Odin ​és bandája 6 csillagozás

Viking mitológia újratöltve
Frank Schwieger: Odin és bandája

Ütős történetek a legrafkósabb és legtökkelütöttebb viking ászokról!
Szereted Thor, a szuperhős, Erik, a viking vagy épp Hablaty és Fogatlan történeteit? Itt az idő, hogy megismerj még több viking mítoszt, istent és hőst! Tudod-e, hogyan lopták el Thor, a tökfejű mennydörgésisten legendás kalapácsát? És ki lehet Hel, a depis szörnylány? Vajon miért van sárkány a viking hajók elején? Ha szívesen villognál egyedülálló mitikus tudásoddal, ez a könyv neked szól!

A viking mitológia legvadabb mondái vadiúj csomagolásban. Mítoszok első kézből – Odin, az ász nagyfőnök isteni parancsára!

>!
Kolibri, Budapest, 2020
196 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634376552 · Fordította: Veress Kata · Illusztrálta: Ramona Wultschner

Most olvassa 2

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Lobo P>!
Frank Schwieger: Odin és bandája

Frank Schwieger: Odin és bandája Viking mitológia újratöltve

Szokás szerint itt is úgy indul minden, mint korábban: Odin mérgelődik, hogy nem ismerik már őt és udvartartását, meg a hőstetteiket, úgyhogy összeállított egy tablót, s 14 képben és mesében elmondhatják, hogy kik is ők, s melyik volt a legnagyobb tettük. Persze itt vannak a jól ismert alakok: Odin, aki elmondja hogyan veszítette el a szemét, az alakváltozató, furfangos Loki aki mindenkinek borsot tör az orra alá, vagy Thor, aki nem szeret unatkozni, de vannak dolgok amiket szégyell, de szót kap Skadi a mérgelődő óriásnő aki feltalálta a síelést, és sárkánytartáshoz is kaphatunk tippeket. Szóval akadnak ismert és kevésbé ismert történetek, mindenesetre egész szépen bemutatja a viking mondavilágot. Ráadásul roppant őszintén, de gyerekekhez illően szól olyan dolgokról is, amik talán nem voltak annyira követendő példák ezen hősök életében sem. Például, hogy a mértéktelen italozás nem vezet jóra, hogy a túlságosan is harcos életmódnak többnyire azért halál a vége, hogy a kapzsiság rossz tanácsadó.
Nagyon bejön nekem ez a sorozat (és a tesztközönségemnek is:), s úgy érzem, hogy minden résszel egy kicsit jobb is lesz. Egyre gördülékenyebbek a viccek, amiket a tréfás rajzok még tovább erősítenek, s az, hogy ezek kiválóan illenek az alaphangulathoz megint csak Ramona Wultschner keze munkájának köszönhető.
S az is bebizonyosodott ismét, hogy hiába a trollok, óriások, sárkányok, a halhatatlan istenek gyakran ugyanúgy viselkednek mint az emberek: civakodnak, megsértődnek, hízelegnek, ravaszkodnak. S azzal, hogy közvetlenül szólnak az olvasókhoz talán még inkább feltüzelik a célközönség érdeklődését, hogy tovább kutakodjanak és ismerjék meg még inkább ezt a különleges északi mitológiát.
Úgyhogy ismét egy szórakoztató, ugyanakkor sokat tanító könyvet kaphattunk Frank Schwieger-től, s ha legutóbb azt mondtam, hogy várom már mit fog kezdeni Asgarddal, most hogy ezt megtudtam, s nem csalódtam benne, ismét csak van mire várni. Hiszen azóta németül már megjelent a Merlin és rettenthetetlen lovagok című könyve is. Ki lehet találni miről szól

Részletesen: http://olvasonaplo.net/olvasonaplo/2020/09/18/frank-sch…


Népszerű idézetek

Flora_The_Sweaterist P>!

Azért ilyen rossz a kedved, mert meghaltál?

52. oldal

Frank Schwieger: Odin és bandája Viking mitológia újratöltve

Flora_The_Sweaterist P>!

(…) Thora a gyíkot még az apjától kapta kis korában, de az állatból idővel gonosz szörny lett, és most fogva tartja a lányt a saját házában.

185. oldal

Frank Schwieger: Odin és bandája Viking mitológia újratöltve

Sadie>!

De ha még egyszer el mertek felejteni minket, isteneket, Thort uszítom rátok a böhöm nagy kalapácsával, és akkor aztán annyi nektek!

5. oldal

Frank Schwieger: Odin és bandája Viking mitológia újratöltve


Hasonló könyvek címkék alapján

Dömötör Tekla (szerk.): Germán, kelta regék és mondák
Arthur Cotterell: Képes mitológiai enciklopédia
Sz. A. Tokarev (szerk.): Mitológiai enciklopédia I-II.
Alice Mills (szerk.): Mitológia
Szabó György (szerk.): Mitológiai kislexikon I-II.
C. Scott Littleton – Linda A. Malcor: Szkítiától Camelotig
Edda
Edda-dalok
Tótfalusi István: A Nibelung-sztori
Katharina Neuschaefer: A világ legszebb mondái