Sose ​Engedj el! 21 csillagozás

Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

VAN, ​AMIT SOSEM LEHET TELJESEN ELENGEDNI
Mit tennél, ha megtudnád, hogy lehet, soha többé nem láthatod a gyermeked? Mit tennél, ha úgy éreznéd, minden a te hibád, és esélyed sincs helyrehozni azt, amit elrontottál?
A huszonnyolc éves Jamie Evans kislánya teljesen váratlanul eltűnik. A férfinak Houstonba visszatérve nemcsak a saját lelkiismeretével, de múltjának fájdalmas emlékképeivel is újra szembe kell néznie. A ténnyel, hogy lehet, esélye sincs elbúcsúzni a négy éves kislányától. Elmondani neki, hogy mindennél jobban szerette, még ha nem is volt mindig mellette.
Vajon hogyan képes a fiatal férfi mindezzel megbirkózni? Van rá bármi esély, hogy megbocsájt saját magának a talán el sem követett bűneiért? Vajon léteznek olyan helyrehozhatatlan hibák, amik mégiscsak kijavíthatóak?
Francesca H. Nielk másodikként megjelenő regényében is bemutatja, hogy nincs az a reménytelen élethelyzet, amiből ne lenne kiút. Hogy olykor a legszörnyűbb dolgok is okkal történnek,… (tovább)

>!
Urbis, 2017
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155289132

Kedvencelte 3

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Miután a Sose engedj el! végére értem egy kicsit üresnek éreztem magamat. Semmilyen régebbi emléket nem hozott fel bennem, de elgondolkodtatott azon, hogy én hogyan élném át mindezt ellenkező esetben, illetve hogyan tudnám mindezt elfogadni. Vajon magamat hibáztatnám, meg tudnék egyáltalán bocsátani? Hogyan tudnám ezzel a szörnyűséggel összeegyeztetni a jövőmet? Sikerülne kompenzálni a múltban elkövetett hibáimat, és helyes vágányra terelnem mindazt, ami valaha elromlott?

A teljes ajánlómat itt éred el:
http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/07/27/frances…

>!
Evika82 P
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Nem is tudom mit írjak erről a történetről…
Megint kaptam egy fájdalmas történetet az írónőtől.
Anyaként nagyon megviselt spoiler.
Nagyon sajnáltam a Jamie-t és Amberlyt… azt is, amikor Jamie visszaemlékezésein keresztül megismertem kettejük teljes történetét, múltját. Amberly anyja egy igazi gonosz dög. Aki nem tudott örülni a saját gyermeke boldogságának. Egy igazi sznob, előítéletes pi..a.
Most, hogy befejeztem a könyvet megint valami könnyed olvasmányhoz kell nyúlnom, hogy helyrebillenjen a kis lelkivilágom.

>!
Monaa24 P
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Fantasztikus, lélekig hatoló könyv. Az elején megragad és a végéig nem enged, miközben a szíved szakad meg.
Az olvasása közben többször meg kellett állnom, hogy feldolgozzam az olvasottakat.
Az írónő nagyon szépen bánik a szavakkal, kidolgozott a történet. Egyszer sem éreztem azt, hogy bármelyik rész felesleges lenne a könyvben.
A múlt és a jelen váltakozása teszi még különlegesebbé a könyvet.
Ha egy ilyen fájdalmas történetre lehet azt mondani, hogy kedvenc, akkor nekem mindenképp az.

>!
Kovács_Ági_3
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Ha azt mondom, hogy melyik könyvet olvasd el legalább egyszer az életben, ezt javasolnám. Valami elképesztő, ahogy Francesca megírta a történetet. Annyira élethűen, fájdalmasan és szó szerint lelkileg megrázz. Szülőnek nem való gyermeket temetni. S ez így igaz. Tetszett a visszaemlékezések.

Bővebben véleményt itt olvashatod:
http://magyarszerzokonyve.blogspot.hu/2017/12/francesca…

>!
Baranyai_Lilla
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Húú,
először is, gratulálok a szerzőnek. Nemcsak azért, mert nagyszerű művek kerülnek ki a keze alól, de azért külön dicséret illeti, mert nem mindennapi könnyed kis témához nyúl hozzá. Pont az ellenkezője. Nagyon komoly, nagyon valós dolgokat feszeget, amit más nem nagyon mer, vagy nem akar. Nem tudom, hogy ez élettapasztalat alapján megy vagy beszélgetések, interjúk alapján, Minden esetre Köszönöm ezt az élményt! Sokat tanultam belőle! Mindenkinek ajánlom, aki profitálni is szeretne az olvasásból.

1 hozzászólás
>!
Rita_Kajdi
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Egyszerűen fantasztikus, elgondolkodtató könyv. Nem sablonos, ehhez hasonlót nem is olvastam vagy láttam filmen. Mindenkinek csak ajánlani tudom

>!
Scythe
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Egy megható és szívszorító történet, melyben az ember óhatatlanul együtt tud érezni a szereplőkkel. Csodálatos olvasmány és maradandó élményt okoz.

>!
BlueDeath IP
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Őszintén szólva, nekem már sok volt a szenvedés.
Az alapsztori remek, de én máshogy közelítettem volna meg. Egy tök izgalmas, nyomozós kis krimi is kijönne belőle, de ehelyett a lelki részt boncolgatta a könyv, ami persze nem probléma, csak nekem most kicsit sok volt. Főleg ami a könyv kb felénél történt. A legnagyobb problémám igazából az volt, h néha úgy éreztem, nem történik semmi, csak sírás.
Mindettől eltekintve a könyv jól megírt, könnyen olvasható, kíváncsi leszek az írónő következő művére is. Hátha egyszer ír olyat is, ahol a férfi főszereplő nem sír folyamatosan :D :P ;)

1 hozzászólás
>!
Whitesz
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Szívszorítóan fájdalmas és tragikus. Nem szokásom elérzékenyülni de itt többször is a sírás szorította a torkomat. Csodálatos könyv.

>!
Anna_Harsányiné
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Nem találok szavakat , még most is ,olyan hatása alatt vagyok a könyvnek.Szeretek és sokat is olvasok de rég nem volt a
kezembe ilyen izgalmas ,szenvedéllyel átitatott regény. Nagyon izgalmassá tette,hogy a jelen és a múlt folyamatosan együtt van jelen. A szerkesztése,s nyelvezete is profi íróra vall.Alig lehet felfogni ésszel hogy pedig mind ez egy fiatal „kislány ” tollából fakad.
Nagyon örülök,hogy ráéreztem,s elmentem a könyvbemutatóra,s hogy megvettem mind a
négy könyvet. Biztos vagyok benne,hogy egy új nagyszerű írónő született,s büszke lehetek arra ,hogy dedikált könyvem van Tőle.
Köszönöm az élményt,amit e könyv olvasása adott,s kívánom hogy mielőbb nemzetközi
porondon is sikereket érjen el.


Népszerű idézetek

>!
Anarchia_Könyvblog P

Bármit megadott volna azért, hogy végre megtalálja, hogy magához szorítsa. Hogy tudja, hogy már biztonságban van, de most isten tudja, az éjszaka közepén hol kódorog, teljesen védtelenül.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Azok után, amit nap, mint nap lát a kórházban, pontosan tudta, hogy nem számít semmi, bárkivel bármi bármikor megtörténhet.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Most már értem, hogy nem tudhatod, mennyit ér, amíg el nem veszíted.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Már tudom, hogy mennyire borzalmas, amikor tétlenül állsz, és nem tehetsz semmit, hogy megmentsd azt, akit szeretsz. Hogy vadidegenekben kell megbíznod, akik isten tudja, mennyire lelkiismeretesen próbálják megmenteni azt, akiért te a saját életed is odaadnád.

>!
Anarchia_Könyvblog P

– Az azt jelenti, hogy lezárjuk…
– Jamie…
– Mintha egyszerűen feladnánk az egészet – folytak le ismét a könnyei, miközben letargikusan a fejét csóválta. – Mintha azt mondanánk neki, hogy lemondunk róla… hogy már nem kell többé nekünk…

>!
Anarchia_Könyvblog P

Tartson is bármeddig a szánalmas, nyomorult kis élete, addig örökre vele lesz. Sosem felejti el. Sosem engedi el…

>!
Anarchia_Könyvblog P

Hogy képes ekkora gyűlöletet érezni a férfi iránt, akit olyan nagyon szeretett? Akit még most is pontosan annyira szeret, mint a legeslegelső percben. Bár azt mondják, a gyűlölet, és a szeretet forrása egy és ugyanaz, mégis különös volt ennyire két szélsőséges érzelmet egyszerre megtapasztalnia. Mintha tényleg az érzelmei csatároztak volna.

>!
KTimi

– Olyan sötét van odakint – borult a testvére nyakába Jamie, teljesen elhagyva magát. – És olyan kicsi még. Biztosan nagyon fél – nyöszörögte keservesen.

33. oldal

>!
KTimi

– Jamie, én szeretlek, hallod? Annyira nagyon szeretlek. Mindig is szerettelek, és szeretni is foglak.

355. oldal

>!
KTimi

– Gitározni, azt nem tudok – ismerte el – ,de tudok énekelni – dicsekedett önelégülten.
– Komolyan? – ült fel Amberly lenyűgözött csodálkozással.
– Hát igen – kelt ki az ágyból kissé elcsendesedve, majd háttal neki, megállt. – Mármint mindenki tud énekelni – fordult visszafelé bizonytalanul. – Csak a „minőség” más – vakarta meg szégyenlősen a fejét, miközben ajkába harapva elvigyorodott.
– Hülye – csapott a karjára Amberly boldogan.
– Most miért? – rogyott vissza mellé önérzetesen. – Rajzolni is tud mindenki. Ha nem tudna, nem lenne feladat az oviban – merült el hirtelen a lány gyönyörű szemében, majd egy pillanatra elállt a lélegzete. Halkan zihálni kezdett, majd váratlanul megcsókolta a lányt.

106. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Tabitha Suzuma: Forbidden – Kimondhatatlan
Stephen King (Richard Bachman): Az átkozott út
Jasmine Warga: Szívem és egyéb fekete lyukak
Lorraine Heath: Mindent egy lapra
Erin Watt: Papír hercegnő
Delphine de Vigan: Semmi nem áll az éjszaka útjába
Guillaume Musso: Holnap
John Green: Alaska nyomában