Children ​of Dune (Dune 3.) 3 csillagozás

Frank Herbert: Children of Dune Frank Herbert: Children of Dune Frank Herbert: Children of Dune Frank Herbert: Children of Dune Frank Herbert: Children of Dune Frank Herbert: Children of Dune Frank Herbert: Children of Dune

Book Three in the original Dune series relies heavily upon the events and the background of the first two books. Leto and Ghanima, twin children of Paul Atreides, are old beyond their years, as they hold the genetic memories of their ancestors. Climate change on the planet Arrakis threatens the desert life of the Fremen, the sandworms, and the production of spice. Simon Vance anchors this full-cast production. He is engaged with the characters and the complex plot. His presentation of the many characters is skillful, and the narrative passages never lag. Vance has a serious but light touch and deals adeptly with suspense, dissension, philosophical musings, and fanatical ravings.

Eredeti megjelenés éve: 1976

>!
Ace, 2008
420 oldal · ISBN: 0441104029 · ASIN: B0015DTW50
>!
Ace, 2008
420 oldal · ASIN: B0015DTW50
>!
New English Library, London, 1992
426 oldal · ISBN: 0450034275

1 további kiadás


Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Leeanne_Chantal
Frank Herbert: Children of Dune

Kicsit gondban voltam a csillagozással, ezért nem adtam semmit. A könyvet lehúzná az, hogy egyre vontatottabb és elvontabb lesz minden résszel, a szereplők egyre kevésbé emberiek. Másrészt viszont zseniális maga az ötlet, az első részt folytatni. A „békében uralkodott”, „boldogan éltek, míg meg nem haltak” klisék nagyszerű lerombolója ez a könyv, mint ahogy a második rész is. A folytatásoknak köszönhetően tanúi lehetünk a szereplők bukásának (a leglátványosabb példa erre Alia),az uralkodói-vallási rendszerek bürokratizálódásának, a nemes célok elértéktelenedésének és veszélyessé válásának (Arrakis virágzóvá tétele). Ugyan az első rész volt a legolvasmányosabb (a háromból, amit olvastam), de az egy egyszerű kiválasztott-történet volt, amilyet már láttunk (talán megírásának idején nem volt még ennyire elrongyolt téma). Ugyanakkor a második és főleg ez a harmadik rész mutat rá Herbert nagyságára, ami a társadalom-és emberismeretében rejlik. Felállít jó vs. rossz relációkat ugyan (legalábbis abban az értelemben, hogy még nem jutott soha eszembe másnak szurkolni, mint kellett volna), de ezt a következő könyvben le is dönti. Képes valódi fejlődéseket, illetve elsősorban hanyatlásokat bemutatni, akár az egyén, akár a társadalmi berendezkedés szintjén. Ettől zseniális ez a könyv.


Népszerű idézetek

>!
Altimiti

The future remains uncertain and so it should, for it is the canvas upon which we paint our desires. Thus always the human condition faces a beautifully empty canvas. We possess only this moment in which to dedicate ourselves continuously to the sacred presence which we share and create.


A sorozat következő kötete

Dune sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: Ender's Game
Nalini Singh: Branded by Fire
George Lucas: Star Wars
Margaret Atwood: The Handmaid's Tale
Ilona Andrews: One Fell Sweep
Peter F. Hamilton: The Reality Dysfunction
Margaret Atwood: The Year of the Flood
Peter F. Hamilton: Judas Unchained
Aaron Dembski-Bowden: The First Heretic
Dan Simmons: Hyperion (angol)