Puccs ​Moszkvában (André 5.) 244 csillagozás

Putyin végnapjai – André Calvi visszatér
Frei Tamás: Puccs Moszkvában

Putyin ​napjai meg vannak számlálva. De mire képes a hatalmához végsőkig ragaszkodó modern kori cár? És ki lesz az, aki megállítja?

Valahol Oroszországban, a közeljövőben. Teherszállító repülőgép halad Berlinből Moszkva felé, fedélzetén az oroszok számára létfontosságú alkatrészekkel. A gépet a domogyedovói nemzetközi repülőtéren várja az orosz sajtó és az állami híradó. Az ukrán háború kezdete óta Oroszországot sújtó embargó következtében ugyanis nélkülözhetetlen műszerek hiányoznak az orosz repülőgépek karbantartásához. A meghibásodás már több légi katasztrófát okozott. Azt azonban senki sem sejti, hogy a repülőgép a rakományon kívül valami mást is rejt. Az útja végzetes lehet. A következő pár óra megváltoztathatja a történelem menetét…
Mert valaminek változnia kell! Amerika kitart Ukrajna mellett, Kína pedig Putyint támogatja. A több éve húzódó ukrán háború holtpontra jutott, egyik fél sem tud felülkerekedni a másikon, de egyelőre tűzszünetre sincs kilátás.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2023

>!
Libri, Budapest, 2023
568 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636043711
>!
Libri, Budapest, 2023
568 oldal · ISBN: 9789636043728

Enciklopédia 71

Szereplők népszerűség szerint

André · Vlagyimir Putyin

Helyszínek népszerűség szerint

Kelet


Kedvencelte 9

Most olvassa 84

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 87

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

anemona P>!
Frei Tamás: Puccs Moszkvában

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

Olvasás előtt több beszélgetést, interjút is végighallgattam, a szerzővel is, más „Putyin szakértővel” is, így bizonyos része a könyvből megismerhető háttérinformációknak és összefüggéseknek számomra nem volt újdonság, de persze ettől még ugyanolyan érdekes.
A címadó és egyben akciódús része a sztorinak pedig tényleg izgalmas.
Az André sorozat ezt megelőző köteteivel úgy voltam, hogy nyilván rendkívüli az igazság/valóság tartalma, megtörtént eseményeken alapszik, magyar vonatkozás is van, ám egyiket sem éreztem annyira közelinek, mert így vagy úgy, már túl vagyunk rajta. Ez viszont teljesen más kategória.
Eléggé a hatása alatt vagyok, egy ilyen téma rendesen felkavarja az ember érzelmeit. Ezzel együtt igazán remek élmény volt.

fulbea P>!
Frei Tamás: Puccs Moszkvában

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

Sok valós, és néhány fikciós személy szereplésével, kitalált történet Putyin hatalmának megdöntéséről.
Frei a már bevált, időben-térben ugráló szerkesztéssel, hosszan elnyúló eseménymeséléssel izgalmas hatást tudott elérni. Sok kutatás, a valós személyek hátterének pontos ismerete, a fegyverek technikai leírása mutatja, hogy alapos munkát igyekezett kiadni a kezéből.
Azonban sok helyen erős volt az újságíró ízű tényközlés, a gyakran ismételt következtetés vagy vélemény. Sokszor ismételt mondatokat, és előfordult jó néhányszor, hogy bugyuta mondatszerkesztés vagy mondat került a szövegbe. Ezt betudom annak, hogy ultra rövid ideje volt a kiadásra.

Frei bátran írt kritikai véleményt a világ vezetőiről, olyan köntösbe burkolva, mintha a szereplőinek a gondolatmenete lenne. Valószínű sok leírt részlet beletrafált az igazságba, például olyan kiábrándító dolgokba, mint milyen fényűzés folyik keleten-nyugaton az állami vezetők körül, micsoda luxusban élnek, milyen dolgokban hazudnak, milyen drága ételeket esznek, milyen gazdasági összefonódások vannak, miket gondolnak a másik ország vezetőjétől, hogy befolyásolják a sajtót, csapják be az embereket.

Mindenesetre érdekes volt olvasni egy ennyire közeli történelmi eseménysorról, mégha egy része fikció is.

Chris_Land I>!
Frei Tamás: Puccs Moszkvában

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

André Calvi történetének 5. része nálam elég döcögősre sikeredett. Egyrészt a folyamatos ugrálások, másrészt az ismétlések miatt. Én valahogy egy picit – az előző részek alapján – többet vártam, de lehet, hogy bennem van a hiba. Arra viszont kíváncsi vagyok, lesz-e folytatása…

Hirsch_Betti P>!
Frei Tamás: Puccs Moszkvában

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

Már nagyon vártam a könyv meglelenését , és az összeesküvés elmélet hihetetlen olvasmányos . Betekintést ad a 21. százat világpolitikájába és egy picit áttekinthetőbbé és gondolatébresztőbbé teszi a történelmet , mégha talán az író szabadsága nagyban érződik rajta . André karaktere ismét hozta a formáját , ahogyan megpróbál javítani az arányokon .

TMarie>!
Frei Tamás: Puccs Moszkvában

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

Izgalmas, letehetetlen.
A könyvben szereplő személyeknek még a neten is utánanéztem.
A szerző elég alaposan utánajárt mind a helyrajzi adatoknak, úgy a politikai / geopolitikai helyzetnek.
Érdekes így előre mentervezni egy akciót, amely kimenetelétől függően további kimenetelek lehetnek és azokra is felkészülni / előremenni. Nagyon rafinált agynak kell lennie ehhez :) André természetesen előrelátó, felkészült, tökéletes személy spoiler

Baráth_Zsuzsanna P>!
Frei Tamás: Puccs Moszkvában

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

Kiváló kalandregény. Frei Tamás hihetetlenül magas színvonalon műveli a saját műfaját, egyetlen percig sem lehet unatkozni, remekül felépített, profi alkotás, amelynek az aktualitás ad igazi zamatot. André Calvi visszatért, habár nem ő a főszereplő, de nagyon fontos szerepet játszik az eseményekben, amelyek sodró lendülettel haladnak egy tökéletesen nem kiszámítható végkifejlet felé, amelyben mesterien kerülnek fűzésre a szavak, fordulat fordulatot követ, betekintést nyerhetünk a nagypolitika boszorkánykonyhájába. Mindvégig hihető a történet, napjaink politikusai is megjelennek benne, főleg nemzetközi összefüggéseket láthatunk át egy briliáns kalandregénybe ágyazva, amely nem lép túl a műfaji határokon, mégis úgy érezzük, valami rendkívüli élményben van részünk. Frei Tamás egyre jobban ír, alaposan utánajár a témájának, ami eredetileg Kína lett volna, de a valóság közbeszólt, nyilván a mostanában zajló események nagyobb érdeklődést váltanak ki az olvasókból és a szerzőből is, így végül Moszkvában járunk ebben az érdekfeszítő könyvben. Talán túlságosan is érződik a profizmus a sorokban, itt minden tökéletesen kiszámított, mégis mindvégig érdekes, ezért ennél nagyobb bajunk ne legyen. Izgalmas történet, nagypolitikai keverés, akció, politika és az a bizonyos Frei-stílus, amely miatt annyira szeretjük az André Calvi-sorozatot. Mert kedvenc szereplőnk visszatért, nem is akárhogy, ismét megcsillantotta nem hétköznapi sármját és vérprofizmusát, melynek eredményeként már nagyon várom a folytatást, ami minden valószínűség szerint Kínában fog játszódni. Filmszerűen peregnek az események, nem titkolt cél a nemzetközi siker elérése, én személy szerint nagyon drukkolok a szerzőnek, hogy sikerüljön eladni a könyveit más országokba is, mert André Calvi van olyan izgalmas személyiség, hogy országhatáron túl is érdeklődésre tartsanak számot a kalandjai. Mindenkinek ajánlom a könyvet, akik egy különleges kalandra vágynak, amelyben összefonódnak a nemzetközi szálak, ez egy nagyon jó kötet, érdemes elolvasni.
A teljes kritika itt olvasható:
https://smokingbarrels.blog.hu/2023/12/20/konyvkritika_…

Sznida_Nóri>!
Frei Tamás: Puccs Moszkvában

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

Az előző részeknél már úgy éreztem most már Andrét talán hagyjuk, most már pihenjen meg. Vele és nélküle is lesznek még olyan hataloméhesek, akik szipolyozzák a népet, de lesz más is, aki majd javít az arányokon. De milyen jó volt, hogy visszatért.
Ebbe a történtebe, igenis kellett. Ez egy nagy visszatérés spoiler volt számára. Bár most nem ő volt a középpontban, erre nem is volt szükség, csak mintegy mellékszereplőként volt jelen, de ez így volt jó.
Frei Tamás most nagyon erőset alkotott, igazi szereplőkkel, akik valóban léteznek, nem csak igazi helyszínekkel. Bátorság kellett hozzá, de sikerült jól megoldania. Árnyalódtak számomra a külföldi országok vezetői, sokukról megtudtam, hogy kicsoda, milyen politikát követnek. Tamás sok interjúban elmondta, hogy nagy kutatómunka előzte meg az olyan jeleneteket is, amik az államfőkről szólnak, rengeteg anyagot, interjút nézett át, hogy hitelesen tudja megírni őket. Ezt megítélni nem tudom, mert egyiket se ismertem ezelőtt. Nem láttam interjúkat, és nem is nagyon értem off akkor se ha látok valamit. Csak így nagyon nagy vonalakban tudtam hogy igen, ez ő; amaz meg ő, tudtam melyik országhoz tartoznak, néha hallottam ezt-azt. Persze Putyinról és Bidenről jóval többet tudok, főleg mióta kitört ez a háború, de ezek az információk is elnagyoltak voltak és csak azt tükrözik, amiket a köztévében mondanak róluk.
Tamást mindig is egy olyan embernek tartottam, aki képes objektíven bemutatni valakit és véleményem szerint ez most is sikerült. Egyik államfőt se kedvelem vagy utálom jobban vagy kevésbé, de talán kicsit árnyalódott a személyük, az hogy mik a céljaik.
A könyv nagyon jól felépült, izgalomban tart, és bár nehezen indult be számomra, de aztán alig tudtam letenni. Ez persze tudatosan lett így, de hát istenem, különben ki a csodát érdekelne? Az öt közül pedig ez lett az egyik legjobb, bár Andrét megismerni is nagy kaland volt, és ha most ezzel a történettel próbálnék belekapcsolódni az életébe, nem biztos hogy tudnám úgy élvezni. De talán pont emiatt a most is zajló esemény miatt tetszik annyira. Talán ezért érzem a legojobbnak, de a többit is nagyon szeretem. Viszont itt már sokkal letisztultabb, sokkal fejlettebb az „írástudomány”. Nem is igazán tudom megfogalmazni a dolgot. De igenis tudni kell, hogy André honnan jött, mit élt meg, hogy lett az, aki. És szerintem ha kicsit lenyugodnak a kedélyek újra elolvasom mind az öt részt, úgy is készült hozzá egy kihívás.
A vége felé, az utolsó száz-százötven oldalnál már képtelen voltam félretenni, spoiler izgalmasan lett tálalva minden esemény. Biden spoiler aztán, André spoiler Végig izgultam: izgultam a francia-ukrán idegenlégiósokért, izgultam Andréért, de izgultam még Putyinért is, meg a két tatár villanyszerelőért is, spoiler Hiába vannak az oroszok, hiába vannak a kemény katonák, az oligarchák sajnos vagy sem, egyiket se tudtam igazán utálni, azért amit csinál. De szeretni sem. Az egyik hibája talán az volt a könyvnek, hogy érzelmileg senkihez nem tudtam igazán kapcsolódni, és igazán senkit nem sajnáltam, azért ami történt vele. Valahogy meg mégis, de ez talán csak a személyiségemből fakad, hogy mindenkit képes vagyok sajnálni. Mindenestere ebből a szempontból, azért voltak hiányosságok, de kárpótolnak érte a korábban kiidézett nagy igazságok, amelyek sajnos a valóságban is áthatják a politikát, s a világot. Tartok tőle, hogy ez, amíg világ a világ, így is fog maradni. Mert ahogy André is gondolta, mindent a félelem és a kapzsi vágy irányít, hogy élhetnénk így aztán egy jó világban?
Ja és még annyi jutott eszembe, vajon ha ez megjelenik angolul, hogy fog hozzá viszonyulni a világ, éppenséggel a világ vezetői, akik maguk is ábrázolva vannak a könyvben? Kicsit tartok tőle, hogy nem igazán jól. Másrészről pedig ez most olyan könyv lett, hogy csak úgy peregtek a szemem előtt a jelenetek, mint valami film. Tamás mindig emlegeti, hogy szeretné a történeteit viszontlátni a vetítővásznon, ez meg is látszik. Néha tényleg olyan filmszerűek a jelenetek, és nagyon jól működnének azon a platformon is.
A táj, a környezetleírások pedig méginkább hozzáadnak, ahhoz, hogy az ember úgy érezze tényleg ott ül a szereplőkkel egy szobában és ugyanazt a levegőt szívja velük.
Örülök, hogy a libiri átvette a könyveket, szép is a borító, de magyon zavar, hogy egyáltalán nem passzol a többihez. Most nem fogom emiatt megvenni újra az új kiadású többi kötetet. Össze-vissza van az egész.

sandora>!
Frei Tamás: Puccs Moszkvában

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

Csalódott vagyok. Csak azért nem hagytam abba, mert nem szoktam könyvet félig olvasatlanul hagyni.
Valószínűleg a téma aktualitása miatt lett ekkora siker, állítólag a 2023-as év slágerkönyve volt. A sztori gyenge, a kidolgozása összecsapott. Kár volt rá időt szánni.

6 hozzászólás
gesztenye11>!
Frei Tamás: Puccs Moszkvában

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

Nagyon jó, nagyon izgalmas, nagyon aktuális – bár „csak a jövőben” játszódik. Az egész könyv nagyon sok aktuálpolitikai tartalommal bír, de ez egyáltalán nem válik kárára. Globális világpolitika, nagyhatalmi és politikusi játszmák a világban és Oroszországban és egy zseniálisan felépített forgatókönyv, aminek csak egyik verziójában játszik fontos szerepet André, de mit tesz Isten, éppen az jön be. A főhős pedig szinte megérzi, hogy neki mit is kell cselekednie akkor, abban a helyzetben. Történnek a könyvben nagyon durva, brutális dolgok, de ha háború van, az már csak ilyen, a szöveg tényleg nem tiniregényekhez szokott olvasóknak való! A durva helyzetek egyszerűen durva megoldásokat követelnek. A könyvet az izgalmas politikai krimik kedvelőinek ajánlom! spoiler

voltam>!
Frei Tamás: Puccs Moszkvában

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

A korábbiak nekem jobban tetszettek. Ez sem volt rossz, de közel sem volt olyan pörgős, mint amilyen lehetett volna, ha nem moralizál annyit a szerző. Nem ismételgeti unos-untalan a rendszer kritikáját, gyalázását. Az is lehet, hogy számtalan dologban igaza van, de furcsa ezt egy olyan ember tollából olvasni, aki itt és ebben a rendszerben vitte valamire. Érdekes, mert alapvetően nekem Frei nem túl szimpatikus, de azt el kell ismernem, hogy bármihez nyúl, abból arany lesz, tehát valamit nagyon tud.
Meglepő volt számomra, hogy egy november 6-án megjelent, több mint 560 oldalas könyvben többször is szerepel Prigozsin 08.23-án bekövetkezett halála. Írás, szerkesztés, lektorálás, nyomdai átfutás, terítés alig 2 hónap alatt… Nem semmi.
Jó volt, jó volt, de remélem lesz még jobb is. Frei tud jobbat és a téma is tudott volna többet.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Sznida_Nóri>!

– A keleti világot megint az emberi őrület irányítja. – André hangosan folytatta a magában szőtt gondolatot, először rátámaszkodott a Szibilla-templomhoz vezető függőhíd acélkorlátjára, Bernard Émié mellé. – Az őrület irányítja, mert Keleten a félelem helyett újra a kapzsiság és a hatalomvágy az úr. A Kelet vezérei már nem félnek. Már megint nem! Belekövesedtek a hatalomba, és így nem fékezi őket a jövő bizonytalansága. Megint azt hiszik, hogy örökre maradnak. Hogy dinasztiát alapítottak. A demokrácia már csak kellék és álca, hogy politikai mozgalmakat szervező törzsfőkből rablóvezérekké válhassanak. Pár éve még azt láttam, bárhol is néztem körbe, hogy mindig a rosszak győznek, a gátlástalan okosak. De azóta arrafelé megváltozott a világ. Keleten újra a várurak korát éljük.

139-140. oldal

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

Kapcsolódó szócikkek: André · Kelet
gesztenye11>!

A két legnagyobb harcos a türelem és az idő.

189. oldal

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

Kapcsolódó szócikkek: harcos · idő · türelem
Perei_Annamária>!

Oroszországban ugyanaz történt, mint Kelet-Európában sokfelé. Mindenhol a politikusok rabolták ki a saját országukat, nem a külföldi beruházók, az csak a népnek szánt hazugság volt. A kormánytagok voltak a legkorruptabbak: belenyúltak a közösbe, és pár év alatt milliárdosok lettek, aztán ha volt eszük, távoztak a pozíciójukból. Ő pár évvel ezelőtt döntött úgy, hogy lemond, mert már elég az, amije van. Magára öltötte az agrároligarcha jelmezét, és azóta szabad ember, vonaglanak előtte az Irinák.

II. Gladiátor - Oroszország, Gelendzsik

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

Kapcsolódó szócikkek: hazugság · Oroszország
Sznida_Nóri>!

André régóta úgy gondolta már, hogy a világot a kapzsi vágy és a félelem irányítja. Ez a kettő. Minden embert valamelyik a kettő közül. A félelem, a kapzsiság és az ebből táplálkozó hatalomvágy szinte mindenki elméjében ott rejlik. Legfeljebb nem tör felszínre. Félünk a jövőtől, a haláltól, a szegénységtől, millió és millió dologtól. Vagy vágyunk pénzre, hatalomra, befolyásra, szerelemre, örök boldogságra és még sok minden másra. Vagy a félelem vezérel minket, és ez alapján cselekszünk, vagy a mértéket sokszor egyáltalán nem ismerő vágy. Vagy az egyik, vagy a másik. Az emberi cselekedeteknek csak ez a két mozgatórugója van. Valójában csak ez a kettő!
És ezekből néha pusztító őrület keletkezik.
Mert néha közénk születnek olyanok, akikben összesűrűsödik mind a kettő, és olyan romboló, negatív energiát teremt, olyan őrületet, ami, ha kisül, százezrek vagy akár milliók halálát is okozhatja. Tele a történelem ilyen őrültekkel. Szenvedést, pusztítást és gyászt szülnek. Olyat, mint Putyin őrülete Ukrajnában. Most már atombombát is ledobott. Eljutott ide a gondolatmenete, hogy még ez is indokolt. Küldetéstudatból, hatalomvágyból, elvakultságból. Ezzel aztán tovább generálja milliók félelmeit, és persze a kapzsiságot is, a pusztítás utáni osztozkodás és marakodás éhes kapzsiságát. Ezért majd tovább folytatódik az őrület. Csak magasabb szintre lép. Még nagyobb lesz, és még pusztítóbb.
A világon nem lehet segíteni. Legfeljebb úgy, hogy a romboló negatív energiát, az őrületet, annak hordozóját, a kapzsi félelemgenerátort kiiktatjuk.
Ennyit tehetünk, semmi többet.
Ha ez megadatik…

541-542. oldal

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

Kapcsolódó szócikkek: félelem · kapzsiság · vágy
Perei_Annamária>!

– Elnök úr, a sakkjátszma nyertese mindig az a játékos, aki az utolsó előtti hibát követi el.

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

Kapcsolódó szócikkek: sakk
Sznida_Nóri>!

Ráadásul – és ebben Putyinnak megint igaza lett – a háború tovább gazdagította őket, akármit is foglaltak le tőlük a nyugatiak. Az csak aprópénz ahhoz képest, ami a színfalak mögött a markukat ütötte. Az infláció és a világpiaci nyersanyagár-emelkedések az elmúlt években újabb és újabb milliárdokat tömtek a zsebükbe. A nyugati sajtó erről persze hallgatott, mert kínos lett volna bevallani, hogy a listázás sok hűhó volt semmiért. A szankciók totális kudarcot vallottak, az oligarchák nemhogy rosszul jártak, hanem épp ellenkezőleg, kifejezetten jól.
– Az orosz milliárdosok vagyona 2022-ben – kezdte a ma délutáni tarhálást Putyin, mintha nem is róluk beszélne, hanem csak úgy általánosságban, de aztán helyesbített: –, az önök vagyona a háború előtt összesen 353 milliárd dollár volt. Egy évvel később, 2023-ban már 505 milliárd. Most pedig 678 milliárd dollárnál tartunk… Tavaly száztíz dollármilliárdosunk volt, idén már 132 van… Uraim… – tárta szét a karját Putyin –, talán köszönetet mondhatnának nekem az ukrán háborúért.

278-279. oldal

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

Perei_Annamária>!

André régóta úgy gondolta már, hogy a világot a kapzsi vágy és a félelem irányítja. Ez a kettő. Minden embert valamelyik a kettő közül. A félelem, a kapzsiság és az ebből táplálkozó hatalomvágy szinte mindenki elméjében ott rejlik. Legfeljebb nem tör felszínre. Félünk a jövőtől, a haláltól, a szegénységtől, millió és millió dologtól. Vagy vágyunk pénzre, hatalomra, befolyásra, szerelemre, örök boldogságra és még sok minden másra. Vagy a félelem vezérel minket, és ez alapján cselekszünk, vagy a mértéket sokszor egyáltalán nem ismerő vágy. Vagy az egyik, vagy a másik. Az emberi cselekedeteknek csak ez a két mozgatórugója van. Valójában csak ez a kettő!

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

Kapcsolódó szócikkek: André
robertbardos P>!

Oroszországban a morális bátorság életveszélyessé vált. Viszont egy ország csak akkor marad szabad, ha bátor emberek lakják. Oroszország ebben a tekintetben már rég elbukott.

501. oldal

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

Kapcsolódó szócikkek: bátorság · Oroszország
Kissur>!

A káosz fájni fog, de ne féljetek tőle! Mert a fájdalom valójában csak rövid ideig tartó érzés. A gyengeség távozik így a testből. Fáj, amikor megszabadulunk tőle. De aztán sokkal jobb lesz!

75-76. oldal

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér

Kapcsolódó szócikkek: káosz
Fodor_Ildikó>!

… a lelkiismeret ellen nehezebb harcolni, mint egy hadsereg ellen…

189. oldal

Frei Tamás: Puccs Moszkvában Putyin végnapjai – André Calvi visszatér


Hasonló könyvek címkék alapján

Steve Berry: A Romanov-jóslat
Steve Berry: Alexandria link
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
Dan Brown: Inferno
Christopher Golden: Uncharted: A negyedik labirintus
Stephenie Meyer: A Vegyész
Douglas Preston – Lincoln Child: Kénköves pokol
José Rodrigues dos Santos: Az ördög keze
Julie Garwood: Kegyes halál
David Mitchell: Felhőatlasz