Daniel 63 csillagozás

Francesca H. Nielk: Daniel

Van ​esélyed megmenekülni?
Mit tennél, ha ismét annak az embernek a karmai közé kerülnél, akitől egész életedben a legjobban rettegtél? És ha ő még korábbi énjénél is okosabb és kegyetlenebb lett? Mi történik, ha már a saját anyád sem hisz neked? Ha teljesen egyedül maradsz a rémisztő sötétségben?
A tizenhét éves Daniel Monroe azt hitte, végre a háta mögött hagyhatja a sötét múltját. Azt remélte, soha többé nem kell azzal az emberrel találkoznia, aki tönkretette az életét. Ám pillanatok alatt elveszti a hitét, amikor visszakerül a pokolba. Vissza az apja házába.
Vajon mennyire bízhat a feltevésben, amivel áltatják, hogy a régi vadállat, az igazi pszichopata mára már nem ugyanaz? Mikor bújik ki a szög a zsákból? Vajon ismét át kell élnie az agresszív kegyetlenséget, amit kisgyerekként kellett?
Vagy talán képes lesz Daniel megmenekülni a vélt és valós félelmeitől egyaránt?
Francesca H. Nielk első könyvében élethű közelségből mutatja be, milyen pusztító… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155596971
>!
412 oldal · ISBN: 9786155596971

Kedvencelte 3

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

_Eriii P>!
Francesca H. Nielk: Daniel

Brutális, másat nem lehet erre a könyvre mondani. A legnagyobb érzelem amit kiváltott belőlem az a féktelen düh. Úgy érzem képtelen vagyok megszólalni a dühtől, a gombóctól a torkomban, a könnyeimtől amelyek áztatják a billentyűzetet.
Összeszámolni sem tudom, hogy hányszor kellett letegyem a könyvet, és kiszellőztessem a fejem, mert a dühtől, a sokktól, és a tehetetlenségtől nem láttam. Nem is az apa aki, maga volt az ördög akasztott ki. Öt egy az egyben kibeleztem volna ha közelemben van. Itt az anya csapot fejbe engem nem is egyszer és nem is kétszer. Össze törte a szívem, ugyanúgy mint Dánielnek. Utáltam az anyát, a legmélyebb pokol bugyraiba kívántam, pedig egyáltalán nem volt gonosz. Ki tudtam volna rázni a lelket belőle, hogy ébredjen fel, és higgyen Dánielnek. Gonosz szadista volt az apa na ő igen. Dánielért a szívem szakadt. Ami nagyon foglalkoztatott az az, hogy miért nem lépett le inkább? Én leléptem volna ha neki legyek.

5 hozzászólás
vikcs>!
Francesca H. Nielk: Daniel

Bővebb értékelés a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/04/francesca-h-n…

"Még most is nehezen találom a szavakat, annyira nehéz egy ilyen komor, mély témájú könyvről írni úgy, hogy átadhassam a gondolataimat, amik a fejemben és az érzéseket, amik a lelkemben kavarognak.

Először is hihetetlen, hogy ez a könyv, koncepció mind egy 22 éves fiatal lány tollából született. El sem tudom képzelni, milyen volt megírni, hiszen én olvasva is a poklok poklát éltem át, egyszerre éreztem szomorúságot, dühöt, értetlenséget, haragot, undorodást, félelmet.

Fogalmam sincs, hogy ilyen szituációban hogyan cselekedtem volna, nem is szeretném soha megtudni, de az biztos, hogy én megpróbáltam volna elmenekülni. Lelkileg nem bírtam volna ki ezt a sok bántalmazást mind szellemileg, mind testileg. Csodálkoztam is, hogy Daniel hogy bírja még. Persze ő is állandóan sírt, annyira félt, annyira szenvedett attól, hogy ott kell lennie, hogy percre pontosan be van határolva, mit hogyan csináljon.

Az írónő nagyon szépen ír, jól bánik a szavakkal, egyáltalán nem látszik rajta, hogy első könyv. A sztori a lapokhoz ragasztott, nagyon olvastatta magát, az utolsó felét egyhuzamban olvastam el, egyszerűen nem tudtam, mi fog történni, mi lesz a vége, ezért muszáj volt olvasnom és olvasnom és olvasnom. "

Evika82 P>!
Francesca H. Nielk: Daniel

Ez a könyv brutális volt.
Hogy én mennyire gyűlöltem Daniel pszichopata apját. Azok a büntetések, amiket Danielnek át kellett élnie annyira kegyetlenek voltak, hogy sokszor meg kellett állnom az olvasással kicsit megnyugodni, vagy a szemeimet törölgetni a könnyektől. Az anyja, az meg egyszerűen egy idióta, befolyásolható pics@ volt.
Örültem, hogy Violetnek köszönhetően Daniel életébe belopózik egy kis boldogság is ebben a nyomorult valamiben, amit nem is igazán nevezhetünk rendes életnek.
A befejezés számomra kicsit hirtelen, elkapkodott volt. Viszont elégedettséggel töltött el a végkifejlet…

1 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Francesca H. Nielk: Daniel

Egy olyan történetet ismerhetünk meg, ami egy egyedi világba kalauzol el minket. Egy világba, ami tele van kegyetlenkedéssel, okossággal, fájdalommal.
(..)
Olvasás közben ijesztőnek, tragikusnak éreztem az eseményeket, amik a fiú körül zajlottak. Az írónő annyira jól megírta a könyvet, hogy könnyen belesüppedhetünk a mű világába és nem fogunk szabadulni onnan addig, amíg a végére nem érünk.
Meglepően kegyetlen, lelkileg mély történet.

Az ajánló itt folytatódik: http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/06/25/frances…

Roszka>!
Francesca H. Nielk: Daniel

Annak ellenére, hogy lavórt kellett a könyv alá tenni,( mert Daniel annyit sírt, hogy már idegesítő volt,) nagyon jó kis történet volt, kicsit összecsapott befejezéssel. Az elején sokat izgultam a fiúért, egy idő után azonban idegesíteni kezdett. A sok bőgéssel, és azzal, hogy elmerült az önsajnálatba, de oly mélyen, hogy eszébe sem jutott semmi okos megoldás, segítségkérés, vagy szökés. A logikai bukfenceket nem is elemzem, viszont meg kell jegyeznem, hogy saját megfigyelésem szerint a bántalmazott fiúk később nem lesznek ilyen bőgőmasinák. Megkeményednek, tartásuk lesz, és már csak azért sem sírnak a bántalmazó előtt, hogy ennek ne örüljenek, vagy a büszkeségük ne szenvedjen csorbát. Egy idő után pedig szembeszállnak a bántalmazóval, még ha erősebb is náluk. De lehet sokat változott már a világ, és ez sem így van már.
Első könyvnek viszont nagyon jó volt, csak gratulálni tudok az írójának!

EllaFisher P>!
Francesca H. Nielk: Daniel

Érdekes kalandként könyveltem el a Danielt. Voltak a regénynek erősebb (érzelmi mélység) és gyengébb oldalai (cselekmény logikája és kidolgozottsága), de ez egy első könyves írónál természetes szerintem. Annyi szent, hogy nem fogom egyhamar elfelejteni ezt a kis történetet. Mély nyomot hagyott bennem, és úgy gondolom ez az egyik legfontosabb dolog egy történetnél. Hogy tanítson valamit… hogy emlékezzünk rá… hogy szórakoztasson…

Bővebben…
https://mymoonlightlibrary.blogspot.hu/2017/08/francesc…

cirmilla>!
Francesca H. Nielk: Daniel

Az, hogy egy anya nem érzi meg szívével, mit érez a gyermeke, hogy egy anya, nevelési célzattal oda adja a fiát annak az apának, aki terrorizálta, bántalmazta, azt gondolva „ kutyából lesz szalonna”, akár hiteltelennek tűnhet, de mégis így volt erős a hatás. Hihetetlennek tűnhet, de sokan vakok ezekre a történésekre, nem látják meg a láthatót a saját környezetükben sem.

3 hozzászólás
_Katie_ P>!
Francesca H. Nielk: Daniel

Húha, hát ez aztán durvára sikerült!
Vérzett a szívem Danielért, hogy spoiler
Ez a gyerek annyit szenvedett, hogy csodálom, hogy nem ment el az esze….
spoiler
Violet színfolt volt ebben a könyvben spoiler hanem mert a karaktere tiszta napsugár a többiekéhez képest.
Daniel anyja egy marék szemétre való piszok volt. Állandóan nyitva volt a bicska a zsebemben, amikor megszólalt. Most komolyan, milyen anya az ilyen??
Joshua pedig egy pszichopata állat. Azt kapta, amit megérdemelt, csak azt sajnáltam, hogy nem előbb!

Leonine>!
Francesca H. Nielk: Daniel

Az elmúlt hónapokban számos könyvet félbehagytam, semmi sem tetszett, semmi sem fogott meg. Egy idő után szinte már nem is próbálkoztam. Ezután talált rám „Daniel”, és teljesen letaglózott. Néhány oldal után beszippantott a történet, másfél nap alatt befejeztem, mert nem bírtam letenni. Nagyon tetszett!

Egyetlen dolog zavart csak: túl sok volt a „Daniel” a könyvben. Mármint a név. Szerintem nincs ember, akinek ennyiszer mondanák ki a nevét. De ez minimális, a könyv értékéből és izgalmából semmit sem von le. Imádtam!

1 hozzászólás
Rita_Kajdi>!
Francesca H. Nielk: Daniel

Ilyen jó könyvet még nem is olvastam. Nagyon jól megírt, sok mondanivalója van. Imádtam olvasni. Nem lehet letenni, de azt sem akartam hogy vége legyen! Az első szavától az utolsóig izgalmas. Nagyon jól forgatja az írónő a történéseket. Sosem lehet tudni mi fog következni…még a végén is másra gondoltam… sőt akár most hogy elolastam, most is…
Ajánlom mindenkinek, főleg akik szeretik a pszichothrillert.
Elsőosztályú könyv nemzetközileg is megállná a helyét a világranglistán.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

vikcs>!

Nem akarlak elveszíteni, hiszen jelenleg te vagy az egyedüli fontos személy az életemben, és nem akarom ezt elcseszni.

158. oldal

Anarchia_Könyvblog>!

Remegő kézzel lapozom végig az oldalakat. Szinte fizikai fájdalmat érzek, ha csak ránézek. Minden, de minden gondolatom, szenvedésem ott van benne. Az egész életem, amit ezzel az állattal végig kellett élnem, aztán hirtelen az utolsó laphoz érek, és ismét könnyes lesz a szemem. A bakancslistám, mégpedig kegyetlen dolgok.
Gyötrődve bár, de elkezdem olvasni a sorokat, és a szívem szakad meg, hogy szinte minden vágyamnak köze volt ahhoz, hogy túléljem a gyerekkoromat. Hogy túléljem az apámat egy boldogabb élet reményében. Hiába, soha nem vágytam másra, csak hogy tőle megszabaduljak.

vikcs>!

Mindig lesznek, akiknek megvan a maguk véleménye, de kár ezen rágódni.

65. oldal

vikcs>!

Te vagy az egyedüli jó dolog az életemben.

301. oldal

Anarchia_Könyvblog>!

Hogyan teheti ezt velem? Hogyan felejtheti el ilyen könnyedén az elfelejthetetlent? És még ő mondta nekem, hogy az élete árán is megvéd majd, hogy az az ember még egyszer ne jöhessen a közelembe, erre most ő küld hozzá önszántából. Mintha az egész világ egy pillanat alatt a feje tetejére állt volna, én pedig itt maradnék értetlen magányomban.

Anarchia_Könyvblog>!

Már tényleg annyira belefáradtam, annyira szeretném, ha végre tényleg feladhatnám a küzdelmet, ha csak egy percre is nyugtom lehetne még ebben az életemben. Minden bizonnyal nemsokára meghalok, de legalább addig hadd ne kelljen már szenvednem többet.

vikcs>!

Nincs annál felszabadítóbb érzés, mint amikor minden a te kezedben van, minden rajtad múlik, és mások nem tudnak beleszólni.

7. oldal

Anarchia_Könyvblog>!

Ha úgy vesszük, ma ténylegesen farkasszemet néztem a halállal, és ez elképesztően izgalmas. Valahogy eltölt önbizalommal, hogy látom, hogy ismét én győztem. Igen, én vagyok a győztes. Senki nem verhet le. Én döntök a saját sorsom felől.

BlueDeath IP>!

Az anyád nekem adott, hogy megneveljelek, és én mindent meg fogok tenni, hogy így is legyen, erre mérget vehetsz.

Near>!

Gyenge az, aki az én helyzetemben teljesen összeomlik, de én mégsem teszem. Itt vagyok a pokolban, és mégsem borulok a földre zokogva. Itt vagyok a pokolban és némán elviselem, hát én minden vagyok, csak nem gyenge.

65-66. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Visszatérünk
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Helena Silence: Ezüsthíd
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Darcey Bell: Egy kis szívesség
Dennis Lehane: Viharsziget
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
R. J. Hendon: Nightingale
Mira Sabo: Előjog
Lakatos Levente: Aktus