Megjelenésének várható időpontja: 2024. május 2.

Eszmék ​könyve 20 csillagozás

Frank Robin – Lars Ritter: Eszmék könyve

Könyvünk célja ideológiák és történetük, főbb eszméik és logikájuk közérthető, rövid bemutatása, valamint a kapcsolódó történelmi események futólagos áttekintése és az egyes témákhoz tartozó fogalmak tárgyilagos, értékítélettől mentes magyarázása. Jelen mű ’előzménye’ a Politikai filozófiák zsebkönyve (2021) volt, amely meglehetősen rövid terjedelme révén éppen csak betekintést engedett az ideológiák bonyolult világába, és csupán a kezdet volt azok számára, akiknek – érthető módon – nem elegendő egy ötvenoldalas ízelítő; az Eszmék könyve (2022) már továbblépés az ’előételre’. Bár terjedelemben messze felülmúlja zsebkönyvünket, enciklopédikus és összefoglaló jellege miatt mégsem mélyül el túlságosan a tárgyalt fejezetekben, ami azon szándékunkat hivatott tükrözni, hogy a jövőben számos, szigorúan az egyes témákra fókuszáló művet fogunk kiadni – tulajdonképpen ezek lesznek a ’főfogások’.

Tartalomjegyzék

>!
Magánkiadás, Gyód, 2024
604 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158246842 · Megjelenés időpontja: 2024. május 2.
>!
604 oldal · ISBN: 9786158246859
>!
Magánkiadás, Gyód, 2022
604 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786150146768 · Illusztrálta: Frank Robin

1 további kiadás


Most olvassa 11

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 95

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

edgar224>!
Frank Robin – Lars Ritter: Eszmék könyve

Csodálom az írók elfogulatlanságát. Egyszer sem éreztem azt ez idáig, hogy le akar nyomni valamilyen gondolkodásmódod vagy világnézetet a torkomon. Hagyja, hogy én döntsem el azt, hogy melyik eszme a szimpatikus számomra.

AkosLevai>!
Frank Robin – Lars Ritter: Eszmék könyve

A napokban olvastam el teljesen. Végre megértettem a harmadikutasság és a centrizmus lényegét, ami eddig nekem kicsit homályos volt. Üdítő érzés végre egy ilyen könyvvel találkozni, ami nem valamelyik politikai oldalhoz tartozik, és nem valamelyik ideológia szidalmazására épül. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki objektíven akar tájékozódni. :)

annakiss92>!
Frank Robin – Lars Ritter: Eszmék könyve

Hiánypótló alkotásnak tartom. Nem vagyok oda a politikáért, de a szerzőket régóta követem a YT csatornájukon, mert érdekessé tudják tenni az engem kevésbé lekötni tudó történelmi és politikai témákat. A könyv is eléri azt a hatást, amit a videók. Könnyed olvasmány, közérthető, érdekes, egy-egy fejezet nem túl hosszú, lényegre törő.

Kovaki>!
Frank Robin – Lars Ritter: Eszmék könyve

Pofátlanul jó minőségű könyv. Először csak képeken láttam, és bár akkor is minőségéinek éreztem, mégis akkor gondoltam így igazán, mikor már a kezemben fogtam. Külön pozitív, hogy a könyv mellé kaptam egy Eszmék könyvés könyvjelzőt is ajándékba.

Maga a könyv számomra kifogásolhatatlan. Nyilvánvaló, hogy nem mindenki egyforma, és a véleményem szubjektív, de mégis azt érzem, hogy valami olyan alkotást tartok a kezemben, ami nagyon kevés figyelmet kap sajnos. Ami elmondható róla: egyedi, igényes, tartalmas, közérthető, nem unalmas, és külön pont, hogy képek és ábrák is találhatóak benne.

weiszatesz>!
Frank Robin – Lars Ritter: Eszmék könyve

Nekem nagyon tetszik a könyv. Mondhatjuk, hogy gyűjtöm a politikai és ideológiai tartalmú könyveket, főleg a régieket, de mostanában az újakra is pályázok. A helyzet viszont az, hogy nagyon ritkán adnak ki ilyen témájú könyvet, olyat pedig még nem láttam, ahol ennyi ideológiáról írtak volna, ráadásul nem részrehajlóan. Ezért is adok 5 csillagot. Van, amin még javítani kell, de idővel elvileg lesz második kiadás, szóval emiatt nem kell aggódni. Sokkal fontosabb az, hogy végre nem kell aggódnom amiatt, hogy rámerőszakol az író egy sajátos narratívát. Le a kalappal!

gabitamasi>!
Frank Robin – Lars Ritter: Eszmék könyve

Kiváló mű, bár vannak benne apróbb elírások, viszont az írók előre jelezték az előszóban, hogy anyagi okok miatt nem tudták korrektúrázni. Ezt én tökéletesen megértem, ezért nem is kötök bele. A tartalom nagyon megfogott, nem is tudom letenni. Nagyon szeretem a politikai témákat, és bár azt gondolom, elég tájékozott vagyok a témában, mégis rengeteg tudás ragadt rám az eddigi ~450 oldal elolvasása után. Amit tapasztaltam: objektivitás, ami nagyon fontos nekem. Ilyen témakörben nagyon ritkán találni olyan szerzőket, akik nem részrehajlóak, ezért nagyon meg kell becsülni ezt a könyvet, mert úgy megy végig a fejezeteken, hogy egyszer sem érezni azt, hogy valamelyik politikai oldal iránt elfogult lenne.

limmerwand>!
Frank Robin – Lars Ritter: Eszmék könyve

Azt gondolom, a szerzők profi munkát végeztek. Biztos vagyok abban, hogy egy napon még több helyről fogunk hallani erről a könyvről. Ha ezt valaki elolvassa, óriási tudásra tesz szert a történelem és a politika terén, a legjobb pedig az, hogy nem terhel le túlságosan. Igyekszik a mai szóhasználatokkal élni, és nem csűrni-csavarni a mondatokat úgy, hogy csak az olvasók 10%-a értse, miről van szó. Fiataloknak is tetszeni fog. Én magam 24 vagyok, és nő, mégis lekötött, pedig inkább a krimi műfajért vagyok oda, nem sok ismeretterjesztő könyvet olvasok, főleg nem ilyen hosszút. Bátran ajánlom kortársaimnak. ^^

HommonaiGergo>!
Frank Robin – Lars Ritter: Eszmék könyve

Előrendelésben vettem, eddig csak az ekönyv változatát olvastam. Nagyon tetszik. Kerestem már hasonló könyvet régebben, de még angol nyelven sem találtam. Biztos vagyok benne, hogy egy szép napon felkapott darab lesz. Mostanában a semmirekellő influenszerek könyveivel van tele minden, miközben ez egy hiánypótló és nagyon értékes alkotás, mégsem kap akkora figyelmet, mint az insta és tiktok celebek hétköznapjairól szóló könyvek. Szomorú, de ilyen mocsok világban élünk.

Minden esetre ezt a könyvet csak ajánlani tudom azoknak, akiket érdekel a politika és a történelem, de nem találtak olyan könyvet, ami érthetően és lényegre törően elmagyarázza a különböző politikai fogalmakat, ideológiákat. A szerzőknek pedig nagy taps!

>!
Magánkiadás, Gyód, 2022
606 oldal · ISBN: 9786150146751 · Illusztrálta: Frank Robin
karlob94>!
Frank Robin – Lars Ritter: Eszmék könyve

Most olvastam el az epub-ot. Szerintem hiánypótló alkotás, mert valóban nem voltak elfogultak az írók, és ez manapság ilyen témában nem csupán ritka, hanem ilyen nem létezik. Sok politikai írást olvasok, de ilyet még angolul sem olvastam. Zseniálisnak tartom! Azt viszont egyenesen felháborít, hogy nem kap nagy nyilvánosságot ez a könyv, gondolom, mert senkinek nem érdeke elfogulatlanul tájékoztatni embereket ilyen témából, nehogy véletlenül ne legyenek agymosottak.


Népszerű idézetek

wirwil P>!

A völkisch irányzatban felfedezhető egy erős, burzsoázia- és értelmiségellenes szál is, amely az elitet teszi felelőssé a problémákért, amiért azok a népet elhagyva visszavonultak elefántcsonttornyaikba, hogy ott életidegen elméleteik rabjává váljanak.

499. oldal

wirwil P>!

Könyvünk célja az ideológiák és történetük, főbb eszméik és logikájuk közérthető, rövid bemutatása, valamint a kapcsolódó történelmi események futólagos áttekintése és az egyes témákhoz tartozó fogalmak tárgyilagos, értékítélettől mentes magyarázása.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Gábor: Modern politikai eszmék, ideológiák
G. Fodor Gábor: Gondoljuk újra a polgári radikálisokat
Ormos Mária: Nácizmus – fasizmus
Carl von Clausewitz: A háborúról
Kiss Viktor: Kívül/Belül
Majtényi György: Kádárné és Kádár
Ignacio Iturralde Blanco: Machiavelli
Andy Ngo: Kendőzetlenül
F. A. Hayek: Út a szolgasághoz
Eric Hoffer: A fanatizmus természetrajza