2015 (André 3.) 378 csillagozás

A káosz éve és a magyar elit háborúja
Frei Tamás: 2015 Frei Tamás: 2015 Frei Tamás: 2015

André története a következő parlamenti választások napjaiban indul ismét útjára, feszült, konfliktusokkal teli időszakban. A képzeletbeli Magyarország arra ébred, hogy a kisebbség került többségbe. De hogyan? Miként és miért esik egymásnak a magyar politikai és gazdasági elit egy része, és mi köze mindehhez Andrénak, Adriennek és egy kaliforniában élő sikeres magyar feltalálónőnek? Mi történik a sarokba szorított miniszterelnökkel, a magyar poli-garchákkal, és persze Andréval, meg az ő fekete szemű hároméves kislányával, Fruzsikával. Bátor és izgalmas utazás a következő évek Magyarországának kulisszái mögé!

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Libri, Budapest, 2023
624 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636043674
>!
Alexandra, Pécs, 2019
592 oldal · ISBN: 9789634476207
>!
Alexandra, Pécs, 2019
580 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634476122

2 további kiadás


Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

André · Adrienn · Richard Nixon · Gérard Depardieu · Spiro Agnew


Kedvencelte 26

Most olvassa 45

Várólistára tette 114

Kívánságlistára tette 78

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

„– Miért van az, hogy mindig épp azok ragadják meg leggyorsabban a nemzeti zászlót, akik agyatlanul lerombolják saját hazájukat?”

Az elmúlt időszakban, számos olyan könyvet olvastam, amiket mások ajánlottak, vagy beszéltek rá.
Vannak olvasási kötelezettségeim is, de minden ami politika vagy vallás messze kerülöm, mert nagyon más nézeteket vallok, mint az mostanában oly nagy divat.

Frei Tamás neve természetesen nem volt ismeretlen számomra. Bár sosem voltam egy „nagykocka” bámuló, a műsoraiból láttam részleteket és megtartottam azon nézeteket, miszerint nem hülye az illető. Ez most így elég negatívnak tűnhet, de azt érdemes tudni, hogy nagyon megválogatom, hogy kivel foglalkozom és kivel nem. Rövid az élet ahhoz, hogy olyan emberekkel kössem le magam, akik fárasztanak, buták, vagy ártanak.
A lényeghez visszatérve, az írói munkásságát érdeklődve figyeltem és immáron a harmadik könyvét vehettem kézbe.
Az első nagyon tetszett, míg a második távol állt tőlem.
Mivel ennyire vegyesen itéltem meg a sorozatot, kicsit feszélyezve álltam neki az olvasásnak.
És végre, kellemesen csalódtam.
Ez a kötet megint visszatért az első szinvonalához és egy olyan nézetet hozott felszínre, mellyel örömmel tudtam azonosulni.
Az egész lefolyása egységes, szépen felépített. Ahogy mondani szokták, mindenkinek jár egy második esély, és ezt ebben a formában meg is tapasztathatta az olvasó.
A vége pedig számomra kiemelkedő és gyönyörű, ha lehet így fogalmazni.
Nagyon elégedett vagyok evvel a kötettel és kíváncsian várom a következőt.
Kedvenc.♥

Véda P>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Öreganyám se locsogott ennyit…hál' Istennek!

4 hozzászólás
Roszka>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Egyre jobban tetszik a sorozat! Sok igazság lehet benne, vagy nagyon hasonlít rá! Talán több rálátása van a dolgokra. Ahogy halad az idő, még jobban hasonlít a valósághoz.

Ács_Milán>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Úgy érzem, hogy ez a sorozat részről részre egyre jobb lesz. Frei Tamás csakúgy mint riporterként, íróként is rendkívül igényes munkát végzett.
A sorozat fő jellemzője, hogy rendkívül részletgazdag, izgalmas és cselekménydús.
Nem egy könnyű olvasmány ez a rész sem, de ezt már az előző rész olvasásakor megszokhatta az olvasó. A majdnem 600 oldal ellenére nagyon hamar a végére értem a történetnek, mert alig lehetett letenni. Minden egyes elolvasott fejezet után hajtott a kíváncsiság, hogy milyen izgalmakat tartogatnak még a következő fejezetek.
A Híva – Üzbegisztán fejezeteket sokáig nem tudtam beilleszteni a történetbe, hogy miért és hogyan kapcsolódnak ezek a többi fejezethez. De aztán erre is fény derült és választ kaptam a kérdésemre.
André és Adrienn egy rendkívül szimpatikus páros számomra, annak ellenére, hogy Adrienn nem sokat szerepel a történetben. Az abszolút kis kedvencem mégis André második esélye: Fruzsika.
A befejezés ismét nagyon jóra sikerült. Szinte magam előtt láttam a napsütést és ezt a gyönyörű, idilli családot, ami szerencsére másodszorra is megadatott Andrénak.
Bízom benne, hogy a befejező részt is legalább ennyire élvezni fogom, mint ezt.

8 hozzászólás
anemona P>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

A napokban két podcast interjút és végighallgattam a szerzővel, és ott hallottam, hogy saját könyveit az infotainment kategóriába sorolja. Nekem már a szó is nagyon tetszik, és nyilván a történetek is, ezért ezen az alapon különösebb bajom ezzel a résszel sincs…
…illetve annyi mégis van, hogy a magyar valósághoz köthető bármilyen leírás túl jól sikerült olyan értelemben, hogy túl hihető és életszagú, szinte lehetetlen bármi pozitívat gondolni az olvasottakkal kapcsolatban.
Érdekes, de rám eddig A bankár volt a legnagyobb hatással.

robinson P>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

A feléig azt hittem a Best „újságírói” írták a Népszabadságot—-
Aztán minden a helyére került, kikerekedett a sztori. Félelmetes…az írói fantázia, ami akár valóság is lehet. Hamarosan kiderül, vagy nem… Elképesztő, de jó volt! Bár néha, talán jobb nem tudni mindenről.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2013/10/2015.html

5 hozzászólás
Chris_Land I>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Rengeteg információt tartalmazó, alaposan kidolgozott, részletekbe merülő olvasmány. Számomra filmként peregtek le az események, bár a politikai megnyilvánulások kissé döcögősebben mentek. André azonban az egész könyvet vitte a vállán, húzta-vonta, cibálta, maga után az eseményeket (igaz, a lapokon épp fordítva jelenítik ezt meg, azaz a cselekmények hajszolják a főhőst egy-egy további veszélyesebb jelenetbe), végül, mint a legkritikusabb helyzetekben – ebben a könyvben is a történetet, sőt az egész könyvet Calvi személye rázta fel, tette élvezhetővé, és zárta le.

Books_of_Peter P>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Nagyon régen olvastam az André sorozat 2.részét, kellett egy kis idő, míg belerázódtam a sztoriba.
Ami már rögtön az elején szembeötlött, hogy a könyv egyes elemei mennyire túlírtak. Sokszor szájbarágós, a szerző politikai “szemlélete” is erőltetett, az akciójelenetek is hosszúra elnyújtottak, ezt talán be tudom annak, hogy ez egy tízéves kötet, azóta ez fejlődött, sokkal pörgősebbé vált.
Chuck “André” Norris megint belenyúlt a tutiba, egy zsarolási ügybe cseppen bele, el akarják venni szeretett vállalkozását és persze a múlt újra kísért, tehát küzdenie kell az igazáért.
Nálam Magyarországon az akciókrimi műfajban Réti László az etalon, de Frei Tamás könnyen olvasható művei is ott vannak az első, de inkább második sorban.

dwistvan P>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Fergeteges kommandós történet. A sorozatban a legkiérleltebbnek és legizgalmasabbnak bizonyult. Minden kétséget kizáróan kitalált kaland, ezt igazolja az is, hogy a megjelenésekor még csak jövőbeli volt a cselekmény időpontja. Mégis a sorok között ott volt a közélet valósága, és annak döbbenetesen kemény és kendőzetlen kritikája. Mint egy oknyomozó riport, de nagyon körbe véve a kétségtelen fantázia szülte szereplőkkel és történéssel. Várom a pár nap múlva megjelenő negyedik kötetet.

konyvolvaso>!
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Nem egy könnyű olvasmány de nagyon izgalmas történet. Frei nagyon jól és hűen írja meg az eseményt, szemléletessé, elképzelhetővé teszi. Végigizgultam, mikor mivel milesz. Jó hosszú könyv és mégis kellett aahoz, hogy legyen elej és vége. Várom a következő folytatást is.


Népszerű idézetek

Light_House>!

Honnan van ennek ennyi energiája? Így beszélni? Lelkesen, hévvel. Normális ez? Mit akar? Meggyőzni őt? Hát nem érti? Ez tényleg nem érti, hogy ebben az országban nem kell kitűnni? Itt épp a fordítottja a cél, kussolni, megbújni, fal mellett járni. Honnan jön ez? Nem itt él? Nem ismeri a túlélés magyar szabályait?

40. oldal

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

anemona P>!

– Ez azért nem csak iráni specialitás, mi, magyarok, is szeretünk többnek látszani, mintamire valójában vittük.

Palm Springs - Egyesült Államok

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

anemona P>!

Dr. Bazsó meggyőződéssel vallotta, a magyaroknak legalább a fele nem is érti, fel sem fogja, hogy valójában mennyire tájékozatlan, és igazából hol is lenne a helye a mai, modern világban.
Megoldhatatlan probléma. A nemzeti önismeret hiánya. Lehet itt bárki a miniszterelnök!

Budapest - Magyarország

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Szelén>!

A megnyugtató magyar érzés, ugye, hogy mindig más a hibás. Nem mi. Nem mi vettünk fel svájcifrank-hitelt, nem mi akartunk többet, mint amennyi jár. Nagyobb autót és lakást, szebb városi buszokat, tengerparti nyaralást és persze ingyen oktatást. Ausztriai élet harmadannyi pénzből, feleannyi szakértelemmel. Áhh…dehogy! Ellopták, tolvajok, börtönbe velük. Ez így sokkal egyszerűbb, ezt elhinni.

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

anemona P>!

Talpraesett csak akkor lesz, ha hagyják esni.

Budapest - Magyarország

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Kapcsolódó szócikkek: Adrienn
alaurent P>!

A korrupcióval, a verseny kiirtásával, a külföldiek kiutálásával, megadóztatásával, elkergetésével önök nem Magyarországot védik, hanem csak saját magukat. A korcs magyar elitet. Azért számolnak fel mindent, intézményeket, ellenőrzést, ingyenes oktatást, mindent, aminek a saját feljutásukat köszönhetik, hogy más már ne tehesse meg ugyanezt. Ne nőhessen fel egy újabb tehetséges generáció, az önök konkurenciája.

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Shika>!

Aki hülye, az haljon meg.

280. oldal

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

4 hozzászólás
Sznida_Nóri>!

Ha alkotni és kibontakozni akarnak. Mint én is. Hiszen ahogy az egy irányba húzó merev, világháborúk közötti Magyarországról is el kellett mennie annak, aki szabad levegőt akart, mást, sokszínűt, haladót, hát ugyanúgy el kell most is menni. Százezerszám hagyják el Magyarországot azok, akiknek nem kell ez a hegemón, erőszakos rend, az álságos erő, az ijesztő, egyébként sehová sem vezető fegyelem, akinek nem kell egy olyan ország, ahol mindig mindenért büntetnek, és ahol a fények már korábban is csak alig pislákoltak, de az elmúlt években végleg kialudtak. Mert sötétben meghal a tehetség, Adrienn, kifullad az alkotóerő. Ott a középszer diadalmaskodik.

97. oldal

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Kapcsolódó szócikkek: Adrienn
Ewbez>!

Pár évvel ezelőtt ennek a tizedéért fellázadtak volna. Most meg? Még tüntettek is mellette! Hogy így legyen! Miért nem látják ezt be? Miért nem ismerik el? Miért nem rázzák meg a kezét? Nem képesek felfogni, hogy rajta kívül ezt senki sem tudta volna megcsinálni? És közben még választást is nyerni! Mert megnyerték, ez tagadhatatlan! Hiszen tényleg ők kapták a legtöbb szavazatot! Nem csalt itt senki! Miért lenne skandalum, hogy az új választási törvény abszolút többséghez juttatja őket? Nincs benne semmi trükk. Ők lettek az elsők, vagy nem? A többségnövelő apró megoldások csak az ország stabilitása és kormányozhatósága érdekében kellettek. Hát nem értik?

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

anemona P>!

Illúzió ugyanis az összetartás és a közös túlélés. Látjuk, tudjuk, tapasztaltuk húsz éven át. Olyan csak a mesében van.

Tihany - Magyarország

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja


A sorozat következő kötete

Frei Tamás: Agrárbárók Magyarország az oroszok csapdájában

André sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Steve Berry: A Romanov-jóslat
Dan Brown: Eredet
Steve Berry: Királyi fortély
Stephenie Meyer: A Vegyész
Douglas Preston – Lincoln Child: Kénköves pokol
Christopher Golden: Uncharted: A negyedik labirintus
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
David Mitchell: Felhőatlasz
José Rodrigues dos Santos: Az ördög keze
Julie Garwood: Kegyes halál