Manhattan ​fantomja 22 csillagozás

Frederick Forsyth: Manhattan fantomja

Különleges ​dolgokat ígér ez a könyv. Az egyik különlegessége a Forsyth-olvasóknak szól: a kémregények elhíresült mestere ezúttal más műfajban jelentkezik – szerelmes történetet ír, ám azt is Forsyth-módon. A másik különlegessége a musicalrajongóknak szól: a világszínpadokat óriási sikerrel bejárt (filmen is látható) Az Operaház fantomja című Andrew Lloyd Webber-musical történetét folytatja. Aki pedig egyikről sem hallott eddig, annak azért különleges, mert a világirodalom egyik örökzöld témáját dolgozza fel: a szépség és a szörnyeteg tragikus szerelmét. A mindenki által rettegett, az emberek elől rútsága miatt rejtőzködő férfi szenvedélyesen beleszeret egy szépségesen szép lányba, és megpróbálja elnyerni a kegyeit. Jöhet-e olyan pillanat, amikor a szerelem széppé varázsolja a legtaszítóbbat is? Forsyth, akinek Lloyd Webber a legjobb barátja, eljátszik a gondolattal, hogy másként is folytatódhat a történet. A párizsi Operaház idétlen és rút fantomjának énekesi tehetsége mellett… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2001
188 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635472684 · Fordította: Pásztor Péter

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Erik Mülheim


Kedvencelte 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

floramarta P>!
Frederick Forsyth: Manhattan fantomja

Érdekes elgondolás az írótól, hogy folytatja egy világhírű musical történetét. Sajnos még nem volt szerencsém élőben végignézni Az Operaház Fantomját, de rajta van a színházas bakancslistámon. A történetét persze ismerem. Összességében tetszett a könyv. Az elején nagyon hosszúnak éreztem a történelmi szakaszt, de kellett az a bevezetés.


Népszerű idézetek

Avellana>!

Egyszer, annyi évvel ezelőtt, egyszer az életemben, egy röpke órára azt hittem, megtaláltam a szerelmet. Valami nagyobbat, melegebbet, mint létem végtelen keserűségét…

Manhattam Fantomja

Kapcsolódó szócikkek: Erik Mülheim
Avellana>!

Soha, soha nem gyűlöltem magát Christine. Akkor is szerettem magát, most is szeretem és mindörökké szeretni fogom. De most elfogadom. A seb végre-valahára behegedt. De van más, akit szerethetek. A fiam. A fiunk.

Manhattam Fantomja


Hasonló könyvek címkék alapján

Ben Elton: Pattogatott vérfürdő
Simon X. Rost: Aki sosem alszik
Arthur Hailey: Hírhajsza
David Morrell: A Láng szövetsége
Jennifer Lee Carrell: A Shakespeare-titok
Agatha Christie: A barna ruhás férfi
Anthony Horowitz: Veszélyes iskola
Leslie Charteris: A szőke bosszú
Peter Cheyney: Asszony verve nem jó
Leslie Charteris: Kincsek a tenger alatt