A ​bosszú otthona (Millie Calloway 2.) 100 csillagozás

Freida McFadden: A bosszú otthona

Nehéz ​olyan munkaadót találni, aki nem kérdez túl sokat a múltamról. Ezért hálát adok a szerencsémnek, hogy Garrickék mégis munkát adnak nekem. Takarítom a pazar penthouse-ukat, és flancos ételeket készítek a makulátlan konyhájukban. Itt dolgozom egy darabig, míg meg nem kapom, amit akarok.

Szinte minden tökéletes. Azonban még mindig nem találkoztam Mrs. Garrickkel… Biztos vagyok benne, hogy az ő sírását hallom az ajtón túlról. Látom a fehér hálóinge nyakán a vérfoltokat, mikor mosok. Aztán egy nap nem tudom megállni, és bekopogok hozzá. Lassan feltárul előttem a vendégszoba, és amit odabent látok, az örökre megváltoztat mindent.

Ekkor ígéretet teszek. Elvégre nem ez lenne az első alkalom. Meg tudom védeni Mrs. Garricket, miközben a saját titkaimat is biztonságban tartom.

Douglas Garrick rosszat tett, és meg fog fizetni érte. Csak az a kérdés, hogy meddig vagyok hajlandó elmenni…

A #1 Amazon bestsellerszerző Freida McFadden A téboly otthona… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2023

Álomgyár, Budapest, 2023
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635706969 · Fordította: Mohai Szilvia
Álomgyár, Budapest, 2023
316 oldal · ISBN: 9789635706976 · Fordította: Mohai Szilvia

mate55 >!
Freida McFadden: A bosszú otthona

Egyfajta macska – egér játék, ahol nem igazán lehet tudni, hogy valójában ki a macska és ki az egér. A történelem során elég sok olyan eset van, amikor az emberek a gonosz búvóhelyévé változtatják házaikat, de egy dolgot be kell vallanunk: nem tudjuk, mire készülnek a szomszédaink. McFadden pszichológiai thrillerében egy ilyen lakásba csöppenünk, amely kívülről teljesen normális, de belül szörnyű titkokat rejt. A szerző nem riad vissza attól, hogy a felszín alá merüljön, és feltárjon néhány nehéz témát, nevezetesen a családon belüli erőszakot. Egy olyan történetet mesél el, amiben megpróbálja mindkét oldalról megvizsgálni a témát, felfedve azt az önpusztító elemet is, amelyet a bosszú hajlamos magával hordoznia. Ez a hozzáadott pszichológiai ízréteg emeli ki a könyv egészét, de nem emeli túl ezt egy egyszerű pszichológiai thrilleren. A regény nagy része három ember közötti kapcsolatokra összpontosít, akik a maguk módján valami miatt gyötrődnek. A könyv első fele egy kicsit lassabban halad, nagyrészt azért, hogy lehetőséget adjon az írónőnek, hogy kedvére alakítsa ki a rejtélyt, hagyjon nyomokat, és természetesen olyan elvárásokat teremtsen, amelyek később összetörnek. Amikor a könyv második fele megérkezik, a rejtély levegője apránként kezd eloszlani, és helyette világosabb veszélyérzetet hagy. Ezt követően a cselekményvezetés érezhetően nem teljes mértékben tudta kellőképpen erős kézzel összefogni a szálakat, így az összkép számomra majdnem szétesett. Ráadásul Millie bizonyos helyzetekben produkált reakciói néhol indokolatlanok és érthetetlenek voltak spoiler. Maga a befejezés nem okozott csalódást, de igazán elégedettséget sem hagyott bennem. Bár McFadden klasszikus fordulatai megjöttek a végére, ezek az események nem igazán kerültek a maguk reális pályájára. Alapvetően nem kéne, hogy problémát jelentsen, viszont az egész könyvre kihatással volt az a tény, hogy nem volt egy akár kicsit is kedvelhető karakter. Ez a második rész nem pontosan ott folytatódik, ahol az első regény véget ér, de elég információt biztosít ahhoz, hogy segítsen összekötni az előző részben megismert és az itt zajló eseményeket. Igaz, hogy ezáltal önálló megoldásként is működhet, javaslom, hogy sorrendben olvassátok, mert Millie személyiségét sokkal jobban feltárja az első könyv.

Lanore P>!
Freida McFadden: A bosszú otthona

Az írónőnek nagyon jó, gördülékeny stílusa van, szerintem lehetetlen sokáig olvasni a könyveit, inkább olyan egyben ledarálós, mert még a témák ellenére is viszonylag könnyed, jó tempójú, olvastatja magát. Nem folyik benne literszámra a vér, így azok is bátrabban olvashatják, akik nem szeretik annyira a komolyabb krimiket, thrillereket, akiknek pl. Carter már sok.
Nekem ez már a harmadik könyvem volt McFadden-től, és ez is nagyon tetszett. Millie bizony most is spoiler, és persze én is. Volt egy halvány sejtésem, hogy Wendy spoiler. Abból a szempontból persze nem újdonság, hogy több ilyen témájú történet is van spoiler, és azt is be kell látni, hogy Wendy nem spoiler. Örülök, hogy végül azt spoiler.
Sajnos azonban nem hiszem, hogy ebben a sorozatban még igazán lenne potenciál, és nem azért, mert az eddigi két rész nem lett volna jó, hanem egyszerűen már spoiler. De ha mégis lesz folytatás, azért tuti elolvasom :)

ShedowCat8>!

Wow, wow, wow!
Ez a könyv még az elsönél is jobban tetszett.
Visszatért Millie és továbbra is segít a nökön, szívén viseli a sorsukat, miközben ö maga is küzd a saját démonaival.
Tetszett, hogy pörgött a sztori és finoman derültek ki a dolgok. Nagyon jól lett megírva ez a könyv és a csavar is meglepö volt.
Abszolút ajánlom ezeket a könyveket, ne habozzatok, ha kiváncsiak vagytok rá, mert megéri elolvasni!

V_rita P>!
Freida McFadden: A bosszú otthona

Miután lelepződik Millie múltja akkor a cselekmény beindul. Gyorsan peregnek az események ezáltal könnyen olvasható. Kikapcsolódásra tökéletes volt.

Yizri36 P>!
Freida McFadden: A bosszú otthona

Nem csak az első rész, de a második is nagyon izgalmas volt. A legutóbb történtek után Millienek új állása van, ami természetesen nem csak takarításból áll. A szituáció hasonló az előző történethez. Nagyon gazdag pár, látszólag idillikus házasság. Ám a felszín alatt sötét titkok rejlenek. Ráadásul Millienek a saját kapcsolatában is helyt kell állnia, ami nem egyszerűspoiler. Ahogy mélyebben belelátunk Garrickék életébe teljesen egyértelműnek tűnik, de a háttérben lehet épp más igazság rejtőzik. Mire Millie erre rájön, már nyakig benne van egy újabb gyilkossági ügyben.
Nagyon élveztem mind a két könyvet.

oszandi>!
Freida McFadden: A bosszú otthona

Első rész jobban tetszett,voltak ebben is fordulatok de valahogy azt éreztem,hogy ez a történet(ami igazából nem is az első folytatása) Millie-vel már túl van csavarva,ha ezt nézzük akkor még 86 könyvön keresztül lehetne ilyen storykat hozni. Elég lett volna szerintem egy rész,ezért vontam le az előzőhöz képest fél csillagot.Halkan azért megjegyzem,hogy durvább,véresebb storykhoz készültem :D

Lucy_Saint>!
Freida McFadden: A bosszú otthona

Az első kötet erős kezdése ellenére egy kicsit csalódtam. Millie mintha egy kicsit veszített volna a lendületéből , nem hozta a formáját, ahogy az írónő sem. Talán majd legközelebb …

Jucee>!
Freida McFadden: A bosszú otthona

Ismét nagyon jól sikerült Millie „kalandja”, amiben már egy picit több humort szőtt az írónő. Millie-t nagyon megkedveltem, igazi „tökös csaj”, sok vicces helyzettel és persze a gyilkosság sem maradhatott el. Remélem lesz további Millie történet. ☺️
„Mindent megtesz, hogy megmenthessen önmagamtól. Ez nagyon édes tőle, hogy szeret, de ez a valódi szeretet.”

Ella_Steel I>!
Freida McFadden: A bosszú otthona

Ezúttal nem vitt annyira lendület, mint az első két könyv esetén, pláne, amikor bebizonyosodott a gyanúm, amit már a könyv kézhez vételekor kijelentettem, ami a legnagyobb fordulatot jelentette a történetben. Ettől függetlenül összességében nem bánom, hogy elolvastam. Szeretem Millie kissé beteg, de segítőkész jellemét. A sztori ezúttal is jól felépített és örültem annak a két kis apróságnak, ami meglepetéssel szolgált. Na és persze Enzónak, bár az ő szerepe sem maradt előttem sokáig titok.

Harriet P>!
Freida McFadden: A bosszú otthona

Millie visszatért. Reszkessenek a feleségüket bántalmazó férfiak! A csaj bosszúja kegyetlen és halálos. Őrületes csavarokkal megspékelt tébolyult történet, ahol sosem tudhatod, mikor vezetnek az orrodnál fogva. Csak egy valami biztos, hogy most már hivatalosan is Freida McFadden rajongó vagyok.

_Horváth_Bernadett_ >!

Abban reménykedem, hogy együtt maradunk, amíg a halál el nem választ, blablabla, blablabla. De sosem tudhatja az ember.

Jersey6>!

Brock egy pillanatig mintha máshol lenne, az asztalra tett, szinte teli poharamat nézi.
– Nem iszod meg?
– Nem tudom. Lehet, hogy nem.
-De hát ez egy Giuseppe Quintarelli! – mondja, mintha ez válasz lenne bármire is.
– Nem vagyok szomjas.
– Szomjas? – a mondatom láthatólag ledöbbenti. – Millie, bort nem azért iszunk, mert szomjasak vagyunk.