Egy ​riporter dossziéja 68 csillagozás

Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Akik szerették és nézték Frei Tamás műsorait, semmi olyannal nem találkoznak ebben a könyvben, amiről a tévében már hallottak. Ez a kötet olyan történetek gyűjteménye, melyeket eddig még sehol nem mesélt el. Történetek távoli országokról, hollywoodi sztárokról, politikusokról, diktátorokról, milliárdosokról és éhezőkről. Történetek háborúkról, veszélyes kalandokról éppúgy, mint mesés vagyonokról, gyémántokról és gyönyörű nőkről. Történetek, melyek Frei Tamás szeme láttára játszódtak le a színfalak mögött, ahol sokszor nem foroghatott a kamera. Izgalmas pillantás exkluzív londoni klubok rejtett ajtói mögé, hollywoodi sztárok szobáiba és dúsgazdag emberek palotáiba, kalandos utazás a dél-amerikai kábítószerháború titkos radarállomásaira vagy óceánok mélyére, elveszett kincsek után. Olvasni szinte jobb, mint nézni!

>!
Park, Budapest, 2001
310 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635305192

Kedvencelte 10

Most olvassa 7

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

>!
Pasxalitsa P
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Szeretem. Ennyi. Sajnálom, hogy nincs már képernyőn. Hiányzik. :(

>!
StAngela
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Kifejezetten szerettem ezt a könyvet. Olyan tájakra kalauzolt el, ahol még nem volt szerencsém járni és az ottani emberek felfogásáról, értékrendjéről is információval szolgált.
Frei riportjai tetszettek, főleg a minden fejezet elején megtalálható jól beállított képek voltak nagy hatással rám. Voltak részletek amik jobban és olyanok is amelyik kevésbé ragadtak magukkal.
Ennek ellenére rosszat nem igazán tudok mondani róla, leszámítva hogy néhol kicsit hiányosnak éreztem a közölt információkat. Összességében viszont érdekes könyv.

>!
judy100
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Izgalmas, érdekes, érdekfeszítő történetek. Annak idején a tévés változatát is nagyon szerettem. Jó volt egy kicsit felidézni újra.

>!
Elithia
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Már régóta a polcon van, talán ezért is nem kezdtem el korábban, de egy kihívásnak köszönhetően végül sorra került. Nagyon tetszett. Érdekes és izgalmas volt, én szeretem Freit. Szegény férjemnek is mindig meséltem belőle valamit. :)

>!
Minka
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Nagyon tetszett a könyv és nagyon sajnálom, ami vele történt. Számomra Frei Tamás egy örök kedvenc marad és remélem ír még könyvet nekünk.

>!
szilva81
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Rendkívül érdekes könyv, ami a való világot mutatja be riporteri szemmel – rengeteg hihetetlen, de megtörtént dologgal. A világ különböző pontjairól való bejelentkezések között megismerhetjük a végtelenen szegénységet, a csillogó gazdagságot, allűröket, technikákat, csalásokat és kétszínűséget.
Nagyon sok új információhoz jutottam, főleg a különféle katonai dolgok terén, valamint távoli országok kultúrája és szemlélete terén is.
Mivel az André-trilógiát már olvastam, örömmel vettem észre az innen kölcsönzött elemeket.
Frei Tamásnak lesz mit mesélni az unokáinak az egyszer biztos!

>!
judyt05
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Elolvastam már Frei Tamás eddigi összes regényét, nem is tudom miért maradt ez a „dosszié” utólag. Annyira jól megírt és számomra valóságos riportokat tartalmaz, hogy ezt még elő fogom venni máskor is. Sok esetről van ugyan elképzelésem, hogy mi hogyan zajlik, de egy olyan ember tollából hallani, aki ott volt az események sűrűjében vagy csak magától az ott lévő személytől hallotta teljesen más. A világ sok pontjára kalauzol el a könyv, különböző riportok kapcsán. Hiába ér véget egy írás, még olvasnám tovább, tudni szeretném, most mi hogyan zajlik. Nem nagyon ismerek ehez hasonló összeállításokat, de keresni fogok és olvasni fogom őket. Minden elismerésem az egykori riporter felé, és sajnálom, hogy romba dőlt ez az út előtte.

>!
Kecsüszo_geiko
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Vegyes érzésekkel olvastam.
Aztán a végén tett egy pontot az i-re a könyv. Talán valójában ez a sztorizgatás nem is volt más célból, mint hogy az az utolsó rész megíródjék.
– — – — – — – — – —
Az csapódott le bennem -szinte a legelejétől, hogy az egész életünkben csak mintegy tűszúrásnyi lyukon lesünk ki a világra a magunk kis s*gglyuknyi életéből, nem hatunk semmire, senkire, nem törünk nagy célokra.
Pedig „odakinn” millió és millió érdekes sors fonódik, és semmiről nem tudunk, de semmiről. A kis lyukon meg egy média által szűrt és adagolt valóság áramlik be csupán.

Hiába, no, tudni kell kicsinek lenni.
……………………..
A borító szánalmas.

>!
zsanettkee
Frei Tamás: Egy riporter dossziéja

Imádom! A dokumentumfilmjeit is imádtam és ezek a történetek tökéletesen kiegészítik azokat, nagyon izgalmasak és érdekesek. Abszolút átjön az a tipikus Frei Tamás stílus, olyan volt olvasni, mintha nekem mesélne. Ajánlom mindenkinek ;)


Népszerű idézetek

>!
szilva81

Az élet az utazásról szól, nem pedig arról, hogy hová tartunk. Nem a végcél a fontos, hanem a feléje vezető út.

utolsó előtti mondatok

>!
bgea

A grófnő titkárnőként élte le az életét, a gróf úr pedig matematikát tanított egy középiskolában. Soha egyetlen szóval sem panaszkodtak, és emigrációjuk után 45 évvel is ugyanolyan mozdulattal ültek le a foteljükbe, és ugyanolyan választékosan beszéltek egymással magyarul, mint egykor az Andrássy úti palotájukban. Elvesztett gazdagságuk számukra „nem veszett el”. Ugyanazok maradtak, akik voltak, és bár pontosan úgy éltek, mint az igen széles és népes amerikai középosztály, gondolkodásuk és gesztusaik megőrizték őket olyannak, amilyennek születtek.

273-274. oldal

>!
bgea

Képzeljék el, milyen érzés volt például, amikor tévétársaságom egyik magyar vezetője telefonon közölte: ha rosszat merek mondani róluk, akkor megíratják a lapokban, hogy a cápákról akváriumban forgattam, a zsiráfvadászokról pedig úgy, hogy egy lelőtt zsiráfot kötélen húztunk be a képbe , sőt, hogy Sharon Stone-nal nem is találkoztam és hasonlók. „Hogy micsoda? – kérdeztem döbbenten –, de hát ez hazugság”. „Persze, hogy az – felelte nyugodt hangon –, de megíratjuk rólad, és akkor neked végképp annyi. Rád ragad, hahaha”. Szinte még ma is hallom a nevetését a vonal túlsó oldalán.

308. oldal

>!
szilva81

Ezek mellett a fiatalok mellett mindig „öregnek” éreztem magam. Ez már egy másik generáció. Nem félnek a bizonytalantól. Soha életemben nem mertem felszállni úgy repülőre, hogy nem volt meg a visszajegyem. Ők meg egy szatyorral nekivágnak a világnak…


Hasonló könyvek címkék alapján

Janine di Giovanni: A reggel, amikor eljöttek értünk
Moldova György: Kegyelemkenyér 2.
Papp Réka Kinga: Aki kurvának áll
Kósa András: A főnök beszéde
Alföldi Róbert – Csáki Judit: Magánügy
Vujity Tvrtko: A pokol tanúja …és ami azóta történt…
Kármán Irén: Szemben a maffiával
Molnár H. Lajos: És akkor átmentem a tűzön
Kozma László: Emlékezni csak pontosan…
Tétényi Tibor – Busa Regina: Forróvérű orvosok