Isten ​óvd a Királynőt! 107 csillagozás

Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Rémtörténetek ​arról, hogy a szépségkirálynőnek már a gyerekkora is igen mozgalmas volt – A többről többre jutás stációi a családban: avagy milyen áldozatokat kell hozni a harácsolásért – „Az apja és Csilla szinte rajongva szerették egymást. Aztán meg gyűlölték..” Mi jöhetett közbe? – A menedzser kocsiját feltörik. Hogy, hogy nem, csak Csilla szerződései tűnnek el belőle! – Mi lett a Kairóból átutalt ezer dollár sorsa? – A lányról készült meztelen fotókat eltüntették, miután kitört a botrány – A német herceg megerősíti: „A szerelem kölcsönös volt…” – Lopott ruhákban Máltán az Európa Szépe választáson? – Nyilatkozik a Magyar Média exigazgatója is (Végre!) – Maneken, zenész, fotós, színész, akik mind-mind valamiért sikkesnek találták együtt mutatkozni a szépségkirálynővel – Interjú Molnár Csilla tartós „kapcsolatával”, aki éppen két évvel idősebb, mint a lány apja – Kábítószer, ital, terhesség? avagy ezek is csak mind ostoba pletykák? – A boncolás eredményéről egy nyilvános előadás… (tovább)

>!
342 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635006268

Kedvencelte 4

Most olvassa 5

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Számomra nem sok derült ki ebből a könyvből. Friderikusz jól ír, de itt a fogalmazásmód mögött alig búljik meg valami. Inkább csak találgatás, mint valódi leleplezés.

mokus33>!
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Megállapíthatom, hogy vannak dolgok, amik nem változnak: az emberi irigység, hataloméhség mindig is megvolt és sajnos meg is lesz. Ez a dokumentumregény nemcsak Molnár Csilla életéről, vágyairól és haláláról szól, hanem arról is, hogy sajnos örök érvényű igazság, hogy egyes hatalomra és pénzre vágyó emberek bárkin átgázolnak céljaik elérése érdekében. Sajnos Molnár Csillán is átgázoltak, akit talán megmenthetett volna egy stabil családi háttér, de úgy tűnik, ez sem adatott meg neki. Egy fiatal és szép lány tragédiájáról szól ez a könyv, melyet ennyi év távlatából is érdemes elolvasni, mert ma is érvényes mondanivalót tartalmaz: figyeljünk egymásra, családtagjainkra, főleg gyermekeinkre, és nyújtsunk támaszt, ha bajban van.

Dinah>!
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Nagyon régen olvastam a könyvet, nincs is már meg, és nem. Is igazán emlékszem rá. Akkor. Is csak azért vettem a kezembe, mert Fonyód szomszédságában nőttem fel, rokonaim is aktak ott, s ahányszor mentem, mindig Csilla háza előtt mentünk el. Tragikus sors jutott neki, kíváncsi vagyok, mire vitte volna…

nagy_anikó>!
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Az Álmodj királylány című dalt meghallva mindig az eszembe jut, hogy egy szépségkirálynő emlékére született a dal, de eddig nem olvastam a könyvet.
Engem mindig megráz, ha valaki fiatalon önkezével vet véget az életének, most is nehezen szántam rá magam az olvasásra.
Talán szerencse, hogy ez a könyv Friderikusz Sándor tollából született, mert Ő kérdez sokat és jól, ezért talán könnyebben olvasható a könyv.
Nem tisztem eldönteni ki volt a hibás, mi volt az az utolsó csepp a pohárban, mert lehet ok nélkül vádaskodnék – most nagyon sok minden kavarog bennem.
Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, mint szülő – lehet hogy közhely, de gyermekeink felnőnek, igen féltjük őket, de meg kell tanulnunk bízni is bennük. spoiler

szeretemakönyveket>!
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Egyszuszra. Nagyon tetszett. Egyébként is szeretem a tényfeltáró riportkönyveket. Aki tud valami jót ajánlani ebben a témában, kérem tegye meg, megköszönném…

16 hozzászólás
tothdl>!
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Életem egyik meghatározó könyve. 13 éves voltam, amikor anyukám kölcsönkapta egy kollégájától, és megtaláltam. Egy szuszra kiolvastam, letehetetlen volt. Biztos, hogy még vagy 20-szor elolvastam az azóta eltelt több, mint 30 évben, és ahogy egyre idősödtem, mindig mást és mást mondott. Kamasz gyerekeim vannak, már a szülők oldaláról is egyre több mindent megértek.
Elsőre mindenki ráhúzza a vizes lepedőt az apára, esetleg az anyára, de az biztos, hogy ennél sokkal-sokkal árnyaltabb a kép!
(Meggyőződésem amúgy, hogy az apa pánikbeteg volt, de a 80-as években a pániknak Magyarországon nem volt még fogalma, nem voltak erre szakosodott pszichológusok, az orvosok is „hisztériának” tudták be, pedig nem az – tudom, mert én is küzdöttem vele nagyon sokáig. Az ezredforduló táján lett ennek bejáratott fogalma. Természetesen ez nem ment fel senkit a viselkedése alól, csak támpontot ad a megértéshez.)
Hogy Csilla egészen pontosan miért halt meg, miért vette be a gyógyszert, arra nem kapunk választ, hisz meggyőződésem, hogy a legközelebbi hozzátartozók sem tudják. Az előzményeket valaki tudhatja, de nem gondolhatták, hogy ez lesz a következménye.
Egy biztos: bizonytalanság, konstans családi feszültség és káosz vette körül ezt a 17 éves lányt, akinek pont a legbonyolultabb kamaszkor kellős közepén kellett megküzdenie az országos hírnévvel, a kialakuló bulvársajtóval, a biznisszel, a rosszindulattal, irigységgel, a fővárosi pezsgő világ és a fonyódi élet kettősségével. Ehhez kellett csak egy utolsó csepp azon a végzetes július 10-én, 1986-ban.
Ez a könyv indított el abban is, hogy Csilla emlékére készítsek egy (technikailag mára már kicsit elavult) weboldalt, mert abban az időben, 2002-ben konkrétan azt hiszem 1 db találat volt a neten Csilláról.
molnarcsilla.hu

Nairam>!
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Összeszedett dokumentum interjú! Friderikusz Sándor ügyesen kérdez, és véleményez! Saját stílusa van az írónak. Miközben olvastam, szinte Friderikusz hangja csengett a fülembe,ahogy felteszi a kérdéseket! Fotókkal illusztrált,alapos mű! Teljesen átéreztem a történteket,magával ragadott a hangulata! Kislány koromból, a tv műsorokból ismertem az írót,de felkeltette az érdeklődésem más könyve is….. A mai kor „divatjában” is megállja a helyét ez a könyv!

P_Eni>!
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Első riport könyv olvasásom, első Friderikusz könyv olvasásom. Ezek után biztos vagyok benne, hogy mindkettőből lesz még. Érdekes volt az akkor még „kis” Fridi stílusával, hangvételével találkozni, de persze itt nem Ő a lényeg.
Az események, Csilla élete, sorsa, erről nehéz bármit is írni… Szomorú és szégyenletes dolgok történtek, aminek egy fiatal lány lett az áldozata. Két gondolat kavarog bennem azóta is: „Ember embernek farkasa”, és az a kérdés, hogy vajon valaha eljutunk-e arra a szintre, ahol a bántás, kihasználás helyett értékeljük egymást, és törődünk egymással.

fl108>!
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Egész hajnalig fenntartott. Azt gondolom, ilyen jellegű dokumentáció talán nem is igényel ennél jobb szerkesztést, jobb megírást, mint ez a könyv. Ezen felül remek korkép az akkori időkről, mindenkinek ajánlom.

zsuzsasz>!
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!

Nem olvastam túl sok tényfeltáró műfajú könyvet, de úgy gondolom, ez maximálisan megfelel az elvárásoknak. Kellő alapossággal, minden oldalról körüljárta a témát, gyakorlatilag Csillával minden kapcsolatba kerülő embert megkeresett, kikérdezett az írója. Nem ítélkezett, csak szimplán egymás mellé állította az egymásnak ellentmondó állításokat, és azok magukért beszéltek. Aztán rábízta az olvasóra, ki-ki döntse el, kinek hisz. A beszélgetések alapján mindenki számára kirajzolódhatott egy kép, milyen ember is lehetett Csilla.
És persze nem utolsósorban, nyilván azért is tetszett, mert én még láttam Csillát versenyt nyerni a tévében…


Népszerű idézetek

Nanami1001>!

Az emberélet röpke dráma
Csak egyszer játsszák,
Nincs több előadás.

298. oldal

KaviMesi>!

A hely, ahol most vagyunk, a csend és az idő otthona. A világ zaja megtörik a falak felett, ide belépve mindnyájan megállunk és hallgatjuk a csendet, amely egy szív utolsó dobbanását követte.

309

Nanami1001>!

[…] egyszerűen megállapíthatja: egy csodaszép kisvárosi lányt felkapott, majd végzetesen elejtett az élet vihara, de a hullámok elültével, mindenki szépen evez tovább…

9. oldal

Nanami1001>!

Háromnegyed hét van, de nem jön a szépségkirálynő meg a testőre. Nem jönnek, s ez oly természetesnek tűnik.

25. oldal

Nanami1001>!

De – mint mondtam – olyan ember vagyok, hogyha a lelkem beszakad, akkor is keresztülviszem az akaratomat, és megmutatom, hogy amit vállalok, teljesítem. Közben pedig inkább nyelek, nyelek. Csakhogy ez egy csomó elfojtott indulathoz vezet, ami pedig azért veszélyes, mert egyszer ki kell törni, és félő, hogy a legváratlanabb, látszólag a legindokolatlanabb pillanatban tör elő az indulat az emberből. Esetleg elég egy csepp, és betelik a pohár…

53. oldal

Nanami1001>!

Tudniillik ők, magyar mércével mérve talán tényleg szebbek voltak. Szép fenekük, telt keblük volt, és a magyar közízlésnek ezek a szempontjai.

126. oldal

Nanami1001>!

Azt hiszem, ő egy pszichopata, akinek az ítélőképességével van baj. Bocsánatot kérek, ha azt mondom: ez tipikusan a primitív ember viselkedése.

257. oldal

Nanami1001>!

Mint bizonyára Ön is tapasztalta, nálunk ez még mindig úgy van, hogy ha valaki kiemelkedik a vízből, a többiek nem utána úsznak, hanem azon versenyeznek, hogy azt az egyet a víz alá nyomják.

265. oldal

Nanami1001>!

Ma is sokszor gondolok arra, hogy a mi társaságunkból – szerintem – Csillán látszott a legjobban, hogy mennyire imádott élni. És milyen furcsa, ő ment el a leghamarabb.

295. oldal

Nanami1001>!

Furcsa ország ez, én mondom! A lengyel szépségkirálynő ideérkezésekor nagy ünnepség, kimegy a TV-Híradó, fotózzák a lapok, dicshimnuszok úton-útfélen. Szegény Csillukát meg a kutya se várta- rajtunk kívül, amikor hazajött Máltáról. Nem hiszem, hogy én lennék nagy igényű! Inkább ez az ország nagyon kisszerű, amellett, hogy irigy és rosszindulatú. Hát most megkapták. A szépségkirálynő halott. Az én kislányom halott…

315. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Zöldi Gergely: Koncz Zsuzsa
Charles Casillo: Marilyn Monroe
Ruttkai Éva: Parancsolj, tündérkirálynőm!
Michka Assayas: Bono Bonóról
Riskó Géza: Pege Aladár
Miklós Tibor: Keresem a szót, keresem a hangot…
Bokor László (szerk.): Kortársak József Attiláról I-III.
Riskó Géza: R-GO – Szikora és bandája
Fahidi Éva: A Dolgok Lelke
Bérczes László – Cseh Tamás: Cseh Tamás