Ikon 34 csillagozás

Frederick Forsyth: Ikon Frederick Forsyth: Ikon

Ez ​volt az a nyár, mikor a kenyér ára meghaladta az egymillió rubelt. Ez volt az immár harmadik nyár, amelyik rossz termést hozott. Ez volt az a nyár, amelyen a távoli vidéki kisvárosok utcáin az első oroszok éhen haltak. Ez volt az a nyár, mikor az orosz elnök, távol minden segítségtől, szívrohamot kapott a limuzinjában, és egy öreg takarító ellopott egy iratot. 1999 nyarát írták. A Gergely-naptárhoz igazodó világ a kétezredik év előestéjét ünnepli. Párizsban és Londonban pukkan a pezsgő, ropognak a petárdák, Washingtonban görkorcsolyacsapatok száguldoznak, Budapesten a valahára világvárosi forgalmú Nagykörút egyetlen hatalmas üdvrivalgás és trombitaverseny. A választásokra készülő Oroszországban csak egyetlen igazán esélyes elnökjelölt van: Igor Komarov, a karizmatikus vezér, aki igazságot ígér a szegény, elnyomott népnek, amely egy nap még vele együtt fölemelkedik, visszaállítja régmúlt dicsőségét, s elsöpri a haza utcáit elárasztó szennyet. Az új Hitler ki nem mondott,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Partvonal, Budapest, 2008
492 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639644960 · Fordította: Szentgyörgyi József
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1997
448 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635484828 · Fordította: Szentgyörgyi József

Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Zimmermann_Zita
Frederick Forsyth: Ikon

Még csak most ismerkedem Forsyth könyveivel, ez a második, amit olvastam tőle, és nem az utolsó, mert nagyon tetszett. Bepillantást nyújtott a történet a titkosszolgálatok világába, képet kaphatunk a kémek tevékenységéről, a CIA és a KGB és egyéb orosz szervezetek működéséről (bár bevallom, nem mindig tudtam követni, hogy melyik betűszó melyiket jelenti és az mit csinál) és az oroszországi politikai eseményekről. Jól megírt, izgalmas, fordulatos könyv.

>!
Ewila
Frederick Forsyth: Ikon

Izgalmakban bővelkedő könyv, az idegeket alaposan megdolgoztatja. Néha megzavart, hogy valós korban néha megjelennek valós szereplők is, de ezen hamar túlléptem.
Aki a kémtörténeteket kedveli, annak bizonyára lebilincselő olvasmány.

>!
Cornus
Frederick Forsyth: Ikon

Izgalmas volt az egész könyv, de a vége nekem nem tetszett. Először olvastam Forsyth-ot, és nem tudtam, mire számítsak, de valahogy egy Brown-os befejezés jobban tetszett volna.

>!
SteelCurtain
Frederick Forsyth: Ikon

Forsyth szokásos magas színvonalát hozta ezúttal is. A vége azonban túl fantasztikus. Persze mint lehetőség számba vehető. Azért írt ő már ennél különbeket, noha ez is egy végig feszült nagyszerű regény.

>!
Csiper
Frederick Forsyth: Ikon

Ez már a harmadik könyvem volt az írótól, és ez is tetszett. Szemléletesen be tudta mutatni az orosz, amerikai és angol titkosszolgálat munkáját, és részletesen leírta, hogy hogyan kell eljárni, ha az ember fia puccsot akar elkövetni. Számomra a legérdekesebb a média és néhány ünnepelt honfitárs közvélemény formáló képessége volt, valamint a titkosszolgálatok hidegháború idején végzett beszervezési tevékenységének valósághű ábrázolása. Sajnos az élvezetes stílus dacára a rengeteg részlet-információ közlése kicsit csökkentette az olvasmányosságot (amellett persze, hogy a történet hihetőségét, hitelességét növelte), ezért egy csillag mínusz.

>!
talisen
Frederick Forsyth: Ikon

Az első könyv, amit alig fél nap alatt (délután fél 2 körül kezdtem a buszon, este 11 körül fejeztem be) olvastam ki, ami, tekintve az oldalszámot, szerintem nem rossz. Ez talán annak köszönhető, hogy jó könyv (bár messze nem tökéletes), de nagyon olvastatja magát.
A legjobb részek a visszatekintések voltak, hogy hogyan dolgoztak az amerikai és szovjet ügynökök és beszervezett embereik a másik oldal legmélyén. Egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ezek a részek igencsak közel állnak az egykori, valódi eseményekhez.

>!
Edna_Purviance
Frederick Forsyth: Ikon

Remek írás. Élvezet volt olvasni. Ez a második politikai krimi, amit . Izgalmas, szövevényes, fordulatos…és még sorolhatnám. Biztos fogok még Forsythtól olvasni. Végig feszült figyelemmel követtem az eseményeket, egy pillanatra nem engedte lazára a szálat. Jó volt, ahogy a múlt és a jelen összefésülődött és mire egy akcióhoz ért mindenkit ismertem. Mindeközben átlátható képet ad a KGB, CIA, MI5 működéséről, a kémek beszervezéséről és unalmasnak cseppet sem mondható életükről. Csak ajánlani tudom!


Hasonló könyvek címkék alapján

Jason Matthews: Az árulás palotája
Karin Fossum: Az Ördög tartja a gyertyát
Robert Ludlum: Az Aquitánia hadművelet
Ian Fleming: James Bond – Csak kétszer élsz
Tom Clancy – Mark Greaney: Veszélyzóna
Ittzés Laura: Nyolc perc
Stieg Larsson: A kártyavár összedől
Daniel Silva: A Moszad ügynöke és az angol lány
Eric Van Lustbader: A Bourne-birodalom
Ram Oren: Sylvia a Moszad-harcos