Monistrol ​kisasszony 0 csillagozás

Fortuné Du Boisgobey: Monistrol kisasszony Fortuné Du Boisgobey: Monistrol kisasszony Fortuné Du Boisgobey: Monistrol kisasszony

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

>!
Magyar Hírlap, Budapest, 1904
168 oldal

Népszerű idézetek

>!
Fisu P

Nem nyaraló ez a kis ház, nem is aféle kis palota, aminők újabb időben Páris külső avenue jein épülnek. Emeletes ház, az utca felé egyszerű deszkakerítéssel, mely mögött üres telek nyúlik el a szomszédos veteményes kertekig.
Laknak benne, mert a földszinti ablakok egyikében világosság látható. — De ki lakhatik itt’ Ez a kis fészek nem való másnak, csak valami ember gyűlölő öreg magánzónak.
így gondolkoztak azok, akik ezt a négyszögletű téglahalmazt látták, sőt így gondolkoztak a környéken lakók is, kik látásból is alig ismerték a nyomor e kastélyának lakóit.
Mindnyájan tévedtek s elég lett volna átlépni a ház küszöbét, hogy meggyőződést szerezzenek arról, hogy a ház, ha külsőleg szegényes is, legalább kényelmesen van bútorozva.
A megvilágított ablak, melyről az imént szóltunk, egy kis szalonhoz tartoizott, mely párnázott zsöllékkcl, alacsony, törökös divánnal volt bútorozva.
A kandallóban ropogó tűz égett* s a padlót valódi szmiraai szőnyeg bontotta.


Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel Pennac: A karabélyos tündér
Jean-Christophe Grangé: Bíbor folyók
Guillaume Musso: Holnap
Franck Thilliez: GATACA
Jean-Christophe Grangé: Farkasok birodalma
Brigitte Aubert: Az erdei halál
Jeanne-Marie Joel: Ne nyeld le szó nélkül!
Roger Borniche: A banda
Pierre Lemaitre: Téboly
Jeanne-Marie Joel: Nyugodjék békében?