Batman ​– Year One 31 csillagozás

Frank Miller: Batman – Year One Frank Miller: Batman – Year One Frank Miller: Batman – Year One Frank Miller: Batman – Year One

A new deluxe trade paperback edition of one of the most important and critically acclaimed Batman adventures ever, written by Frank Miller, author of The Dark Knight Returns! In addition to telling the entire dramatic story of Batman's first year fighting crime, this collection includes reproductions of original pencils, promotional art, script pages, unseen David Mazzucchelli Batman art and more!

>!
DC Comics, Burbank, 2007
136 oldal · ISBN: 9781401207526 · Illusztrálta: David Mazzucchelli
>!
DC Comics, New York, 1988
108 oldal · Illusztrálta: David Mazzucchelli

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

CaptainV IP>!
Frank Miller: Batman – Year One

Papíron a saját szuperhős-identitását kereső Bruce Wayne-ről szól, de inkább Jim Gordon a főszereplő. Nemcsak azért, mert a szétesni készülő magánéletéről és a szintén nem zökkenőmentes karrierjéről arányaiban több szó esik, mint Batman bármilyen jellegű tevékenységéről, hanem azért is, mert ő az, aki végigvezeti az olvasót ezen az egy éven a gothami bűncselekmények és Batman felbukkanásainak mentén. Ez az egész nem annyira a történet, inkább az alapokat elmesélő jellege miatt érdekes (pont úgy, mint A nevető ember).
Jól áll neki a montázs-szerű felépítés, ami úgy ugrál előre a naptárban, hogy már pörgős, de még nem darabos. A képi világa retró, ennél jobban ezt nem tudom jellemezni, de hangulatos és szépen színezett, a káosz is egészen mérsékelt*.
Szóval nem egy arcleszakítós élmény, de vannak erényei.

*hajlamos vagyok ennek az időszaknak a rajzait konkrétan nem érteni a vastag kontúrok, a túlszaturált színek és a zsúfoltság miatt.

Sceurpien I>!
Frank Miller: Batman – Year One

Kategóriákkal jobban tetszett, mint a The Dark Knight Returns. Nem is kellettek hozzá igazán főgonoszok, hogy az egésznek legyen egy nagyon jó noir-os hangulata, és minden stimmelt. Ez az a Batman, akit Frank Miller teremtett, nem az az idióta, aki a TDKR-ben van.

1 hozzászólás
Fool>!
Frank Miller: Batman – Year One

Az utolsó Batman képregény amit olvastam, a The Dark Knight Rises volt és bár a történet érdekes volt, a rajzok valami rettenetesek. Így tehát talán érthető, hogy kicsit félve fogtam neki a Year One-nak, de szerencsére kellemesen csalódtam. Ha nem is a legszebbek a képek, az biztos, hogy előrelépésnek számítanak a TDKR-hoz képest.

A történet pedig szórakoztató. Annyiféle eredetsztori létezik a különböző képregény karakterekhez, hogy szinte lehetetlen számon tartani és mégis a sötét lovaghoz kapcsolódót szinte egyet sem tudnék mondani.
Frank Miller a Year Oneban megismerteti velünk a zöldfülő, külföldről hazatérő playboy Bruce Wayne-t, aki ígéretet tett arra, hogy változást hoz Gotham bűnben fürdő városába,. Itt még nem beszélünk Batmanről, Mr. Wayne csak egy maszkírozott, bizonyítani vágyó igazságtevő, aki rengeteg hibát elkövet a denevérré válás rögös útján kaptatva.
Jim Gordon szintén ezen a ponton kerül a helyi rendőrséghez, ahol megtapasztalja, hogy a korrupció különösen sikamlóssá tudja tenni azt a ranglétrát, amelyen ő felfele szeretne haladni.

Párhuzam figyelhető meg a két karakter között, hisz mindketten egy élhetőbb és biztonságosabb várost szeretnének, ehhez azonban előbb le kell győzniük minden akadályt, amelyet a város eléjük gördít. Hibáznak, tanulnak és alkalmazkodnak, és később arra is rájönnek, hogy kifizetődőbb ha az ember nem egyedül akar az árral szemben úszni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Scott Snyder: Batman (vol. 2) 1. – The Court of Owls
Bill Finger – Gardner F. Fox – Whitney Ellsworth: Batman: The Golden Age 1.
Scott Snyder: Batman – The Black Mirror
Brian Michael Bendis: Come Home
Matt Wagner: Grendel: Red, White & Black
Matt Wagner: Grendel Cycle
Matt Wagner – Greg Rucka: Grendel Omnibus 4 – Prime
Brian K. Vaughan: Ex Machina 1. – The First Hundred Days
Ed Brubaker: Batman: Gotham Noir
Matt Wagner: Batman/Grendel