Halál ​Barcelonában 12 csillagozás

Francisco González Ledesma: Halál Barcelonában

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Gabriel, aki kegyetlenül kivégezte a feleségét megerőszakoló férfit, éppen szabadul a börtönből, és máris megbízzák egy újabb gyilkossággal.

Sandra lelövi a vőlegényét az esküvőjük napján.

Nadia 14 éves Down-kóros kislány, akit nevelőnője perverz férfiak vágyainak kielégítésére kényszerít.

Hogy hogyan függ össze a három látszólag különálló történet, és mindez hogyan kapcsolódik egy tervezett öngyilkos merénylethez, arra a Szomszédom a halál c. krimiből ismert Mendez felügyelő keresi a választ. Vérbeli krimi, amelyből megismerhetjük Barcelona sötét oldalát.

Eredeti cím: No hay que morir dos veces

Eredeti megjelenés éve: 2009

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Spanyol krimi

>!
Kossuth, Budapest, 2015
278 oldal · ISBN: 9789630983884 · Fordította: Fehér Katalin
>!
Kossuth, Budapest, 2015
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630983112 · Fordította: Fehér Katalin

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Ricardo Mèndez


Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Viktória_Erdei 
Francisco González Ledesma: Halál Barcelonában

Hát nagy nehezen elolvastam. Az utolsó pár oldal volt csak izgalmas.

>!
TiszlaviczMarcsi IP
Francisco González Ledesma: Halál Barcelonában

Olvasgattam a könyvről az értékeléseket, és csak abban tudok egyet érteni, hogy nem egy rohanós könyv volt. Sok minden történt, sok mindenkit megismertünk, és a lényeg a lelki motiváción, az érzelmeken és a jellemfejlődésen volt. Nagyon érdekes volt számomra, hogy szépen lassan feltárult minden, egymásba kapcsolódtak az apró szálak, a végére szépen összefutott minden, és minden sors, amit az olvasó a szívén viselhetett, szép lezárást kapott.
Egy ilyen történetet nem is lehetett volna rohamtempóban elmesélni.

>!
altagi P
Francisco González Ledesma: Halál Barcelonában

én egy régi és meggyőződéses anarchista vagyok, ezért ez az értékelés most olyan lesz, mint azoknak az értékelése, akik számonkérik rajtam az 5-6 mondat terjedelmet
A könyv két szempontból került fel a várólistámra, egyfelől egy kihíváshoz szükségeltetett, másfelől pedig a címe nagyon emlékeztetett bizonyos delfin és albatrosz sorozatok szépemlékű köteteire. Mielőtt olvasásba kezdtem volna, nem olvastam értékelést, és mivel nem csillagoztuk még elegen, a százalékos értékelés sem lehetett táptalaja semmiféle előítéletnek részemről.
A fülszöveg ígérete szerint 3 szálon fut a cselekmény, ami egy kissé zavaró volt még a könyv első harmadában. Nagyon kíváncsi voltam, hogy ezek a látszólag egymástól teljesen független szálak hol és hogyan fognak összeérni térben és időben. Mondhatni, ez a kíváncsiság volt az, ami a könyv olvasása közben végig motivált, mert a leírások, párbeszédek saját erőből nemigen vitték el a regényt a hátukon az élvezhetőség világába.
A szereplők nekem elég kidolgozatlannak tűnnek, az író kicsit több figyelmet is fordíthatott volna néhány jellem árnyaltabb kidolgozására.
A káromkodások sűrűsége is szerintem rontott az értékén, nem szeretem, mikor egy könyv modernsége abban nyilvánul meg, hogy mindenki úgy beszél benne, mint egy részeg kocsis.
Ellenben az ideológiai és politikai háttér nagyon jól illeszkedik abba az alvilágról kialakított képbe, amit az olvasó joggal vár el egy XXI. századi krimi esetében.
A könyvet 3 és fél csillagra értékeltem, ami leginkább a lendület hiánya, és a cselekményt váratlanul megtörő, béna párbeszédek következtében lett ennyicske.
nesztek 5-6 mondat, amiből egy se ér semmit, de ha nektek ez kell…

2 hozzászólás
>!
Rooxy
Francisco González Ledesma: Halál Barcelonában

Nekem nagyon zavaró volt a megfogalmazása, az egyes információk minden fejezetben előforduló ismétlése, és a rendőr személye is. Amúgy ha ezektől sikerült elvonatkoztatnom, akkor lehetett vele haladni, de se a cselekmény kidolgozása, se a történet befejezése nem nyerte le a tetszésemet.
Bővebben:http://ilovebooks.blogger.hu/2017/06/10/francisco-gonza…

>!
Mesterházi_Zsolt
Francisco González Ledesma: Halál Barcelonában

Nyertem néhány könyvet, köztük Francisco González Ledesma: Halál Barcelonában című krímijét.
Nem tudom, illik ilyen címet adni? És egyébként sem érzem találónak. Kétségtelenül Barcelonában játszódik, és halál is előfordul, mégis nagyon fantáziátlannak érzem. Az eredeti címe: No hay que morir dos veces, ami a google fordító szerint nagyjából azt jelenti, senki sem hal meg kétszer. Sok értelme a regény ismeretében ennek sincs.
„Az üres esték olyanok, mint a levegő, ami csupa por, meg minden.”
Oldalanként nagyjából három ilyen bölcsességet kapunk.
Három szálon indul a cselekmény, amelyek közt a regény közepe táján felsejlik egy laza kapcsolat, ami elég és elfogadható lenne, de a szerző nem elégedett meg ezzel, a regény végén egy igencsak erőltetettnek és mesterkéltnek tűnő megoldással szorosabbra fűzi a szálakat, amelyeknek nem sok köze van egymáshoz.
Az egyes fejezetek mindig úgy fejeződnek be, illetve szakadnak félbe, hogy az ember várná a folytatást, de ahhoz előbb el kell olvasni a cselekmény másik két szálának egy-egy fejezetét is. Ügyes megoldás az érdeklődés fenntartására.
Mind három szál megérdemelne akár egy önálló regényt is, de végül mindhárom torzó maradt.
A befejezés zavaros és elnagyolt, igazából nem derül ki semmi, már ami az okokat illeti. Hacsak nem fogadjuk el a sejtetett összeesküvés elméletet. Ne fogadjuk el. De ha mégis, akkor is zavaros az egész, teljesen indokolatlan gyilkosságokkal.
Nem vagyok egy terrorizmus szakértő, de az nagyon amatőr dolognak tűnik, hogy mit sem sejtő áldozatra erősített robbanó övet csak úgy le lehet tépni.

>!
Dora_Holdosi
Francisco González Ledesma: Halál Barcelonában

Kár, hogy 330 oldal után kezdett érdekes lenni…és már vége is volt..


Népszerű idézetek

>!
Viktória_Erdei 

Egy nő akkor igazi nő, ha ki tudja venni a fényben az árnyakat.

165. oldal, 25. fejezet - Napfény a padlócsempén

>!
TiszlaviczMarcsi IP

Mindez azon az estén történt, amelyiken semmi nem történt. De ezen kívül még más dolgok is történtek. Az üres esték olyanok, mint a levegő, ami csupa por, meg minden.

44-45. oldal, 9. Az apa feje

>!
TiszlaviczMarcsi IP

– Jó,hogy van még humorérzéke, Sandra… Az élet egy vicc, így meg kell őriznünk a humorérzékünket, míg meg nem halunk.

212. oldal, 30. Sandra utcái

>!
TiszlaviczMarcsi IP

A folyosók fényben úsztak, a termekben ódon faillat terjengett, s éjszakánként visszhangzott bennük a már meghalt ügyvédek hangja.

48. oldal, 10. A macska

>!
Mária P

“A forradalmat azok csinálják, akik jobban érzik magukat az utcán, mint otthon, azok ellen, akik jobban érzik magukat otthon, mint az utcán.” Ebből vont le Gabri néhány tanulságot, s fogalmazta meg azon véleményét, miszerint a jó építészek, bár maguk sincsenek tudatában, tulajdonképpen ellenforradalmárok.

42. oldal A szemek

Kapcsolódó szócikkek: forradalom
>!
TiszlaviczMarcsi IP

Szerintem csak az a pisztoly érdemes a pisztoly névre, amelyik minimum parti bombázásra képes.

18. oldal, 4. Méndez

>!
TiszlaviczMarcsi IP

A bíróság épületén belül káosz uralkodott, már alig lehetett lépni benne. A folyosókat telepakolták, a hivatalnokok az asztal alatt dolgoztak, és úgy hírlett, hogy az irattárban ott felejtették egy bíró hamvait.

48. oldal, 10. A macska

>!
TiszlaviczMarcsi IP

Monterde rendőrfőnök úr már megengedhetett magának egy havannát.
Egy Montecristo Doble Coronas volt, limitált széria, egy gyűrűcske jelezte, hogy mennyire exkluzív. Igazi bankárnak, miniszternek, püspöknek való, szinte vallásos áhítat övezte füstölnivaló volt, méltó rá, hogy körbekínálják az utolsó vacsorán.
Azzal a havannával a szájában, eltelve az életbe vetett hitével fogadta Méndezt a nagy tekintélyű Monterde úr.

32. oldal, 7. Beszéljünk a nőkről, Méndez

>!
Mária P

Nincs jobb besúgó egy mobiltelefonnál.

291. oldal A játékbarlang

Kapcsolódó szócikkek: mobiltelefon
>!
Mária P

A zsebei, szokás szerint, most is egészen eldeformálódtak a könyvektől, pedig a legjobb öltönyét vette fel, talán az egyetlen jót, amije volt, hogy részt vegyen a szertartáson.

15. oldal Mèndez

Kapcsolódó szócikkek: Ricardo Mèndez

Hasonló könyvek címkék alapján

Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
Carlos Ruiz Zafón: Lelkek labirintusa
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka
Jordi Llobregat: Vesalius titka
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma
Manuel Vázquez Montalbán: Déltengerek
Andreu Carranza – Esteban Martín: A Gaudí-kulcs
Marc Pastor: Barcelona árnyai
Dan Brown: Eredet
Elizabeth Adler: Barcelonából, szeretettel