31. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
36. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
41. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
70. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Démonok ​közt (A fegyverforgató 2.) 101 csillagozás

Fróna Zsófia: Démonok közt

A Fegyverek Házában lezárult az első tanév, Megaira azonban nem lélegezhet fel.
Sötét fellegek gyülekeznek a fegyverforgatók feje fölött, a gonosz beférkőzött közéjük és újabb áldozatokat szed.
Ezt már a Legfelső Tanács sem nézheti tétlenül, és Megaira legnagyobb meglepetésére az ő segítségét kérik a nyomozáshoz.
Minden jel arra mutat, hogy az elkövetőnek köze van Edwarhoz.
Megairának fel kell nőnie a feladathoz, és harcossá kell válnia, ha szembe akar szállni a véreskezű gyilkossal. Ehhez szüksége van a tőrére, Setan Koberre is, de megbízhat a fegyverében, aki sötét titkokat őriz?
A lánynak olyan döntéseket kell meghoznia, melyek következtében démonok közt találja magát. Vajon ezek a lények tényleg olyanok, mint a fegyverforgatók történeteiben?
Megaira az életét kockáztatva kerül közelebb a válaszhoz, miközben a tanév végéhez közeledve újabb, nem várt események kavarják fel életét és teszik kérdésessé vizsgái sikerességét.
Ha elbukik, már nem csupán az ő sorsa kerül veszélybe…

Eredeti megjelenés éve: 2021

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
NewLine, Bakháza, 2021
536 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156309037
>!
NewLine, 2021
410 oldal · ISBN: 9786156309040
>!
NewLine, Bakháza, 2021
544 oldal · ISBN: 9786156309044

1 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Christopher · Megaira · Jack · Lukasz · Brendon · Harto · Rick · Szvetlána · Tony · Citra · Kate · Sarah


Kedvencelte 30

Most olvassa 4

Várólistára tette 72

Kívánságlistára tette 74

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Fróna Zsófia: Démonok közt

Már az első rész is kedvenc lett, már arról is áradoztam, no de ez… Ez még fantasztikusabb! Kedves @Fróna_Zsófia, ahogy az érzelmeimmel játszottál, azt kevés könyv tudja überelni. Köszönöm, hogy pár órára elfeledtetted a szívemről a bánatot, erre csak az igazán különleges írók képesek. ♥

2 hozzászólás
Könyvmolylány20 P>!
Fróna Zsófia: Démonok közt

Engem ez a sorozat totál rabul ejtett. *-*
Kicsit félve álltam neki, mert az első rész nagyon-nagyon tetszett és sokszor van az, hogy a folytatás nem olyan jó, mint a sorozat első része, de szerencsére ezúttal ez nem így lett. Ez a rész is totál beszippantott és nem is eresztett el addig, amíg a végére nem értem. *-* Alig várom, hogy olvashassam a folytatást, mert jó kis függővéggel lett vége.
spoiler Nagyon eseménydús és izgalmas volt ez a rész is, csak kapkodtam a fejemet, nem voltak benne üresjáratok, mindig jött egy újabb kaland, vagy megtámadta a főszereplőket valaki, vagy kiderült egy újabb titok, ami miatt nem lehetett egy percig sem unni. Ebben a részben mintha egy picit kevésbé lett volna kiállhatatlan Tilde karaktere, de lehet, hogy csak hozzászoktam a jelenlétéhez és azért nem volt annyira zavaró. spoiler

7 hozzászólás
Cs_N_Kinga P>!
Fróna Zsófia: Démonok közt

Nem tudom mit írhatnék még amit a többiek előttem nem. Ez a rész felülmúlta az elvárásaimat és kenterbe veri az első részt. Sokkal kiforrottabb, mint az első. Kezdenek letisztulni a dolgok. Sajnáltam nagyon azt, akitől búcsút vettünk, néha kicsit sok volt Meg-ből, mármint néha azért körülötte forgott a világ, de még ezzel együtt is hatalmas kedvenc lett a könyv. Nem véletlenek voltak azok a nyavalygások sem, én nem tudom, hogy viselnék el ennyi változást és ilyen hirtelen. Mégis felállt és általában jól döntött. Az új szereplők és új szálak is tetszettek, vannak ötleteim hogy fog folytatódni a sztori, de most kicsit elodázom a harmadik részt, de nem tudom meddig bírom:D Nagyon jó volt, nagyon élveztem, nem tudtam lerakni.
Aki még nem tette olvassa nyugodtan, nem fog csalódni!:)))

2 hozzászólás
Noémi_Zsófi_Tóvári P>!
Fróna Zsófia: Démonok közt

„Úgy döntött, ahhoz tartja magát, amire rájött, mióta ismeri ezt a világot: csak abban lehet biztos, hogy semmiben sem lehet biztos.

Kezdjük azzal, hogy annyira, de annyira jó a történet, olyan jól van megírva, hogy a második részt tegnap 23:15-kor fejeztem be, és már a következő rész felénél vagyok mire ezeket a sorokat Írom. (Szrintem még ma be is fejezem.)

Az első részét a sorozatnak tavaly májusban olvastam. Valamilyen szinten a véletlennek volt köszönhető, hogy a kezembe került: A Merítés-díj 2020-as listáján rajta volt, ezért felkeltette a kíváncsiságomat, és láttam, hogy az írónő útnak indított egy utazókönyvet, melyre jelentkeztem. Így csöppentem bele a Fegyverek Házába. (azóta az összes részt megvásároltam és Fróna Zsófi rajongó lettem :))

Ugyan az első részt régen olvastam, viszont annyira tetszett, és annyira szerettem, hogy a történet élénken élt még az emlékezetemben, így gyorsan visszarázódtam a könyvbe. Az írónő remekül bánik a szavakkal, a történetet is úgy csűri-csavarja, hogy egyszerűen képtelen voltam letenni a könyvet. (Ezért egyébként nagyon hálás vagyok, mert már kezdtem kiszeretni az olvasásból, akkora válságba voltam már egy ideje, mindenbe belekezdtem, de semmit nem fejeztem be.)

A történetet tekintve mélyebb betekintést kapunk a Fegyverforgatók, Fegyverek és Démonok (lelki)világába. Az írónő nem finomkodott a szereplőkkel: jópár összecsapásban volt részük, volt aki könnyebben megúszta, volt, aki kevésbé… spoiler
Mageira egyre jobban megismeri Setan Kobert, a fegyverét. Ezzel kapcsolatban az információk mesterien vannak csepegtetve. Setan Kober nagyon titokzatos, de egyszerűen nem lehet nem kedvelni.

A függő vég nagyon kíváncsivá tett, ezért is kezdtem bele rögtön a következő részbe :D

Csak ismételni tudom magam: ez a sorozat egy remekül felépített, humorral fűszerezett, kalandokkal teli fantasy történet, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek!

7 hozzászólás
dagikám>!
Fróna Zsófia: Démonok közt

Folytatódtak az izgalmak ebben a részben is. Míg az első részben megismerhettük ezt a titokzatos világot a szereplőivel,itt sötét titkokra derült fény. Minden oldal tartogatott valamilyen meglepetést.
A szereplők is komolyabb kihívások elé néztek,és ez a rész már sokkal véresebb volt,az előzőnél. Ezek után mit tartogathat a 3. rész? :)

4 hozzászólás
B_Kittina P>!
Fróna Zsófia: Démonok közt

Hűha.. Wow.. Nem találom a szavakat!!! ♥
Nagyon élveztem ezt a részt is olvasni.
A hangulat, a a világ, amit az Írónő megalkotott még mindig elvarázsol.
A szereplők továbbra is szimpatikusakat,szerethetőek.
Oldalszám alapján hosszabb, volt, mint az első rész, de én nem éreztem annak.
Sok titokra fény derült, de ezek még több kérdés vetnek fel számomra.
Alig várom a következő részt! :)

>!
NewLine, Bakháza, 2021
544 oldal · ISBN: 9786156309044
5 hozzászólás
SignoraSchneider IP>!
Fróna Zsófia: Démonok közt

Mivel egy szuszra olvastam ki a három részt, nem igazán tudok különálló értékelést írni. Így csak listázom, de remélem, valamennyire ez is érthető és élvezhető lesz.

Ami könnyű volt: kitalálni az iskola démonát :P
Ami nehéz volt: kicsit – na jó, nagyon – bizarr volt az az erdei hógolyózásban megejtett nyaknyalogatós jelenet, pár érdekvédelmi szervezet nevében kicsit felszisszentem (állatok, kiskorúak XD bővebben nem fejtem ki XD olvasd el!). Oké, nekem tetszett, de én nagyon perverz vagyok. XD

Kedvenc tanár: Alan
Kedvenc mellékszereplő: Chloé, Szvetlána
Kedvenc fegyver: a kris tőr
Kedvenc állat: a démon XD

Bővebben az egész sorozatról: https://robinowrightly.wordpress.com/2022/02/09/te-mily…

24 hozzászólás
Papírra_vetett_gondolataim>!
Fróna Zsófia: Démonok közt

Imádtam ezt a folytatást, talán picit még jobban is tetszett, mint az első rész ! A csattanó számomra igazán nagyot ütött, és már most izgatott vagyok, hogy mi lesz még itt a továbbiakban !
https://www.youtube.com/watch…

1 hozzászólás
Cync>!
Fróna Zsófia: Démonok közt

Hol a következő könyv? Mi ez a függővég?!
Sokkal jobb volt mint az első rész! Az is tetszett, de abban még eléggé éreztem a kidolgozatlanságot. Itt is van egy-két dolog, amibe bele lehetne kötni, de nem akarok, mert ilyen cselekmény mellett ezek mind eltörpültek. Annyi izgalom, és fordulat követte egymást, hogy egy perc nyugtot se hagyott. Képtelen voltam letenni, és egy nap alatt kiolvastam.
Néhány kérdésemre kaptam választ, és persze lettek újak. Volt egy sejtésem, ami bejött, erre lett egy új :D Nagyon tetszik a világ, ezért még többet szeretnék tudni róla, van ez a titokzatosság is a háttérben, kíváncsi vagyok, mi lesz itt. A karaktereket is egyre jobban kedvelem. …és most már egyre inkább aggódom értük..
Tetszik a stílus, gördülékeny, szórakoztató, és teljesen elveszek benne. Kis hiányérzetem még mindig van, de ezzel együtt is nagyon megszerettem, és ha a további kötetek is ilyenek lesznek, akkor imádni fogom ezt a sorozatot!

Nem lehetne nekem is egy Setan-om?? spoiler

11 hozzászólás
FélszipókásŐsmoly >!
Fróna Zsófia: Démonok közt

Mindaz, amiben az első rész remek élményt adott (stílus, látványos és mozgalmas jelenetek, figyelmesen kidolgozott/felhasznált "mitológia"), itt még tovább fejlődött, még kiválóbb hatást gyakorolt. Zsófia tényleg nagyon jó érzékkel ábrázolja a jeleneteket, alkalmazza az young adult regények toposzait, kelléktárát, iskolai közegben szövődő tiniromantikus szálakkal együtt úgy, hogy nem érződik zavarónak a korcsoportot meghaladt olvasónak sem! Ráadásul e második kötetben még a fantasy vonalon is mélyült, érettebbé és komorabbá vált a történet, ami szintén a javára vált. Többet megtudhattunk a szereplők múltjáról, kapcsolatáról, kérdéseket válaszol meg, de legalább ennyi újat is vet fel, hogy legyen mit kibontani a következő KÉT részben (korábban azt hittem, trilógia lesz, de örülök, hogy még két könyvre való kaland van a szerzőben).

Függővéges, szóval csak bátrak vágjanak neki a folytatás megjelenése előtt, különben ülhetnek hegyes tűkön, mint én! ;)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Chöpp >!

Mi, emberek érzelemközpontúak vagyunk, legyen szó szeretetről, gyűlöletről vagy önzésről. Az érzelmeink irányítanak minket, és azok alapján hozunk döntéseket. Még azokat is befolyásolja, akik váltig állítják, hogy nem.

2 hozzászólás
Magyar_Szerzők_Könyvei_Blog P>!

Hogy éljek le veled úgy egy életet, hogy nem bízol bennem? És hogy várhatod el tőlem ezek után, hogy én bízzak benned?

Chöpp >!

Úgy döntött, ahhoz tartja magát, amire rájött, mióta ismeriezt a világot: csak abban lehetett biztos, hogy semmiben sem lehet biztos.

Szusziixx>!

– Kéne egy terv – szólalt meg Rick nagyon komolyan.
– Úgy dobj, hogy célba érjen – válaszolt Brendon.
– Ez nem terv.
– De kimondottan hasznos.

Kapcsolódó szócikkek: Brendon · Rick
Stella_Cohen P>!

– Tanuld meg, hogy a kimondott szónak ereje van. Egy egyszerű bocsánatkérés nem teszi semmissé, amit már a fejemhez vágtál.
– Ha a szavaknak ereje van, akkor a bocsánatkérés is számít.

Kapcsolódó szócikkek: Christopher · Megaira
Magyar_Szerzők_Könyvei_Blog P>!

Esélyt sem adtál nekem bebizonyítani, hogy bízhatsz bennem. Felfogod, hogy ez nekem mennyire fájt, mennyire rosszul esett?

BookTime>!

Csak egyszerűen fogadd el, hogy még soha nem illettem senkihez se úgy, mint hozzád.

Chöpp >!

– Ha nem olvastál volna hajnalig, akkor most nem lennél olyan, mint a mosott rongy – hallotta Christopher hangját.


A sorozat következő kötete

A fegyverforgató sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Rick Riordan: A vörös piramis
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Csóti Lili: Hetedvérig
Cassandra Clare: Aranylánc
Rainbow Rowell: Csak így tovább