2015 (André 3.) 327 csillagozás

A káosz éve és a magyar elit háborúja
Frei Tamás: 2015 Frei Tamás: 2015

André története a következő parlamenti választások napjaiban indul ismét útjára, feszült, konfliktusokkal teli időszakban. A képzeletbeli Magyarország arra ébred, hogy a kisebbség került többségbe. De hogyan? Miként és miért esik egymásnak a magyar politikai és gazdasági elit egy része, és mi köze mindehhez Andrénak, Adriennek és egy kaliforniában élő sikeres magyar feltalálónőnek? Mi történik a sarokba szorított miniszterelnökkel, a magyar poli-garchákkal, és persze Andréval, meg az ő fekete szemű hároméves kislányával, Fruzsikával. Bátor és izgalmas utazás a következő évek Magyarországának kulisszái mögé!

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Alexandra, Pécs, 2019
580 oldal · ISBN: 9789634476207
>!
Alexandra, Pécs, 2019
580 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634476122
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
588 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632545905

1 további kiadás


Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

André · Richard Nixon · Gérard Depardieu · Spiro Agnew


Kedvencelte 25

Most olvassa 43

Várólistára tette 103

Kívánságlistára tette 72

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

„– Miért van az, hogy mindig épp azok ragadják meg leggyorsabban a nemzeti zászlót, akik agyatlanul lerombolják saját hazájukat?”

Az elmúlt időszakban, számos olyan könyvet olvastam, amiket mások ajánlottak, vagy beszéltek rá.
Vannak olvasási kötelezettségeim is, de minden ami politika vagy vallás messze kerülöm, mert nagyon más nézeteket vallok, mint az mostanában oly nagy divat.

Frei Tamás neve természetesen nem volt ismeretlen számomra. Bár sosem voltam egy „nagykocka” bámuló, a műsoraiból láttam részleteket és megtartottam azon nézeteket, miszerint nem hülye az illető. Ez most így elég negatívnak tűnhet, de azt érdemes tudni, hogy nagyon megválogatom, hogy kivel foglalkozom és kivel nem. Rövid az élet ahhoz, hogy olyan emberekkel kössem le magam, akik fárasztanak, buták, vagy ártanak.
A lényeghez visszatérve, az írói munkásságát érdeklődve figyeltem és immáron a harmadik könyvét vehettem kézbe.
Az első nagyon tetszett, míg a második távol állt tőlem.
Mivel ennyire vegyesen itéltem meg a sorozatot, kicsit feszélyezve álltam neki az olvasásnak.
És végre, kellemesen csalódtam.
Ez a kötet megint visszatért az első szinvonalához és egy olyan nézetet hozott felszínre, mellyel örömmel tudtam azonosulni.
Az egész lefolyása egységes, szépen felépített. Ahogy mondani szokták, mindenkinek jár egy második esély, és ezt ebben a formában meg is tapasztathatta az olvasó.
A vége pedig számomra kiemelkedő és gyönyörű, ha lehet így fogalmazni.
Nagyon elégedett vagyok evvel a kötettel és kíváncsian várom a következőt.
Kedvenc.♥

Véda P>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Öreganyám se locsogott ennyit…hál' Istennek!

4 hozzászólás
Roszka>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Egyre jobban tetszik a sorozat! Sok igazság lehet benne, vagy nagyon hasonlít rá! Talán több rálátása van a dolgokra. Ahogy halad az idő, még jobban hasonlít a valósághoz.

Ács_Milán>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Úgy érzem, hogy ez a sorozat részről részre egyre jobb lesz. Frei Tamás csakúgy mint riporterként, íróként is rendkívül igényes munkát végzett.
A sorozat fő jellemzője, hogy rendkívül részletgazdag, izgalmas és cselekménydús.
Nem egy könnyű olvasmány ez a rész sem, de ezt már az előző rész olvasásakor megszokhatta az olvasó. A majdnem 600 oldal ellenére nagyon hamar a végére értem a történetnek, mert alig lehetett letenni. Minden egyes elolvasott fejezet után hajtott a kíváncsiság, hogy milyen izgalmakat tartogatnak még a következő fejezetek.
A Híva – Üzbegisztán fejezeteket sokáig nem tudtam beilleszteni a történetbe, hogy miért és hogyan kapcsolódnak ezek a többi fejezethez. De aztán erre is fény derült és választ kaptam a kérdésemre.
André és Adrienn egy rendkívül szimpatikus páros számomra, annak ellenére, hogy Adrienn nem sokat szerepel a történetben. Az abszolút kis kedvencem mégis André második esélye: Fruzsika.
A befejezés ismét nagyon jóra sikerült. Szinte magam előtt láttam a napsütést és ezt a gyönyörű, idilli családot, ami szerencsére másodszorra is megadatott Andrénak.
Bízom benne, hogy a befejező részt is legalább ennyire élvezni fogom, mint ezt.

8 hozzászólás
robinson P>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

A feléig azt hittem a Best „újságírói” írták a Népszabadságot—-
Aztán minden a helyére került, kikerekedett a sztori. Félelmetes…az írói fantázia, ami akár valóság is lehet. Hamarosan kiderül, vagy nem… Elképesztő, de jó volt! Bár néha, talán jobb nem tudni mindenről.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2013/10/2015.html

5 hozzászólás
dwistvan P>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Fergeteges kommandós történet. A sorozatban a legkiérleltebbnek és legizgalmasabbnak bizonyult. Minden kétséget kizáróan kitalált kaland, ezt igazolja az is, hogy a megjelenésekor még csak jövőbeli volt a cselekmény időpontja. Mégis a sorok között ott volt a közélet valósága, és annak döbbenetesen kemény és kendőzetlen kritikája. Mint egy oknyomozó riport, de nagyon körbe véve a kétségtelen fantázia szülte szereplőkkel és történéssel. Várom a pár nap múlva megjelenő negyedik kötetet.

konyvolvaso >!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Nem egy könnyű olvasmány de nagyon izgalmas történet. Frei nagyon jól és hűen írja meg az eseményt, szemléletessé, elképzelhetővé teszi. Végigizgultam, mikor mivel milesz. Jó hosszú könyv és mégis kellett aahoz, hogy legyen elej és vége. Várom a következő folytatást is.

Tiger205>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Ez a Frei egy nagy franc.
Magánemberként még mindig nem vagyok oda érte, egy nagy pózőrnek tartom, már bocsánat, mindig is az volt, de ezek a könyvek tényleg jók lettek.
+++
1/ A stílus, a történetvezetés, a szóhasználat – még tovább finomodott, kimondottan kellemes és olvastató olvasmány – szinte felfrissülés más magyar szerzők szókincshiányos próbálkozásaihoz képest.
2/ a történet jól követhető, bár a divatos időben ugrálás technikáját alkalmazza, az mégsem olyan zavaró, mint másoknál.
3/ a szereplők, a főhős kiválasztása tökéletes, ki nem akarna ilyen emberrel azonosulni??? (fiúk) azonnal ágyba bújni??? (lányok)

1/ Túl sok benne a felesleges filozofálás
SPOILER
2/ a regnáló miniszterelnök szerepe kissé súlytalan, végzete kegyetlen – gyenge szál
3/ a miniszterelnököt körülvevő védelem azért ennél erősebb (TEK), Tamás, Tamás…
SPOILER VÉGE

Amúgy a könyv (szinte) hibátlanul bemutatja az országot lenyúló oligarchák működését, s bár elején kimenti magát, hogy ez nem az Orbán kormány, de BIZONY hogy annak a ferde tükre. Tessék olvasni politikus urak!

Ahogy Barta öngyilkosságát, Kedves Feri nőügyeit beleszövi, csak a „benfentesség” látszatát emelik, de ezeken jókat mosolyogtam.

Nekem egy délután volt a könyv, de megérte rá szánni.
Mindenki másnak is ajánlom, aki még nem olvasta, igazi nyári, nyaralós olvasmány!
A befejezése pedig minden katonaviselt ember szemébe könnyeket csal, fene egye meg!

A végén még bánom, hogy csak trilógia lett…

JamiC>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Igazából nem volt rossz… bár az előző két részhez képest szerintem érezhetően gyengébb volt. Itt nem voltak (részemről legalábbis) nagy rádöbbenések, itt csak megint „megpiszkálták” Andrét, „kihúzták nála a gyufát”, ő pedig jó katonaként ment és javított az arányokon…

Light_House>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Hát megint… megint lenyűgözött. Imádtam! Nekem igenis tetszett!
A történet, a szövevényes szálak, és persze André… Ő a kedvenc férfikarakterem.
Ahogy mozdul, ahogy gondolkodik, ahogy öl… igen, még az is, ahogy öl… minden annyira egyben van ebben a férfiban.
Kedves Frei Tamás! Ha lehetne, folytassa kérem André-történetét. Szükség van egy ilyen cuvée-katonára, aki javít kicsit az arányokon… és talán egy nap olyan világban élünk majd, amikor nem mindig csak a rosszak győznek.


Népszerű idézetek

Light_House>!

Honnan van ennek ennyi energiája? Így beszélni? Lelkesen, hévvel. Normális ez? Mit akar? Meggyőzni őt? Hát nem érti? Ez tényleg nem érti, hogy ebben az országban nem kell kitűnni? Itt épp a fordítottja a cél, kussolni, megbújni, fal mellett járni. Honnan jön ez? Nem itt él? Nem ismeri a túlélés magyar szabályait?

40. oldal

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Szelén>!

A megnyugtató magyar érzés, ugye, hogy mindig más a hibás. Nem mi. Nem mi vettünk fel svájcifrank-hitelt, nem mi akartunk többet, mint amennyi jár. Nagyobb autót és lakást, szebb városi buszokat, tengerparti nyaralást és persze ingyen oktatást. Ausztriai élet harmadannyi pénzből, feleannyi szakértelemmel. Áhh…dehogy! Ellopták, tolvajok, börtönbe velük. Ez így sokkal egyszerűbb, ezt elhinni.

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Shika>!

Aki hülye, az haljon meg.

280. oldal

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

4 hozzászólás
robinson P>!

– Adrienn, tudod te, hogy mihez kellett akkor, a húszasévekben, és mihez kell ma is a legnagyobb tehetség Magyarországon?
Adriennek lettek volna tippjei, de inkább hallgatott, várta a választ, Krisztina válaszát.
– Idejében eljönni, Adrienn. Megfelelő pillanatban otthagyni Magyarországot, mindig ehhez kell a legnagyobb tehetség!

99. oldal

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Sznida_Nóri>!

Ha alkotni és kibontakozni akarnak. Mint én is. Hiszen ahogy az egy irányba húzó merev, világháborúk közötti Magyarországról is el kellett mennie annak, aki szabad levegőt akart, mást, sokszínűt, haladót, hát ugyanúgy el kell most is menni. Százezerszám hagyják el Magyarországot azok, akiknek nem kell ez a hegemón, erőszakos rend, az álságos erő, az ijesztő, egyébként sehová sem vezető fegyelem, akinek nem kell egy olyan ország, ahol mindig mindenért büntetnek, és ahol a fények már korábban is csak alig pislákoltak, de az elmúlt években végleg kialudtak. Mert sötétben meghal a tehetség, Adrienn, kifullad az alkotóerő. Ott a középszer diadalmaskodik.

97. oldal

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

alaurent P>!

A korrupcióval, a verseny kiirtásával, a külföldiek kiutálásával, megadóztatásával, elkergetésével önök nem Magyarországot védik, hanem csak saját magukat. A korcs magyar elitet. Azért számolnak fel mindent, intézményeket, ellenőrzést, ingyenes oktatást, mindent, aminek a saját feljutásukat köszönhetik, hogy más már ne tehesse meg ugyanezt. Ne nőhessen fel egy újabb tehetséges generáció, az önök konkurenciája.

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

robinson P>!

A koromfekete Gazella helikopter 300 kilométeres sebességgel, nyílegyenesen közelített Mogadishu partjai felé.

(első mondat)

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Kapcsolódó szócikkek: Mogadishu
Shika>!

Jellegtelen figura, az utcán kóborló üres és unalmas töltelékemberek egyike. André ismerte az ilyet, a jövő kiszámíthatatlansága miatt állandóan aggódó, folyton a bajra és a kudarcra készülő fröccsöntött futószalagembert. Aki úgy él, mintha mindig lenne még öt vagy tíz éve arra, hogy kivárjon, hogy összespórolja a pénzét és az energiáját valamire, ami után majd csak elkezd végre lazulni, élni, tényleg élvezni és észrevenni dolgokat. Mert bár ketyeg az idő, ő mindig csak kivár. Úgy él, mintha rengeteg ideje lenne, mintha sosem halna meg, aztán majd úgy hal meg, hogy sosem élt.

72. oldal

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

2 hozzászólás
Török_Peti>!

ezeket az órákat magyarok milliói töltik rettegésben. Félnek attól, hogy mi lesz. Mi lesz holnap, mi lesz jövőre, mi lesz a házukkal, az értékeikkel, a vagyonukkal, a tulajdonukkal. Mi lesz a forintárfolyammal, a megtakarításaikkal és az élelmiszerárakkal. Mert a magyaroknak a vagyon és az anyagi jólét a legfontosabb. Még a szabadságuknál is értékesebb. A vagyonukért bármire hajlandók, ezért lett a magyarból szolganép.

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

konyvolvaso >!

Hol van az a hülye csirke?

517. oldal

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja


A sorozat következő kötete

Frei Tamás: Agrárbárók Magyarország az oroszok csapdájában

André sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Clancy: A kokain akció
James H. Cobb: Sarkvidéki küldetés
Egri Zsanna – Hauser Tamás – Kocsis Nagy Noémi – Violet C. Landers – Saláth Barbara – Szamilák Tünde – Tiszlavicz Mária: Egy őrült történet
Cathrin Smith: Eredet
Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt
Pierrot – Szélesi Sándor: Jumurdzsák gyűrűje
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája
Christopher Golden: Uncharted: A negyedik labirintus
David Mitchell: Felhőatlasz