Sose ​Engedj el! 17 csillagozás

Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

VAN, ​AMIT SOSEM LEHET TELJESEN ELENGEDNI
Mit tennél, ha megtudnád, hogy lehet, soha többé nem láthatod a gyermeked? Mit tennél, ha úgy éreznéd, minden a te hibád, és esélyed sincs helyrehozni azt, amit elrontottál?
A huszonnyolc éves Jamie Evans kislánya teljesen váratlanul eltűnik. A férfinak Houstonba visszatérve nemcsak a saját lelkiismeretével, de múltjának fájdalmas emlékképeivel is újra szembe kell néznie. A ténnyel, hogy lehet, esélye sincs elbúcsúzni a négy éves kislányától. Elmondani neki, hogy mindennél jobban szerette, még ha nem is volt mindig mellette.
Vajon hogyan képes a fiatal férfi mindezzel megbirkózni? Van rá bármi esély, hogy megbocsájt saját magának a talán el sem követett bűneiért? Vajon léteznek olyan helyrehozhatatlan hibák, amik mégiscsak kijavíthatóak?
Francesca H. Nielk másodikként megjelenő regényében is bemutatja, hogy nincs az a reménytelen élethelyzet, amiből ne lenne kiút. Hogy olykor a legszörnyűbb dolgok is okkal történnek,… (tovább)

>!
Urbis, 2017
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155289132

Kedvencelte 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Evika82 P
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Nem is tudom mit írjak erről a történetről…
Megint kaptam egy fájdalmas történetet az írónőtől.
Anyaként nagyon megviselt spoiler.
Nagyon sajnáltam a Jamie-t és Amberlyt… azt is, amikor Jamie visszaemlékezésein keresztül megismertem kettejük teljes történetét, múltját. Amberly anyja egy igazi gonosz dög. Aki nem tudott örülni a saját gyermeke boldogságának. Egy igazi sznob, előítéletes pi..a.
Most, hogy befejeztem a könyvet megint valami könnyed olvasmányhoz kell nyúlnom, hogy helyrebillenjen a kis lelkivilágom.

>!
Monaa24
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Fantasztikus, lélekig hatoló könyv. Az elején megragad és a végéig nem enged, miközben a szíved szakad meg.
Az olvasása közben többször meg kellett állnom, hogy feldolgozzam az olvasottakat.
Az írónő nagyon szépen bánik a szavakkal, kidolgozott a történet. Egyszer sem éreztem azt, hogy bármelyik rész felesleges lenne a könyvben.
A múlt és a jelen váltakozása teszi még különlegesebbé a könyvet.
Ha egy ilyen fájdalmas történetre lehet azt mondani, hogy kedvenc, akkor nekem mindenképp az.

>!
Kovács_Ági_3
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Ha azt mondom, hogy melyik könyvet olvasd el legalább egyszer az életben, ezt javasolnám. Valami elképesztő, ahogy Francesca megírta a történetet. Annyira élethűen, fájdalmasan és szó szerint lelkileg megrázz. Szülőnek nem való gyermeket temetni. S ez így igaz. Tetszett a visszaemlékezések.

Bővebben véleményt itt olvashatod:
http://magyarszerzokonyve.blogspot.hu/2017/12/francesca…

>!
Rita_Kajdi
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Egyszerűen fantasztikus, elgondolkodtató könyv. Nem sablonos, ehhez hasonlót nem is olvastam vagy láttam filmen. Mindenkinek csak ajánlani tudom

>!
Scythe
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Egy megható és szívszorító történet, melyben az ember óhatatlanul együtt tud érezni a szereplőkkel. Csodálatos olvasmány és maradandó élményt okoz.

>!
BlueDeath IP
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Őszintén szólva, nekem már sok volt a szenvedés.
Az alapsztori remek, de én máshogy közelítettem volna meg. Egy tök izgalmas, nyomozós kis krimi is kijönne belőle, de ehelyett a lelki részt boncolgatta a könyv, ami persze nem probléma, csak nekem most kicsit sok volt. Főleg ami a könyv kb felénél történt. A legnagyobb problémám igazából az volt, h néha úgy éreztem, nem történik semmi, csak sírás.
Mindettől eltekintve a könyv jól megírt, könnyen olvasható, kíváncsi leszek az írónő következő művére is. Hátha egyszer ír olyat is, ahol a férfi főszereplő nem sír folyamatosan :D :P ;)

1 hozzászólás
>!
Baranyai_Lilla
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Húú,
először is, gratulálok a szerzőnek. Nemcsak azért, mert nagyszerű művek kerülnek ki a keze alól, de azért külön dicséret illeti, mert nem mindennapi könnyed kis témához nyúl hozzá. Pont az ellenkezője. Nagyon komoly, nagyon valós dolgokat feszeget, amit más nem nagyon mer, vagy nem akar. Nem tudom, hogy ez élettapasztalat alapján megy vagy beszélgetések, interjúk alapján, Minden esetre Köszönöm ezt az élményt! Sokat tanultam belőle! Mindenkinek ajánlom, aki profitálni is szeretne az olvasásból.

1 hozzászólás
>!
Erzsébet_Etel_Hlavicza
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Kedves Francesca H. Nielk!
Van szerencsem a masodik konyvet a kezemben tartani, amit nagyon rovid ido alatt olvastam el.
Ez a konyv tele van erzelmekkel, melyek megmutatjak, milyen az, ha elveszitjuk akit nagyon szeretunk, Aki testunk egy resze, es ezzel ujra vissza kerulunk a multba, es ujra visszaternek akkori kedves, szep, de fajo emlekek is.
Egy anyanak es apanak kulonosen szivszorito tortenet, ha van gyermekuk, hiszen az a legfeltettebb kincsunk.
Ket ember ujra talalkozasa, egymas iranti gyulolete, majd ujra megszeretese a legnagyobb fajdalomban….es meghozza a regi-uj szerelem gyumolcset.
Gratulalok ehhez a Konyvehez is, kivanok tovabbi sok sikert!
Sok szeretettel ajanlom Mindenkinek, mert mint mindenbol, ebbol a is lehet tanulni…!
Tisztelettel;Hlavicza Erzsebet Etel

>!
Ciccvarek
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Szépen meg van írva. Nem találtam benne komoly hibákat. Igaz nem is kerestem.
Hacsak nem azt, hogy nekem kicsit már sok volt a „jóból”, ami a depressziót illeti. :)
Thrilleresebb irányban lehet, hogy jobban tetszett volna a könyv ennél. De mondom: így is szép munka. Most így kicsit tömény volt, amikor olvastam. Ha leülepszik, még az is lehet, hogy visszajövök és feljebb húzom a pontot. De nem ígérek semmit. :)

1 hozzászólás
>!
KTimi 
Francesca H. Nielk: Sose Engedj el!

Bár nekem eddig az Elit bőr a kedvencem az Írónőtől, ez a könyv is nagyon tetszett. Egy szülő számára egy ilyen történetet olvasni nagyon fájdalmas. Az ember bele sem akar gondolni, mit érezhettek a szereplők. Jamienek drukkoltam végig, hogy sikerüljön feldolgozni a történteket. Külön tetszett a könyvben, mert ilyennel még nem találkoztam, amiben ilyen nagy hangsúlyt kapnak a visszaemlékezések, bepillanthatunk a boldog éveikbe is. Habár a gonosz anyós itt is felbukkan, ami néha mérgesített, hogy miért kell mások életébe beavatkoznia. Nagyon tanulságos könyv volt ez is, köszönöm az Írónőnek, hogy elolvashattam.


Népszerű idézetek

>!
KTimi 

– Olyan sötét van odakint – borult a testvére nyakába Jamie, teljesen elhagyva magát. – És olyan kicsi még. Biztosan nagyon fél – nyöszörögte keservesen.

33. oldal

>!
KTimi 

– Jamie, én szeretlek, hallod? Annyira nagyon szeretlek. Mindig is szerettelek, és szeretni is foglak.

355. oldal

>!
KTimi 

– Gitározni, azt nem tudok – ismerte el – ,de tudok énekelni – dicsekedett önelégülten.
– Komolyan? – ült fel Amberly lenyűgözött csodálkozással.
– Hát igen – kelt ki az ágyból kissé elcsendesedve, majd háttal neki, megállt. – Mármint mindenki tud énekelni – fordult visszafelé bizonytalanul. – Csak a „minőség” más – vakarta meg szégyenlősen a fejét, miközben ajkába harapva elvigyorodott.
– Hülye – csapott a karjára Amberly boldogan.
– Most miért? – rogyott vissza mellé önérzetesen. – Rajzolni is tud mindenki. Ha nem tudna, nem lenne feladat az oviban – merült el hirtelen a lány gyönyörű szemében, majd egy pillanatra elállt a lélegzete. Halkan zihálni kezdett, majd váratlanul megcsókolta a lányt.

106. oldal

>!
Bobály_Gabi

„ Van , amit sosem tudunk teljesen elengedni , de valamilyen szinten el kell engednünk , hogy tovább tudjuk élni…”


Hasonló könyvek címkék alapján

Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Tabitha Suzuma: Forbidden – Kimondhatatlan
Németh Eszter: Kötéltánc
Stephen King (Richard Bachman): Az átkozott út
Jasmine Warga: Szívem és egyéb fekete lyukak
Lorraine Heath: Mindent egy lapra
Erin Watt: Papír hercegnő
John Green: Alaska nyomában
Delphine de Vigan: Semmi nem áll az éjszaka útjába