Viperafészek ​és más regények 12 csillagozás

François Mauriac: Viperafészek és más regények François Mauriac: Viperafészek és más regények

Egy ​öreg ember döbbenetes és szívbe markoló, izgalmas és felkavaró vallomásának olvasásához fog az olvasó, mikor nekikezd a Viperafészek első lapjainak. Ki ez a halálát közeledni érző ügyvéd, Bordeaux környékének egyik legnagyobb földbirtokosa, akit gyűlöl a családja, aki meghasonlott az egész világgal, aki egész hosszú életén át szenvedett és kínlódott? Milyen rejtett tragédia játszódhatott le ennek a valaha szeretetre vágyó, családját imádó embernek az életében, hogy élete alkonyán egész környezete a halálát várja a nagy örökség reményében? Bűnös-e? Vagy csupán a körülmények tették embergyűlölővé, kegyetlenné és szívtelenné?
Ki ez a Thérése Desqueryroux? Ez a szép fiatalasszony, aki forró szerelemre, nagy családra, az élet szépségeinek a megismerésére vágyik, és végül megpróbálja férjét meggyilkolni, hogy szabadon élhesse az életét. Bűnös-e? Vagy őt is a körülmények, a farizeuserkölcsök, mély vallásosságát hangoztató, de kegyetlen szívű környezete változtatta meg ennyire?… (tovább)

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: A Világirodalom Remekei Európa

>!
Európa, Budapest, 1976
362 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630705087 · Fordította: Benedek Marcell, Brodszky Erzsébet, Pór Judit
>!
Európa, Budapest, 1965
404 oldal · Fordította: Benedek Marcell, Brodszky Erzsébet, Pór Judit

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Népszerű idézetek

szangi P>!

Mindennél jobban iszonyodik az álmatlanságtól: mikor ott fekszik a sötétben, úgy érzi, tehetetlenül ki van szolgáltatva a képzelet minden fúriájának és az agy minden kísértetének.

szangi P>!

Anne el fogja felejteni közös gyermekéveinket, Jean Azévédó csókjait, mihelyt felnyivákol a porontya, akit ez a gnóm csinál majd neki, a kabátját sem vetve le.

szangi P>!

Janine élete végéig társaságbeli hölgy lesz, aki mindent tud, ismétli azt, amit hallott, s azt amit előkelőnek talál, mindenről megvan a másoktól hallott véleménye, és semmihez sem ért.


Hasonló könyvek címkék alapján

John Steinbeck: Egerek és emberek
Alekszandr Szolzsenyicin: Ivan Gyenyiszovics egy napja
André Gide: Meztelen
Albert Camus: Az idegen
Anatole France: Angyalok lázadása
Raymond Radiguet: A test ördöge
Thomas Mann: Halál Velencében
Patrick Modiano: A Kis Bizsu
Roger Martin du Gard: Vén Európa
Anatole France: Anatole France válogatott regényei