A ​székkészítő 4 csillagozás

Fritsi Péter: A székkészítő

A ​székkészítő egy átlagos boldog család életének bemutatásával indul. Jólesően olvassuk a kezdő oldalakat, de közben néhány apró furcsa mozzanat nyugtalanítani kezd. A békés hétköznapok történései pedig felgyorsulnak és egy hihetetlen, félelmetes világban találjuk magunkat a bányász családapát követve. Látszólag minden ugyanolyan, mint volt, de valami mégis megváltozott.
Fritsi Péter méltán mondható, hogy Stephen King nyomdokait követve magyar nyelven nyújt át az olvasóknak egy olyan kötetet, amely mesterien tartalmaz minden olyan horror elemet, amely tökéletessé teszi az élményt mindenki számára.
Vajon hova vezet a titokzatos jeleket követve a főhős sorsa? Sikerülhet-e győzedelmeskednie mindenek felett és mi az ára annak a tudásnak, ami nélkül boldogan élhetné egyszerű munkás hétköznapjait?
Az idő fogy, a gonosz erők gyülekeznek és a démoni harc megkezdődik. Vajon kiben bízhat Weisz Kornél? A barát igazi barát vagy ellenség és az ellenség biztosan rosszat akar?… (tovább)

>!
252 oldal · ISBN: 9786156296511 · Illusztrálta: Gerst Panna

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

CsonkaSzaboBrigi89>!
Fritsi Péter: A székkészítő

A könyvre még novemberben hívták fel a figyelmem, idézem: „Ha nem lesz majd mit olvasnod (…)”. Olvasnivalóm ugyan mindig akad, csak épp időm nincs általában, illetve nagyon hangulatolvasó is vagyok, így nem csoda, hogy kb. 8 hónapig tartott, míg végül belekezdtem – molyon sem leltem akkor még ha jól emlékszem. Majd kb. 1 hete beugrott, hogy van ez a könyv… És egyszerűen jött egy érzés, muszáj volt belekezdenem – és csak annyit bántam meg, hogy nem akkor rögtön kezdtem el olvasni, mikor ajánlották!

Izgalmas és fordulatos, misztikus és horrorisztikus, jól felépített cselekménnyel és karakterekkel és kellő bevezetővel.
Nagyon tetszett az írói stílus és írásmód, Komló és a bányászvilág (voltak komlói bányász rokonaim), a legendák beleszövése, a boszorkányság, a néphiedelmek – mindez pedig horrorba illően tálalva!
Engem megvett magának, remélem olvashatok még a szerzőtől!

Ui: a Csabinak majd adok én cigit :'D


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz
Justin Cronin: A tükrök városa
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Jo Nesbø: Hóember
Dennis Lehane: Viharsziget
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Stephen King: A kívülálló
Barry Lyga: Játszma