Hangszerek 6 csillagozás

Frank P. Bär: Hangszerek Frank P. Bär: Hangszerek

Amilyen különbözőek a hangszerek formái, olyan változatos a hangzásuk is. Mióta léteznek hangszerek? Mi a különbség a zongora és a pianínó között? Miért olyan vastag a tuba? Miért redős a harmonika? A zenetudós szerző elvezeti az olvasót a hangszerek és dallamok izgalmas világába. Megtudjuk, hogyan szólalnak meg a hangok és hogyan tehetjük hangszerré a poharakat, evőeszközöket, stb. Segítséget kapunk a hangszerválasztáshoz is. Ha nem akarunk zenélni, csak zenét hallgatunk, akkor is élvezetes olvasmány.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Mi micsoda

>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2013
48 oldal · ISBN: 9789632942414
>!
Tessloff és Babilon, Budapest, 2004
48 oldal · ISBN: 963944636X · Fordította: Horváth Vilmos

Enciklopédia 1


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Nienna001 P>!
Frank P. Bär: Hangszerek

Egy rövid ideig tanultam furulyázni és fuvolázni, de aztán az érettségire készülés fontosabb lett abbahagytam. Két éve mikor akezembe került egy fuvola és megakartam szólaltatni nem sikerült, teljesen elfelejtettem. Annyira sokkolódtam, hogy ezután a furulyámat elővettem és már ugyan nem emlékszem az öszes lefogásra, de tudtam rajta játszani.

Milyen volt a könyv? Hozta a legfontosabb információkat, képeket, érdekességeket, amit egy Mi micsoda kötettől lehet várni. Sok új dolgot tudtam meg, mindenképpen hasznos volt elolvasni. Néha rákerestem a benne szereplő zenékre, együttesekre, hangszerek, ez jó kiegészítése volt az élménynek. Ez az első kötet, amit az újranyitott könyvtárból olvastam el.

padamak>!
Frank P. Bär: Hangszerek

Sok szöveggel, bár tömören és érthetően válaszol a kérdésekre. Sok érdekességgel tűzdelt, jól rendszerezett áttekintés, hasznos kiadvány.
(Jobb, mint a Szemtanú sorozat hasonló című példánya)

Éli>!
Frank P. Bär: Hangszerek

Sajnálom ezt a témát és ezt a könyvet. Szinte ez érdekelt a legjobban és ebben csalódtam a legjobban. Valami olyasmire számítottam, hogy az ősidőktől kezdve a mai modern dj-ig jutunk. Bemutatva nagyon sok különleges hangszert kontinensenként, országonként és a legelterjetebb hangszerekkel bezárólag. Kevesebb lehetett volna a zene elméleti szöveg és több kép. A lehető legbonyolultabb hangszerekkel kezd és a legvégére a hagyja legegyszerűbbeket.


Népszerű idézetek

padamak>!

A vonósnégyesekre komponált darabok a zeneirodalom legérdekesebb művei. A hangszerek ilyenkor egyenrangúak. Mindegyik ugyanúgy lehet kísérő, mint dallamot vivő partner. Johann Wolfgang von Goethe, a nagy német költő így írt a vonósnégyesről: „Hallgatjuk, ahogy négy okos ember egymást szórakoztatja.”

21. oldal (Tessloff és Babilon Kiadó Budapest 2004)

padamak>!

A harmóniumot kisebb helyen az orgona helyettesítésére is használják. Elsősorban azonban a szalonzenekarokban játszottak rajta.

36. oldal (Tessloff és Babilon Kiadó Budapest 2004)

Kapcsolódó szócikkek: harmónium
1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gyermek enciklopédia – A hangszerek
Neil Ardley: Hangszerek
Claude Delafosse (szerk.): A zene
Yann Walcker: Ludwig van Beethoven
Judy Tatchell: Bevezetés a zene világába
Balázs Árpád: Csontfurulya, madársíp
Hans-Günter Heumann – Monika Heumann: Zenetörténet gyerekeknek
Tanuljunk a zenéről
Steven Isserlis: Miért csapott Beethoven a lecsóba?
Rob Baker: 50 tény, amit tudnod kell a zenéről