A ​háború kutyái 39 csillagozás

Frederick Forsyth: A háború kutyái Frederick Forsyth: A háború kutyái Frederick Forsyth: A háború kutyái Frederick Forsyth: A háború kutyái

Dollármilliárdokat ígérő platinalelőhelyre bukkan egy mérnök egy elmaradott afrikai „banánköztársaságban.” A hatalmas profit reményében egy angol üzletember vakmerő vállalkozásba fog: puccsot szervez az afrikai országban, egy sokat tapasztalt zsoldosvezér irányításával. Azzal azonban nem számol, hogy az ígéretes lehetőség a KGB-nek is tudomására jut, illetve hogy a zsoldos egyik riválisa mindent megtesz azért, hogy megölje halálos ellenfelét. A puccs hajszálpontosan kidolgozott terve egycsapásra gyilkos versenyfutássá változik: a profitért, a hatalomért, és az életért.

Eredeti megjelenés éve: 1974

>!
Alexandra, Pécs, 2005
430 oldal · ISBN: 9633694930 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1997
414 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635482981 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa
>!
I.P.C., Budapest, 1995
600 oldal · puhatáblás · ISBN: 9636350345 · Fordította: Rakovszky Zsuzsa

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

xeral>!
Frederick Forsyth: A háború kutyái

Nekem mind az akció megtervezési, majd végrehajtásának kivitelezése nagyon tetszett, hát még a végkifejlet. Számítottam meglepetésre, hiszen mindig bővelkednek fordulatban a könyvei. A karakterek nagyon jól kidolgozottak, vannak, akik rögtön szimpatikusak, hiába zsoldosok, aminek van negatív zöngéje. Vannak unszimpatikusak, akik az üzletember tisztes jelzője mögé rejtve mocskos hiénák. Ici-pici csillag levonás, nem a legjobb könyve, de szórakoztató.

SteelCurtain>!
Frederick Forsyth: A háború kutyái

Forsyth esetében a zseniális jelző közhely. Ha ezek alapján Forsyth egy közhelyes író, akkor én szeretem a közhelyeket. Sajnos a magyar nyelv minden gazdagságával együtt is szegényesnek tűnik ha egy-egy műfaj kimagasló alakját kell méltatni, mert a találó jelzőket úton-útfélen ráaggatták és elkoptatták a sokadrangú fércművek alkotóira.
A háború kutyái nálam az egyik legjobb Forsyth regény. Szinte már tökéletes. Ha néhány negatív figurát kevésbé ellenszenvesnek ábrázolna, akkor végképp eredménytelenül keresnék a kákán is csomót.

betufuggo>!
Frederick Forsyth: A háború kutyái

A regény tulajdonképpen egy puccs megtervezésének,és végrehajtásának történetét mutatja be.A könyv ezenkívül bemutatja a zsoldosok életét is.A híres író könyvei közül leginkább „ A Sakál Napjá”-ra hasonlít a történet: mindkét regényben egy akció végrehajtásának részletes története szerepel. A regényben azonban az író későbbi könyveiben,így például „A negyedik jegyzőkönyv”-ben fontos szerephez jutó szovjet,és KGB-s szál is ott figyel.A történet izgalmait csak a különféle bankműveletek hosszas leírásai csökkentik,de így is egy klasszikus kalandregényt kapunk.A könyv fejezetei kicsit hosszúnak tűnnek,de ettől függetlenül ez a regény Frederick Forsyth egyik legjobb alkotása.

kvzs P>!
Frederick Forsyth: A háború kutyái

Megint egy nagyon alaposan, precízen megírt, izgalmas könyv. A sztori a legjobb Forsyth könyvekhez képest egyszerűbb, kevesen szálon fut, de a háttér ugyanolyan aprólékosan kidolgozott, a végén pedig megvan a szokásos csavar (aminek egy része most előre sejthető). Nem lesz kedvenc, de nagyon jól megállja a helyét a sorban.

Zsuzsi_Korándi>!
Frederick Forsyth: A háború kutyái

Ponyvának tűnik a borító alapján, az is de a pedigrés fajtából… a legvégén tudom nagyot sikerült sóhajtani….:)

Tiger205>!
Frederick Forsyth: A háború kutyái

Könyv is, film is : osztályon felüli JÓ!
Alapmű, afrikai háborús történetek közül is kiemelkedik.. s a film zenéje is…


Népszerű idézetek

Tiger205>!

Aznap éjjel sem a hold, sem a csillagok nem világítottak a dzsungel felett. A nyugat-afrikai sötétség beburkolta az apró repülőtéren álldogáló, szétszórt csoportokat, mint valami meleg, nedves bársonytakaró. az összefüggő felhőréteg szinte súrolta az irokófák csúcsát. a várakozók azért fohászkodtak, hogy még ne oszoljanak szét a felhők, amelyek eltakarják őket a bombázók elől.
Az ütött-kopott, öreg DC-4es az imént landolt a szűk térségben a leszállópálya fényeinél, amelyeket mindössze az utolsó tizenöt másodpercre gyújtottak fel a kedvéért, és most vakon, köhögő motorral indult a kifutópálya végéről a pálmalevéllel fedett kunyhók felé.
A központi erők MIG-17-es típusú éjszakai harci gépe – alighanem valamelyik keletnémet pilóta vezethette a hat közül, akik az elmúlt három hónapban érkeztek, hogy felváltsák az egyiptomiakat, akik rettegtek az éjszakai repüléstől – zúgva szelte át az eget nyugati irányban.

első mondat - PROLÓGUS 9. oldal

1 hozzászólás
Tiger205>!

Jack Mulrooney felkönyökölt a favázas, vitorlavászon tábori ágyon és a szúnyoghálón át fölnézett az égre, amely keleten, a fák koronája fölött lassan világosodott.
Az enyhe szürkületből kezdtek kirajzolódni a tisztás fölé tornyosuló fák körvonalai. Megszívta cigarettáját, magában átkot szórt a körülötte sötétlő őserdőre, és mint minden sokat tapasztalt afrikai veterán, újra és újra eltűnődött, mi bírhatta rá, hogy visszatérjen erre a dögletes kontinensre.
Ha csakugyan őszintén megvizsgálta volna az indítékait, be kellett volna látnia, hogy képtelen másutt élni, különösen Londonban, vagy máshol Angliában.

első mondat - ELSŐ FEJEZET, 35. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ken Follett: Kulcs a Manderley-házhoz
Agatha Christie: Mert többen nincsenek
Agatha Christie: Tíz kicsi néger / Gyilkosság az Orient expresszen
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
Agatha Christie: A behavazott expressz
Daphne du Maurier: A Manderley-ház asszonya
Agatha Christie: A láthatatlan hóhér
Tony Park: Sötét szív
Agatha Christie: Végtelen éjszaka
Alistair MacLean: Kémek a Sasfészekben