Megjelenésének várható időpontja: 2019. október 31.

2015 (André 3.) 279 csillagozás

A káosz éve és a magyar elit háborúja
Frei Tamás: 2015 Frei Tamás: 2015

André története a következő parlamenti választások napjaiban indul ismét útjára, feszült, konfliktusokkal teli időszakban. A képzeletbeli Magyarország arra ébred, hogy a kisebbség került többségbe. De hogyan? Miként és miért esik egymásnak a magyar politikai és gazdasági elit egy része, és mi köze mindehhez Andrénak, Adriennek és egy kaliforniában élő sikeres magyar feltalálónőnek? Mi történik a sarokba szorított miniszterelnökkel, a magyar poli-garchákkal, és persze Andréval, meg az ő fekete szemű hároméves kislányával, Fruzsikával. Bátor és izgalmas utazás a következő évek Magyarországának kulisszái mögé!

>!
Alexandra, Pécs, 2019
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634476122 · Megjelenés időpontja: 2019. október 31.
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
588 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632545905
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
430 oldal · ISBN: 9789633831151

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

André · Richard Nixon · Spiro Agnew


Kedvencelte 20

Most olvassa 40

Várólistára tette 85

Kívánságlistára tette 56


Kiemelt értékelések

>!
Véda MP
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Öreganyám se locsogott ennyit…hál' Istennek!

2 hozzászólás
>!
Ács_Milán 
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Úgy érzem, hogy ez a sorozat részről részre egyre jobb lesz. Frei Tamás csakúgy mint riporterként, íróként is rendkívül igényes munkát végzett.
A sorozat fő jellemzője, hogy rendkívül részletgazdag, izgalmas és cselekménydús.
Nem egy könnyű olvasmány ez a rész sem, de ezt már az előző rész olvasásakor megszokhatta az olvasó. A majdnem 600 oldal ellenére nagyon hamar a végére értem a történetnek, mert alig lehetett letenni. Minden egyes elolvasott fejezet után hajtott a kíváncsiság, hogy milyen izgalmakat tartogatnak még a következő fejezetek.
A Híva – Üzbegisztán fejezeteket sokáig nem tudtam beilleszteni a történetbe, hogy miért és hogyan kapcsolódnak ezek a többi fejezethez. De aztán erre is fény derült és választ kaptam a kérdésemre.
André és Adrienn egy rendkívül szimpatikus páros számomra, annak ellenére, hogy Adrienn nem sokat szerepel a történetben. Az abszolút kis kedvencem mégis André második esélye: Fruzsika.
A befejezés ismét nagyon jóra sikerült. Szinte magam előtt láttam a napsütést és ezt a gyönyörű, idilli családot, ami szerencsére másodszorra is megadatott Andrénak.
Bízom benne, hogy a befejező részt is legalább ennyire élvezni fogom, mint ezt.

8 hozzászólás
>!
robinson P
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

A feléig azt hittem a Best „újságírói” írták a Népszabadságot—-
Aztán minden a helyére került, kikerekedett a sztori. Félelmetes…az írói fantázia, ami akár valóság is lehet. Hamarosan kiderül, vagy nem… Elképesztő, de jó volt! Bár néha, talán jobb nem tudni mindenről.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2013/10/2015.html

5 hozzászólás
>!
dwistvan P
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Fergeteges kommandós történet. A sorozatban a legkiérleltebbnek és legizgalmasabbnak bizonyult. Minden kétséget kizáróan kitalált kaland, ezt igazolja az is, hogy a megjelenésekor még csak jövőbeli volt a cselekmény időpontja. Mégis a sorok között ott volt a közélet valósága, és annak döbbenetesen kemény és kendőzetlen kritikája. Mint egy oknyomozó riport, de nagyon körbe véve a kétségtelen fantázia szülte szereplőkkel és történéssel. Várom a pár nap múlva megjelenő negyedik kötetet.

>!
konyvolvaso 
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Nem egy könnyű olvasmány de nagyon izgalmas történet. Frei nagyon jól és hűen írja meg az eseményt, szemléletessé, elképzelhetővé teszi. Végigizgultam, mikor mivel milesz. Jó hosszú könyv és mégis kellett aahoz, hogy legyen elej és vége. Várom a következő folytatást is.

>!
JamiC
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Igazából nem volt rossz… bár az előző két részhez képest szerintem érezhetően gyengébb volt. Itt nem voltak (részemről legalábbis) nagy rádöbbenések, itt csak megint „megpiszkálták” Andrét, „kihúzták nála a gyufát”, ő pedig jó katonaként ment és javított az arányokon…

>!
Tiger205
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Ez a Frei egy nagy franc.
Magánemberként még mindig nem vagyok oda érte, egy nagy pózőrnek tartom, már bocsánat, mindig is az volt, de ezek a könyvek tényleg jók lettek.
+++
1/ A stílus, a történetvezetés, a szóhasználat – még tovább finomodott, kimondottan kellemes és olvastató olvasmány – szinte felfrissülés más magyar szerzők szókincshiányos próbálkozásaihoz képest.
2/ a történet jól követhető, bár a divatos időben ugrálás technikáját alkalmazza, az mégsem olyan zavaró, mint másoknál.
3/ a szereplők, a főhős kiválasztása tökéletes, ki nem akarna ilyen emberrel azonosulni??? (fiúk) azonnal ágyba bújni??? (lányok)

1/ Túl sok benne a felesleges filozofálás
SPOILER
2/ a regnáló miniszterelnök szerepe kissé súlytalan, végzete kegyetlen – gyenge szál
3/ a miniszterelnököt körülvevő védelem azért ennél erősebb (TEK), Tamás, Tamás…
SPOILER VÉGE

Amúgy a könyv (szinte) hibátlanul bemutatja az országot lenyúló oligarchák működését, s bár elején kimenti magát, hogy ez nem az Orbán kormány, de BIZONY hogy annak a ferde tükre. Tessék olvasni politikus urak!

Ahogy Barta öngyilkosságát, Kedves Feri nőügyeit beleszövi, csak a „benfentesség” látszatát emelik, de ezeken jókat mosolyogtam.

Nekem egy délután volt a könyv, de megérte rá szánni.
Mindenki másnak is ajánlom, aki még nem olvasta, igazi nyári, nyaralós olvasmány!
A befejezése pedig minden katonaviselt ember szemébe könnyeket csal, fene egye meg!

A végén még bánom, hogy csak trilógia lett…

>!
pingvin1
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Jó volt, határozottan jó, még mindig kedvenc.
Tudjuk – persze – kitalált személyek, meg minden, de félelmetes ha belegondolunk, hogy – talán – mégsem….
Még olvastam volna, kár hogy vége, reménykedjünk, hátha lesz folytatás :-)
A vége, a befejezés, pedig nagyon megható :-)))

>!
Light_House
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Hát megint… megint lenyűgözött. Imádtam! Nekem igenis tetszett!
A történet, a szövevényes szálak, és persze André… Ő a kedvenc férfikarakterem.
Ahogy mozdul, ahogy gondolkodik, ahogy öl… igen, még az is, ahogy öl… minden annyira egyben van ebben a férfiban.
Kedves Frei Tamás! Ha lehetne, folytassa kérem André-történetét. Szükség van egy ilyen cuvée-katonára, aki javít kicsit az arányokon… és talán egy nap olyan világban élünk majd, amikor nem mindig csak a rosszak győznek.

>!
daney
Frei Tamás: 2015

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

Első benyomás a könyv letétele után: Nagyobb a füstje, mint a lángja. És ez nem nagyobb közhely, mint amilyenekkel e könyvecskében találkozhatunk – lényegében minden második fejezetben, amikor jönnek az ideológiai kinyilatkoztatások.

De tartom magam ahhoz, amit Frei maga is ír az előszóban – mert ezt azért illik tiszteletben tartani: ez egy regény, nem több, nem kevesebb. Akcióthriller, politikai thriller, nevezze mindenki annak, aminek akarja. Mert ennek viszont nem rossz, egyáltalán nem, sőt! A politikai háttérrel kapcsolatosan itt fölösleges megjegyzéseket tennem, ez mindenkinek a saját szája íze szerint úgyis egészen másként fog lejönni. Főleg, hogy valahol bizony valóban a magyar valóság apró szeletkéivel találkozunk szembe a könyv lapjain…

Hanem ami magát a cselekményt illeti: méltó, bár azért érezhetően gyengébb „folytatásának” érzem a korábbi két André-sztorinak. Bár a folytatás nem jó szó, a történetnek semmi köze ezekhez és ez talán így is van jól…

Ha az ember gyorsan átpörgeti a kinyilatkoztató részeket (ezek könnyen felismerhetők, aki tartott valaha is kezében bulvárlapot annak meg egészen otthonos lesz az érzés), akkor egy viszonylag feszes tempójú, izgalmasnak mondható, bár nem túlságosan eredeti történetet kap. Csavart, fordulatot én egyetlenegyet sem találtam benne és ami legszomorúbb: már a felénél tudni lehetett, hogy nem is lesz, nincs is benne helye ilyennek. Valami másért volt ez összességében egy élvezhető könyv.

Ami a szereplőket illeti. Andrét nem igazán érzem erős karakternek, A bankár is bőven meglett volna nélküle, ez pedig különösen. Egyszerű sablon alapján készült, nem is tudom, van-e igazából „jelleme”, amiről lehetne írni. Persze tudjuk, tökös srác, akit megsüvegelnek a kollégák, de akármilyen könnyfakasztó is a végső jelenet, ezt a szirupot még Hollywoodban is felköhögnék manapság. (vagy nem?).

Na, ha már Dan Brown-nak is adtam egy jó tanácsot, akkor hadd adjak Freinek is: felejtsék most már el héroszaikat és pihentessék pár évig Langdon ill. Calvi mestert a következő kötetekben…

Merthogy azért igen, várjuk a következő köteteket, (mindkét uraságtól). Frei Tamás ugyanis minden morgolódásom ellenére szerintem jól ír, jó a fantáziája és hozzá még világlátott ember. Nem kell mindennek igaznak lennie amit mond, ezt a riportertől vártuk volna el, nem a regényírótól, tehát semmi akadálya annak, hogy idővel valóban ő legyen a magyar politikai thriller legnagyobb mestere. Mondom: idővel, és nem moströgtönazonnal, ahogy azt az „eladásnövelő szerek” hirdetik… Igény szerintem van erre a műfajra kis hazánkban és az mindenképpen hatalmas nagy plusz, hogy a mindenki eszén túljáró, elszabadult hajóágyúként bosszuló szuperhős nem egy számunkra tök idegen Jason Bourne, hanem a legalább félig mifiunk André Calvi…


Népszerű idézetek

>!
Shika

Aki hülye, az haljon meg.

280. oldal

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

4 hozzászólás
>!
Light_House

Honnan van ennek ennyi energiája? Így beszélni? Lelkesen, hévvel. Normális ez? Mit akar? Meggyőzni őt? Hát nem érti? Ez tényleg nem érti, hogy ebben az országban nem kell kitűnni? Itt épp a fordítottja a cél, kussolni, megbújni, fal mellett járni. Honnan jön ez? Nem itt él? Nem ismeri a túlélés magyar szabályait?

40. oldal

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

>!
Szelén

A megnyugtató magyar érzés, ugye, hogy mindig más a hibás. Nem mi. Nem mi vettünk fel svájcifrank-hitelt, nem mi akartunk többet, mint amennyi jár. Nagyobb autót és lakást, szebb városi buszokat, tengerparti nyaralást és persze ingyen oktatást. Ausztriai élet harmadannyi pénzből, feleannyi szakértelemmel. Áhh…dehogy! Ellopták, tolvajok, börtönbe velük. Ez így sokkal egyszerűbb, ezt elhinni.

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

>!
robinson P

– Adrienn, tudod te, hogy mihez kellett akkor, a húszasévekben, és mihez kell ma is a legnagyobb tehetség Magyarországon?
Adriennek lettek volna tippjei, de inkább hallgatott, várta a választ, Krisztina válaszát.
– Idejében eljönni, Adrienn. Megfelelő pillanatban otthagyni Magyarországot, mindig ehhez kell a legnagyobb tehetség!

99. oldal

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

>!
alaurent P

A korrupcióval, a verseny kiirtásával, a külföldiek kiutálásával, megadóztatásával, elkergetésével önök nem Magyarországot védik, hanem csak saját magukat. A korcs magyar elitet. Azért számolnak fel mindent, intézményeket, ellenőrzést, ingyenes oktatást, mindent, aminek a saját feljutásukat köszönhetik, hogy más már ne tehesse meg ugyanezt. Ne nőhessen fel egy újabb tehetséges generáció, az önök konkurenciája.

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

>!
robinson P

A koromfekete Gazella helikopter 300 kilométeres sebességgel, nyílegyenesen közelített Mogadishu partjai felé.

(első mondat)

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

>!
Shika

Jellegtelen figura, az utcán kóborló üres és unalmas töltelékemberek egyike. André ismerte az ilyet, a jövő kiszámíthatatlansága miatt állandóan aggódó, folyton a bajra és a kudarcra készülő fröccsöntött futószalagembert. Aki úgy él, mintha mindig lenne még öt vagy tíz éve arra, hogy kivárjon, hogy összespórolja a pénzét és az energiáját valamire, ami után majd csak elkezd végre lazulni, élni, tényleg élvezni és észrevenni dolgokat. Mert bár ketyeg az idő, ő mindig csak kivár. Úgy él, mintha rengeteg ideje lenne, mintha sosem halna meg, aztán majd úgy hal meg, hogy sosem élt.

72. oldal

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

2 hozzászólás
>!
sagittarius

– Miért van az. hogy mindig épp azok ragadják meg leggyorsabban a nemzeti zászlót, akik agyatlanul lerombolják saját hazájukat?

280. oldal (Ulpius-ház, 2013)

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

>!
robinson P

A poligarcha viszont a magyar gazdasági evolúció magasabb rendű állatfaja. Az elmúlt pár év ijesztő korcsa. A politikusi álruhába bújt seftkirály, aki egyszerre mind a kettő. Politikus és oligarcha egy személyben.
Poligarcha!

18. oldal

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja

>!
Shika

Kanapéba zuhanó tetovált barmok mégsem parancsolgathatnak neki, hogy andiamo.

523. oldal

Frei Tamás: 2015 A káosz éve és a magyar elit háborúja


A sorozat következő kötete

Frei Tamás: Agrárbárók Magyarország az oroszok csapdájában

André sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Clancy: A kokain akció
James H. Cobb: Sarkvidéki küldetés
Egri Zsanna – Hauser Tamás – Kocsis Nagy Noémi – Violet C. Landers – Saláth Barbara – Szamilák Tünde – Tiszlavicz Mária: Egy őrült történet
Cathrin Smith: Eredet
Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt
Pierrot – Szélesi Sándor: Jumurdzsák gyűrűje
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája
Christopher Golden: Uncharted: A negyedik labirintus
David Mitchell: Felhőatlasz