A ​megmentő (André 1.) 591 csillagozás

Frei Tamás: A megmentő Frei Tamás: A megmentő

Konspiráció, szerelem, hatalom, pénz, tündöklés és leszámolás – Frei Tamás kalandregénye új műfajt képvisel a magyar könyvpiacon. Igazi újdonság! A napjainkban játszódó kőkemény thriller kitalált szereplőkkel, de valós helyszínekre röpíti el az olvasókat. A könyv izgalmas utazás egy szövevényes összeesküvés kulisszái mögé. Oligarchák, miniszterelnökök, exlégiósok, Londonban élő magyar modellek és párizsi kémek a főszereplői a Teherántól Budapesten át egészen a francia fővárosig ívelő történetnek. Magyarország titkai egy bennfentes szemével! Élvezd ki és értsd meg, de aztán éld is túl!

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Alexandra, Pécs, 2019
588 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633576434
>!
Alexandra, Pécs, 2015
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633576434
>!
Alexandra, Pécs, 2015
592 oldal · ISBN: 9789634478614

2 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

André · Adrienn

Helyszínek népszerűség szerint

Franciaország · Palesztina


Kedvencelte 64

Most olvassa 79

Várólistára tette 168

Kívánságlistára tette 75

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Frei Tamás: A megmentő

Kellemes csalódás volt, azt hittem, nem fog ennyire érdekelni. Politikai krimit eddig még nem olvastam, viszont sógoromnak régóta kedvence Frei Tamás.
Eleinte kicsit zűrzavaros, de könnyen meg lehet szokni. Össze vissza ugrált az időben, illetve a térben is, ami nekem kissé furcsa volt. Izgalmas, egzotikus helyszínekre vitt el a szerző.
André karakterét eléggé megszerettem. Kiképzés ide vagy oda, soha nem tudnék stresszhelyzetben ilyen nyugodtan gondolkodni. :'D Elképesztően sajnáltam az őt ért fájdalmak miatt.
Fél csillagot levontam, mert néhol untam, de nem volt vészes ez sem. Egészen biztosan folytatni fogom a sorozatot, megtetszett Frei stílusa.

csillagka P>!
Frei Tamás: A megmentő

Elég régen nagy rajtam a nyomás, férjem egyik kedvenc sorozatának első kötetével kapcsolatban. Sajnos be kell látom nem vagyunk egyformák (nem is baj) és még mindig nem szeretem az oroszos kémregényeket.
A hidegháború elmúltával azt hittem kikopik a műfaj, de van aki élesztgeti. Nálunk persze ez alapból müködik, a régi kommunista CCCP akkora ellenség, hogy egy pillanatig se kérdéses kik is a rossz fiúk. Az igazi bajom éppen ezen a ponton van (mindig is itt volt) a zsigeri ellenszenvből táplálkozó fikcióval, mivel számomra mind a két oldal egyformán elvetemült gyilkosok gyülekezete, és sose láttam azt a fene nagy különbséget ami állítólagosan megtalálható, a jó és rossz célból elkövetett titkosszolgálati akció mögött. (mind a kettő egy másik ország belügyeibe való beavatkozás) A könyv éppen olyan amilyenek Frei műsorai voltak, sok benne a szenzációs, kicsit hiteltelen nagyzolás, igen így is lehetett volna (csak a világ ennél sokkal bonyolultabb) vagy egyszerűbb. Minden esetre a gáztározók ma is állnak, mi pedig már annyira nem vagyunk rászorulva az orosz gázra (aminek azt hiszem felére csökkent a világpiaci ára) ez jó.
A többit pedig nekem túlságosan utópisztikusra és néhol kegyetlenre sikerült. A francia demonstráció nagyon tetszett nálam az a könyv csúcspontja.
Fiús könyv, érdekes meglátásokkal, de sajnos néhol unatkoztam, folytatom mivel mást úgyse tehettek (majd egyszer, ha már tényleg nincs semmi más a kezem közelében)

2 hozzászólás
Tiger205>!
Frei Tamás: A megmentő

Hatalmas, pozitív meglepetés!
Egy éjjel kiolvastam, rég jártam így könyvvel (főleg 600 oldalassal).
@Maate lelkesített fel rá, és most elolvastam. A szerző nagyot nőtt a szememben. Eddig nem volt túl pozitív a képem róla, de most letett valamit az asztalra.

Nem mondanám, hogy Frei egy magyar Clancy vagy Forsyth lett, de…majdnem!
A könyv a jó kémkaland-politikai regények legfőbb tulajdonságait egyesíti: érdekes történet, cselekményszövése több szálon fut, de könnyen követhete, az időben ugrál, de nem zavaróan, szerethető szuperhős a főszereplő … és persze ott van a SZERELEM is…
Mi kell még?
Nyaraláshoz, teleléshez ideális olvasmány.

Azért van pár negatívum is!
először is: aki olvassa figyeljen oda, mert nekem a könyv végére olyan csillámporos lett a kezem a borítótól, hogy nem mentem volna a kék lagúna bár közelébe vele :( Sajnos a magyar minőség :(
másodszor: ha már ennyi (és alapjaiban jó) szakértőt megkérdezett, akkor egy katonát sem ártott volna, ha már a főhős az… mert olyan , hogy „minitank” főképp, hogy hatkerekű, még a francia idegenlégióban sincs.
Az legyen mondjuk páncélozott szállító harcjármű, vagy lövészpáncélos, esetleg gyalogsági harcjármű. Ha már a többi téren ennyire ragaszkodott a pontos megfogalmazáshoz.

De ez csak kötözködés. Az, „buta” hogy a magyarok nem ismerik a wolfram magos lövedéket, vagy annak hüvelyét, már hülyeség viszont. Simonyi Ottóval kellene kicsit beszélnie, ha már magyar a mesterlövészek többszörös világbajnoka – egy olyan könyv megírása előtt, mely mesterlövészről szól. Szerintem.

De alapjaiban pozitív csalódás, egy magyar szerző is világszintű kalandregényt írt, s ez – jó!

10 hozzászólás
Vhrai P>!
Frei Tamás: A megmentő

Az író munkássága nem volt ismeretlen számomra, rendszeresen követtem a riportjait, illetve műsorait is. Már a megjelenésekor kíváncsi voltam a könyvre, akkor be is szereztem. Most csaj újraolvasásról van szó. Még mindig azt mondom, hogy az egyik legjobb magyar thriller, amit olvastam. Általában hidegen hagy a politika, de itt nagyon élveztem a feltevéseket, amik akár igazak is lehetnének. Emellett nem hiányzik az akció és egy csipetnyi romantika sem.

Bővebben: http://libellum.blog.hu/2017/08/05/frei_tamas_a_megmento_andre

KBCsilla P>!
Frei Tamás: A megmentő

Bevallom őszintén, eddig azért kerültem el Frei Tamás könyveit, mert csak a riporteri, tudósítói munkáját ismertem, és nem akartam valóságos politikai történeteket olvasni.
Aztán amikor azt hallottam, hogy a könyvei igazi, vérbeli krimik, akkor már nem tartóztattam meg magam.
Nem is érte volna meg, hiszen egy ízig-vérig krimivel találkoztam. Igaz, átszövik a politikai szálak, de a hangsúly nem ezek kiemelésén van, hanem magán a krimi-jellegen.
André csodálatosságát kissé túlzónak éreztem ugyan, de milyen legyen egy főhős, aki hol Batman, hol Superman, hol Super Mario, hol meg egyszerűen „csak” Rómeó?
Persze, mindezek kellenek egy modern történetbe, ahogyan a hatalmas nyelvtudás, a kocka has, és az az eget rengető tudás, mintha elvégezte volna a Mindentudás Egyetemét is.
Hát nem erre vágyik egy nő? (én mondjuk, nem)
Jó volt a könyv, hamarosan jön a következő rész is!

anesz P>!
Frei Tamás: A megmentő

borító: 4
tartalom: 4
stílus: 5
szereplők: 4
élmény: 4
mondanivaló: 4

Meglepő módon leginkább a szerelmi szál tetszett belőle. Érdekes és kalandos volt André és Adrienn megismerkedése, a kapcsolatuk alakulása. Azt azért megállapítottam, hogy a politikai krimi nem az én műfajom. Engem ez a hogyan nyírjuk ki egymást minél látványosabban, nem dob fel. Ráadásul itt nem az a lényeg, hogy ki áll az egész mögött, hiszen ez viszonylag hamar kiderül, hanem az, hogy mi módon manipulálja és befolyásolja az egyik nemzet a másikat. Ez meg sajnos nem túl szórakoztató, hiszen a valóság sem sokkal másabb. A stílus és a főhős húzta felfelé a pontozásomat.

Manni>!
Frei Tamás: A megmentő

Igazából azt kell, hogy mondjam: örülök, hogy túl vagyok rajta. Pedig nem volt rossz, sőt! Csak:
– túl sokáig tartott elolvasnom, ami nyilván nem a könyv hibája, csak és kizárólag az enyém, így mégse olyan volt, mint lehetett volna
– nekem túl száraz volt: Frei nagyon intelligens, egész jól is ír, mégis… oda kellett figyelni, igényes volt, nem kapcsolt ki (ami megint nem hiba, csak rosszkor olvastam)
– idegesített az állandó kurziválás és a sok felesleges magyarázat (köszönöm, egy mondatból is megértem, hogy a halálos töltény, az halálos töltény )

13 hozzászólás
Garbai_Ildikó P>!
Frei Tamás: A megmentő

Szerettem a műsorait anno.Még nem olvastam tőle de nekem nagyon tetszett ez a könyv.Bele pillantani ebbe a világba. Mondjuk csak így könyvön keresztül máshogy nem akarnék…
Számomra izgalmas volt és lekötött.

BertaPalikSzilvi P>!
Frei Tamás: A megmentő

Szeretem Frei Tamás munkásságát,más könyvèt már olvastam.
Andrè törtènete számomra kellemes meglepetés volt.
Frei Tamásra jellemző alapossággal megírt kalandregèny.
Nagyon olvasmányos,kitalált szereplőkkel de valós helyszíneken.

Véda P>!
Frei Tamás: A megmentő

Ne tessék előítélettel olvasni Frei Tamás könyvét, mert azért nem annyira gagyi ez, mint amennyire sokan lehúzták! -Mondjuk nekem is sokat kellett magamban ezt ismételgetnem, mielőtt belefogtam volna a könyvbe.-
A kezdeti „olcsó fogások” után kifejezetten fordulatos, érdekfeszítő, dokumentumokat feltáró tényezőkbe botlik az ember, ami egészen élvezetes. Olcsó fogások alatt értem pl. hogy roppant módon nem érdekli az olvasót, sem a történetet nem viszi előre, hogy a főszereplőnő Adriennek mandulaolajjal, vagy csak Caola krémmel lett-e bekenve a teste a hófehér szatén lepedőn…. Már ha nem akarja az író, hogy kikiáltsák Fejős-Vass Tamássá…
De mondom, dicséretére vált, hogy ezeket pár oldal után rendesen levetkőzte, elhagyta.
Nekem annyi bajom volt vele, hogy anno Frei Tamástól, mint riportertől viszketett a tenyerem a tenyérbe mászó képe-stílusa miatt; na azt most megkaptam itt is a könyvben. Engem a tényfeltáró riportműsoraiban is zavart ez a féle jólfésültség: túl simulékony, túl „nyálas”, az összes stílusjegyével együtt. Olyan kis pojáca. -Már bocsánat a szófordulatért.-
Ezen kívül az zavart még, hogy rendkívül sokat akart közölni ezekből a „lehúzom a leplet és még tolok rá pár lapáttal az összeesküvés-elméletekből”, sztorikból. Bár kétségtelenül kívánatos volt a történet szempontjából, de akkor sem ilyen mennyiségben, mert ez túl sok megjegyezhetetlen név és kapcsolódási pont. Egyébkén nekem pozitív csalódás volt ez a Frei ember, mint író. :)


Népszerű idézetek

Risus P>!

– De a legszebb magyar szó, András, az a szerelem.

355. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Diosz P>!

Didier szerint ugyanis a volt kommunista országok titkosszolgálatai még ma is tele vannak a régi, KGB-korszakos munkatársakkal. Mert a +régi+ banda felét kirúgták ugyan, de a másik fele valahogy átmentette magát, köpönyeget fordított, vagy csak azt hazudta hogy fordított.
És a posztkomcsi világban ezt el is hitték nekik, mert a posztkomcsi világban a demokraták is posztkomcsik voltak, csak rájöttek, hogy most már templomba kell járniuk, nem pedig pártgyűlésre, mint korábban.

443. oldal

agisajt>!

Mert Adrienn a betűkhöz menekült. Az álmatlanul töltött éjszakák után, ahelyett hogy altatót vett volna be, inkább olvasni kezdett. Átolvasta a hosszú, sötét órákat, reggel két csésze kávéval ébren maradt, és bement az Akadémiára. Aztán kora délutántól itt ült a teraszon, és olvasott tovább.

217. oldal

Sárhelyi_Erika I>!

A tömegek valójában még nem fogták fel, hogy a globális világban igazából kiktől is függ a sorsuk. Hogy a Magyarország méretű államocskákban az életük alakulása alapvetően az országaiknál erősebb és gazdagabb szupervállalatok és nemzetközi szervezetek döntésein múlik, az ő vezérigazgatóiktól függ, nem pedig a saját miniszterelnökük politikájától. A magyarok is elmentek négyévente szavazni, mert azt hitték, hogy az általuk megválasztott miniszterelnök személyén majd sok minden múlik. Pedig a sorsuk inkább a Gazprom, a Microsoft, az ING Bank, az Allianz, az E.ON, a Ford, a Spar és az ehhez hasonló óriásvállalatok vezetőitől függött.
Vagy esetleg a Nemzetközi Valutaalap washingtoni főnökétől.

302. oldal

2 hozzászólás
Risus P>!

A bölcsek kivárnának, úgyhogy ő is várni fog.

277. oldal

just_aGirl>!

Semmi szenvedély, semmi düh, mert harcolni csak tiszta fejjel, érzelemmentesen lehet.

172. oldal

Risus P>!

Utólag mindig rá lehetett jönni. De csak utólag, és csak visszafelé elemezve.

398. oldal

Risus P>!

De az emberek azért sejtik, amit pontosan nem tudhatnak.

47. oldal

cassiesdream>!

Félelmet érzett, és attól, hogy fél, végképp megijedt.

Monrovia - Libéria

Kapcsolódó szócikkek: félelem

A sorozat következő kötete

André sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Clancy: A kokain akció
Cathrin Smith: Eredet
Vavyan Fable: A pokol is elnyeli
Peter Sheldon: Budai milliárdosok
Jason Matthews: Vörös veréb
Adam LeBor: Budapest protokoll
Baráth Katalin: A türkizkék hegedű
Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája
Pierrot – Szélesi Sándor: Jumurdzsák gyűrűje
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…