Napsütötte ​szakácskönyv 10 csillagozás

Receptek az olasz konyhánkból
Frances Mayes – Edward Mayes: Napsütötte szakácskönyv

Frances Mayes férjével, Eddel ebben a könyvben több mint 150 receptet osztanak meg az olvasóval, mindazokat, amiket ők maguk is sokszor megfőztek, és amelyek legfőbb tulajdonsága a jó minőségű hozzávaló. Azonban ez a könyv nem pusztán receptek gyűjteménye. Rengeteg közös élményt idéz.

>!
Tericum, Budapest, 2012
222 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639633933

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

RandomSky>!
Frances Mayes – Edward Mayes: Napsütötte szakácskönyv

Frances Mayes eddigi könyvei is tele voltak receptekkel, de az ember nem kérdez olyat, hogy akkor meg mi szükség külön szakácskönyvre, miután kézbe vette ezt a szépséget. Eleve jó legalább fényképen látni azokat a csodás toszkán ételeket, az emberekről és tájakról készült felvételek is gyönyörűek (mi egyebek lehetnének), így önmagában a könyv végiglapozása is kellemes élmény. A receptek zöme, híven a toszkán hagyományokhoz, egyszerű, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy itt is könnyű őket elkészíteni, de a különlegesebb hozzávalók zöme némi utánajárással (és nem szerény anyagi ráfordítással) Magyarországon is beszerezhető.
Bővebben: http://www.ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2012-06…

1 hozzászólás
meseanyu P>!
Frances Mayes – Edward Mayes: Napsütötte szakácskönyv

Nagyon alapos, átfogó gyűjteménye az olasz ételeknek, és a legtöbb recept nem is bonyolult. Én képileg kicsit többet vártam, a fotók nem voltak annyira hangulatosak, egyediek, mint lehettek volna.

adriana23>!
Frances Mayes – Edward Mayes: Napsütötte szakácskönyv

Imádom az írónő könyveit, imádom Toszkánát és imádom az olasz kajákat. Nagyon jó könyv, szép képekkel és jó receptekkel :)


Népszerű idézetek

RandomSky>!

Senkit nem ismerek ezen a vidéken, akinek egy vacsora elkészítése fáradság lenne. A főzés olyan természetes tevékenység, mint az esti zuhanyozás.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: főzés
1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

David Wolfe: Superfood
Isabel Allende: Aphrodité
Samin Nosrat: Só, zsír, sav, hő
Robin Donovan: A nagy légkeveréses sütő szakácskönyv
Jim Davis – Barbara Albright: Mindenkit lefőzök
Láng György: Klasszikus magyar konyha
Anthony Bourdain: Francia bisztrókonyha
Jamie Purviance: Weber's grillezés faszénnel
Charlie Trotter: A főzés öröme
David Perlmutter: Gabonaagy – szakácskönyv