Isten ​óvd a Királynőt! 73 csillagozás

Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Rémtörténetek ​arról, hogy a szépségkirálynőnek már a gyerekkora is igen mozgalmas volt – A többről többre jutás stációi a családban: avagy milyen áldozatokat kell hozni a harácsolásért – „Az apja és Csilla szinte rajongva szerették egymást. Aztán meg gyűlölték..” Mi jöhetett közbe? – A menedzser kocsiját feltörik. Hogy, hogy nem, csak Csilla szerződései tűnnek el belőle! – Mi lett a Kairóból átutalt ezer dollár sorsa? – A lányról készült meztelen fotókat eltüntették, miután kitört a botrány – A német herceg megerősíti: „A szerelem kölcsönös volt…” – Lopott ruhákban Máltán az Európa Szépe választáson? – Nyilatkozik a Magyar Média exigazgatója is (Végre!) – Maneken, zenész, fotós, színész, akik mind-mind valamiért sikkesnek találták együtt mutatkozni a szépségkirálynővel – Interjú Molnár Csilla tartós „kapcsolatával”, aki éppen két évvel idősebb, mint a lány apja – Kábítószer, ital, terhesség? avagy ezek is csak mind ostoba pletykák? – A boncolás eredményéről egy nyilvános előadás… (tovább)

>!
342 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635006268

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Vadapple
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Pár éve hallottam erről a könyvről. Akkor csak annyit tudtam meg erről a kötetről, hogy egy szépségkirálynő öngyilkos lett. Azóta most sikerült megszereznem ezt és elég hamar el is olvastam.

Mivel amikor ez a történet zajlott, én még nem éltem, nem voltak így emlékeim róla és akikkel beszéltem az elmúlt 1-2 napban erről, nekik is csak homályosan rémlenek a dolgok. Így teljesen csak a könyvben leírtak után tud bennem összeállni egy kis kép.

Magyarországon az 1930-as évek után először 1985-ben rendeztek szépségkirálynő-választást, amit a 16 éves fonyódi gimnazista, Molnár Csilla nyert meg. Tragikus halála alig 8 hónappal a verseny után következett be. 2004-ben Csilla emlékére egy honlapot alapított két ifjú hölgy. A www.molnarcsilla.hu célja a lehető legtöbb írásos és képi emlék összegyűjtése Csilláról.

Friderikusz Sándor Isten óvd a királynőt! című kötete tényfeltáró könyv, eredeti dokumentumokkal és riportokkal. Molnár Csilla tragédiáján kívül körkép a 80-as évek Magyarországáról.

A könyv olvasása közben volt olyan érzésem, hogy Magyarország bő 2 évtizedben semmit sem változott.

Bővebben:
https://vadalmablogja.blogspot.com/2019/02/friderikusz-…

>!
Felixa P
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

A minap a barátnőmmel elsétáltunk a Kripta villába Fonyódon. Ott egy kiállítás látható Molnár Csilla emlékére. Megláttam a könyvet az egyik vitrinben, és eszembe jutott, hogy a családi könyvespolcunkon is van egy anyukámnak köszönhetően.
Fogtam, hogy elolvassam… Csak azért nem végeztem vele egy nap alatt, mert egyéb fontos kötelezettségeknek kellett eleget tennem; egyébként simán kiolvastam volna. Ugyanis rendkívül jól megszerkesztett riportok, valamint lebilincselő korrajz és alapos tényfeltárás köszön vissza a lapokról.

>!
mokus33
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Megállapíthatom, hogy vannak dolgok, amik nem változnak: az emberi irigység, hataloméhség mindig is megvolt és sajnos meg is lesz. Ez a dokumentumregény nemcsak Molnár Csilla életéről, vágyairól és haláláról szól, hanem arról is, hogy sajnos örök érvényű igazság, hogy egyes hatalomra és pénzre vágyó emberek bárkin átgázolnak céljaik elérése érdekében. Sajnos Molnár Csillán is átgázoltak, akit talán megmenthetett volna egy stabil családi háttér, de úgy tűnik, ez sem adatott meg neki. Egy fiatal és szép lány tragédiájáról szól ez a könyv, melyet ennyi év távlatából is érdemes elolvasni, mert ma is érvényes mondanivalót tartalmaz: figyeljünk egymásra, családtagjainkra, főleg gyermekeinkre, és nyújtsunk támaszt, ha bajban van.

>!
szeretemakönyveket
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Egyszuszra. Nagyon tetszett. Egyébként is szeretem a tényfeltáró riportkönyveket. Aki tud valami jót ajánlani ebben a témában, kérem tegye meg, megköszönném…

16 hozzászólás
>!
Ardnazil
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

A maga műfajában zseniális könyv. Úgy tárja fel a történetet, hogy csak kérdez és szerkeszt. A szerző nem ír semmit magától, és mégis sejthető az igazság.

>!
fl108
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Egész hajnalig fenntartott. Azt gondolom, ilyen jellegű dokumentáció talán nem is igényel ennél jobb szerkesztést, jobb megírást, mint ez a könyv. Ezen felül remek korkép az akkori időkről, mindenkinek ajánlom.

>!
Nairam
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Összeszedett dokumentum interjú! Friderikusz Sándor ügyesen kérdez, és véleményez! Saját stílusa van az írónak. Miközben olvastam, szinte Friderikusz hangja csengett a fülembe,ahogy felteszi a kérdéseket! Fotókkal illusztrált,alapos mű! Teljesen átéreztem a történteket,magával ragadott a hangulata! Kislány koromból, a tv műsorokból ismertem az írót,de felkeltette az érdeklődésem más könyve is….. A mai kor „divatjában” is megállja a helyét ez a könyv!

>!
zsuzsasz
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Nem olvastam túl sok tényfeltáró műfajú könyvet, de úgy gondolom, ez maximálisan megfelel az elvárásoknak. Kellő alapossággal, minden oldalról körüljárta a témát, gyakorlatilag Csillával minden kapcsolatba kerülő embert megkeresett, kikérdezett az írója. Nem ítélkezett, csak szimplán egymás mellé állította az egymásnak ellentmondó állításokat, és azok magukért beszéltek. Aztán rábízta az olvasóra, ki-ki döntse el, kinek hisz. A beszélgetések alapján mindenki számára kirajzolódhatott egy kép, milyen ember is lehetett Csilla.
És persze nem utolsósorban, nyilván azért is tetszett, mert én még láttam Csillát versenyt nyerni a tévében…

>!
Janesz79
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Ez volt az utolsó(előtti) könyv, ami kölcsönadtam…
Molnár Csilla tragédiáján kívül korkép a 80-as évek Magyarországáról.

>!
tropikal
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Eléggé megindító a történet, főként a vége ugye. Friderikusz nagyon alaposan megszerkesztette az interjúkat, minden a helyére kerül mint egy puzzle. Jó lenne tudni, mi az igazság Csilla halálával kapcsolatban, eddig ez a könyv van a legközelebb talán a megfejtéshez. Kíváncsi lennék, hogy azok, akik annak idején félelemből nem nyilatkoztak, vagy nem a teljes igazat mondták, most elmondanák -e. Abszolút ajánlom a könyvet mindenkinek, letehetetlen (nekem egynapos olvasmány volt).


Hasonló könyvek címkék alapján

Bodor Pál: Kék folt
Imre Kertész: Liquidation (angol)
Kertész Imre: Felszámolás
Janikovszky Éva: A Hét Bőr
Tomori Gábor: Szívcsakra
Saly Noémi: Törzskávéházamból zenés kávéházba
Sandár Boró: Az ámokfutó szatír
Moldova György: Az utolsó töltény 6.