Megváltó ​szeretet 78 csillagozás

Francine Rivers: Megváltó szeretet

Az 1850-es évek Kaliforniája az amerikai aranyvidék, ahol a férfiak eladják a lelküket egy zsák aranyért, a nők pedig testüket bocsátják áruba, hogy legyen egy hely, ahol álomra hajthatják a fejüket.
Michael Hosea, az egyszerű farmer megpillantja az utcán sétáló, angyali szépségű Angelt, aki a Hercegnő vezette nyilvánosházban dolgozik. A férfit megigézi a látvány: úgy érzi, az ő feladata megmenteni a kiszolgáltatott lány életét és lelkét. Szép lassan meglágyítja a nő keserű ellenállását, és Angel szíve akarata ellenére Michael felé fordul. Az ismeretlen érzések tengerében azonban felcsapnak a múlt kísértő hullámai, így a lány a menekülést választja.

A népszerű amerikai írónő legújabb regénye Hóseás próféta könyvének modern kori parafrázisa: történet a szeretetről, amely a legnagyobb viharok közepette sem enged el.

Megváltó szerelem címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Harmat, Budapest, 2019
518 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632881461 · Fordította: Pheby Krisztina
>!
Harmat, Budapest, 2013
480 oldal · ISBN: 9789632881461
>!
Harmat, Budapest, 2013
518 oldal · ISBN: 9789632881461

1 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 27

Most olvassa 7

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
csucsorka P
Francine Rivers: Megváltó szeretet

Így utólag nem is tudom, mi volt nagyobb baklövés… Kiadni a könyvet ezzel a borítóval vagy hagynom, hogy ez a ponyvagiccs külső eltántorítson ennek a könyvnek az elolvasástól.
Ha valakit csak ez tart vissza – úgy, ahogy hónapokon át engem – az ne habozzon tovább!
Hétvégi olvasmány – mert minden mást félre akartam tenni, szó szeint letehetetlen ez a könyv.
Óriási mélységeket jár be és nagyon magasra emel, ha hagyjuk.

2 hozzászólás
>!
Véda MP
Francine Rivers: Megváltó szeretet

Annyi gyönyörűséges érzelem van ebben a könyvben, hogy túlcsordul tőle az ember szíve. Őszintén hiszem, hogy az Úr minden Sarah mellé rendelt egy Michaelt, és csak remélni tudom, hogy meg is találják egymást. Ez a regény csodás leírása az igazi, őszinte és önzetlen szeretetnek, a megbocsátásnak, a kegyelemnek és az áldozatvállalásnak, anélkül, hogy giccsbe fordulna. Egyfajta útmutató ahhoz, hogyan tudjuk/tudnánk egymást és Istent szépen szeretni.

>!
Coffee I
Francine Rivers: Megváltó szeretet

Eleinte nehezen barátkoztunk össze a könyvvel, aztán belejöttem és nem tudtam letenni.
Nem emlékszem, mikor és milyen könyv története miatt sírtam legutoljára, de ez megríkatott. Az utolsó 30-40-50 oldalt már nagyon nehezen olvastam, mert nem láttam a könnyeimtől… És még utána sem, sokáig…
A történet befejezésével már csak egyetlen kérdés maradt bennem:
Istenem! És én?

>!
Netti_10
Francine Rivers: Megváltó szeretet

Számomra ez a könyv A KÖNYV! Az első oldaltól kezdve letehetetlen. Egy felesleges vagy semmit mondó mondat nincs benne! Igazán szívhez szóló és megrendítő, annyi kérdésre kaptam választ és annyira elgondolkodtató, hogy ez a könyv formálja a lelket.
Hol van az én Michael-em? Isten gondoskodott arról, hogy minden férfinek és nőnek megteremtse a párját. Mi mégis türelmetlenek vagyunk és képtelenek vagyunk várni, bízva a sorsunkban. A Viskó ehhez képest pici gyerekeknek való okfejtés. Azzal hogy egy Bibliai történetet dolgoz fel „mai” szemmel, igazi különlegesség. Ebben a könyvben tényleg megtalálni a válaszokat, ha valaki kutat utánuk. Huszonéves kortól, felső korhatár nélkül mindenkinek ajánlom! Ez a könyv támasz az élethez!

>!
Odilia
Francine Rivers: Megváltó szeretet

Igaz, hogy vallásos, de Karen Kingsbury után egy könnyed ponyvának tűnik :-)))
Nagyon jól felépített történet a szeretet erejéről, megbocsátásról, újrakezdésről.

(szó szerint letehetetlen, szinte együltőben olvastam végig)

>!
szanes1
Francine Rivers: Megváltó szeretet

Végre egy izgalmas, igényesen megírt, elgondolkodtató keresztény könyv. Nagyon tetszett. Közben jöttem rá, hogy Hóseás könyvét még sosem olvastam, ezt is pótoltam tegnap. Csak ajánlani tudom.
Negatívumként azt tudom megemlíteni, hogy kicsit valóságtól elrugaszkodott a főhős alakja, mert ilyen szentek nincsenek, a hősnőnek pedig tényleg szörnyű sors jutott. A vége pedig túlontúl happy, de nekem olyan jól esett.
(Hogy mennyit bőgtem ezen a könyvön!!)

2 hozzászólás
>!
Staris
Francine Rivers: Megváltó szeretet

Ez a könyv teljesen lebillincselt. Gyönyörű szerelmi történet, tele érzelemmel. Két este alatt elolvastam. Kölcsön kaptam, de másnap megvettem a könyvesboltba, hogy biztosan meglegyen otthon is ha esetleg ismét elolvasnám.
A hitnek az én életemben nagyon fontos szerepe van így meg aztán plána nagyon tetszett a könyv! :)

>!
Mircsi 
Francine Rivers: Megváltó szeretet

UPDATE (2018.06.02.) – Még mindig csodálatos könyv, és misszióm, hogy minél több ember elolvassa! Valahogy most az gondolkoztatott el, hogy ez az egész mennyire reális. Már olyan szempontból, hogy persze az égvilágon mindent meg lehet bocsátani, de vannak dolgok, amiket nem lehet helyrehozni még akkor sem, ha megbocsátottam. És hogy Isten vajon kér tőlünk olyat, ami nem jó nekünk (sőt, kimondottan rossz), azért, hogy másnak jó legyen? (Nem költői kérdés, akinek van válasza, az nyilatkozzon.) Például Michaelnek nagyon nem volt jó, amit Angel művelt vele, és őszintén szólva, a helyében én végig se csináltam volna. De vajon Isten kér-e tőlünk olyat, ami árthat nekünk?
                                    _

Ez a könyv olyan volt, mint a víz a szomjazónak. Vagy inkább valakinek, aki nem tudja, hogy szomjas, de adnak neki viszek, és rájön, hogy pont ez hiányzott! Mert mostanában csak olyan könyveket olvastam, amik jók voltak, de egyik sem volt ehhez hasonló… Egyszerűen nem tudtam letenni, annyira rabul ejtett. Nagyon tetszett, hogy mindig éppen csak annyit tudunk, amennyit az adott szereplő, annak ellenére, hogy E/3-ban íródott.
Annyi mondanivaló, annyi motívum volt benne, de ami talán a legjobban megragadott, az Michael személyisége. Azt kívánom bárcsak mindannyian ennyire törekednénk Isten akaratát teljesíteni, és bárcsak ilyen jól tudnánk szeretni. Megbocsájtani hétszer és hetvenhétszer is ha kell, nem félteni magunkat, hanem Isten akaratában lenni és bátran megtenni, amire kér, még ha fáj is, mert megéri. Szeretni akkor is, amikor a másik elárul, úgy is, hogy a legszörnyűbb bűnöket követi el ellened, mindössze csak azért, mert megígértük, és mert ez a feladatunk.
És még az, hogy nekem nagyon bejött az, hogy Michael hívó, mégsem egy unalmas, randa, vallásos, leuraló vén csont, hanem egy hiteles, erős, ugyanakkor gyengéd, őszinte, és nem utolsósorban egy veszettül jól kinéző pasas! :)
Igaz, a borító valóban hagy némi kívánnivalót, de hát ez van, lehetne rosszabb is! :) Viszont a fejezetek elején nagyon tetszettek az idézetek. Mindig annyira el volt találva, hogy mi kell oda. És az, ahogy beleillesztette a könyvbe az írónő a biblia igazságokat (gyakorlatilag szóról szóra) úgy, hogy nem volt erőltetett, szövegből kilógó, vallásoskodó, hanem pontosan odaillő,és eltalált, az valami zseniális! :)
Ezt a könyvet mindenkinek el kéne olvasnia függetlenül attól, hogy keresztény-e vagy sem az illető. Én mostantól mindenkinek ajánlani fogom, jómagam pedig rávetem magam az írónő többi könyvére! :)

5 hozzászólás
>!
GLuca
Francine Rivers: Megváltó szeretet

Meglepődtem. Nagyon. Soha többet nem fogok valamit a borítója/fülszövege alapján megítélni. Családom és az ünnep kárára 25-én egész nap ezt olvastam, de nem bántam meg. Zseniális. Minden félkövér résznél sírtam. És ennél többet nem is érdemes mondani, olvasni kell!!!!!!

>!
Sprout
Francine Rivers: Megváltó szeretet

Figyelmeztetés: 100%-ban tartalmazhat szeretetet, megbocsátást és egyéb bibliai értékeket. Glutén, laktóz és E-szám menetes.


Népszerű idézetek

>!
Netti_10

Nem sétálhatsz egyszerűen ki az életből, és nem nyilváníthatsz dolgokat semmissé. Ezek a dolgok megtörténtek, és mély, nyers, kínzó sebeket hagytak maguk után. Még akkor is, ha a sebek begyógyulnak, forradások még mindig maradnak.

258. oldal

>!
Véda MP

„Akkor Péter odament hozzá, és ezt kérdezte tőle.
Uram, hányszor vétkezhet az én atyámfia úgy,
hogy én megbocsássak neki? Még hétszer is?
Jézus így válaszolt: Nem azt mondom neked,
hogy hétszer, hanem még hetvenszer hétszer is .”
MÁTÉ 18,21-22

257. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jézus Krisztus
>!
búzakalász

Szeresd az Urat, a te Istenedet, és szeressétek egymást! Úgy szeressétek egymást, ahogy ő szeret benneteket! Akármilyen akadályba ütköztök, erősen, céltudatosan, szenvedélyesen szeressetek! Ne inogjon meg a lábatok! Álljatok ellent a sötétségnek, és szeressetek! így juthattok vissza az édenkertbe. így juthattok vissza az életbe.

515. oldal

>!
Erdei_Virág

– Igent mondtál. Erre emlékszel?
– Ez nem igaz. Azt mondtam: „Miért ne?"
– Az is megteszi.

128. oldal

>!
búzakalász

Ha valaki tudná, hogy az emberek miként és miért szeretnek egymásba, akkor palackoznák a receptet, és az utazó patikák kocsijairól árulnák.

352. oldal

>!
Véda MP

„Vegyétek magatokra az én igámat,
és tanuljátok meg tőlem,
hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű,
és megnyugvást találtok lelketeknek. ”
MÁTÉ 11,29

157. oldal

>!
Véda MP

„Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!
Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal
ítéltettek, és amilyen mértékkel mértek,
nektek is olyannal mérnek.”
MÁTÉ 7,1-2

225. oldal

>!
búzakalász

A remény az egyik legkegyetlenebb tünemény. Egy fenséges illat az éhezõ gyermek elõtt. Egy illat, valódi tej és hús nélkül.

221. oldal

>!
csilla0923

Bár mélyre zuhant,
Isten felemelte őt:
Az angyalt.

517. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
Jennifer Donnelly: A tearózsa
David Safier: Jézus szeret engem
Anita Diamant: A vörös sátor
Borsa Brown: Gyalázat és szenvedély
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem
John Fowles: A francia hadnagy szeretője
Kristen Harnisch: A borász lánya
Tiffany Reisz: A szent