A ​frontsebész (Orvosregények) 49 csillagozás

Frank G. Slaughter: A frontsebész Frank G. Slaughter: A frontsebész Frank G. Slaughter: A frontsebész Frank G. Slaughter: A frontsebész

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A második világháború első napjaiban egy légitámadás során irtózatos robaj hasítja ketté az éjszakát. Egy villát bombatalálat ért. A becsapódást követő baljós csendben, a ház belsejében, két emberi lény, egy férfi és egy fiatal lány egymásba kapaszkodva, rettegve várja a véget. Ilyen körülmények között találkozik Rick Winter százados, a cinikus, kiábrándult nőcsábász és katonaorvos azzal a lánnyal, aki felrázza érzelmi fásultságából, és örökre megváltoztatja életszemléletét. Rick képtelen elfeledni azt a különös, rettegéssel és gyönyörrel teli éjszakát, és felteszi magában, hogy megtalálja az elsötétítés lányát, ahogyan ő nevezi a titokzatos nőt, aki azonban minduntalan kisiklik a kezei közül, valahányszor úgy érzi, már-már sikerül rábukkannia. A kutatás azonban értelmet ad az életének, és Rick tudja, hogy sohasem fogja feladni, még ha az életével kell is fizetnie érte

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Aranytoll

>!
Könyvmolyképző, Budapest, 2006
276 oldal · ISBN: 9639492841 · Fordította: Veres Júlia
>!
K.u.K., Budapest, 2000
292 oldal · ISBN: 963917341X · Fordította: Veres Júlia
>!
Totem, Budapest, 1993
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637888136 · Fordította: Veres Júlia

2 további kiadás


Kedvencelte 8

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
verity777
Frank G. Slaughter: A frontsebész

Sokszor löktem odébb az antikváriumban, aztán egyszer beleolvastam, megvettem és otthon szó szerint nem tudtam letenni. Külön ajándék benne a Elizabeth Barrat-Browning-idézet, korábban nem is hallottam róla, utána kezdtem el olvasni a verseit.

>!
Isabelle
Frank G. Slaughter: A frontsebész

Nagyon szép történet. Igazi klasszikus romantika a háború borzalmaiban. Üde színfolt volt a sok újszerű szerelmi történetek dömpingjében egy régi könyvet olvasni.
Ezentúl gyakrabban gyakrabban megteszem… A mai „blúzrepesztős” stíushoz képest mindenképp visszagogott, de végtelen elegáns és ízléses…
Nagyon szerettem ezt a könyvet…

>!
Szumire
Frank G. Slaughter: A frontsebész

Ahhoz képest mennyien mondták mennyire jó nekem nem hozta a kívánt hatást,kicsit unalmasnak tartottam jó az orvosos részek érdekesek voltak de a történet nekem személy szerint kiszámítható volt.Egynek elment.

>!
kai
Frank G. Slaughter: A frontsebész

Alapvetően tetszett, érdekes, izgalmas, fordulatos történet volt. A fő rejtélyt spoiler kicsit hiteltelennek éreztem. Ettől függetlenül végül is jó volt, romantikus regények kedvelőinek ajánlom elolvasásra.

>!
Zúzmara
Frank G. Slaughter: A frontsebész

Egy kolléganő nyomta a kezembe, hogy olvassam el, mert ez a kedvenc könyve.
(Nekem nem lett a kedvencem.)

>!
regulat 
Frank G. Slaughter: A frontsebész

Női szívek megdobogtatója. Romantikus. Izgalmas. Orvosos… Szegény Rick Winterről az jutott folyton az eszembe, hogy „…erős, ügyes, a feje sem üres. Kész főnyeremény!” [Bocs az nem Winter doki, hanem a Magilla gorilla.]
Nem tudom, engem csak a rejtély zavart a könyvben, hogy ez a már-már szuperember csak pont arra nem emlékszik, hogy ki a bánattal feküdt le a bombatámadás alatt. Mert az addig ok, hogy sötét volt… de akkor is. Nem volt részeg, nem lett fejsebe, nem kapott légnyomást.

Nekem ez valahogy… mínusz egy csillagot ért.

>!
Zrínyi Katonai, Budapest, 1983
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633268141 · Fordította: Veres Júlia
>!
Galambdúc
Frank G. Slaughter: A frontsebész

A regény a maga idejében nagy népszerűségnek örvendett, amit meg is értek. Ha kordokumentumként olvasom, akkor oké, de nem az én stílusom, olyan kicsit össze-vissza.
A romantikus szál nagyon sematikus, túl egyértelmű, olyan igazán maszkulin (a macsó katona hódítgat, míg rájön, kit is szeret valóban). A sebészi leírások érdekesek voltak, nem véletlen, az író is orvos, és a háborút fejtegető részek se voltak rosszak. De alapjában nem fogom a kedvenc könyveim közé sorolni.
Mondjuk, az író neve (főleg, ha ez az igazi) kicsit gáz, háborús-öldöklős téma, oszt ő meg a Mészáros névre hallgat.


Népszerű idézetek

>!
Galambdúc

Miközben csodálattal figyelte, Ricknek eszébe jutott, hogy Wellington is megállt tréfálkozni Waterloo-nál. A háború is elviselhető, gondolta, ha az ember megőrzi a humorérzékét.

46. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sandra Brown: A legelső férfi
Abraham Verghese: Könnyek kapuja
Arthur Golden: Egy gésa emlékiratai
Ken Follett: Alattunk az óceán
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
J. R. Ward: Megsebzett szerető
J. L. Armentrout: Trust in me – Bízz bennem
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja