The ​Unspeakable Vault (of Doom) 1. 1 csillagozás

François Launet: The Unspeakable Vault (of Doom) 1.

A ​light-hearted view of H P Lovecraft's Cthulhu Mythos, The Unspeakable Vault (of Doom) is based on the webcomic of the same name by Francois Launet, which chronicles the „daily” lives of the Great Old Ones, including Cthulhu, Nyarlathotep, and Yog-Sothoth, among others. This funny collection of gag comic strips is a parody of the horror genre that further investigates in humorous detail the monster characters originally created by Lovecraft. Although meant to invoke laughter instead of the usual terror found in Lovecraft's work, the book explores dark and mature themes such as death, religion, and the occult, albeit in a light and fanciful manner. This work is in association with Diabolo Ediciones.

François Launet is an illustrator and a visual special effects supervisor and designer for movies and commercials who has worked on the animated films Despicable Me and The Lorax. He is the creator of the web comic The Unspeakable Vault (of Doom), which appears on his personal… (tovább)

>!
112 oldal · puhatáblás · ISBN: 9788415153627 · ASIN: 8415153627

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

RandomSky>!
François Launet: The Unspeakable Vault (of Doom) 1.

Meglehetősen rétegcucc ez: képregény, tudni kell hozzá jól angolul, ismerni és szeretni kell H.P. Lovecraft életművének minél nagyobb részét, és még humorérzék is szükségeltetik. Tehát teljesen trve kultistáknak nem való, mert ők megsértődnek, és ráhívják a szerzőre Cthulhut.
Amúgy ez egy webképregény (link a linkeknél) nyomtatott formában. Maga a formátum nem annyira nagyon szerencsés, amennyiben az ember mindig magánál akarja tartani, és áldozati gyertya lángjánál is olvasná, egyéb iránt azonban megteszi. Az én felfogásom szerint (mivel én ugye a fent vázol, elitista klub tagja vagyok) ez a cucc zömében igen vicces, arról nem is szólva, hogy rendkívül mókás tud lenni, amikor valami szentségtörőt szentségtörnek. Lovecraft nyilvánvalóan forog a sírjában, de ha úgy vesszük, ő kezdte! :)
Az a legjobb ebben a képregényben, hogy annyi különféle humor van benne, a harsánytól a körmönfonton át a csapnivalóig (de itt még az is jó), meg abban az értelemben is, hogy death metal és gothic rock zenekarok épp úgy megkapják a magukét, mint a szerepjátékosok (a szerző, szégyenszemre előbb játszott a Cthulhu szerepjátékkal, mint hogy olvasta volna Lovecraft örökérvényű, hagymázas írásait), meg számos popkultúrális meg társadalomkritikus meg sokmindenegyéb utalás és poén is van, és ezektől majdnem olyan szélesen vigyorog az ember, mint azok a békaemberek, s mondogatja, hahaha, fhtagn, ez mekkora volt. :)

5 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Randall Munroe: xkcd
Claire Belton: I Am Pusheen the Cat
Bill Watterson: Weirdos from Another Planet!
Charles M. Schulz: Snoopy világhírű író lesz!
Jeffrey Brown: Vader's Little Princess
Bill Watterson: The Complete Calvin and Hobbes
Simon Tofield: Simon's Cat vs the World!
Bill Watterson: The Authoritative Calvin and Hobbes
Jeff Smith: Bone
Andy Riley: The Book of Bunny Suicides