Az ​én mozim 20 csillagozás

Friderikusz Sándor: Az én mozim

Ha elolvassa, kicsit többet tud meg róluk, mintha csak látta volna Az én mozimat… Csodálkozhat rajtuk, meghatódhat vagy rémülten visszahőkölhet. Esetleg – mint én – megszeretheti őket. Az én mozim főszereplőit és epizodistáit, akiknek sztoriján az élet mindig nagyobbat csavart, mint tette volna azt egy kasszasikerre ácsingózó forgatókönyvíró. Be akartam bizonyítani, hogy lehet érdekes történeteket bemutatni valódi szereplőkkel – anélkül, hogy a néző belepirulna a dühbe vagy a szégyenbe.

Tartalomjegyzék

>!
Park, Budapest, 2001
336 oldal · ISBN: 9635305885

Most olvassa 2

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Anó>!
Friderikusz Sándor: Az én mozim

Ezt a Friderikuszt szeretem, vállalom, köszönöm neki ezt a könyvet. A másiktól, a tapsolós/tatós egoista bohóctól- rosszul voltam.
De az a könyv segít, hogy elfeledjem a másik énjét…!

jeno>!
Friderikusz Sándor: Az én mozim

Abból az időből való a könyv, amikor Friderikusz még nem Megasztárosokat fikázott egy bulváréhes világban, hanem közszolgált. Megéri elolvasni.

1 hozzászólás
Gelso P>!
Friderikusz Sándor: Az én mozim

az akciós könyvvásáron bukkantam rá, és mivel én nem láttam a tévéműsorát, nagyon kellemes hiányt pótolt – szeretem az ilyen mesélgetős olvasmányokat, amikor mások sorsait követhetjük nyomon – külön öröm, hogy vissza is kereste a szereplőket bizonyos idő után – így lettek kerekek a történetek… kellene még ilyen több is

schuminator>!
Friderikusz Sándor: Az én mozim

Szerintem ez egy remek könyv! És ezt nem azért írom, mert az író saját maga ajándékozott meg egy dedikált példánnyal. A dolog úgy kezdődött, hogy hallássérült emberként nagyon érdekeltek Friderikusz műsorai, de a sok beszélgetős műsorból vajmi keveset – általában semmit – nem értettem. Akkoriban a TV még nem feliratozott semmit… Aztán elkezdtem nyomozni írott forma, könyv/könyvek után. A Hal(l)hatatlan interjúim is a polcomon található. Vettem egy mély levegőt és írtam egy levelet Friderikusz Sándornak, arról érdeklődtem, hogy a régi Friderikusz-show-ból nem-e készült könyv, vagy nincsen-e valamilyen írásos formája? Magam lepődtem meg a legjobban, amikor választ kaptam. Sajnálta, de nincsen, cserébe felajánlotta ezt a könyvet, amiből egy újabb üzenetváltást követően küldött egy szignózott példányt a címemre. Hálás voltam neki, jó ember!
A könyvben szereplő történetek érdekesek, tanulságosak. Négy csillag csak azért, mert volt olyan téma, ami nem az én profilomba vág – de ettől még másoknak érdekes lehet. Régóta megvan a könyv és már elolvastam néhányszor. Ahogy telik az idő, jó lenne tudni, ki az aki még életben van és tudni-e róla valamit? Minden történetnél volt egy ilyen zárórész. Az utolsó „én mozim” kisbetűs rész az, amelyet már nem lehet könnyek nélkül végigolvasni…

Henrietta75>!
Friderikusz Sándor: Az én mozim

Évekkel ezelőtt láttam néhány részt a műsorból. A komoly hangvételű műsor sokkal jobban tetszett, mint Fridi egyéb felszínes, bulváros műsorai, így nagy várakozással kezdtem olvasni, és a könyvben sem csalódtam. Végre nem ideig óráig magukat sztároknak gondoló emberkék nyilatkozatait olvashattam, hanem hús-vér emberekét, akiknek az élete időnként sokkal érdekesebb, fordulatosabb és tanulságosabb mint napjaink celebjeinek élete.

kovhajni>!
Friderikusz Sándor: Az én mozim

Fontos, hogy ilyet is olvassunk! Szomorú, megható történetek az életből.

DAndrea>!
Friderikusz Sándor: Az én mozim

Anno láttam pár részt a sorozatból, érdekes életekről szól a könyv, bár Fridi a kissé naiv riporter képét hozza.


Hasonló könyvek címkék alapján

Krasznahorkai László: Nem kérdez, nem válaszol
Hafner Zoltán (szerk.): Krasznahorkai beszélgetések
Lázár Ervin: A mese szeretet
Naszvadi Judith: A mi Múzsánk
Kelemen Gábor: Bakszekér
Jaap Scholten: Báró elvtárs
Simon Andrea: Részidők
Máté Krisztina: Az első millióm
Szántó Gábor: Láthatatlan gyökerek
Mészáros Mátyás: Kocsis Nagy Noémi