Black ​Water Lilies 2 csillagozás

Fred Duval – Michel Bussi: Black Water Lilies

Three willful women: one old wicked, one young and selfish, and the third in the prime of her life. A man murdered three ways: stabbed, bludgeoned, and drowned in a stream. The mystery brings brash young Inspector Laurenç to the postcard-perfect Norman village of Giverny, home to Impressionist Claude Monet's gardens and studio. Like any small town, Giverny has its secrets. But have they to do with greed? Lust? Missing paintings? Jealous husbands? Laurenç soon finds himself head over heels for a pretty schoolteacher—and in over his head. Dider Cassegrain brings Michel Bussi's bestselling novel to life in lush, delicate watercolors worthy of the famous canvases that lend the book its name: Monet's immortal Water Lilies…

>!
142 oldal · ASIN: B07YDXH3Q4 · Illusztrálta: Didier Cassegrain

Kedvencelte 2


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai>!
Fred Duval – Michel Bussi: Black Water Lilies

Imádtam!
A leggyönyörűbb, legcsodálatosabb, és egyben legszomorúbb könyv, amit olvastam.
Nyilván el kell olvasnom az eredeti könyvet, amiből adaptálták, mert nem jöhetett minden át.
Úristen, de jó volt!
Jóó, mondjuk hozzá kell tennem, hogy évek óta az egyik nagy vágyam, hogy eljussak Giverny-be, és ez a könyv még ott is játszódik.

pistika>!
Fred Duval – Michel Bussi: Black Water Lilies

Ez egy fantasztikus detektív krimi.
Nem vagyok nagy rajongója és ismerője a műfajnak, nem tudom, hogy merre hogyan mekkora a mérce, de szerintem elég jó.
A rajzstílus megfogott már az első pár oldalon, végig hozza ugyanazt a színvonalat és minőséget. A tempó tökéletes, nem rohan, nem vonszolja a lábát, egyszer sem éreztem hogy valamit túlmagyaráznak vagy valami egyértelműen átsiklanak. És tudom, hogy ez egy feldolgozása csupán egy eredeti könyvnek, de akkor is.
Néha zseniálisan hazudik, szeretném vállon veregetni a rajzolót, hogyan húzott a csőbe itt-ott a gyilkossággal, rejtéllyel kapcsolatban. Bravo.
Viszont volt egy, de nagyon egy dolog ami a végén egy kicsit megsavanyította a dolgokat és értem én, hogy miért kellett, de az nem tetszett, hogy MIÉRT nem volt egyértelműen evidens az egész. De ha ez nincs, akkor nincs titok, nincs rejtély, nincs semmi.

A végén kirázott a hideg. Nem árulok el semmit, nem kell aggódni, de aki már olvasta, annak szólok leginkább most ezzel:
A végén már, amikor ideje felgöngyölíteni a történetet és megfejteni mi is történt. Amikor Neptuneal történik valami, a falu kutyájával. És lapozok egyet. És utána vissza hármat, előre hármat, hogy mi van, mi történt, nem értem és morcosan mondom magamban, hogy ezt most nagyon ajánlom hogy megmagyarázza nekem valaki mert különben probléma lesz. És jön a végkifejlet és magyarázat.
Oh… OH! Hogy a rosseb verjen meg te huncut zseni te! Én voltam a hülye és naiv hogy nem fejtettem meg előbb saját magam! Visszalapozok az elejére, gyorsan végigpörgetem az egész képregényt, és mosolyogva látom, hogy hol és mikor húzta el az orrom alatt a mézes madzagot.

Egyértelműen ajánlom. Feltételezem az eredeti is hasonlóan jó, de így képregény formában nem tudom nem ajánlani mindenkinek.

off


Hasonló könyvek címkék alapján

Agatha Christie – François Rivière: The Secret of Chimneys
Agatha Christie – François Rivière: Murder on the Orient Express
Agatha Christie – François Rivière: And Then There Were None
Agatha Christie – François Rivière: Murder on the Links
Stieg Larsson – Denise Mina: The Girl with the Dragon Tattoo
Jim Butcher – Mark Powers: Jim Butcher's The Dresden Files: Fool Moon 1.
Agatha Christie – Bruno Lachard: The Murder of Roger Ackroyd
Juan Diaz Canales – Juanjo Guarnido: Blacksad
Bill Willingham: Fables 1. – Legends in Exile
Brian Michael Bendis: Come Home