Frances Mayes férjével, Eddel ebben a könyvben több mint 150 receptet osztanak meg az olvasóval, mindazokat, amiket ők maguk is sokszor megfőztek, és amelyek legfőbb tulajdonsága a jó minőségű hozzávaló. Azonban ez a könyv nem pusztán receptek gyűjteménye. Rengeteg közös élményt idéz.
Napsütötte szakácskönyv 10 csillagozás
Enciklopédia 1
Kedvencelte 1
Most olvassa 1
Várólistára tette 14
Kívánságlistára tette 20

Kiemelt értékelések


Frances Mayes – Edward Mayes: Napsütötte szakácskönyv 92% Receptek az olasz konyhánkból
Frances Mayes eddigi könyvei is tele voltak receptekkel, de az ember nem kérdez olyat, hogy akkor meg mi szükség külön szakácskönyvre, miután kézbe vette ezt a szépséget. Eleve jó legalább fényképen látni azokat a csodás toszkán ételeket, az emberekről és tájakról készült felvételek is gyönyörűek (mi egyebek lehetnének), így önmagában a könyv végiglapozása is kellemes élmény. A receptek zöme, híven a toszkán hagyományokhoz, egyszerű, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy itt is könnyű őket elkészíteni, de a különlegesebb hozzávalók zöme némi utánajárással (és nem szerény anyagi ráfordítással) Magyarországon is beszerezhető.
Bővebben: http://www.ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2012-06…


Frances Mayes – Edward Mayes: Napsütötte szakácskönyv 92% Receptek az olasz konyhánkból
Nagyon alapos, átfogó gyűjteménye az olasz ételeknek, és a legtöbb recept nem is bonyolult. Én képileg kicsit többet vártam, a fotók nem voltak annyira hangulatosak, egyediek, mint lehettek volna.


Frances Mayes – Edward Mayes: Napsütötte szakácskönyv 92% Receptek az olasz konyhánkból
Imádom az írónő könyveit, imádom Toszkánát és imádom az olasz kajákat. Nagyon jó könyv, szép képekkel és jó receptekkel :)
Népszerű idézetek




Senkit nem ismerek ezen a vidéken, akinek egy vacsora elkészítése fáradság lenne. A főzés olyan természetes tevékenység, mint az esti zuhanyozás.
15. oldal
Frances Mayes – Edward Mayes: Napsütötte szakácskönyv 92% Receptek az olasz konyhánkból
Hasonló könyvek címkék alapján
- David Wolfe: Superfood ·
Összehasonlítás - Isabel Allende: Aphrodité ·
Összehasonlítás - Samin Nosrat: Só, zsír, sav, hő ·
Összehasonlítás - Robin Donovan: A nagy légkeveréses sütő szakácskönyv ·
Összehasonlítás - Jim Davis – Barbara Albright: Mindenkit lefőzök ·
Összehasonlítás - Láng György: Klasszikus magyar konyha ·
Összehasonlítás - Anthony Bourdain: Francia bisztrókonyha ·
Összehasonlítás - Jamie Purviance: Weber's grillezés faszénnel ·
Összehasonlítás - Charlie Trotter: A főzés öröme ·
Összehasonlítás - David Perlmutter: Gabonaagy – szakácskönyv ·
Összehasonlítás