Egy ​riporter dossziéja 89 csillagozás

Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Akik szerették és nézték Frei Tamás műsorait, semmi olyannal nem találkoznak ebben a könyvben, amiről a tévében már hallottak. Ez a kötet olyan történetek gyűjteménye, melyeket eddig még sehol nem mesélt el. Történetek távoli országokról, hollywoodi sztárokról, politikusokról, diktátorokról, milliárdosokról és éhezőkről. Történetek háborúkról, veszélyes kalandokról éppúgy, mint mesés vagyonokról, gyémántokról és gyönyörű nőkről. Történetek, melyek Frei Tamás szeme láttára játszódtak le a színfalak mögött, ahol sokszor nem foroghatott a kamera. Izgalmas pillantás exkluzív londoni klubok rejtett ajtói mögé, hollywoodi sztárok szobáiba és dúsgazdag emberek palotáiba, kalandos utazás a dél-amerikai kábítószerháború titkos radarállomásaira vagy óceánok mélyére, elveszett kincsek után. Olvasni szinte jobb, mint nézni!

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
Park, Budapest, 2001
310 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635305192

Enciklopédia 1


Kedvencelte 9

Most olvassa 9

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

Röfipingvin P>!
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Volt honnan merítenie a regényeihez, az már biztos!
Érdekes volt, informatív, háttérsztorik, adásba nem került dolgok. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy lassan húsz éve jelent meg.

Pasxalitsa>!
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Szeretem. Ennyi. Sajnálom, hogy nincs már képernyőn. Hiányzik. :(

StAngela>!
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Kifejezetten szerettem ezt a könyvet. Olyan tájakra kalauzolt el, ahol még nem volt szerencsém járni és az ottani emberek felfogásáról, értékrendjéről is információval szolgált.
Frei riportjai tetszettek, főleg a minden fejezet elején megtalálható jól beállított képek voltak nagy hatással rám. Voltak részletek amik jobban és olyanok is amelyik kevésbé ragadtak magukkal.
Ennek ellenére rosszat nem igazán tudok mondani róla, leszámítva hogy néhol kicsit hiányosnak éreztem a közölt információkat. Összességében viszont érdekes könyv.

judy100>!
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Izgalmas, érdekes, érdekfeszítő történetek. Annak idején a tévés változatát is nagyon szerettem. Jó volt egy kicsit felidézni újra.

Elithia>!
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Már régóta a polcon van, talán ezért is nem kezdtem el korábban, de egy kihívásnak köszönhetően végül sorra került. Nagyon tetszett. Érdekes és izgalmas volt, én szeretem Freit. Szegény férjemnek is mindig meséltem belőle valamit. :)

bgea>!
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

A kötet izgalmas történetei, helyszínei olyan világokba engednek bepillantást, melyekről alig érhetők el hiteles információk. Be kell vallanom, jómagam nem is igazán merném személyesen megtapasztalni azt a sok-sok kihívást, melyet kényelmes szobámban olvasgatva Frei Tamás jóvoltából mégis átélhettem.

pteeniko>!
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Nagyon jó könyv,bár kicsit részletesebben írhatna egyes témákról,de amúgy érdemes elolvasni4

Harkov>!
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Nagyszerű utazás volt ez a könyv, végtelen kalandok sorozata. Frei Tamásnak kiváló írói vénája van, úgy adta elő a történeteket, hogy egy percig sem untam, voltak történetek, amiket szívesen olvastam volna még tovább. Kíváncsi lettem az általa írt regényekre.

szilva81>!
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Rendkívül érdekes könyv, ami a való világot mutatja be riporteri szemmel – rengeteg hihetetlen, de megtörtént dologgal. A világ különböző pontjairól való bejelentkezések között megismerhetjük a végtelenen szegénységet, a csillogó gazdagságot, allűröket, technikákat, csalásokat és kétszínűséget.
Nagyon sok új információhoz jutottam, főleg a különféle katonai dolgok terén, valamint távoli országok kultúrája és szemlélete terén is.
Mivel az André-trilógiát már olvastam, örömmel vettem észre az innen kölcsönzött elemeket.
Frei Tamásnak lesz mit mesélni az unokáinak az egyszer biztos!


Népszerű idézetek

szilva81>!

Az élet az utazásról szól, nem pedig arról, hogy hová tartunk. Nem a végcél a fontos, hanem a feléje vezető út.

utolsó előtti mondatok

bgea>!

A grófnő titkárnőként élte le az életét, a gróf úr pedig matematikát tanított egy középiskolában. Soha egyetlen szóval sem panaszkodtak, és emigrációjuk után 45 évvel is ugyanolyan mozdulattal ültek le a foteljükbe, és ugyanolyan választékosan beszéltek egymással magyarul, mint egykor az Andrássy úti palotájukban. Elvesztett gazdagságuk számukra „nem veszett el”. Ugyanazok maradtak, akik voltak, és bár pontosan úgy éltek, mint az igen széles és népes amerikai középosztály, gondolkodásuk és gesztusaik megőrizték őket olyannak, amilyennek születtek.

273-274. oldal

bgea>!

Képzeljék el, milyen érzés volt például, amikor tévétársaságom egyik magyar vezetője telefonon közölte: ha rosszat merek mondani róluk, akkor megíratják a lapokban, hogy a cápákról akváriumban forgattam, a zsiráfvadászokról pedig úgy, hogy egy lelőtt zsiráfot kötélen húztunk be a képbe , sőt, hogy Sharon Stone-nal nem is találkoztam és hasonlók. „Hogy micsoda? – kérdeztem döbbenten –, de hát ez hazugság”. „Persze, hogy az – felelte nyugodt hangon –, de megíratjuk rólad, és akkor neked végképp annyi. Rád ragad, hahaha”. Szinte még ma is hallom a nevetését a vonal túlsó oldalán.

308. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sharon Stone
BenedekDávid>!

if it bleeds it leads, tanították nekem egykor Amerikában – „ha folyik a vér, az vezető anyag" – így hangzik frappánsan az egyik híradós alapszabály.

szilva81>!

Ezek mellett a fiatalok mellett mindig „öregnek” éreztem magam. Ez már egy másik generáció. Nem félnek a bizonytalantól. Soha életemben nem mertem felszállni úgy repülőre, hogy nem volt meg a visszajegyem. Ők meg egy szatyorral nekivágnak a világnak…


Hasonló könyvek címkék alapján

Jurij Scserbak: A csernobili eposz
Moldova György: A pénz szaga
Krasznahorkai László: Nem kérdez, nem válaszol
Ruttkai Éva: Parancsolj, tündérkirálynőm!
Jacek Hugo-Bader: Fehér láz
Friderikusz Sándor: Isten óvd a Királynőt!
Michka Assayas: Bono Bonóról
Riskó Géza: Pege Aladár
Fábián Janka: Julie Könyvkuckója
Bertha Bulcsu: Írók műhelyében