Baljós ​szövetségek (A fegyverforgató 3.) 56 csillagozás

Fróna Zsófia: Baljós szövetségek

Megaira ​épphogy átvészelte a támadást a múzeumban, máris a korábbiaknál sokkal súlyosabb problémával kell szembesülnie. Feleszmélni sincs ideje, és a Legfelső Tanács színe előtt találja magát.
Vajon milyen ítélet vár rá?
Megtarthatja az emlékeit és Setan mellette maradhat?
A történések viharában nem várt társat sodor mellé a sors, a kétes szándékú démonnal veszélyes szövetséget köt. Míg a baljós alak egyre sötétebb eseményeket vonz, a lány olyan feladatot kap, mely könnyen a vesztét okozhatja.
A bonyodalmat tovább fokozza egy titok napfényre kerülése, mely képes ismét minden szálat összekuszálni…
A Fegyverek Háza egésze veszélybe kerül; Megairának versenyt kell futnia az idővel, ha meg akarja menteni a barátait.
A siker érdekében mindent megtesz, drasztikus döntéseket hoz, melyeknek köszönhetően üldözőből üldözötté válik.
Mindeközben a démon is felfedi igazi valóját, a szövetségük pedig mázsás súlyként nehezedik Megaira vállára.
(tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
NewLine, Bakháza, 2021
526 oldal · ISBN: 9786156373533
>!
NewLine, Bakháza, 2021
526 oldal · ISBN: 9786156373540

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Megaira · Citra


Kedvencelte 11

Most olvassa 3

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 48


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Fróna Zsófia: Baljós szövetségek

A sorozat első része a kedvencem lett, az írónőnek köszönhetően egy fantasztikus világot ismertem meg érdekesebbnél érdekesebb szereplőkkel. A második rész sem volt kevésbé jó, sőt, életem eddigi legrosszabb élményéről terelte el sikeresen a figyelmem, amiért még inkább hálás vagyok. Ez a rész pedig szintén különleges lett a számomra. Már régóta azon agyaltam ugyanis, melyik könyvvel lehetne elterelni figyelmem a napok múlva esedékes, hőn áhított, de rémisztő első tetoválásom közben. Két nappal a nagy esemény előtt láttam véletlenül meg, hogy megjelent a legújabb Fegyverforgató, és azonnal tudtam, ez lesz az! A három órás művelet során végig szórakoztatott, de annyira, hogy nem sok fájdalmat éreztem. :)

Először kicsit furcsán néztem mikor megláttam a borítót, elég hátborzongatóra sikerült. Utólag már tökéletesen passzol a történethez. A démonról sem tudtam először eldönteni, tetszeni fog-e ez a szál vagy sem, olyan furcsa volt hogy egy már ismert ember képében ő szólal meg a maga démoni módján. Ahogy a történet haladt előre, minden kételyem elszállt, és az az alak is a szívemhez nőtt. Minden egy kicsit komolyabb lett, az emberek és az érzelmek is. Egyre mélyebb a történet, egyre mélyebbek a titkok, újra és újra beszippant ez a világ. ♥
Köszönöm. ♥

1 hozzászólás
Papírra_vetett_gondolataim>!
Fróna Zsófia: Baljós szövetségek

Kiváló folytatása ez a sorozatnak, ami egyre sötétebb hangulatú, de én ezt nagyon is élvezem ! Egyre több izgalom és rejtély,ami kiderül erről az izgalmas világról. Mi lesz még itt kérem ? Izgatottan várom ! :) Még csak annyi, hogy a függővég miatt nem haragszom az írónőre, csak sok-sok időt kívánok neki, hogy minél előbb a kezemben tarthassam a folytatást ! :)

Köszönöm az élményt és a lehetőséget Zsófi ! :)

2 hozzászólás
Cync>!
Fróna Zsófia: Baljós szövetségek

Nyugtasson meg valaki, hogy ennek a sorozatnak boldog befejezése lesz xD
Fantasztikus rész volt!
Mindegyik ott folytatódik ahol az előző véget ért, ezért ha majd megjelent már az összes kötet, sorban egymás után is el fogom olvasni őket.
Ismét elképesztően pörgős és cselekménydús volt a történet. Ez számomra egyszerre óriási pozitívum, mivel csak úgy faltam a lapokat, és kapkodtam a fejem, hogy már megint mi történik, ugyanakkor volt, hogy kicsit gyorsnak éreztem a váltást, és valamivel több leírásnak, gondolatnak örültem volna. (Tudom, nekem ez a mániám, még akkor is, ha így kissé ellentmondásos a dolog.) Néha azt éreztem, mintha a megoldás is kicsit egyszerűen jött volna. Ezeken azonban könnyen túl lehet lépni, és egyáltalán nem vesz el az élvezetből.
Mindennel együtt nagyon tetszik a sztori, szépen épül fel és halad előre, közben tele kalanddal, akcióval és titokkal. Az események egyre súlyosabbak, de a szórakoztatás így sem marad el. Tetszik, hogy még egy komolyabb helyzetben is képes megnevettetni. Sok kétely és kérdés van bennem, amikre remélem fogok választ kapni.
Ami a szereplőket illeti, van egy olyan érzésem, hogy valaki még csúnyán hátba fogja támadni a társaságot. Vagy csak nagyon jól el van hitetve xD
A borító nem az, amit sokáig nézegetek és simogatok :D viszont már másképp tekintek rá. Nagyon jól illik a történethez, és pont ilyennek képzeltem a Démont is, aki a legjobb karakter a könyvben! ♡
A vége meg.. nagyon gonosz! Kíváncsian várom, ez hogy lesz megoldva.. de amilyen fantáziadús, és nem várt fordulatokban gazdag, bármi lehet.

6 hozzászólás
SignoraSchneider IP>!
Fróna Zsófia: Baljós szövetségek

Az ígéret szép szó! ;)

Mivel egy szuszra olvastam ki a három részt, nem igazán tudok különálló értékelést írni. Így csak listázom, de remélem, valamennyire ez is érthető és élvezhető lesz.

Ami könnyű volt: olvasni
Ami nehéz volt: elviselni Edwardot

spoiler

Kedvenc tanár: Citrom… Ööö, Citra XD
Kedvenc mellékszereplő: Liam atya
Kedvenc fegyver: Ilona, a baranta
Kedvenc állat: még mindig a démon XD
Kedvenc rémség: a borítón konkrétan beszartam, mikor megláttam XD

A végére a függővég zseniális. Naná, hogy ide nekem A tökéletes aszaszin-t! (Már írja, tudom! :D )

Bővebben: https://robinowrightly.wordpress.com/2022/02/09/te-mily…

5 hozzászólás
B_Kittina P>!
Fróna Zsófia: Baljós szövetségek

Megint függővég ?!?!
Ez így egy kínzással ér fel!
Elvarázsolt a Fegyverforgatók világa ismét!
Démon kedvenc szereplőm lett. A párbeszédeik Megaira-val zseniálisak voltak. off
Kontinenseken átívelő kalandot éltek át a szereplők, hogy a végére járjanak a rejtélyeknek, de úgy érzem, hogy ezek a megoldott rejtélyek csak még több kérdést szülnek a későbbiekben.
A magyar vonatkozás nagyon tetsztett. :)
Alig várom a következő részt! :)

>!
NewLine, Bakháza, 2021
526 oldal · ISBN: 9786156373533
3 hozzászólás
Garbai_Ildikó P>!
Fróna Zsófia: Baljós szövetségek

Na neee… hol a folytatás?! Nagyon izgalmas volt… és így hagyni a végét?! Tépem a hajam a következő részért.. :D Nem várt fordulatokat kaptam és rengeteg pörgős kaland és harc volt.
Naivan azt hittem, hogy itt lesz a vége.. Most várhatok, hogy mi lesz még itt.. úgy érzem sikerülni fog borzolni még az idegeket..

4 hozzászólás
Criala P>!
Fróna Zsófia: Baljós szövetségek

Ezt. Nem. Hiszem. El!!!!!! Nagyon sok csúnya gondolat libegett ki a fejemből, ahogy elolvastam az utolsó mondatokat. Ez még kegyetlenebb befejezés volt, mint az előző!!!!! Most egyszerre érzem úgy, hogy nem szeretem az írónőt, de közben imádom is! :D

Úgy tettem félre az aktuális olvasmányomat, mint a huzat, hogy ismét Megaira-val kalandozhassak!! ❤❤ Már csak azért is, mert az előző rész függővége nagyon fájt! :D És mikor még az olvasás elkezdése előtt, a beszámolók alapján megtudtam, hogy ez is az lesz, már előre sírtam… – de akkor is el kellett olvasnom! Aki már olvasta, az érti, aki még nem, az AZONNAL kezdjen bele!!!!

Hihetetlen élmény volt végig rohangálni a hősnővel a fél világon, akit most még inkább megkínzott az életoff. Az eddiginél jóval mélyebbre kerültem a cselekményben, még több titokba botlottam bele és még több kínt éltem át Megaira-val. De azért egy kis elégtételt is érezhettemspoiler. Rettentően kíváncsi vagyok, hogy Zsófia ezt a borzalmas eseményt, amivel zárt, hogyan fogja kezelni, alakítani?! Nem kis semmiség, ami most Megaira-val történt…

Köszönet az írónőnek a „Neked” című előszóért! ❤ És ezért az újabb, remek kötetért!! *-*
Nagyon csíptem Setan démonját, vicces volt közelebbről is megismerkedni vele.
És ez a borító!!! *-* ❤

7 hozzászólás
Judyt IP>!
Fróna Zsófia: Baljós szövetségek

Fogalmam sincs, hogy mit is emelhetnék ki vagy hogy is összegezhetném röviden azt, amit gondolok erről a kötetről…
Inkább megosztom veletek a bővebb gondolataimat:
https://watchaholics.hu/2022/01/26/frona-zsofia-baljos-…

>!
NewLine, Bakháza, 2021
526 oldal · ISBN: 9786156373533
4 hozzászólás
V_rita P>!
Fróna Zsófia: Baljós szövetségek

Összegezve tetszett a történet. Lassabban olvastam mivel ritkán olvasok fantasy könyveket. Egy-egy mondat felett elmélázva próbáltam elképzelni a fegyverforgatók,fegyverek és démonok átváltozását..:) Megaira mint főszereplő kedvencem lett. Irigylem ,hogy cselekszik nem lacafacázik meghallgatja azért a másik felet de a megérzései viszik előre.Kedvenc részem mikor a paphoz elmennek. Na ott kész voltam. :))) Bátor és egyben makacs is ami idegesítő a barátaira számára. Sok titok, rejtély fellebben de a végén az utolsó sorok fejbe vágtak rendesen, nem kellett elgondolkoznom rajta ,hogy mi is van :)Remek könyv fiataloknak és aki igazán kiakar kapcsolódni annak remek olvasmány. Szines fantasy világ nem hagy időt arra, hogy elkalandozzon az ember mert ebben a könyvben túlnyomó részt fontosak a leírások és kiejtett szavak. Köszönöm ,hogy @Fróna_Zsófia ingyenessé tette karácsonykor a könyvsorozatot.:)Várom a folytatást. Miért is ? Mert kikapcsolt ,megnevetetett,szomorúvá tett majd elvitt egy olyan világba aminek semmi köze a mi világunkhoz ezáltal a képzelet szárnyalt velem.

5 hozzászólás
BookTime>!
Fróna Zsófia: Baljós szövetségek

Úgy döntöttem megengedem magamnak, hogy elsőnek értékeljem ezt a kötetet :D Azt kell mondanom, hogy Zsófi csodát alkotott ismét és nemcsak a borítórajzával, hanem a történettel is. Hol nevettem, hol sírtam és észre sem vettem, hogy elfogytak az oldalak. Imádtam minden sorát és fizikai tüneteket produkál már, hogy nincs kezembe a folytatás. Úgyhogy Zsófi siess :D Te kedves olvasó pedig ne itt lógj, hanem olvass, mert hanem Meg nélküled megy kalandozni

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

BookTime>!

Rájöttem, hogy nem az határoz meg, mit gondolnak rólam mások, hanem hogy én mit gondolok saját magamról.

Criala P>!

Szüksége volt krétára, hogy a padlóra felrajzolhassa a szertartás védőkörét. Tekintete megakadt a turibulumon.
– A célnak ez is megfelel – mondta, majd fogta, és a benne lévő hamut a szenteltvizes edénybe öntötte. Ujjával összekeverte a matériát, és hozzálátott a rajzoláshoz.
– Ez szentségtörés – suttogta Tony.
– A szentek túl fogják élni – ellenkezett a lány.- Úgyis halott már az összes.

Szusziixx>!

Ti, nők, meg a semmi. Nálatok minden semmi valami. Tehát, mi a baj?

BookTime>!

– Istennek semmi köze a jöttömhöz, de elfogadnék egy csésze teát.

Kapcsolódó szócikkek: Citra
BookTime>!

– Ha elutasítanak, akkor felfalhatom őket?
– Nem – förmedt rá Megaira. – Senkit nem falhatsz fel.
– Éhes vagyok – morogta a démon.

BookTime>!

– Nyugi, nem tettem semmi olyat, amit anyuci megtiltott – mondta a démon, és átment a nappaliba. – Hé, ez a tiéd! – kiáltotta. – Nem nyitod ki?
– Tudom, mi van benne.
– Bitang jó szemed lehet – piszkálódott a démon.


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Rick Riordan: A vörös piramis
Derek Landy: Az ősök jogara
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye