély és feszültség . Klassz világ tárult a szemem elé és szívem szerint én is ott lennék. Alig várom hogy tudjam a folytatást olvasni. Csak ajánlani tudom. Utazókönyvként olvastam és köszönöm a lehetőséget. :)

6 hozzászólás
BeliczaiMKata P>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Először is köszönöm, hogy utazókönyvként olvashattam a történetet.
Néha úgy éreztem, hogy kinőttem már abból a korból, amikor ezek a típusú történetek tetszettek, néha viszont nagyon érdekes volt és szívesen olvastam. És a folytatást is nagyon valószínű, hogy elolvasom.
Érdekes volt a világ felépítése, a fegyverek és a velük kapcsolatos dolgok mindenképp különlegesek. Nekem Christopher olyan volt kicsit, mint Négyes. És ha nem tévedek, akkor ő spoiler. Sokszor jutott ez eszembe a történet során és szinte fogadni mernék rá.
Szívből ajánlom.

4 hozzászólás
Keiran_Rowley IP>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Fegyverekkel táncoló

A legfontosabb dolog az értékelésemmel kapcsolatban, hogy ez egy bátorító, lelkesítő értékelésnek készült. Fróna Zsófia regényében ugyanis megvan a potenciál, hogy jobb legyen a folytatásokkal. De miért is írom ezt.
Furcsa dolog kijelenteni azt, hogy nehezen olvasok magyar szerzőktől, hiszen én is efféle volnék. Tény, hogy az utóbbi időben belendültem a magyar kortárs zsánerirodalom könyvekkel körülbástyázott útvesztőjébe, de eddig mindig jó irányba fordultam, jó könyvek felé tapogatóztam vakon. A Fegyverforgató első része is beleilleszkedik ebbe a sorba, noha a regény magán viseli az elsőkönyves szerzők műveit kissé esetlenné tévő babaháj jegyeit.

No, nem mintha húzni kellett volna a kötetből. Nem, sőt. A regény első harmadában úgy éreztem, nagyon lebeg a sztori. Nem volt világos az indítás, hogy hol járunk, mikor vagyunk, hány éves a főhős. Ez kicsit nehézzé tette számomra, hogy elmerüljek a történetben. Gyakran elfért volna több narráció, ami elhelyezi térben is a párbeszédeket. Azokat a párbeszédeket, amik viszont elég erősek voltak, a karakterek jelleme szépen átjött már csak abból is, ahogy beszéltek. Szépen, jól el lehetett különíteni őket.

Ezt azért tartottam fontosnak megjegyezni, mert szereplőből aztán lesz vagy két tucat, és noha a főbb karakterek időben körvonalazódnak, voltak olyanok, akik azt hittem, több szerephez jutnak majd, vagy jelentősebb részük lesz a cselekményekben spoiler. Kicsit úgy éreztem, az író még nem bír el ennyi szereplővel, ő mégis bizonyítani akar. Merthogy a párbeszédek továbbra is önazonosak, erősek és egyediek maradtak, amiért le a kalappal, hiszen volt egy pont, ahol ugye a szereplők hirtelen “multiplálódtak”. De pszt, ez spoiler. :D

A történetről magáról negatívumként annyit írnék, hogy pontosan tudni lehet, honnan merített ötleteket a szerző, kik és milyen könyvek voltak rá hatással. Az áthallások ugyanakkor bár jelen voltak, mégsem direktben tömörültek az arcunkba, és nem lehet ujjal mutogatni egy-egy jelenetre, hogy “nézd, ez tiszta Harry Potter”, “az meg teljesen Éhezők viadala”. A történet világépítése egyedi, de egyáltalán nem high fantasy hiszen ifjúsági regényről beszélünk, ennek ellenére sok benne még így is az ellentmondás és a kérdőjel spoiler. És mégis mindennek ellenére olyan könnyed, olyan jó stílusa van a kezdeti bizonytalan harmad után, hogy úgy döntöttem, hagyom magam, hadd meséljen Fróna Zsófia nekem egy jó kis habos babos ifjúsági fantasyt. Sikerült is belesüppednem. Jó volt.

Amivel nem vagyok kielégítve, az a vége. Határozottan jó, erős rejtélyeket kapunk a sztori során, amik azonban kissé kifúlnak a végére. A nagy fordulatnak szánt spoiler jelenet engem kevésbé nyűgözött le, mert a hangsúly nálam Megaira fegyverének eredetére összpontosult. Persze megtudtunk róla ezt-azt, ami nagyon tetszett, jó kis csavar volt, de a lényeg egyelőre homályba vész.

Szóval összességében első könyves szerzőként ennyi szereplőt mozgatni jól, az tiszteletet érdemel. Valószínűleg, ha nem tudnám objektíven megítélni, nekem ez a regény inkább erős közepes lenne. A hibái és esetlenkedései ellenére mégis annyira magával ragadott, hogy mindenképpen be fogom szerezni a folytatást. Amellett, hogy a dolgok végére kell járnom, nagyon tetszett a stílusa a könyvnek, igazi ifjúsági fantasy. Remélem, több leírást kapok a folytatásban, vagy lesz nemulass! :D

3 hozzászólás
Cync>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Először a gyönyörű borító keltette fel a figyelmem, (farkas rajongóként nem csoda), majd a cím, a fülszöveg, és egyre inkább vonzott a Fegyverek Háza.
Olvasás közben éreztem párszor, hogy egyes jelenetek hajaznak más történetekre. Nekem ezzel nem volt gondom, inkább a kivitelezés zavart valamelyest, mert kidolgozatlannak éreztem a történetet. Tetszett, hogy sok a párbeszéd, pörögnek az események, mert ezzel elég gördülékennyé vált a könyv, és észre se vettem, hogy már vége is. Viszont egyes esetekben talán túlságosan gyorsan váltakoztak. Lehetett volna kicsit több a leíró rész, részletesebb a világhoz, a Házhoz kapcsolódó tudnivalók bemutatása, ami egyébként mind nagyon érdekes volt, vagy az egyes események, mert emiatt néha a szereplőkért se volt időm izgulni.
Ők is talán kaphattak volna valamivel több figyelmet, mert bár nagyon kedvelhetőek, nem kerültek hozzám annyira közel, pedig ott van bennük a lehetőség. Megairat bírtam a nagyszájú stílusával, aki viszont a legjobban érdekel az Christopher, és annyira remélem, hogy igazam lesz vele kapcsolatban. Az ő jeleneteit szerettem a legjobban.
Nagyon tetszett az egész környezet, a felépített világ a modern korban, fegyverforgatókkal és démonokkal, de remélem a későbbiekben még többet megtudunk minderről, mert bőven vannak kérdéseim :D
Szeretem a „mágikus” iskolákban játszódó könyveket, ezért ez is tetszett benne, de a legjobban a Fegyverek különlegessége, a köztük és fegyverforgatók között lévő kapcsolat fogott meg. Könyvben még nem találkoztam ilyennel, és rögtön egy gyerekként nézett anime, a Shaman King jutott eszembe :D
Legtöbbször a negatívumok el tudják venni a kedvem, de most ez egy pillanatig se állt fenn. Nagyon élveztem a könyvet, remek ifjúsági fantasy, rengeteg lehetőséggel, rejtéllyel, és ha meglenne a következő rész, már olvasnám is!

1 hozzászólás
Judit_Megyeri IP>!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Teljes értékelés:
https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2020/08/fron…

Be kell vallanom, hogy a YA fantasy nem az én zsánerem. Ritkán olvasok ilyen regényt, és amikor mégis megteszem, akkor számomra a háttérvilág felépítése jóval kevesebbet nyom a latba, mint a karakterek és a cselekmény. A Harry Potter sorozat azonban nagy kedvencem, így nem tudtam ellenállni egy olyan történetnek, ahol a főhősről kiderül, hogy különleges képességekkel bír, és egy titokzatos iskolában folytatja tovább a tanulmányait.

Megaira egy átlagos, tizenhét éves lánynak tűnik, de csak első pillantásra. Másodikra már érezzük, hogy lappang körülötte valamilyen titok, aminek talán a családja is részese. A lány azonban sokáig nem is gyanít semmit. A karakterre kezdetben jellemző az, hogy tudomást sem vesz a körülötte sokasodó rejtélyekről, és még a legjobb barátja, Tony egyre különösebb viselkedésére sem reagál. A jövőjével nem nagyon törődik, inkább csak sodródik az árral. Emiatt az első néhány fejezetben Megaira nem került annyira közel hozzám. A fordulópontot az hozta, amikor felvették tanulni a Fegyverek Házába. Onnantól a karakter nagyon szimpatikus lett. Kicsit szemtelen, aki gyakran odamondogat másoknak, és van, hogy hibázik, de bátor és hűséges a barátaihoz. Olyan szereplő, akit könnyű megkedvelni, és akivel azonosulni tud az olvasó.

A Fegyverek Házával együtt rengeteg új szereplő felbukkan a történetben. A legtöbbjük izgalmas karakter, de sajnos nehéz mindegyiküket jól megismerni, és úgy éreztem, soknak közülük alig van szerepe a történetben. Talán érdemesebb lett volna pár iskolatársra fókuszálni, és őket jobban bemutatni, többet szerepeltetni, hogy róluk árnyaltabb képet kapjunk, a további diákokat pedig a későbbi kötetekre tartogatni.

A regény alapötlete spoiler nagyon tetszett. Eddig én ilyennel nem találkoztam. Nagyon sok izgalmas szituáció és konfliktus születhet abból, hogy spoiler Megaira fegyvere ráadásul spoiler

A cselekmény fordulatos, fenntartja az érdeklődést, főleg azután, hogy Megaira bekerül a Fegyverek Házába. Ám az ezt megelőző jeleneteket és a felvezetést kicsit túl hosszúnak éreztem. Az iskolai részeknél pedig néha hiányoltam a bővebb kifejtést. Szívesen megtudtam volna többet a Fegyverek Házáról, a működéséről, az órákról, vagy egyáltalán arról, hogy néz ki maga az épület és a hatalmas birtok, ami körbe veszi. Szerettem volna, ha több a leírás, hogy jobban oda tudjam képzelni magam. Hasonló hiányérzetem volt Megaira esetében is. Az érzelmei gyakran nem jöttek át számomra, nem mindig tudtam átérezni, milyen hatással vannak rá az események, mert ezeken a részeken sokszor túl gyorsan átfutottunk.

Mindezek ellenére a regény gördülékeny, olvastatja magát. Az írónő nagyon szépen fogalmaz, és látszik, milyen alaposan utánajárt a fegyvereknek és a különböző küzdősportoknak. Komoly háttérkutatást végzett, amit én mindig nagyra becsülök. Szeretettel ajánlom a regény a YA urban fantasy rajongóknak, akik szívesen vesznek a kezükbe egy kalandos, izgalmas könyvet, amiben nem teng túl a romantika.

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

Chöpp P>!

[…] én már eddig is tudtam, hogy veled nem stimmel valami. Túl normális vagy, és a normálisokról végül mindig kiderül, hogy kettyósabbak, mint az átlag!

Kapcsolódó szócikkek: normális/normalitás
Kovács_Ági_3 P>!

– Ó, hogy az a cifra farkú, megkeseredett, sánta öreganyátok szégyellné el magát!

dreams_of_august P>!

A titkokban az a legjobb, hogy idővel napvilágot látnak. Egyszerűen ilyen a természetük.

30. oldal

Kovács_Ági_3 P>!

– Engem Alan Davidsonnak hívnak. – Te ezt tudtad? – súgta Megaira Tony fülébe.
– Nagyon megharagszol, ha azt mondom, hogy igen?
– Naná!
– Akkor nem.

Chöpp P>!

A bögre ölelése nevű kávézónál tette ki őket.

Chöpp P>!

– Szerinted valami baj van velem?
– Ugyan, nincs semmi baj veled, csak kicsit… stikkes vagy…

Kovács_Ági_3 P>!

Mindenkit más nyugtat meg. Az öregasszonyok kötögetnek, én lőni járok.

Szusziixx>!

– Az öreg azt hiszi, rosszban sántikálok.
– És igaza van?
– Olyannak ismersz?
– Őszintén?

Kapcsolódó szócikkek: Christopher · Megaira
Kovács_Ági_3 P>!

– Bol… bold… – kezdte Megaira, magasba emelve a poharát –, boldog, á, ez az, szóval bolgod születésnapot! – Mennyit szokott inni? – kérdezte Lukasz Tonytól.
– Most ivott életében először – motyogta Tony. – Köszönöm, Meg! – kiáltotta el magát és kissé dülöngélve ő is magasba emelte a poharát. Lukasz a tenyerébe temette az arcát, aztán lemondóan megcsóválta a fejét, de koccintott velük Tony egészségére.


Népszerű triviák

Fróna_Zsófia IP>!

A fegyverforgató – Fegyverek Házában szereplő tőr, Setan Kober legendája egy létező indonéz legenda.

[www.facebook.com]

Kapcsolódó könyvek: Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Kapcsolódó alkotók: Fróna Zsófia

Fróna_Zsófia IP>!

Megaira a három erinnüsz, a bosszúállás istennőinek egyike. A latin mitológiában ők a fúriák. Főleg az apagyilkosságot bosszulják meg.

[hu.wikipedia.org]

Kapcsolódó könyvek: Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Fróna Zsófia: Fegyverek Háza

Kapcsolódó alkotók: Fróna Zsófia


A sorozat következő kötete

A fegyverforgató sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Cassandra Clare: Az angyal
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Derek Landy: Az ősök jogara
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Mészöly Ágnes: A kupolák titka
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…