Megsebzett (Megsebzett 1.) 4 csillagozás

Francesca H. Nielk: Megsebzett

VAN, ​HOGY AMI NEM ÖL MEG, AZ OLYKOR TÉNYLEG MEGERŐSÍT
„– A nevem Logan Stillman, tizenkilenc éves vagyok és látszólag átlagos. Mindenem megvan, amit az ember csak kívánhat: van tető a fejem felett, van mit ennem és a családom szeret. Most már céljaim is vannak, de egy évvel ezelőtt keresztülmentem a poklon…”
Mit tennél, ha az apád miatt neked kéne megbűnhődnöd? Hogyan élnéd túl, ha elrabolnának és három hónapig fogva tartanának? Mit tennél, ha mindennap megkínoznának és porig aláznának? Ha végül elérnék, hogy teljesen megsemmisülj?
A tizennyolc éves Logan Stillman katona apja megöl egy embert, ám ezért bosszút esküdnek ellene. Elrabolják a fiát, elvégre mi is lehetne számára ennél nagyobb megtorlás.
Vajon képes lesz a fiatal fiú elviselni mindazt a kínt, amit el kell szenvednie azon a helyen? Képes felállni a padlóról és legyőzni a beléivódott szörnyű pánikot? Van még rá esélye, hogy egy ilyen után valaha is normális életet élhessen?
Francesca H.… (tovább)

>!
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150029566

Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Páfrányka
Francesca H. Nielk: Megsebzett

Örülök, hogy újabb könyvet olvashattam Francescától. Már nagyon vártam, és most sem csalódtam. Egész végig nagyon sajnáltam Logant, de talált egy olyan párt, aki mindig mindenben mellette állt és így könnyebb volt feldolgoznia a történteket. Ez nagyon tetszett benne, szerintem mindenkinek kellene egy ilyen pár. Nagyon várom a folytatásokat.

>!
Németh_Annamária
Francesca H. Nielk: Megsebzett

Az írónő talán eddigi legjobb könyve. Nagyon eltalálta, hogy mit hogy mikor mennyire hangsúlyozzon, és így nem lett sok benne az olvasó lelkét megterhelő rész. Vagy legalábbis azonnal jött mindig a nehéz jelenetek után egy kis fényt hozó rész. Nagyon tetszett, hogy visszaemlékezésekkel volt bemutatva ez is mint a Sose engedj el című könyve.

>!
BBetti86 
Francesca H. Nielk: Megsebzett

Jellemezzem egyetlen kifejezéssel? Gyilok pornó.
Tudom, ezzel leegyszerűsítettem, és nem is vagyok korrekt, de nem bírtam szabadulni a gondolattól, hogy itt olyan szinten kell kínzásokról olvasnom, hogy arra egy aberrált már komolyan gerjedne. Logan fogságának a részletei itt vannak, nyersen és fájdalmasan. A szerző módszeresen végigmegy az egyre kegyetlenebb kínzásokon, és ahogy ez a fiú lelkét is megsemmisíti, összezúzza. Azért hálás vagyok, hogy az nincs naturálisan elmesélve, hogy szexuálisan miket tettek vele. Már a gondolattól fordult a gyomrom, hogy puszta bosszúból 3 felnőtt férfi egy ártatlan kamaszt ver, kínoz és erőszakol.
A könyv azonban több ennél. A széteséssel párhuzamosan azt is leírja, Logan 3 hónappal később hogyan kezdi el összeszedni magát. Csak ez a szál nem tudott lekötni: annyira leegyszerűsítőnek éreztem, hogy jön egy lány, vele a szerelem, és abból merítve összerakosgatják a lelke darabkáit. A szerelmi erősebb, mint ami nekem jól esett. Ha ellensúlynak működik is: az egyik fejezetben összetör a kínzás, a másikban összerak a már szinte mesebeli szerelem.
Erről jut eszembe, miért szeret ez a két megsebzett fiatal egybe? Nekem nem jött át a folyamat. A vonzalom nagyon hamar megvan, de hogy lesz ebből olyan mély kapocs, hogy Scarlett egy-egy ponton már élete szerelmeként jellemzi a fiút?
Nagyon lelkizős, mellette nagyon brutális. Az érzelmi oldala, a szerelmi szál ellenére kitartok annál, hogy gyilok-pornóként marad meg a fejemben.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bihari Viktória: Egy negyvenes szingli majdnem (!) elcseszett élete
Marian Keyes: A legfényesebb csillag
Sofi Oksanen: Baby Jane
Judith S. Beck: Kognitív terápia
Ruby Wax: Használati utasítás az emberhez
Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek
Samantha Young: Dublin Street
Zoe Sugg: Girl online
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
R. J. Palacio: Csodácska