A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötetét lapozgatva a fürdőszobában végzett mindennapi tevékenységekkel ismerkedhetnek az apróságok. Megtudhatják, mire jó a bili és a kis vécéülőke, miért kell kezet mosni, milyen gyakran kell fogat mosni, miért kell fésülködni és hajat szárítani. Az is kiderül, hogy a körömvágás és a hajvágás nem is olyan szörnyű dolog.
Pisilés, fogmosás, fürdés 29 csillagozás

Kiadói ajánlás: 2 éves kortól · Tagok ajánlása: 2 éves kortól
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Scolar Mini – Mit? Miért? Hogyan? Scolar

Nagyon ötletes könyvecske, szép, színes rajzokkal, kinyitható, mozdítható képekkel. Kis, „majdnem 2 éves” unokámnak lesz karácsonyi ajándék, persze azonnal elolvastam, ahogy megérkezett. Hátha ettől kedvet kap majd a címben említett dolgok „minél nagyfiúsabb” intézéséhez! De hogy szeretni fogja ezt a könyvet, annyi bizonyos!

Szeretem a scolaros könyveket, mert igényes, élethű, szép rajzokkal illusztrálnak, a magyarázó szöveg lényegre törő és kihajtható ablakok teszik még érdekesebbé a higiénia világának felfedezését.
Persze nem várom el, hogy ettől lesznek szobatiszták majd a kicsik, de szeretik kihajtogatni a füleket, gyerekekről szóló képeket nézegetni, erről beszélgetni az ő szintjükön, továbbá a spirállal babrálni.
Egy szóval lefoglalja őket.

Az egyik legjobb könyv ebből a sorozatból szerintem. A személyes kedvenc részem, amikor a néni a fodrászatban a hajszárító-búra alatt ül. A kisfiam pedig azt imádta nagyon, amikor két oldalról behajtogatva lehetett váltogatni, hogy milyen haja legyen a kislánynak. Ha jól átgondolom, ennek a könyvnek volt köszönhető, hogy a kisfiam először hagyta levágni a körmeit (előtte mindig álmában kellett csinálni…). Váó :D

Nemcsak a címben felsorolt dolgokról, hanem egyéb, tisztálkodáshoz kapcsolódó események, tárgyak, cselekvések vannak a könyvben (pl. fodrásznál). Mindezek érthető és kedves rajzokkal, minimális szöveggel és kihajtható lapokkal. És nemcsak az van leírva, hogy mit kell tenni, hanem az is, hogy miért (pl. miért fontos tisztán tartani a kezünket). Szóval egy nagyon hasznos és érthető kis könyv.

Jó, hasznos kis hajtogathatós könyv, ráadásul strapabíró is. Sajnos nem váltotta be teljesen a hozzá fűzött reményeimet, de azért sűrűn leveszi a 2,5 éves kislányom a polcról, tehát tetszik neki. Csodát minden esetre nem szabad várni. A Bori könyv hasznosabb volt bilizés terén.

Nekünk segít a szobatisztuló Bori könyv mellé, mert milyen „meni” már, hogy valaki bilibe, vagy főleg, szűkítővel WC-be pisil, kakil. Igazából az alap higiéniás mutatja be. Jók az ablakok itt is.