Rókacsapda 87 csillagozás

Frank Cockney: Rókacsapda Frank Cockney: Rókacsapda Frank Cockney: Rókacsapda

Frank Cockney felügyelő, akit a Négy Fekete Koporsó című könyvből már jól ismerünk ismét halálos veszélybe kerül.
Halott, megcsonkított ázsiai lányok, cápák, A Fekete Árnyék, Fűrészkezű és a titokzatos Di Mayo testvérek kavarognak előttünk vad összevisszaságban. A halottak szaporodnak, a rendőrség tehetetlen.
Ekkor Kis Zöld Kígyó felhívja telefonon Frank Cockneyt, ő pedig José atyához indul Mexikóba…
Valahol a kínai tengeren elhúzzák az ajtót egy vasketrec elől, s ezzel együtt elszabadul a pokol…

Eredeti megjelenés éve: 1990

Tartalomjegyzék

>!
Gesta, Budapest, 2011
310 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639591547
>!
Gesta, Budapest, 2007
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639591271
>!
Pannon, Budapest, 1990
212 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637955313

Enciklopédia 5


Kedvencelte 6

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Frank Cockney: Rókacsapda

Ez nagyon szórakoztató jó krimi volt, nagyon tetszett, még ha kedvenc nem is lett. De ez csak azért van, mert egyenlőre nem a krimi korszakomat élem.
Igaz nem volt még tervben és kihívás miatt vettem előre az olvasását, de nagyon jól szórakoztam. Jókat derültem a humorán a történetnek. Szeretem az ilyen könnyed lélegzetű krimiket. Régen sok ilyet olvastam a könyvtárból.
Szívesen ajánlom a krimi kedvelőinek.

2 hozzászólás
Homolya_H_Tímea P>!
Frank Cockney: Rókacsapda

Frank Cockney nyomozó ismét olyan ügybe keveredik, ami Vietnámhoz, Kambodzsához és Thaiföldhöz köti. Itt nem a múlt árnyai nyúlnak utána, emberi roncsok próbálják elvenni társai és más emberek életét.
Bár ezt a könyvet is szerettem (és úgy ért véget, hogy lesz folytatása, mégsem íródott hozzá több), valahogy nem éreztem történetbe illőnek Jose atyát és Kis Zöld Kígyót. Szerepeltek, mert Cockney barátai, de a történethez nem adtak semmi pluszt. Ellenben mondjuk Denver hadnaggyal nyomozatott volna többet. Talán akkor kapott volna a sorozat még egy részt.
Kár érte…

Paulina_Sándorné P>!
Frank Cockney: Rókacsapda

Nem tudok csalódni. Azt kaptam, amit vártam. Egy nagyon jó L.L.L. regényt. A számomra megszokott stílussal. Bár én elfogult vagyok az íróval szemben. Volt itt minden, ami kell: nyomozás, holtestek.

nagy_anikó>!
Frank Cockney: Rókacsapda

Erre a könyvre a címe miatt esett a választásom. Pontosabban „R” betűs címre volt szükségem. Nem tudtam ki az író, csak közvetlen az olvasás előtt azonosítottam be, hogy kit is rejt a Frank Cockney név.
Nagyon régen olvastam könyvet Lőrincz L. László, épp ideje volt, hogy a kezembe kerüljön.
Egy nagyon jó, borzongató (mondhatnám gyomorforgató) történet. Brutális, látszólag összekapcsolhatatlan gyilkosságok, egy a közös bennük az elkövetés módja és a rókacsapda, amely az áldozatok lábán van. Izgalmas, pörgős könyv. Ami zavart az egy másik könyvre visszatérő utalás, ezért a pontlevonás.

Eva_Pussova>!
Frank Cockney: Rókacsapda

Nagyon jó krimi. A végén ott az utalás az aranykereszt történetére, kár , hogy eddig nem született meg. Megint Ázsiával kapcsolatos a történet. A főhős Frank Cockney és a barátja José atya. Kis Kígyó kevesebbet szerepelt, mint az előző részben. És persze szép lányok, hullák, gonosz, bosszú, érdekes helyek.

ladybird12>!
Frank Cockney: Rókacsapda

Hát nem a kedvenc könyvem lett. A Négy fekete koporsó után ez már nem verte a csúcsot. Voltak olyan részek, amiket élveztem, de mégis hiányzott valahogy az a nagy bumm a végén, amit számtalan LLL könyvek végén szoktam érezni.

Gar_Ati>!
Frank Cockney: Rókacsapda

Pörgős, akciódús krimi, végig szellemes, keménykedő párbeszédekkel, amit Lőrincz L. Laci bácsitól megszokhattunk. Élvezhető, szórakoztató, de rövid mű, tele áldozattal, több helyszínen, és a rókacsapda. A lényeg, hogy Cockney felügyelő rendet tesz.
Elkövettem azt a hibát, hogy nem a Négy fekete koporsót olvastam előbb, így eléggé zavaró volt, hogy Laci bácsi jó néhány esetben, hivatkozott rá.

CarmenV>!
Frank Cockney: Rókacsapda

Igazából van egy kihívás amihez kések, pengék ilyesmik kellenek, és amikor apukám szelektált megakadt rajta a szemem, és bár nem tudtam mit várjak egy ilyen borítótól, de elég jó volt :D sőt!
Bár amikor megnéztem kicsit jobban akkor megint rájöttem, hogy sikerült egy sorozatba belenyúlni, és bár érthető a történet de valószínűleg jobb lett volna ha sorban haladok…
Nekem a drogos/hallucináló részek annyira azért nem tetszettek ott néha csak lapoztam volna… (nekem itt a -fél csillag, de lehet ha sorban haladok jobb… vagy ki tudja.. majd írok :D )
Nos a borító a futottak még kategória, és vicces volt, mert el kellett vinnem egy anyagot de a főnökömnek kellett pár papír az irodából és viccesen megjegyezte, hogy nem akart turkálni az asztalomon, de szinte elpirult xD mondjuk ezt kivédhettem volna ha nem hiszem el, hogy sietni kell, hanem csak azért is elteszem a könyvem, akkor mondjuk egy fél nappal hamarabb kiolvasom, de mindegy… relaxáltam egy kicsit a szép zöld gyep mellett a padkán… :D
Mindenesetre a történet jó, van benne minden, és a képzelgések is értelmet nyernek és Fűrészkéz és társai! TE JÓ ÉG!
A történet néhol picit túlzó, pl amikor meglövik de lazán megy tovább, lehet Csak Norrisz volt a mentora :D de kemény legény, odateszi magát és mindent megold, amire ráharap azt nem engedi :D
Nagyon jól vezette a dolgokat. Mondjuk a végén extra gyorsan ment minden, de nekem tetszett. Szóval nagy a valószínűsége, hogy a többi is sorra kerül :D
A szöveg fenomenális :D

anglee>!
Frank Cockney: Rókacsapda

Könnyed kis L.L.L. könyv, ahogy már megszokhattuk tőle. Csupa rejtély, csupa titokzatosság, felkelti a kíváncsiságot, hogy a végén csak úgy csattanjon az egész.
Nem fogok ódákat zengeni. Imádom és punktum.

Nokimaki>!
Frank Cockney: Rókacsapda

Egy szokványos, kicsit unalmas, gyilkossági ügyben való nyomozós történetnek indult. A cselekmény nagyon nem bonyolódott. Az viszont tetszett, hogy az utolsó néhány oldalig nem lehetett még csak sejteni sem a végkifejletet. De sajnos az izgalmas rész csak ez az utolsó néhány oldal volt. Kicsit összecsapottnak éreztem a végét. Olyan volt, mintha az író sietett volna a befejezéssel. Lehet, szorította a határidő…


Népszerű idézetek

CarmenV>!

Ugyan Franky! Te is tudod, hogy nincs itt már semmi navaho, rajtam és néhány szerencsétlen balfácánon kívül. Mit kínáltam volna a turistáknak? Igazi navaho törzsi konyhát? Tudod mit ettek a navahók, mielőtt az őseid el nem kezdték buzerálni őket? Bölényhúst, jávorszarvast, sündisznópörköltet, télen pedig, kemény fagyok idején egeret és pondrókat. Mit gondolsz, mit szólnának a rezervátum látogatói, ha igazi navaho éttermemben egérsaslikra invitálnám őket?

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: egér · jávorszarvas · navahók · rezervátum
CarmenV>!

Di Mayo csaját megette egy dinoszaurusz – mondtam elgondolkodva. – Illetve megölte és megcsócsálta.

27. oldal

CarmenV>!

S maga visszafogadta?
Többnyire. Nem vagyok haragtartó. Elvégre ők hozzák nekem a pénzt. Bármennyire is szép fiú vagyok, aligha lenne akkora sikerem a színpadon, mint nekik.

31. oldal

CarmenV>!

Nem is tudtam, hogy állatokkal is foglalkozik.
Állatokkal? Még csak az kéne! Két macska mászkál a konyha körül, ez minden állatunk…

35. oldal

CarmenV>!

Azok… cápák?
Nem is az édesanyám zsebkendője! Mit gondol? Két deci vértől már megbolondulnak.

98. oldal

CarmenV>!

Frank? – kérdezte nyugodtan- Honnan beszélsz?
Elfelejtettem a házszámot.
Tudod mit csinálsz?
Azt hiszem
Én nem vagyok meggyőződve róla.

118. oldal

CarmenV>!

Vörös vezetőnk káromkodásokkal fűszerezett halálordítás kíséretében rálépett a fékre…

153. oldal

CarmenV>!

Mi az úristen van már megint, Cockney? Ha így folytatjuk, kihalnak a navahók, mire a rezervátumba érünk!

154. oldal

Kapcsolódó szócikkek: navahók
CarmenV>!

Mire felocsúdtunk, már a talpán állt. Megnyomkodta a derekát és mosolygott, egyre csak mosolygott. Aztán szemrevételezett bennünket, és hajlongott jobbra-balra, mintha a japán nagykövet fogadásán ő volna a főgésa.

155. oldal

CarmenV>!

Olyan büszkén mondta, mintha kitüntetésre jogosító ok lett volna az unokatestvér – hiány.

166. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Réti László: Vakond
Baráth Viktória: A főnök
Sienna Cole: Elmejáték
K. M. Holmes: Dario
Ludányi Bettina: Festménybe zárt lelkek
Anne L. Green: Heather vonzásában
Ludányi Bettina: Mögötted!
Sienna Cole: Az ígéret szép szó
Sienna Cole: Lefelé a folyón
Arbi Herds: Veszélyes igazságok