A ​hícsík birodalma (Átjáró 6.) 20 csillagozás

Frederik Pohl: A hícsík birodalma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Stan ​és Estrella fiatal kincsvadászok, hírnévre és gazdagságra vágyva vágnak neki a világegyetemnek a hícsík egyik űrhajójában, de vállalkozásukat nem kíséri szerencse. Az még hagyján, hogy üres kézzel térnek vissza, ám az is kiderül, hogy időközben fölöslegessé váltak, mivel a tudósok végre megfejtették az idegen technika titkait. Jobb ötletük nem lévén, csatlakoznak egy expedícióhoz a hícsík birodalmába, a galaxis magjába.
A nagy tudású idegenek évszázezredekkel korábban húzódtak vissza ide, az energialény Orgyilkosok könyörtelen támadásai elől menekülve. Most azonban, hogy az emberek is képesek már használni a hícsí technikát, az Orgyilkosok elszánták magukat a végső leszámolásra, és ezúttal nincs hova meghátrálni előlük. A mindent eldöntő összecsapás elkerülhetetlen, és a törékeny szövetség tagjaira még egy belső ellenség is leselkedik…

Frederik Pohl, az SF Nagymestere a Hugo- és Nebula-díjas Átjáró-ciklus hatodik kötetében még egyszer visszatér közkedvelt… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: (Új) Galaktika Fantasztikus Könyvek

>!
552 oldal · ISBN: 9789639828490 · Fordította: Kóczián János

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

dwistvan P>!
Frederik Pohl: A hícsík birodalma

Ez a sorozat nagyon jó volt. Kár, hogy véget ért. Az előző kötetnél kalandosabb volt ez, az utolsó. Most nem a sorozat főszereplő került a középpontba, mint eddig. Mégis jól kapcsolódott az előző történésekhez. Nem árulok el titkokat, de felcsigáznám az érdeklődőket, azzal, hogy szerintem ez a női szereplők kötete. De olvasni úgy érdemes, hogy sorban haladni a kötetekkel, amiket azután ez a rész koronáz meg.


Hasonló könyvek címkék alapján

Andy Weir: A Hail Mary-küldetés
Poul Anderson: Változó csillag
Orson Scott Card: Végjáték
Dan Simmons: Hyperion
Brandon Hackett: Xeno
Orson Scott Card: Ender árnyéka
John Scalzi: Vének háborúja
Orson Scott Card: Ender száműzetésben
Alan Dean Foster: A nyolcadik utas: a Halál
Dyta Kostova: Terra Incognita