A ​filozófia tankönyve 4 csillagozás

Frenyó Zoltán: A filozófia tankönyve

A ​kötet a filozófia legfontosabb tanaival, fogalmaival, gondolkodóival, korszakaival és irányzataival ismerteti meg olvasóját. Anyagát a szerző alapvetően történeti rendben tárgyalja, s ennek mentén tér ki a filozófia rendszerének és a filozófia egyes ágazatainak problémáira. Az olvasó nyomon követheti a filozófiai gondolkodás alakulását az ókori keleti kezdetektől az antik görög és római filozófián, valamint a középkori keresztény filozófián keresztül az újkori európai filozófia kibontakozásáig és mai helyzetéig. A könyv végül a magyar filozófia történetéről ad áttekintést. A kibontakozó és egymást követő eszméket egyes korábbi beállításoktól eltérően a szerző igyekezett valódi és maradandó értékeiknek megfelelően elhelyezni a filozófia történetében. Az egyes korszakok tárgyalását és a filozófusok tanainak ismertetését minden fejezetben a klasszikus művekből vett bőséges szemelvények követik. Az olvasó így egyúttal megismerkedhet a filozófusok legfontosabb szövegeivel, és… (tovább)

>!
Szent István Társulat, Budapest, 2016
466 oldal · ISBN: 9789632775951

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Pax94>!
Frenyó Zoltán: A filozófia tankönyve

Bár a kissé „olvasmányosabb” tálaláshoz vagyok hozzászokva, a könyv lenyűgöző részletességgel és pontossággal taglalja az egyik (számomra) legenigmatikusabb tudományágat. Én leginkább párhuzamosan olvastam más, hasonló jellegű könyvekkel, hogy innen merítsek magyarázatokat és érdekes háttér-információkat, amik segítették mindkét mű beható értelmezését.


Hasonló könyvek címkék alapján

Földényi F. László: Melankólia
Pais István: A filozófia története
Ludassy Mária: Négy arckép
Ludassy Mária: Felvilágosodás-értelmezések
Sári László – Fajcsák Györgyi – Hamar Imre – Pap Melinda – Kósa Gábor – Mecsi Beatrix – Kalmár Éva – Juhász Ottó – Csibra Zsuzsanna – Horváth Janisz – Salát Gergely – Kiss Mónika – Jónás Dávid: Művészet, vallás, kultúra
Erdélyi János: A bölcsészet Magyarországon
Turay Alfréd – Nyíri Tamás – Bolberitz Pál: A filozófia
Pentelényi László – Zentay Nóra Fanni (szerk.): JLG / JLG
Király Jenő: Frivol múzsa I-II.
Király Jenő: A fantasztikus film formái