Kertészkedés ​egész évben 2 csillagozás

Gyakorlati kézikönyv a kertbarátoknak
Franz Böhmig: Kertészkedés egész évben

Örömmel ​nyújtjuk át magyar olvasóinknak ezt a Németországban már huszonöt (!) kiadást megért, a hobbikertészek körében osztatlan sikert arató kertészeti tanácsadót.Külön értéke, hogy mind a már gyakorlott, mind a teljesen kezdő kerttulajdonosok is haszonnal forgathatják ezt a kertészet egészét átfogni kívánó kötetet. A könyv első felében nyomon követhetjük az év folyamán szükséges munkálatokat, a második felében pedig táblázatokba foglaltuk a termesztéssel, a fajok, illetve fajták kiválasztásával, valamint a kórokozókkal és kártevőkkel kapcsolatos tudnivalókat.A kötet felépítése miatt előfordulhat, hogy az egyes munkálatok nálunk más időpontban esedékesek. Mivel azonban minden, kertben elvégzendő munka nem a naptárhoz, hanem az időjárás alakulásához és a növény fejlettségi állapotához igazodik – amire a tanácsokban mindenütt utalunk is – nem okozhat gondot Önöknek az, hogy a megfelelő időpontot válasszák meg az egyes munkafolyamatok elvégzéséhez. Néhány – főképp konyhakerti –… (tovább)

>!
HOGYF Editio, Budapest, 1998
500 oldal · ISBN: 9638484233 · Fordította: Pálinkás Tibor, Seresi Frigyes

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Karácsony_Ilona>!
Franz Böhmig: Kertészkedés egész évben

Franz Böhmig: Kertészkedés egész évben Gyakorlati kézikönyv a kertbarátoknak

Nagyon jók a rajzos ábrák, még viccesek is néha. A hónapokra való leosztás praktikus és a tanácsok könnyen érthetőek, használhatóak.
Ajánlom a kertészkedőknek, hogy ne csak a termeszteni kívánt növényhez tartozó konkrét tanácsokat olvassák el, hanem az egész könyvet, mert általánosságban is vannak itt-ott hasznos tippek.
Egy-két hiba található a tartalomjegyzékben -a dolgok nincsenek a megadott oldalon. Illetve az én általam olvasott példányban néha elvannak gépelve, fordítva dolgok (első mondatban hidegágyat ír, aztán a 3. mondatban melegágyat).


Hasonló könyvek címkék alapján

Bodor János: Kerti károsítók
Ripka Géza: Levélbolhák
Basky Zsuzsanna: Levéltetvek
Milan Hluchy (szerk.): A gyümölcsfák és a szőlő betegségei és kártevői
Jermy Tibor: Biológiai védekezés a növények kártevői ellen
Vásárhelyi Tamás: Múzeumi gyűjtemények és kiállítások állati kártevői és az ellenük való védekezés
Juhász Árpád – Kadocsa Gyula (szerk.): A dohány állati kártevői
Bujáki Gábor – Vajdai Imre: Szántóföldi kártevők
Hans Steiner: Hasznos élő szervezetek a kertben
Ubrizsy Gábor – Reichart Gábor: Termesztett növényeink védelme